Din søgning gav:

 

Skelen - nogen erfaringer?

12

4. december 2006 - 10:41 | Tilbage til mødregruppen

Vores nyeste skud på stammen, lillesøster på 7 mdr., skeler en smule på det ene øje. I den forbindelse skal jeg høre om der er nogen derude, der sidder inde med nogle erfaringer til at dele ud af vdr. skelen hos børn.

Jeg har surfet en del rundt på emnet, men synes ikke jeg finder ret meget mere end de sædvanlige grundoplysninger om behandlingsmetoder mv.

Men ved nogen derude f.eks. om der er enighed om behandlingsmetoderne og om behandlingstidspunktet. Kan nogen anbefale øjenlæger i Kbh-området. Har nogen erfaring med skeleterapeuter kontre øjenlæger osv.
Eller har nogen bare info, som det ville være rart at have, inden vi går igang med behandling.
Vi har nu fået en tid ved øjenlægen om 3 (tre!) måneder.

Tak for hjælpen!

:- lotte


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (9)

12

vibereetz

4. december 2006 - 11:53 | Tilbage til mødregruppen

Det har jeg....

Hej
Min ældste på snart seks år begyndte også at skele, da han var omkring knap halvandet. Vi fik en henvisning til en øjenlæge, der også samarbejder med en skeleterapeut. Ved den første undersøgelse fik han sprøjtet noget vædske ind i øjnene til at bedøve og afslappe muskulaturen, og så kunne de undersøge hans syn. Det viste sig, at han var MEGET langsynet (han har +7 og + 7.5) Så han fik briller, inden han fyldte to år. De første par år gik vi hos skeleterapeuten hver tredje måned. Hver gang målte hun hans skelen, og så snart han fik sprog, begyndte hun også at måle hans syn ved at pege på en tavle med ting. Efter et års tid var hun ikke helt tilfreds med udviklingen, og han fik plaster for det "raske" øje for at træne det, der skelede. Det var en hård tid for den lille mand - han fik "lukket" for det øje, han kunne se med, og skulle så genoptræne det skelende øje. Men det gik faktisk forbavsende hurtigt. Efter tre måneder med plaster på seks ud af syv dage, begyndte vi at trappe ned, så han fik plastret mere og mere af, og efter et halvt år var det helt væk. Nu går vi til kontrol hvert halve år hos skeleterapeuten og en gang om året hos øjenlægen. Han skeler stadig, hvis han ikke har briller på eller hvis han er meget træt. Men han bruger øjet, og det er sådan set det vigtigste. Lige nu overvejer vi, om han skal opereres til sommer for at få rettet op på det skelende øje - det er udelukkende kosmetisk. Det synes skeleterapeuten, vi skal, men jeg er lidt i tvivl, da man faktisk ikke kan se det, når han har briller på.
Jeg er rigtig glad for vores øjenlæge - og især for at hun samarbejder med skeleterapeuten. De holder til i samme konsultation. Øjenlægen hedder Neel Gerner og bor i Lyngby - men hun har kæmpe lang venteliste. Jeg fik dog en henvisning til hende via vores egen læge, og så gik det meget hurtigere (også fordi hun netop samarbejder med en skeleterapeut tror jeg, at de prioriterer små børn højt).
Nu er din datter jo ikke så gammel, så jeg ved ikke, om det ikke kan rette sig af sig selv endnu?
Du er velkommen til at spørge mere, hvis der er noget.
Vibe

Log ind for at besvare indlægget |

12

lojawe

4. december 2006 - 13:22 | Tilbage til mødregruppen

Re: Det har jeg....

Hej Vibe

Tak for svar!

Ved du hvorfor jeres søn først begyndte at skele da han var 1,5 år?

Og hvordan med hans syn - bliver det 100 pct. eller vil han have lidt nedsat syn?

Og så forstår jeg ikke helt det der med operationen: Behandlingen (plaster) af øjet har til formål at få øjet til at "arbejde igen", men efterfølgende skeler barnet stadig? Er det rigtigt forstået? Hvordan kan barnet så se - har det dobbeltsyn eller parallel-syn? Barnet kompenserer jo netop for dobbeltsynet ved at lukke af for det skelende øje, så hvordan sikrer man, at barnet ikke igen begynder at "lukke det skelende øje ned"? Mon det er tydeligt hvad jeg mener...?

Min egen læge mener godt at øjet kan nå at rette sig endnu, så det håber jeg er tilfældet!

Øjenlægen, jeg har bestilt tid hos i dag (vil lige overveje om jeg skal beholde tiden eller prøve Neel Gerner), sagde iøvrigt at behandling først vil blive sat ind ved 2 års alderen, så en konsultation nu har bare til formål at konstatere lidelsens omfang med det formål at følge udviklingen.

Held og lykke med det hele!

:-) lotte

Log ind for at besvare indlægget |

12

ida_nilson

4. december 2006 - 13:44 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Det har jeg....

Jeg er godt nok ikke Vibe.

Jeg var selv MEGA langsynet som barn (i samme størrelsesorden som Vibe's dreng) og har KÆMPE bygningsfejl på begge øjne men fik først briller som 7-årig (jeg skelede ikke). Mine tvillingedrenge på knap 6 år er begge temmelig langsynede og har begge store bygningsfejl - men skelede heller ikke. De fik briller som 4½ årige - og deres synsfejl blev opdaget v lægen til 4 årsundersøgelsen.

Jeg har nu haft briller i godt 30 år og jeg er en anelse nærsynet, men har stadig KÆMPE bygningsfejl. Jeg snakkede med børnenes øjenlæge om dette sidst jeg var dér og hun fortalte at børn som er meget langsynede 'oftest' (ved ikke præcis hvad det dækker over) vokser sig ind i kæmpe bygningsfejl og/eller nærsynethed.

Så udsigterne til at komme af med synsfejl af en-eller-anden slags er nok ikke særlig stor når man er så heftigt nærsynet som barn.

Det skal lige siges at selvom jeg ikke skelede som barn så er mit højre øje stadig så dovent at jeg knap kan se med det - kun når venstre øje er blændet (fx ved synstest) bruger jeg højre øje og det kan næsten ikke fokusere.

/Ida - som lige kom forbi

Log ind for at besvare indlægget |

12

vibereetz

4. december 2006 - 14:39 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Det har jeg....

Hej igen
Jeg ved ikke, hvorfor min søn først begyndte at skele som 1,5-årig. Måske har han gjort det længere, og vi har bare i vores store betagelse af vores smukke barn (!) ikke opdaget det. Det kunne være en mulighed...
Nej, hans syn bliver ikke bedre. I begyndelsen sagde øjenlægen, at det muligvis kunne blive lidt bedre, men nu siger hun at det bliver det ikke, når der er gået så lang tid. Det skal som regel være under +3 (mener jeg), før det kan ændre sig.
Og ja, han skeler stadig, hvis han ikke har briller på eller er træt. Han har parallelsyn, og man kan ikke endnu være sikker på, at han ikke får et dovent øje igen. Derfor bliver øjnene tjekket hos skeleterapeuten hvert halve år. Hvis han begynder at vise tegn på, at han ikke bruger det skelende øje (altså, hvis han ikke kan se på tavlen med øjet, for eksemel), så får han plaster på igen. Men så vidt jeg har forstået på hende, så bliver risikoen for at øjet bliver dovent mindre og mindre med alderen, hvis bare man har fået det trænet op, mens de er små. Men de næste mange år vil jeg tro, at vi skal blive ved med at komme hvert halve år. Operationen handler udelukkende om at gå ind og stramme muskulaturen i øjet op, så det ikke skeler mere. Men det gør ikke synet bedre.
Endelig vil jeg lige sige, at jeg var enormt ked af det i starten. Jeg syntes jo bare, det var så synd for min lille dreng. Og det var da også slemt, da han fik plaster på, for det gjorde ham rigtig ked af det. Men børn vænner sig jo hurtigt til tingene, og allerede efter et par uger var han næsten ligeglad. Og brillerne har aldrig været et problem. Han vænnede sig lynhurtigt til dem, og nu er de jo bare en naturlig del af ham. Så problemerne var større i mit hoved, end de var i virkeligheden.
Også held og lykke til jer...
Vibe

Log ind for at besvare indlægget |

12

KMS_1994

13. februar 2018 - 20:17 | Tilbage til mødregruppen

Jeg skelede selv som barn og trænede med skeleplaster på brilleglasset fra cirka 5-7 års alderen. Jeg ser nu 60% på mit dårlige øje, så det blev aldrig helt godt. Men der er også sket en del siden... og man er blevet mere klar over at en tidlig og til tider intensiv træning af det dårlige øje er nødvendigt.

Et af mine børn har også døjet med et dovent øje, som vi nu har fået trænet op til 100% (med briller). Hvis I skal i gang med synstræning, så overvej nogle øjenplastre med motiver eller en flot øjenklap. Vi har været glade for dem fra Vision4Kids.dk, der har et godt udvalg. De har også en del gode råd på siden, der måske kan gøre det lettere at komme igennem synstræningen. Uanset hvad er øjenlægen det første sted at starte. :-) Hvis lægen vurderer, at klaptræningen kan hjælpe, så er der gode chancer for forbedring. Jeg har i hvert fald været overrasket over, hvor meget tildækning af det stærke øje har hjulpet hos os! :-)

Log ind for at besvare indlægget |

12

inessiemen

9. april 2018 - 3:20 | Tilbage til mødregruppen

Alt Om Børn | Skelen - nogen erfaringer?

This piece of writing presents clear idea designed for the new viewers of blogging, that truly how to do blogging and site-building.

Stop by my homepage :: Jermaine - http://0rz.tw/ChdiJ

Log ind for at besvare indlægget |

12

raymondclo

9. april 2018 - 3:26 | Tilbage til mødregruppen

Alt Om Børn | Skelen - nogen erfaringer?

Generally I do not read post on blogs, but I would
like to say that this write-up very compelled me to try and do so!
Your writing taste has been amazed me. Thanks, quite nice article.

Feel free to visit my weblog: Susanna - http://ux.nu/ZFGfI

Log ind for at besvare indlægget |

12

carolinema

10. april 2018 - 2:39 | Tilbage til mødregruppen

Alt Om Børn | Skelen - nogen erfaringer?

I have to thank you for the efforts you have
put in penning this blog. I really hope to see the same high-grade content by you later on as well.

In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal website now
;)

Here is my web site - Florian - http://computerhopenowwith.com

Log ind for at besvare indlægget |

12

latishahas

10. april 2018 - 3:45 | Tilbage til mødregruppen

Alt Om Børn | Skelen - nogen erfaringer?

It's awesome designed for me to have a web site, which
is helpful for my knowledge. thanks admin

Also visit my web page :: Kristie - http://ux.nu/oBaui

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
15/1Tag til SverigeFebruar 2008
7/1Måske kan denne guide hjælpeMaj 2016
29/12BarnedåbJuli 2004
22/12Eller var det ikke dem du menteSeptember 2017
24/11Pålæg 6 +Maj 2018
24/11Pålæg 6 +November 2018
15/11Pigen er nu 14 år, daAugust 2003
2/11Hvor gammel er din pige? HvisAugust 2003
28/10Tag fri med lidt gamingAugust 2003
28/10Eller fortæl dem en jokeAugust 2003
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
16/1Hjælp!Livet med børn
10/1Symptomer på graviditetGraviditet
9/1Test personerGraviditet
8/1Salt og peberOrdet er frit
5/1Vi prøver - men hvor meget?Snart gravid
24/12Sejt!Ordet er frit
20/12baby vinterskoOrdet er frit
17/12DR2 søger medvirkende til program om søskendeOrdet er frit
10/12EfterfødselstræningOrdet er frit
8/12Hvad er en fair pris for en hundeforsikring?Ordet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Skilsmissebarn: Hvor svær må skiftedagen være?
Familierådgiver Kære GitteJeg skriver ind i ønsket om en vurdering om en lettere kompl...
Kan en efterfødselsreaktion være fysisk?
Jordemoder Hej CamillaJeg skriver, fordi jeg er i tvivl om, om de symptomer jeg o...
Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Annonce