Din søgning gav:

 

Status, Rasmus 10 mdr.

12

Skjoldungen

11. juni 2010 - 10:06 | Tilbage til mødregruppen

Hmm, der sker for lidt herinde.

Med de andre børn skrev vi altid status hver måned - jeg har helt glemt det de sidste par måneder. Sådan går det med barn nr.3 og en stille netmødregruppe;-)

Men altså:

Rasmus er passeret de 10 mdr. (d.27.maj)

Mål og vægt har jeg ikke helt styr på, de seneste tal er fra han var 8 mdr. 73 cm og 11,3 kg (JA han har dobbelthage(r!)

Motorik: Han kravler lynhurtigt nu og går rundt langs møblerne. Han er blevet mere sikker i at holde balancen, så hvis han bare støtter med den ene hånd ved noget, står han stabilt. Han kan også åbne køkkenlåger, så jeg i går - godt vi mest har store skuffer med softluk, de er for tunge til ham endnu. Han går gerne med os i hænderne og øver også at stå frit, men kan kun holde balancen et par sekunder. Han er superstærk og er lige begyndt at kunne hale sig op at sidde i barnevognen, så nu sidder han sommetider og kigger, når jeg kommer ud til ham (han skriger ikke i alarmen, men jeg ved nogenlunde, hvornår han vågner).

Finmotorisk: Han øver flittigt at samle brødkrummer op fra gulvet, (dem er der en del af hvor han har spist). Han spiser selv brød og fx ærter, det går ok. Hans pegefinger er meget glad for at pille ved vaskemærker, tråde og lign. Eller trykke klodser i putteklassen, hvis mor holder dem over det rigtige hul.

Mad: Rasmus spiser havregrød af ca. 1 dl. gryn om morgenen. Der er mælkepulver i (så slipper vi for jerndråber) og frugtmos på.

Næste måltid er frokost. Han spiser 1½ skive rugbrød (de små levebrødsskiver - uden skorpe). Han får mest makrel i tomat, avocadomos, leverpostej, pate, leverpølse, banan, smøreost. Pålæg, der kan pilles af, piller han nemlig af - og så ligger rugbrødet på gulvet og kun figenpålægen (eller kødet, ægget eller osten eller...) kommer i munden. I starten af måltidet propper jeg maden i munden på ham med gaflen (fx makrel!), bagefter får han lov at sidde med noget af det lidt mindre fedtede selv. Han har dog live fundet på den (vidunderlige) ide at pille maden ud igen for lige at tjekke den, hvis jeg giver ham noget med gaflen. Det kan dog afværges ved at give ham noget andet at pille med imens. Han gnaver gerne i peber eller agurk, men ikke meget glider ned. Tomater spytter han konsekvent ud - de er nok for skrappe.

Når vi har hentet de andre i bh, spiser vi eftermiddagsmad. Som regel lidt brød og frugt fx blød pærer, avocado, kiwi el.lign. Sommetider får han yoghurt naturel med frugtmos og revet rugbrød.

Aftensmaden er som vores. Han er mest glad for kartofler, men spiser også ris eller pasta. Han får lidt af vores sovs på, hvis der er sovs. Det kan han rigtig godt lide…men intet slår mormors brune sovs, hold op hvor han åd dernede!

I løbet af dagen drikker han vand eller skummetmælk af glas (ja, jeg ved godt de i princippet skal have sødmælk), men jeg ammer ham også 3 gange om dagen (morgen, middag og aften)

Han sover om natten ca. fra kl.8 til et sted mellem 4 og 5, hvor han vågner. Så får han en tår mælk og sover tit en time mere. Dog er tendensen mere og mere, at han først vågner efter 5 – og så er det morgen! Men det er fint med mig, kunne alligevel ikke falde i søvn igen kl.4 – så hellere sove det længere nu.

Om dagen tager han to lure. Om formiddagen (ca.2½ time efter han er vågnet) sover han et par timer – om eftermiddagen lidt mindre. Hvis han har haft fuld gang i den (dvs. hvis brødrene er hjemme, sover han lidt mere – men så skal han jo heller ikke vækkes for at vi kan komme ned at hente dem).

Putningen om dagen er nem nok, han lægger sig straks til at sove, når han kommer i barnevognen. Om aftenen er det lidt forskelligt. Nogle aftener sover han straks, andre gange må jeg ind til ham og lægge ham ned 3-4 gange, fordi han står og hopper i tremmesengen.

Sprog: Han siger ikke nogen rigtige ord endnu, men dog noget der ligner Tak, når han får noget – og Hej. Han reagerer på sit navn og på ordet mad, hvis han da ikke hellere liiiiige vil rode i mors potteplante (og det vil han tit) Han ved godt, at han ikke må, så han skæver lige til mig og sætter en kravlespurt ind, den bandit!

Leg: Han vil rigtig gerne lege, hvor de andre 2 er. Sommetider gider de dog ikke have at ”kravlefyren kommer”, så så bliver døren lukket. ØV, så bliver han ked. Han står meget ved legekomfuret og ”laver mad” (gnaver i tingene) og er rigtig hurtig til at tømme kasser med lego. Han kan godt lide at spille bold, selv om den dumme bold ikke altid vil slippe hans hånd – eller er det omvendt? Han leger også med biler. Han siger endda lyde, imens han skubber dem frem og tilbage – men kan nu ikke kravle og skubbe dem rigtigt endnu. Tittebøh med storebror er også en succes – eller at kravle efter drengene. ”Kom så Rasmus” råber de i kor og sidder og klapper på en ting, så kravler han derhen – får ros – og skal så kravle et nyt sted hen. Sjovt men hårdt – han bliver helt svedt. Han vil gerne læse bøger, men helst den hvor man kan mærke pelsen på dyrene og mor siger dyrelyde. Så griner han. Andre bøger har ikke hans interesse ret længe.

Tænder: De 4 øverste fortænder er på vej frem – og ellers så har han kun de to nederste i midten.

Morsyg? JA også i den grad. Han skriger, hvis mor går. Fx i går aftes hvor jeg lige ville ned i kælderen at hænge tøj op. Jeg kunne høre ham helt derned, men så snart jeg var tilbage, var der ingenting galt. Hmmm, han bliver ikke nem at starte i dp. og desværre er der ikke rigtig tid til indkøring, fordi hun har ferie lige til den dag jeg starter arbejde. Pasning hos mormor og morfar har vi prøvet et par gange. Han skriger og nægte at spise – men heldigvis ikke at sove, så de har bare måttet lægge ham ud – og så giver jeg ham mad, når jeg kommer igen. Ak ja.

Men ellers er han en dejlig lille basse, om end han har en del temperament, så han kan såmænd også skrige helt vildt, fordi han falder ned at sidde på sin blerumpe, når han står ved noget. Det gør næppe ondt, men det passer ham ikke lige, at der er noget, der ikke lykkes, som han vil. (eller hvis mor eller far larmer med blender, boremaskine el.lign - også selv om han er oppe i armene på en)

Han er frygtelig kilden, så han vrider og vender sig og klukker af grin blot man rør ham i siden eller under hagen;-)

Nå, så blev han da vist også beskrevet.

Hvordan er jeres børn?

Vh Gitte m. Rasmus 27-07-09

 


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (0)

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
16/6Ferie i lande udenfor FN ville I turde det?September 2007
16/6Så er det den vi tager til!Januar 2016
15/6Kender ikke de andre, menJanuar 2016
8/6Odense eller Aalborg zoo?Januar 2016
27/5Børne-fødselsdagDecember 2009
27/4Walk in closetNovember 2004
15/4Re: Flyttetips & - tricks ønskesJuli 2004
9/4Intet problem hos osJuli 2008
5/4Luksus i min hverdagNovember 2004
4/4BarnedåbsgaverJuli 2004
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
16/6Jeg tænker hellere være påOrdet er frit
16/6Prøv og lav et opslag i en afOrdet er frit
16/6Ja - har selv brugt den. GodeLivet med børn
16/6Tiden før børnINAKTIV - SKRIV IKKE HER: Fædre kom frit frem
16/6Velgørenhedsprojekter i U-lande for børnOrdet er frit
16/6Hækle med børn hvilke mønstre? Ordet er frit
15/6Kender en der har et barn derNavne
15/6Curling"konfirmanter"Ordet er frit
15/6Hjælp, dreng eller pige!?Graviditet
15/6thick glass pipes Regularly current patternTvillinger
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Foto: iStock.com
Min datter leger med sin egen afføring
Sundhedsplejerske HejJeg er far til en datter på 2 år, som har fundet ud af, at hun kan ...
Foto: iStock.com
Leger jeg for vildt med min lille datter?
Sundhedsplejerske Jeg har en SKØN datter, der er 4,5 måned. Hun trives, vejer 8 kg og er...
Annonce