Din søgning gav:

 

Samvær

5693

Sofie

18. september 2010 - 14:54

Hej

Jeg har to børn på 6 og 7 år. De er 6 dage hos far og 8 dage hos mig. Det er lidt en kompromisløsning for os begge. Da jeg ønsker børnene skal bo fast et sted og han ønsker de skal være lige meget hver sted.

Den ene klarer det fint og vil gerne selv være lige meget hver sted. Den yngste siger ikke hun synes det er svært men hun reagerer anderledes på samværet og er splittet mellem hvor hun vil være. Men det vigtigste er at være sammen med storebror.

Hvad gør I andre? Hvordan fungerer det?

Sofie


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (5)

5693

Oliviasmama

19. september 2010 - 10:49

Min datter på 3 er hos sin far hver anden uge fra torsdag efter børnehave til skiftevis mandag eller tirsdag indtil børnehave. Resten af tiden er hun hos mig. Det fungerer vist ok for hende bortset fra at jeg ikke altid er sikker på at han er så god til at sætte grænser for hende, give hende sund mad og passe hendes sengetider. Hun er altid meget træt når hun kommer hjem igen.

Den gang vi gik fra hinanden var vi forbi statsforvaltningen for at aftale samvær fordi min datters far aldrig overholdt det vi aftalte. Nu har vi så forlænget det samvær vi dengang aftalte, men det er sket mellem os.

I Statsforvaltningen har man mulighed for at tale med en børnesagkyndig og det kan sagtens være en hjælp hvis man er i tvivl om ens barn egentlig trives i den aftale som man har lavet med den anden forældre. Den børnesagkyndige rådgiver kan give en vurdering udfra barnets alder og symptomer - og nogle gange kan det hjælpe enormt at tale med en 3. part.

Hvis din datter er mere knyttet til dig eller af en eller anden grund klarer samværet anderledes end sin storebror så kan det måske være en idé at give hende en dag mindre hos far og en dag ekstra hos dig - måske det kan give hende noget ro så hun klarer det bedre? Børn er jo forskellige

Det lyder ikke som om at du er helt enig med den fordeling i har lavet - jerg har selv oplevet at føle mig presset til det udvidede samvær som vi har i dag.

Mvh

Louise

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Sofie

19. september 2010 - 20:27

JA du har ret i at jeg føler mig presset ind i det samvær vi har idag. Jeg har engang i mellem fået lov til at beholde min datter en dag mere. Det vil hun rigtig gerne, men hun kan kun tænke på hvad hendes storebror mon laver. Jeg tror søskende der lever på den måde, bliver mere afhængige af hinanden end andre søskende, da de jo bliver hinandens eneste faste holdepunkt. Så det er rigtig svært at skille dem ad, selvom det kun drejer sig om en dag eller to.

Jeg synes hun klarer samværet meget bedre idag end tidligere så jeg tror det nok skal gå. Men ligesom dig kan jeg også godt mærke begge børn er meget trætte når de kommer hjem. Tænderne bliver ikke altid børstet. Lektierne er de bagefter med. neglene lange og flossede, og ofte fastfood til aftensmad osv. Det kan godt være lidt frustrerende. Men der er ingen tvivl om at børnene føler deres far elsker dem over alt på jorden. Det kræver bare lidt mere end det.

Alternativet er at tage kampen gennem statsforvaltningen, men så risikerer jeg at blive uvenner med deres far. Og hvad er så det værste? At de bor en dag mere hos deres far end jeg bryder mig om eller at de skal leve med nogle forældre der er uvenner. Så tror jeg det bedste for dem er ordningen som den er nu!

Sofie.

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Oliviasmama

5. oktober 2010 - 10:07

Statsforvaltningen er ikke den sjove vej at tage. Jeg gjorde fordi min datters far var uhyre ustabil og jeg kunne på ingen måde regne med ham. Den børnesagkyndige rådgivning kan være rart hvis man skal have en upartisk mening om noget.

Hvis i selv kan finde ud af tingene er der jo ingen grund til at inddrage nogle offentlige instanser! Tværtimod.

Jeg kender sagtens det der med at føle at man pleaser sine børns far for at holde et stormvejr på afstand. Og ja så kommer man til at gå på kompromis med mange ting - men forhåbentlig ikke børnene.

kh

Louise

Log ind for at besvare indlægget |

5693

baccapigen

23. marts 2011 - 14:36

Hej Sofie

Ved godt det er lang tid siden at du skrev dit indlæg, men har lige en kommentar.

Jeg har selv 3 børn 5, 7 og 9. De er hos deres far 6 dage og hos mig 8 dage, min eksmand ville have dem halv/halv og jeg ved godt at det efterhånden er en meget brugt løsning. Men har bare hørt så meget forskning der antyder at det ikke er godt for børnene og det er en løsning for forældrenes skyld.

Jeg mener ligesom dig (og mange forskere) at børnene har brug for en base, at det er der de hører til. 

Denne her løsning fungere okay for børnene, bortset fra at min eksmand overhovedet ikke kan finde ud af ikke at snakke voksen ting med børnene, han fortæller dem alverdens løgne om mig og min kæreste osv osv. Desuden lider vi af det klassiske problem at de har fået alt for meget sukker, for lidt søvn, for lidt grænser osv. Vi kan så bruge min. 2 dage når de kommer tilbage til at få dem rettet ind og fungere normalt igen. så efter min mening har han for meget samvær med børnene, da han kan nå at ødelægge meget på 6 dage.

Men er begge forældre fornuftige, så tror jeg faktisk at løsningen er okay.

Mvh Gitte

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Sofie

23. marts 2011 - 18:25

Hej Gitte.

Ja men denne her snak er jo altid aktuel.

Vi kører stadig med 6 - 8 ordning. Og ja det virker som om det fungerer ok for børnene. Men problemet er også her at de hos far kommer alt for sent i seng, får for meget sukker, fastfood osv. Når de kommer hjem fra far går de ud som et lys, når de bliver puttet. Den store på 8 sover faktisk sjældent senere end kl. 20.30, når han er her. Men hos far kan jeg tit høre han er vågen kl. 21.30 hvis jeg ringer for at lave en aftale.

En anden ting der er mega træls er at de begge to har haft fodvorter i nu 1½ år. Men far glemmer altid at ordne fodvorterne, når de er der. Og så tager det rigtig lang tid at komme af med dem.

Så jo de trives vel ok. Men der er bare en masse ting som der ikke er styr på, som jo ikke er så godt. Det der med tandbørstningen fungerer heller ikke rigtigt. Det glemmer eller når de tit slet ikke.

Men han elsker dem jo, og er god til at tage sig af dem, det er bare lige det med alle de der ting der jo følger med også. Al den personlige pleje glipper. Og det er jo også vigtigt. Men de overlever. Så er det bare mig der er den irriterende mor, der skal forklare hvorfor det er vigtigt at børste tænder, få ordnet fodvorter, klippet negle, komme i seng om aftenen osv, når nu det ikke er vigtigt hjemme hos far.

Lyder lidt som om det også er der din x har problemer.

Tilgengæld fornemmer jeg at min x altid taler pænt om både mig og min kæreste.

Det er godt nok en udfordring at have delebørn!!

Sofie

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
5/9Hej Bente. Tak for dit råd.Juli 2003
1/9Magnetisk legeøtjAugust 2007
10/8Kære Pia, jeg vil så gerneSeptember 2003
10/8Kære Helene, lykkes det digSeptember 2003
10/8Hej Michael, er det lykkesSeptember 2003
10/8Kære hl, hvis det lykkedesSeptember 2003
10/8Kære Pia, kunne jeg købe enSeptember 2003
24/7Storesøsterreaktion?Maj 2019
11/7Vil gerne ammeFebruar 2020
25/6svarMaj 2018
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
9/9Min kæreste fik også kejsersnitSnart gravid
29/8Tror det det desværre ikkeOrdet er frit
24/8Hårdt at være alene-farOrdet er frit
21/8Nogle kan du, andre kan du ikke...Ordet er frit
2/8Gravid med 3 barnGraviditet
30/7Ja - men åbenbart ikke mange andre...Gravide over 35 år
24/7Storesøsterreaktion?Livet med børn
15/7Kan man stole på sammenligningstjenester?Ordet er frit
12/7Jeg kender ikke lige tilOrdet er frit
12/7Forvirret gravid eller ejSnart gravid
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Gravid og problemer med mit temperament
Sundhedsplejerske Hej brevkasse Jeg skriver til jer, fordi jeg har fået store probl...
Foto: iStock.com
Kan ikke styre min søns temperament
Sundhedsplejerske Hej Jane, Jeg har den dejligste søn på 15 måneder. Jeg er alenemo...
Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Annonce