Din søgning gav:

 

Hvordan styrer jeg legekammeraterne?

5693

15. oktober 2010 - 8:03

Nå, jeg kaster så lige bolden op med nogle af alle de spørgsmål, der presser sig på omkring denne her 5 års alder... Det drejer sig om legekammerater... og hvordan man lige gør det hele som mor og far...

Vi bor et sted, hvor der er mange børn - også på Karls alder. Som regel går det godt med at lege mange sammen på vejen og i haven. Også indenfor. Men nogle gange vil han gerne lege på tomandshånd. Altså med Lukas alene. Lukas og ham passer rigtig godt sammen og kan lege i mange timer uden vi oplever konflikter.

Men tit sker der så det, at en af hans andre venner også gerne vil være med og så aner jeg simpelthen ikke, hvad jeg skal sige??? Jeg synes egentlig, at de skal kunne lege sammen alle sammen. Også sådan at man ikke holder nogen ude. Men Thomas forstyrrer nogle gange legen, fordi han er lidt vildere og der kommer flere konflikter som jeg skal løse. Og så synes jeg måske også at det er lidt synd at ødelægge den gode leg mellem Karl og Lukas - for fællesskabet skyld? Og det er ærligt talt også nemmere for os, når det bare er Karl og Lukas. (Prøver virkelig at holde min egen holdning ude, men det er jo også svært...)'

Åhhh - hvad gør man i sådan nogle situationer.?? Vil jo gerne lære Karl, at der er plads til alle, at man skal lege med alle men kan også godt forstå at han hellere lige vil have en hyggelig leg med Lukas. Nogen gange ihvertfald.¨

Hvad gør I hjemme hos jer? Hvordan skal man gøre det hele?

Kh Mette


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (6)

5693

soffi38

15. oktober 2010 - 9:25

Puha ja den situation er jeg også tit i. Og som udgangs punkt har jeg også den holdning at man skal kunne lege sammen allesammen. Jeg gør så det at jeg lader dem lege sammen ind til til det går "galt", hvor jeg så sender den kammerat hjem, der laver konflikten, med lovning på at de jo kan lege sammen en anden dag, men i dag er det ikke så godt fordi sønnen leger med x.

Ok I vores tilfælde er det altid den samme der skaber konflikten, men samtidig også bedstevennen der hurtigt bliver jaloux, når Casper har en kammerat med hjem, og derfor laver konflikter med at slå eller drille den kammerat der er med Casper hjem. Men  da bedstevenne bor lige ved siden af, leger de fint igen dagen efter.

Den er lidt svær at takle, men jeg er kommet til den konklusion, at det bare ikke er dem alle der går lige godt i spænd.

 

Kh Inger

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Jogajun

16. oktober 2010 - 21:28

Hej Mette.

Nu er mine børn ikke i den alder endnu, men prøv at tænk på dig selv og hvordan du har det med andre. Det er vel heller ikke alle du går lige godt i spænd med.

Jeg synes man skal accpetere at ens barn bedre kan lide at lege med nogle frem for andre. Det skal selvfølgelig bare ikke kun være én enkelt så de bliver helt isolerede. Men hvis det er som du skriver at det tit er denne anden som skaber konflikterne, så er der jo nok en grund til at din dreng ik vil lege med ham. Og jeg synes også man skal vise overfor sit barn at de skal være tro mod deres egne grænser og værdier, for dem har de jo fra jer. Og begynder I at fortælle at han skal lege med denne irriterende dreng, ja så bliver han måske forvirret over at I sender forskellige signaler.

Men når det så er sagt, så ville jeg helt klart gå til forældrene og tage en snak med dem om hvad det er der sker når der kommer konflikter og hvordan jeres børn sammen kan løse dem, og tage den indgangsvinkel at I ønsker at de skal kunne lege sammen og at det er derfor I henvender jer, så de ikke opfatter det som om deres dreng er en bølle.

Hvis det ik er en mulighed så må man jo bare sige til denne dreng at det passer ik så godt idag, men den er bare farlig for så vil han jo nok føle sig udenfor og det kan så give ekstra mange konflikter næste gang han får lov at være med.

Desværre ik nogen nem løsning herfra, men forhåbentlig lidt hjælp på vejen.

Mvh Janne

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Mettemor80

18. oktober 2010 - 12:55

tak for svar. Ja, det er jo lidt at gå videre med. Prøver det lige af....

Kh Mette

Log ind for at besvare indlægget |

5693

mouete3

18. oktober 2010 - 21:13

Hej  hvis naboenpigen kommer

Hej

 hvis naboenpigen kommer og vores har en anden med hjem har jeg ikke nogen problemer med at sige til hende at idag leger vores datter med x, men hun kan lege en anden dag, det kan hun sagtens forstå, og jeg gør det ikke fordi der på noget tidspunkt har været problemer, men synes det er fint nogen gange at lege to. børnene leger jo ofte med mange i børnehaven, så sys det er fint også at prøve det andet.

Mouete3 med 3 døtre (fra 04, 07, 09)

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Skjoldungen

27. oktober 2010 - 16:38

Jeg synes...

..at man nogle gange godt kan lave en legeaftale mellem de 2 som leger godt sammen. Og så må det være legalt at sige, at nu er det de 2.

Hvis det derimod opstår "spontant", at de render ind til hinanden, er den lidt sværere. For hvorfor skulle den 3. dreng så ikke have lov at være med?

Men måske kunne man også tage en snak med ham om, at nu bliver det for vildt. Jeg ved ikke, om det ville have nogen effekt.

Mvh Gitte

Log ind for at besvare indlægget |

5693

XmarenX

1. november 2010 - 0:08

Vi har brugt en del krudt på at styrke vores datter i at hun godt måtte sige nej til at lege - da hun har en meget dominerende veninde og de to kan få det værste op i hinanden - men har også nogle fantastiske lege. I starten var relationen lidt ulige, idet min datter ikke helt kunne finde ud at sige fra. Og de legede både i børnehaven og derhjemme og til sidst blev det bare for meget for min datter.

I dag, når veninden ringer på, kan min datter godt finde på at sige "Nej, jeg har ikke lyst til at lege" og det syntes jeg er helt ok. Ufordringen er jo så at få hende til at aflevere beskede på en pæn måde :) At veninden så prøver at overtale, lokke og bestikke hende til at lege aligevel er næste udfordring ;)

I forhold til din problemstilling, så er balancen jo at lære dem at være rummelige og sociale, men samtidig have integritet og selvbestemmelse. Syntes det er vigtig at de lærer, at man behandler sine venner ordentligt, og ikke bare skrotter dem, fordi de ikke vil som man selv vil, eller fordi der kom en mere spændende ven forbi.... men man kan heller ikke tvinge dem til at lege med nogen, de ikke har lyst til at lege med.

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
24/11Pålæg 6 +Maj 2018
24/11Pålæg 6 +November 2018
15/11Pigen er nu 14 år, daAugust 2003
2/11Hvor gammel er din pige? HvisAugust 2003
28/10Tag fri med lidt gamingAugust 2003
28/10Eller fortæl dem en jokeAugust 2003
28/10Prøv at give dem en bamseAugust 2003
26/10Børn med ADHD og cannabisolieApril 2003
19/10Re: Re: Re: Re: Re: Idéer til dåbsgave?Juli 2004
18/10Alt Om Børn | Rasmus Klump sengetøjMarts 2006
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
10/12EfterfødselstræningOrdet er frit
8/12Hvad er en fair pris for en hundeforsikring?Ordet er frit
8/12Uheldig oplevelse på flyrejse - skal jeg søge...Ordet er frit
8/12Nyt NaturBingo DomæneLivet med børn
5/12Kendte engang en mand der hedNavne
5/12Når man er tvangsindlæg tilNavne
5/12Tænker også at I har det heleOrdet er frit
30/11Man går nok aldirg helt gal iLivet med børn
29/11PuslebordLivet med børn
29/11Vi har...Ordet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Jeg er bange for en indbretning
Familierådgiver Hej GitteEfter min papdatter på 11 år sagde, at min mand og jeg skældt...
Når far skal være væk
Sundhedsplejerske Hej.Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, og hvad der er bedst for vores 2...
Annonce