Din søgning gav:

 

Far med dårlig økonomi

5693

Oliviasmama

16. august 2010 - 8:02

Min datter på 3 år bor skiftevis hos mig og hendes far. Hver anden weekend har han samvær med hende fra torsdag til mandag (og hver anden gang til tirsdag). Samværet har været rigtig svært at få op at køre og vi har været forbi Statsforvaltningen flere gange. Nu kører det dog.

Selvom han har hende begrænset beder han nogle dage om at vi ændrer i samværet så han fx har hende en dag mindre. Det sker fx i forbindelse med at han skal et eller andet og senest er det sket fordi hans økonomi er meget stram. Han har ingen udgifter forbundet med vores datter dvs er ikke indblandet i betaling af daginstitution og han betaler heller ikke børnebidrag. Han har kun de udgifter som han selv finder på i forbindelse med aktiviteter o.a.

Vores datter er glad for at komme hos ham og jeg er sikker på at hun har det godt. Vi gik fra hinanden da hun var lidt over et år så hun har ikke rigtig kendskab til andet.

Mit problem ligger i at han på det seneste har klaget over sin økonomi. Han siger at han ingen penge har. Som sagt ved jeg at han ikke har så mange kr og ører at rykke rundt med, men efter næsten 10 års samliv ved jeg også at han er ude af stand til at spare og at han i det heletaget forvalter sin økonomi rigtig dårligt.

Forrige gang han skulle have hende blev han nødt til at flytte det flere dage pga pengemangel. Her fik jeg det dog først at vide efterfølgende. I går ringede han så til mig for at fortælle at han ikke kan tage hende nu på torsdag-tirsdag fordi han ikke har flere penge. Hvad skal jeg så lige gøre?

Jeg synes at det er irriterende at han ikke kan forvalte sin økonomi anderledes og alle de år vi har været sammen har båret præg af hans forbrug. Allermest har jeg lyst til at sige at så må han da undvære hende og vente til der er penge på kontoen...men min datter vil jo sikkert gerne hjem til sin far.

Er alternativet så at jeg giver ham et beløb på et par hundrede kr så de kan hygge sig weekenden over? Her tænker jeg ikke på penge der skal dække dyre oplevelser, men derimod mad. Jeg vil da være sikker på at min datter får noget ordentligt at spise mens hun er hos ham.

Det er de eneste muligheder jeg ser: 1) vi dropper det til der er penge 2) jeg giver hende penge med i tasken.

Det er ikke et problem for mig at undvære de omtalte penge - det er princippet i at han ikke har "råd" til at have sin datter.

Om den dårlige økonomi blot er noget der skal stå på i en periode ved jeg ikke. Han har været arbejdsløs siden maj eller april. Selvom jeg har hjulpet ham med at skrive en standard jobansøging så har der ikke været bid...inderst inde tror jeg heller ikke at han har gjort meget for sagen. Han søger om job i hjemmeplejen og har flere års erfaring. Jeg har meget svært ved at se at det skal være så svært at gå ud at søge et sådant job i København.

Jeg vil meget gerne have nogle ærlige meninger da jeg skal tage stilling i dag eller i morgen.

vh

Louise 


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (7)

5693

thrups

16. august 2010 - 15:15

Han lærer jo ikke noget af at du bliver ved med at hjælpe ham, så selvfølgelig må han springe dette samvær over. Din datter kan man godt forklare at mor og far har aftalt at denne gang skal hun ikke over til far, men måske en tur i parken med ham.

Trine

Log ind for at besvare indlægget |

5693

somaol

8. september 2010 - 13:31

far med dårlig økonomi

Hej Louise. Det kommer da an på om din datter er glad for at være hos sin Far og vil savne ham hvis hun ikke kan komme der. hvis du så samtidig er lidt irriteret over at skulle have hende fire dage extra så er de 200 kr. giver godt ud. Somaol

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Sofie

18. september 2010 - 14:50

Er lidt nysgerrig. Hvad endte du med at gøre?

Mine ungers far klager også over økonomien, på trods af at han tjener næsten det dobbelte af mig.

Han betaler intet til børnene heller. Jeg har nu søgt om bidrag fra faderen, men de sager tager jo lang tid.

Imens skal jeg høre på at det vil betyde de ikke kan komme på sommerferie med ham osv. Selvom det jo aldrig kan være mit problem at han ikke kan finde ud af at spare hvor der nemt kan spares.

Det er selvfølgelig en anden sitution da din x jo er arbejdsløs. Men jeg synes ikke du skal begynde at give ham penge. Han kan hurtigt blive forvent.

Sofie

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Oliviasmama

19. september 2010 - 10:25

Jamen jeg endte med at give min datter 200 kr med i tasken så jeg var sikker på at hun fik noget at spise. Det var noget vi aftalte over telefonen og han forkortede samværet -  som skulle have løbet fra torsdag til mandag eller tirsdag - til lørdag til mandag til aflevering i børnehave. Det endte med at han bad om flere penge, men det fik han altså ikke.

Jeg syntes egentlig ikke at det var nogen god løsning at give ham penge til mad med i min datters taske, men alternativet er at han helt aflyser samværet og senere klandrer mig for at han ikke har set sin datter i så og så lang tid.

Sofie, der er vist noget med at man kan trække børnebidrag af i skat således at man i realiteten kun betaler det halve - prøv at undersøge det. Herhjemme er det slet ikke en mulighed at søge om børnebidrag - jeg gider simpelthen ikke have at der er mere end vores datter mellem os.

Kh

Louise

Log ind for at besvare indlægget |

5693

justice12

10. november 2010 - 10:55

faderen SKAL ALTID betale børnebidraget

Hej Louise

Jeg forudser at jeg og min x også en dag får problemer med hans elendige økonomi - og allerede nu har han udmeldt at han ikke vil betale børnebidraget fordi han får dagpenge - men det SKAL HAN og der er ingen vej udenom indtil barnets 18års fødselsdag - så kan din x heller ikke betale nu så får du pengene af kommunen og kommunen sender regningen videre til ham - så den dag han kan betale/tjener flere penge end "rådighedsbeløbet" hæver kommunen pengene fra hans konto... Så DU er slet ikke involveret i at modtage pengene - de løber direkte ind på din konto - og han kan da heller ikke "forlange"/få penge af dig når han ikke engang giver noget beløb til barnet......

Så kontakt hurtigst muligt kommunen og statsforvaltningen og få dem til at fastsætte børnebidraget (+ fødselsbidraget + dåbsbidraget + konfirmationshjlæp) hurtigst muligt - så har du også råd til julegave til din skønne datter.....

Det lyder som om han er ludoman, så hold dig ikke tilbage - du vil fortryde hvis du ikke opkræver pengene nu.

Log ind for at besvare indlægget |

5693

CilleMor333

18. oktober 2011 - 22:36

Heej :D

Angående børnebidrag kan jeg bare sige så meget at dengang min mor betalte børnebidrag til min far betalte hun ikke en rød reje det gjorde kommunen for hende. Jeg har så ingen anelse om det er noget hun skal betale igen jeg ved bare at kommunen betalte for hende dengang, så at man ikke har penge er en dårlig undskyldning. 

Log ind for at besvare indlægget |

5693

VicKar

19. oktober 2011 - 3:19

Nu hænger du på den

Dårlig vej I erpå vej nedad, er der ikke en farmor og en farfar, som man evt. kan tale med om problemet ?

Jeg har selv en delesøn, og alle årene han er 16 år har vi altså mig og min nye mand, betalt rejser og en masse andet som skulle have været betalt af hans far.

Men husk, den eneste du straffer er dit barn, uanset hvor uretfærdigt det kan virke.

Jeg vil ikke trætte dig med alle de ting som vi har gjort, købt og taget med på ferie. Vi har sågar prøvet adskellige gange, at min søn ikke komme rmed på ferie, da de så holder, exmand og ny kone og 3 børn., holder ferie lige inden skolesommerferien. Det er så charterrejser mv. de tager på uden min søn, den sviger. Dette er bare 1 eksempel posen er fyldt af denne slags.

Tal med din ekskæreste altså barnets far, og hør hvor meget han skal bruge til en sådan weekend, 200 kr er heller ikke meget hvis alle skabe er tomme.

Husk det stopper først når dit barn er rigtig gammel, du kan ikke binde dig mere til en anden person end at få børn sammen med vedkommende. lært af bitter erfaring.  

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
5/9Hej Bente. Tak for dit råd.Juli 2003
1/9Magnetisk legeøtjAugust 2007
10/8Kære Pia, jeg vil så gerneSeptember 2003
10/8Kære Helene, lykkes det digSeptember 2003
10/8Hej Michael, er det lykkesSeptember 2003
10/8Kære hl, hvis det lykkedesSeptember 2003
10/8Kære Pia, kunne jeg købe enSeptember 2003
24/7Storesøsterreaktion?Maj 2019
11/7Vil gerne ammeFebruar 2020
25/6svarMaj 2018
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
9/9Min kæreste fik også kejsersnitSnart gravid
29/8Tror det det desværre ikkeOrdet er frit
24/8Hårdt at være alene-farOrdet er frit
21/8Nogle kan du, andre kan du ikke...Ordet er frit
2/8Gravid med 3 barnGraviditet
30/7Ja - men åbenbart ikke mange andre...Gravide over 35 år
24/7Storesøsterreaktion?Livet med børn
15/7Kan man stole på sammenligningstjenester?Ordet er frit
12/7Jeg kender ikke lige tilOrdet er frit
12/7Forvirret gravid eller ejSnart gravid
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Gravid og problemer med mit temperament
Sundhedsplejerske Hej brevkasse Jeg skriver til jer, fordi jeg har fået store probl...
Foto: iStock.com
Kan ikke styre min søns temperament
Sundhedsplejerske Hej Jane, Jeg har den dejligste søn på 15 måneder. Jeg er alenemo...
Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Annonce