Din søgning gav:

 

erfaringer med dine og mine børn.

5693

skurvogn

19. maj 2011 - 21:18

Hej 

Jeg har en datter på 3 år, som ingen kontakt har til sin biologiske far. jeg har en søn på 5 måneder. Min datter har kaldt ham far, og han har i hendes univers været FAR.

Min søns far ville ikke længere bo sammen med mig, da jeg var gravid i 5. måned og gav min datter og mig 7 dage til at flytte. Efterfølgende forsøgte vi at have et samarbejde og en slags familie alligevel i løbet af efteråret, men han kørte hjem til sine forældre, da jeg på andet døgn stod med plukveer, så siden da, har kontakten været temmelig svær.

Vi var i statsforvaltningen, hvor han sagde, at han fortsat gerne ville deltage i begge børns liv. Desværre viste det sig at være en overdrivelse af dimensioner. Vi lavede naturligvis en aftale, hvor der var meget smavær og i mit hjem, så der var tid og plads til begge børn. Men han ændrede holdning eller hans egentlige indstilling blev tydelig. Jeg følte en klar forskelsbehandling og følte, min datter blev kørt over, behandlet dårligt og ignoreret.

Jeg gjorde ingenting først, fordi jeg godt var klar over, at jeg måske var lidt for tyndhudet på det punkt, men da hun begyndte at være ked af det og sagde " Far er vred på mig, han er ikke vred på lillebror", når han var gået", så stoppede jeg det. Jeg kunne ikke bære tanken om, at han skulle være så stor en del af hendes liv, men værdisatte hende så meget mindre end lillebror, og hangav udtryk for alt efter humør, at han kun ville have lillebror med hjem, når han blev stor nok til det eller sagde " jeg kan da godt tage hende med" med en ligegyldig mine. Den skade det ville påføre hende og deres søskendeforhold kunne jeg ikke holde ud.

Nu er der så et minimum af samvær, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, eller hvordan jeg håndterer det bedst, for han kan jo ikke gøre for, at han kun er i stand til at elske sit biologiske barn eller er ude af stand til at have nogen empati for hverken min datters følelser eller min situation. Min søn er født ind i en familie, som kun består af mor og storesøster og storesøster kommer jo aldrig til at skulle på weekend hos sin far, så han skal "væk" fra sin familie, når han skal hjem til sin far.

 

Det hele er temmelig rodet, og jeg kan have svært ved at finde hoved og hale i det. Det vigtigste for mig, er at det bliver bedst muligt for begge mine børn med hensyn til de fordele og ulemper, de hver især har i deres familiekonstellationer.

Gode råd, ideer, vejledning og forlsag modtages med kyshånd

Skurvogn


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (5)

5693

JsLene

23. maj 2011 - 0:42

Hvis du tror, det kan give noget

så bed om et nyt møde med statsforvaltningen incl. børnesagkyndig rådgivning.

Desværre er der ikke så meget at gøre i forhold til din datter ud over at prøve at forklare hende tingenes sammenhæng efterhånden som hun bliver større. Bed din eks-kæreste besøge jeres søn, når din datter er i børnehave, så hun undgå de negative oplevelser i forbindelse med hans besøg. Der kommer til at gå lang tid, inden han kan forvente at få sin søn på overnatning - så tag den, når den kommer. Når han skal have jeres søn hos sig fx en lørdag, så kan du måske lavet noget sammen med din datter, så hun også føler det er en særlig dag. Det kan være hårdt at skulle dele sin mor hele tiden - og det er ikke en kritik af dig, sådan er det bare.

Han har valgt jer fra som familie og gjort det på en noget hård måde, synes jeg nok - 7 dage til at finde et andet sted at bo godt halvvejs i graviditet og med en 2-årig under armen... Jamen, helt ærligt :( Og det siger måske alt om hans følelser for din datter....

Rent juridisk har han hverken forpligtelser eller rettigheder i forhold til din datter. Går han ind i et samvær med hende, kan du når som helst stoppe det og han vil intet kunne gøre. Om han har det i baghovedet, ved kun han - og det kan måske bringes frem ved et møde med statsforvaltningen.

Det er så trist, når sammenbragte familier går i stykker på den måde - fordi det netop kan være svært at holde kontakten til alle dele.

Jeg håber, du får din datter igennem dette - og at du når tiden er inde møder en mand, der holder reelt af jer begge/alle 3 og tager sit ansvar som far alvorligt.

Knus, Lene

Log ind for at besvare indlægget |

5693

grissepasser

25. maj 2011 - 12:59

jeg vil give Lene ret. Det er ikke nemt, når din datter ikke er ældre. For hun kan godt have svært ved at forstå, at "far" ikke er hendes biologiske far, men at lillebror har en biologisk far. (Håber det giver en smule mening.)

Jeg har problemer med min søn og hans far, og jeg kontaktede en børne phykolog (staves). Som gennem tlf. fik givet mig nogle konkrete råd. Det kan være, at de kan komme med en god facon at håndtere det på... Evt hvordan du kan forklare din datter sammenhængen, eller hvad der nu vil blive behov for...

Jeg føler virkelig med dig, og kan godt forstå, at man er helt ude af den.

Jeg syntes du er en god mor, da du vælger at tage det op, og ikke bare lader det stå til.....

Klem Anne Marie

Log ind for at besvare indlægget |

5693

grissepasser

1. juni 2011 - 18:14

hej.

har gået og tænkt på, hvordan det går hos jer?? jeg ved godt, at man ikke bare sådan lige får ordnet sådan et problem. Men det kunne være, at du var nået til en større enighed med dig selv, om hvad du vil gøre.

Klem og positive tanker her fra

Log ind for at besvare indlægget |

5693

skurvogn

2. juni 2011 - 20:32

Tja hvordan går det....

Det er jo netop ikke rigtigt lige til at løse.

Vi var faktisk i statsforvaltningen til børnesagkyndig rådgivning tilbage i februar og hun meldte klart ud, da han havde udtalt sig om, hvordan han havde det med min datter...

" Det er jo ikke sådan man er far - det skal hun ud af hurtigst muligt, for det skader hende". 

Det var det, der gav mig det endelige skub til at få afsluttet enhver kontakt, for han blev jo ved med at påstå, at det var mig, der var galt på den - jeg skulle bare have stolet noget mere på mig selv og min mavefornemmelse fra starten, og min datter kunne have haft en kortere proces. Det er der ikke noget at gøre ved nu - nu fokuserer jeg på at hjæpe hende bedst muligt og har taget kontakt til en børnepsykolog, som kan rådgive mig i hvordan jeg bedst hjælper hende.

Min søns far vil nu gerne ses en masse i sommerferien, fordi han ikke kan få tiden til at gå med arbejde (han er selvstændig med meget arbejde forår og efterår)

Jeg har sagt, at vi skal have lavet en samværsplan, som strækker sig over det næste halve år, så vores søn får en fornemmelse af regelmæssighed og en rytme. Jeg vil ikke være med til at skulle få min datter passet en masse her i sommerferien, fordi det lige passer ham nu, og så til efteråret er det lige pludselig knap en gang om ugen igen.

Han kan ikke mere, fordi det skal være i normal arbejdstid (børnehavetid), men han er som sagt selvstædnig, og har altid kunnet flytte rundt og prioritere og arbejde om aftenen eller i weekenden i stedet, så det virker som om, det er fordi, han ser det som en kamp mod mig. 

Jeg venter så på hans samværsønsker for det næste halve år og glæder mig utroligt meget, til det er kommet på plads, så det ikke skal fylde så meget inden i mig længere, og vi som familie kan få lidt ro på.

Jeg forsøger meget på ikke at bekymre mig for meget om fremtiden i min hverdag, for så kan alt tiden jo hurtigt blive opslugt af det. Jeg prøver, alt hvad jeg kan at nyde mine to skønne børn, og så må jeg jo tage de problemer, der kommer i forbindelse med det samvær, når de kommer.

I skal begge have tusind tak for input og indspark, det gav lidt stof til eftertanke. Desværre har jeg ikke nogen som helst tiltro til min søns far længere, efter den behandling han har givet min datter, mig og også sin egen søn (både som ufødt og efter fødselen), og den totale mangel på empati og ansvar i forhold til os alle tre gør, at jeg ikke tror, han rent faktisk er i stand til at skelne mellem rigtigt og forkert og ved, hvad det inderbærer at have ansvaret for et barn (eller for den sags skyld en partner, men det kan jeg jo heldigvis være ligeglad med nu). Det virker meget som om hans egne behov og følelser i høj grad står øverst på dagsordenen og ikke omvendt.

Gode råd, ideer, forslag, erfaringer osv er stadig yderst velkomne, for jeg synes bestemt stadig det er svært at finde hoved og hale i det og særligt at holde tungen i munden, så jeg holder mig selv og mine følelser så meget som muligt udenfor og holder fuld fokus på, hvad der er bedst for mine børn.

Skurvogn

 

 

 

Log ind for at besvare indlægget |

5693

grissepasser

3. juni 2011 - 9:31

Hold da op. Jeg er glad for, at du "har fundet en løsning". At du er kommet så langt med det hele. Kan godt forstå, at du har mistet meget for faren. God ide med phykologen.

held og lykke med det hele

 

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
5/9Hej Bente. Tak for dit råd.Juli 2003
1/9Magnetisk legeøtjAugust 2007
10/8Kære Pia, jeg vil så gerneSeptember 2003
10/8Kære Helene, lykkes det digSeptember 2003
10/8Hej Michael, er det lykkesSeptember 2003
10/8Kære hl, hvis det lykkedesSeptember 2003
10/8Kære Pia, kunne jeg købe enSeptember 2003
24/7Storesøsterreaktion?Maj 2019
11/7Vil gerne ammeFebruar 2020
25/6svarMaj 2018
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
9/9Min kæreste fik også kejsersnitSnart gravid
29/8Tror det det desværre ikkeOrdet er frit
24/8Hårdt at være alene-farOrdet er frit
21/8Nogle kan du, andre kan du ikke...Ordet er frit
2/8Gravid med 3 barnGraviditet
30/7Ja - men åbenbart ikke mange andre...Gravide over 35 år
24/7Storesøsterreaktion?Livet med børn
15/7Kan man stole på sammenligningstjenester?Ordet er frit
12/7Jeg kender ikke lige tilOrdet er frit
12/7Forvirret gravid eller ejSnart gravid
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Gravid og problemer med mit temperament
Sundhedsplejerske Hej brevkasse Jeg skriver til jer, fordi jeg har fået store probl...
Foto: iStock.com
Kan ikke styre min søns temperament
Sundhedsplejerske Hej Jane, Jeg har den dejligste søn på 15 måneder. Jeg er alenemo...
Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Annonce