Din søgning gav:

 

Putteritualer - hvordan gør I?

12

11. oktober 2007 - 20:18 | Tilbage til mødregruppen

Åh, jeg er ved at være træt af at Ole skal falde i søvn på min arm når han skal sove til nat. Har prøvet at lave et putteritual, gøre det samme hver aften, synge den samme sang, osv., men alligevel råber og skriger han når han for lov til at ligge selv og prøve at falde i søvn. Og så når jeg tager ham op, går der halvandet minut, så sover han på min arm. Så skal han ligge der yderligere 5 minutter før han sover så tungt at jeg kan lægge ham i sengen uden at skrigeriet begynder forfra.... Det er jo selvfølgelig ikke time-lange seancer, men jeg frygter bare at det der arm-soveri skal blive ved når han bliver større.

Har I nogle gode råd? Hvad gør I? Og er der evt. nogle bøger jeg med fordel kunne læse lidt i for at få gode råd?

Kh. Ida


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (16)

12

Eppels3

11. oktober 2007 - 20:22 | Tilbage til mødregruppen

Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Vi tog skrigeturen !

Axel gjorde det samme, og det gad vi bare ikke, så hvorend det var hårdt - så fortsatte vi vores normale putteritual - nattøj på, mad, børste gummer og nat nat og så i seng - så hyyyyyylede han og vi kyssede godnat, gav ham sutten og gik ud. Det blev vi ved med - at gå ind og kysse og nusse og give ham sutten, men han kom ikke op i armen og til sidst fik han hylet sig i søvn.
Det nummer lavede han 2 dage - nu lægger han sig bare ned og putter med sin dyne og sin sprutte og så sover han.

Held og lykke

Kh
Pernille & Axel

Log ind for at besvare indlægget |

12

Madmaddy

11. oktober 2007 - 21:48 | Tilbage til mødregruppen

Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Hej Ida,

Min "bibel" er god læsning for alle. " sov mit barn" af Jirina Prekow ( Er ikke sikker på efternavnet staves sådan men det udtales sådan :-) )

Ellers vil jeg også sige at han er stadig lille, så man kan heller ikke forvente for meget. Men ville det være en mulighed at lægge ham som han plejer, og når han begynder at pylre, at nøjes med at give sutten og lægge en hånd på ham eller holde hans hånd så han kan mærke at du er der. Det virker her .

Når det går galt her har jeg fået lagt ham for sent, og det sker desværre for tit da det kan være svært at få ro i huset til det, men så virker det bare at ae ham lidt eller holde hans hånd. Men allehelst sover han med hovedet godt begravet i mors bryster. ( han er vel en mand )

kh

Mai

Log ind for at besvare indlægget |

12

stausholm

11. oktober 2007 - 22:02 | Tilbage til mødregruppen

Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Hej Ida
Jeg vil lige starte med at sige at jeg mener de stadig er for små til at kunne lære faste sove mønstre...
Men her falder Jacob i søvn 95% af gangene imens han spiser hos mig, og de gange hvorhan ikke gør så sidder jeg med ham i armene eller ligger ham på sofaen, og så ligger jeg en stofbleen over hovedet få ham, og bing så sover han, og kan efter ca 10 min ligges op i sin seng.. Ved egentlig ikke hvordan vi fandt på det med stofbleen, men det virker:)
vh Maja

Log ind for at besvare indlægget |

12

FruLaursen

11. oktober 2007 - 22:15 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Hej og tak for svar.

Han har også været god til at falde i søvn ved brystet (ja, han er en rigtig mand ;-)) Det er bare ligesom om at han er utryg ved sengen... Og det er jo noget skidt. Måske kan det også hænge sammen med at den babyseng han sover i nu er ved at være for lille. Jeg vil nok bare gerne lære ham, at der kan være trygt og godt i hans seng, så når vi nu får købt en større (læs: når IKEA får den vi vil have på lager igen...) så skal sengelægningen være god og tryg. Den seng skal han jo ligge i længe. Så jeg vil gerne være godt forberedt. Tror jeg prøver at låne den der bog, Mai.

Kh. Ida

Log ind for at besvare indlægget |

12

MkroghJ

11. oktober 2007 - 22:22 | Tilbage til mødregruppen

Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Amalie ligger stadig imellem os... Egentlig noget jeg var lidt træt af, så jeg prøvede i en periode at få hende lagt over i sin egen seng men det var tydeligt at hun blev utryg ved det... Jeg snakkede med sundhedsplejersken om hvordan vi nemmest kunne gøre det. Hun sagde at så længe hun ikke var ældre, skulle vi ikke presse hende ud i noget der gjorde hende utryg. Så hun ligger stadig i mellem os... Måden vi, eller for det meste jeg;-), putter hende er ved at ligge mig ved siden af hende i sengen, synge "Nu går solen sin vej" og et fadervor, så er det tydeligt hun ved at det betyder godnat.
Nogengange bliver hun mega sur og andre gange ligger hun lige så stille og falder i søvn. Indtil videre ligger vi der indtil hun er faldet i søvn, men det er måske bare en dårlig vane af os, som vil give bagslag senere, men så må vi jo tage den der...
Kærligst Monica

Log ind for at besvare indlægget |

12

MariaFriisSchmidt

11. oktober 2007 - 22:46 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Josva har sovet i sin tremmeseng lige siden vi kom hjem fra sygehuset, med en hjemmesyet pøle rundt om sig, - som nu er reduceret til kun at ligge langs den indersiden af sengen...

Han får nattøj på midt på aftenen..
spiser og leger lidt..
Når han begynder at gide øjne, sutte fingre og trække stofbleen over hovedet for at undgå lyset.. - så bærer jeg ham op i seng.
(han bliver puttet mellem 21-22 hver aften)
Når jeg ligger ham i sengen har jeg natlampen tændt -
Så synger jeg: Jeg er træt og går til ro.. (en gammel samle som min mor sang for mig) Josva smiler over hele hovedet hele sangen
Så beder jeg Fadervor -
siger godnat og slukker lyset.
Så sidder jeg lidt i mørket, for han taber helt 100 suten en gang til, fordi næsen skal begraves godt og grundig i stofbleen..
Når der er ro på - lister jeg ned i stuen igen...

Har ikke haft problemer med natputning endnu - med om dagen er han begyndt at protestere - - også gør jeg lidt som Pernille beskriver med Axel,.. han får lov at ligge lidt og græde uden jeg tager ham op - medmindre han går helt i selvsving..

Jeg tror godt de kan begynde at have faste sove rytmer NU.

Maria

Log ind for at besvare indlægget |

12

irenejorg

12. oktober 2007 - 10:01 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Eva har haft faste soverytmer fra dag 1. Vi læste bogen "Godnat og sov godt", da jeg var gravid, og vi har holdt på faste tider og putteritualer lige fra starten. Ved 8-tiden, når vi er ved at være færdige med aftensmaden, er hun godt træt. Vi tager hende ind i vores seng, hvor hun får sidste flaske eller bryst, medens vi synger godnatsang. Når hun har spist færdig, så er det direkte i hendes egen seng-uden snak. Nogle gange vågner hun, når hun taber sutten, eller skal slå en ekstra bøvs, men det blever mere og mere sjældent. Og hun falder til ro igen med det samme.
Jeg har en lommeteori om, at hun sover så godt pga. hendes fødselstidspunkt (kl. 4 om eftermiddagen). Jeg har lagt mærke til, at børn, som enten er født om natten eller sen aften, har sværere ved at finde ud af det der med dag og nat. Hvad er jeres erfaringer??
Jeg ved godt, at vi er ekstremt heldige, men tror alligevel, at læsningen af "Godnat og sov godt" kan hjælpe en på vej.
Må lige tilføje, at hun næsten ikke sover i løbet af dagen (men det er til at klare, når hun/vi får en god og lang nats søvn!!).
Kh. Irene

Log ind for at besvare indlægget |

12

zenta21

12. oktober 2007 - 16:31 | Tilbage til mødregruppen

Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Jeg har også læst at putteritualler først rigtigt kan indføres når de er noget ældre.. de forstår det ikke endnu...

Log ind for at besvare indlægget |

12

MariaFriisSchmidt

12. oktober 2007 - 18:47 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: DET PASSER ALTSÅ IK.. :-)

Vi har et putteritual - det er ikke langt men du kan tro han VED hvad der foregår - og at nu er det tid til GODNAT!!
Så det kan de altså godt allerede NU..
(men så kan der jo være noget andet han ikke kan)

hilsen Maria - og Josva 4mdr. - som f.eks ikke kan trille fra mave til ryg endnu..

Log ind for at besvare indlægget |

12

agathe

12. oktober 2007 - 19:32 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: DET PASSER ALTSÅ IK.. :-)

Hej
Ja her har vi jo tvillinger, så det har været nødvendigt at indføre regler. Vi giver drengene nattøj på, derefter får de lidt grød også går vi i soveværelset. Her får de vælling, hvorefter de putter eller visses i vores arme til 2 sange og så er det godnat. De høre altid cdén færdig og de sover somregl inden vi går fra dem :-) Sådan har det været siden de var 7 uger gammel.

Agathe

Log ind for at besvare indlægget |

12

mettesune

12. oktober 2007 - 19:50 | Tilbage til mødregruppen

Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Ja jeg ved ikke om børnene ikke forstår hvad der foregår, men tænker lidt hvorfor ikke bare gøre det samme hver aften, på et tidspunkt så forstår de det jo, og så er man allerede vant til det. Og så tror jeg faktisk at det er ret vigtigt at man har rutiner med sit barn gennem hele dagen, så det får en rytme og barnet bliver trygt og ikke forvirret overfor mange ændringer og forandringer.

Nu er det som regel mig der putter da manden er på arbejde, og da han skulle putte den anden aften, skreg Anna meget og ville slet ikke falde til ro. Jeg kan putte hende på fem ti minutter og så sover hun, så måske er der noget om snakken med at de faste putteritualer :-) Det mente min mand dog ikke, han mente hun stadig var for lille til at kende forskel på hvem der putter, men ja der er vi så ikke helt enige.

Men jeg putter Anna omkring kl. 19.00. Hun har forinden fået nattøj på og har leget inden hun skal i seng. Så synger jeg Nu går solen sin vej, siger mor elsker dig, far elsker dig, godnat nu skal du sove og giver hende et kys. Hun kan godt græde lidt men ikke meget, og kort tid efter sover hun.

Nu ved jeg ikke om dit barn får mad lige inden det skal spise, men det kan godt gøre nogle børn urolige at deres maver lige skal bearbejde maden og så er det vigtigt at få dem puttet inden de bliver for trætte.

nå ja og så har jeg læst Sov igennem uden gråd af Elizabeth Pantley, den synes jeg var meget god. (ok er ikke helt færdig endnu, men bliver det vel engang....)

Håber du kan bruge det til lidt.

vh mette og Anna der sover sødt i sin egen seng, der (måske) bliver flyttet på eget værelse på søndag, så mor kan få en lidt bedre søvn, og ikke vågner ved alle Annas lyde......

Log ind for at besvare indlægget |

12

annaolsen

12. oktober 2007 - 22:44 | Tilbage til mødregruppen

Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Jeg synes ikke du skal bekymre dig om hvordan det hele bliver i fremtiden. Tag det som det kommer. Med Clara var jeg så nervøs for hvordan alting altid skulle udvikle sig til fremtidige dårlige vaner, men hun er nu altså blevet ret normal:-) Med Freja tager jeg det mere stille og roligt og det gør det hele mindre stressende. Efter min mening kan børn på 4 mdr. ikke "lave numre" med deres mødre, de reagerer bare udfra et umiddelbart behov. Og hvis din søn har behov for din nærhed, hvorfor så ikke give ham den? Men ok, jeg har altid været modstander af metoden fra "Godnat, og sov godt", når den bruges på så små børn. Mon ikke det bare er en overgang? Han er jo stadig så lille! Jeg ville se det an. Men held og lykke med det. Fra Anna (maj-terminen)

Log ind for at besvare indlægget |

12

chnejadr

13. oktober 2007 - 10:38 | Tilbage til mødregruppen

Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Storm falder også altid i søvn på arm, og jeg er megatræt af det. For han er TUNG! Og man kan ikke bare sidde stille med ham, næh nej der skal være bevælgese, så det er vandren op og ned af gulvet eller sidde og gynge på pilatesbolden for at få ro på. Og han skriger. Højt... Jeg får mere og mere ondt i skuldrene og bli'r mere og mere frustreret.

Lige nu er han i gang med 19-ugers udviklingsspring, og det er bare endnu værre :-( Så når det er overstået skal han lære at falde i søvn i enten sin eller vores seng (så kan vi altid flytte ham bagefter. Vi har i hvert fald tænkt os at prøve...

Jeg har læst alle de 3 bøger, der er nævnt her.

Godnat og sov godt hader jeg af et godt hjerte. Altså, der er en masse gode ting i den om ritualer osv. men det der interval-træning med skrigende barn og forældrene udenfor rummet m. stopur synes jeg er umenneskeligt. Både for mor og barn :-(

Sov mit barn har, synes jeg, gode forklaringer om børns søvn, men jeg mangler konkrete ideer til at hvordan jeg får ham til at falde i søvn uden panikskrig (for når han er træt så skriger han som ind i helvede når vi forsøger at lægge ham fra os).

Sov igennem uden gråd er nok min favorit. Det er en meget praktisk orienteret bog, der både har gode forklaringer på hvorfor børn har/får søvnproblemer og hvordan man kan løse dem. Uden at barnet skal skrige sig selv i søvn. Til gengæld kræver den mere tålmodighed, for man skal ikke kunne forvente at barnet har lært det på en uge, netop fordi man går gradvist frem for at undgå de store skrigesceancer.

Alle bøgerne går ind for ritualer, som signalerer at nu er det sovetid. Og det er jo rigtig fint. Jeg synes bare det er vildt svært at indføre, når man skal tage hensyn til to børn samtidig. For Storm er ikke helt grydeklar samme tid hver aften, men som regel træt så man egl. burde begynde midt i vores aftensmad (vi spiser kl. 18 og det er svært at gøre det tidligere). Suk! Indtil videre er "ritualet" mest noget med nattøj på - ind i soveværelset eller op i stuen og få en flaske (i mørke) - vugge i søvn på arm. Men det kan godt tage en time, og hvis der kun er én forælder hjemme så skal Thilde bare sidde og se tv/lege selv imens (og kommer for sent i seng), eller hun skal puttes tidligt og Storm når at blive overtræt.

Nå, jeg tror lige jeg starter en separat tråd om flerbørnsputning...

Knus,
Christina

Log ind for at besvare indlægget |

12

zenta21

14. oktober 2007 - 20:53 | Tilbage til mødregruppen

Re: Putteritualer - hvordan gør I?

Det kan også være putteritualer bare ikke virker her fordi jeg ikke kan få mig selv til at ligge ham og lade ham ligge hvis han græder eller bare klynker lidt.. så tager jeg ham op.. så han falder som regel i søvn på en af vores arme.. og han går næsten aldrig i seng sammen tid.. han har ikke rigtigt noget dagsmønster.. nogle gange spiser han tit og andre gange sjællendt nogle gange er han meget træt om aftenen og andre gange ikke.. så ved ikke lige hvad man skal gøre for at få et putteritual...

Han er lige blevet lagt i sin seng sovene for to min siden og nu ligger han og snakker igen og er helt vågen.. så han er ikke lige den der går i seng hver aften kl 20..

Maria

Log ind for at besvare indlægget |

12

krebs71

15. oktober 2007 - 9:30 | Tilbage til mødregruppen

Jeg kunne aldrig drømme om

at lade mit barn på 4 måender græde sig i søvn. Jeg har 4 af slagsen og det har været meget forskellig med dem. For mig handler det kun om tryghed og der er det jo utrolig forskelligt hvordan børnene har det.

Kristian var meget utryg - havde mange tegn på umodent nervesystem og var lige som en der var født for tidligt. Han faldt i søvn ved brystet og det var ok med mig (han var også den første)

Mia var en basse på 4,5 kg ved fødslen og hun fik en godnat tår ved brystet og så blev hun lagt i vores seng.

Begge de store kommer stadigvæk om natten - ikke så ofte mere men indtil tvillingerne blev født kom de egentlig på skift.

Anna og Asta har hinanden og det mærker jeg tydeligt. De er trygge og kan fx. også ligge i evigheder på gulvet og snakke med hinanden. Når de skal sove om aftenen (ved. 20 tiden som de selv har justeret) så bliver de lagt i vores seng og får Søs Fengers vuggeviser. De sover også mellem os om natten. De er trygge og det mærkes tydeligt.

Det jeg egentlig vil sige er at børn er forskellige og det med at de bare skal gøre på en bestem måde når de er 4 mdr. ja det er ikke den filosofi jeg går efter. Her bestemmer de stadigvæk selv. Når de er ældre så kan mor og far bestemme noget mere.

Hej fra Anne Dorte

Log ind for at besvare indlægget |

12

Madmaddy

15. oktober 2007 - 10:09 | Tilbage til mødregruppen

Re: Jeg kunne aldrig drømme om

Er fuldstændig enig med dig :-)

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
16/6Ferie i lande udenfor FN ville I turde det?September 2007
16/6Så er det den vi tager til!Januar 2016
15/6Kender ikke de andre, menJanuar 2016
8/6Odense eller Aalborg zoo?Januar 2016
27/5Børne-fødselsdagDecember 2009
27/4Walk in closetNovember 2004
15/4Re: Flyttetips & - tricks ønskesJuli 2004
9/4Intet problem hos osJuli 2008
5/4Luksus i min hverdagNovember 2004
4/4BarnedåbsgaverJuli 2004
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
16/6Jeg tænker hellere være påOrdet er frit
16/6Prøv og lav et opslag i en afOrdet er frit
16/6Ja - har selv brugt den. GodeLivet med børn
16/6Tiden før børnINAKTIV - SKRIV IKKE HER: Fædre kom frit frem
16/6Velgørenhedsprojekter i U-lande for børnOrdet er frit
16/6Hækle med børn hvilke mønstre? Ordet er frit
15/6Kender en der har et barn derNavne
15/6Curling"konfirmanter"Ordet er frit
15/6Hjælp, dreng eller pige!?Graviditet
15/6thick glass pipes Regularly current patternTvillinger
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Foto: iStock.com
Min datter leger med sin egen afføring
Sundhedsplejerske HejJeg er far til en datter på 2 år, som har fundet ud af, at hun kan ...
Foto: iStock.com
Leger jeg for vildt med min lille datter?
Sundhedsplejerske Jeg har en SKØN datter, der er 4,5 måned. Hun trives, vejer 8 kg og er...
Annonce