Din søgning gav:

 

Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

13

31. januar 2009 - 11:31

Hej derude!

Jeg er 38 år og gravid for 4. gang. Vi har i forvejen tre børn på knap 7, knap 6 og 3 1/2. Jeg er ikke så langt henne endnu (6.uge), men er allerede godt stor om maven, synes jeg. Nu vil jeg gerne vide, hvornår I fik at vide, at I ventede tvillinger. Er det f.eks. først ved nakkefoldsscanningen, at man kan se to fostre, eller kan det ses tidligere?

Malle2mulle


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (14)

13

70eren

1. februar 2009 - 18:27

Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

Hej.
Jeg var gravid i 2002, med tvillinger.
Jeg begyndte at små bløde omkring uge 6 og blev derfor skannet.
De fandt et hjerteblink og en flosset blommesæk, derfor sagde de at jeg havde ventet tvillinger, men den ene var gået til..
jeg blev skannet omkring 10-11 uge igen og her fandt de så 2 store fostre, og jeg fik afvide at den flossede blommesæk nok havde været en trilling.. og nr. 2 tvilling havde gemt sig i starten..
Men jeg følte også som du at jeg hurtigere blev stor om maven, og jeg var også meget forkvalmet kastede op og var dårlig, sov meget osv..
Det var dog kun min 3. graviditet..
Hvis du føler det anderledes dennegang, så få lægen til at sende dig til skanning(dårlig undskylding så som du har ondt i højre side.. eller pletbløder ind imellem). Ved godt det ikke er pænt, at snyde sig til skanning, MEN hvis du venter tvillinger, (og nogen gange er ens fornemmelse bare rigtig), ja så er det vigtigt at det bliver opdaget hurtigt, da du så vil blive fulgt mere intenst.
Lykke til med det hele.
Hilsen Pia

Log ind for at besvare indlægget |

13

Nadjagry

2. februar 2009 - 16:20

Re: Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

Vi fik det at vide ved NF:) Sygeplejersken sagde "ja der er 2" What... Så spurgte hun om det var første gang jeg blev scannet, jeg sagde ja, så sagde hun,men du vidste da godt at du skal have tvillinger! GISP! Nu er de de skønneste enæggede drenge på 14 mrd.
Knus
Nadja Gry

Log ind for at besvare indlægget |

13

Jerralin

2. februar 2009 - 20:46

Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

Vi fandt ud af det, da vi skulle scannes 5 uger efter, at jeg var blevet insemineret, så det var rimelig hurtigt, synes jeg... Der var to små ét værelses, sagde lægen... :o)

Pøj pøj med at finde ud af, hvad du venter dig!

Hilsen Rikke, Liva og Johan, 060707

Log ind for at besvare indlægget |

13

70eren

3. februar 2009 - 21:01

Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

Ved ikke om du læser med stadig..
Men glemte at fortælle dig, at min kusine som også fik tvillinger, først fandt ud af det ved en skanning i uge 18...
Hun blev ellers skannet i uge 9 da lægen mente livmoderen var for stor, men her fandt de kun 1.. Hun fik endda et fint billede med hjem af vidundret ;)

Kan iøvrigt fortælle dig, da jeg fødte min søn i 1999, var der en kvinde (et studerende par på SU), der havde født tvillinger dagen før jeg fødte min søn.. De havde gået til skanninger i et væk, da lægerne ikke forstod hun var enorm stor.. dagen før hun blev sat igang, havde de så fundet 2 derinde..
Naturen kan drille ;)

Pia

Log ind for at besvare indlægget |

13

Lauramor2004

11. februar 2009 - 21:06

Re: Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

Jeg er blevet skannet 4 gange og det var først til den sidste skanning (NF) at det kom frem at der enten er eller har været tvillinger. Jeg er sikker på at der er to derinde så vil lige have snakket med min jordemoder om det:)

Majbrit 12+

Log ind for at besvare indlægget |

13

ida_nilson

11. marts 2009 - 19:38

Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

Ved misdannelsesscanning i uge 19 - dengang i 2001 var nakkefoldscanning ikke indført hvor jeg hørte til.

Havde selv mistanke om det tidligt (~uge 8) men blev afvist af både læge og jordemoder(!!!) med "det er bare fordi det er anden gang så bliver du hurtigere stor" - men jeg var IKKE stor det fyldte bare meget inden i mig... Jordemoder i uge 15 sagde "den er stor den kan du snart mærke" !!!

Gik forøvrigt stadig i mine normale løse bukser i uge 19 og kunne stadig ligge på maven frem til uge 20-21 stykker - men i uge 25 lignede jeg en 'normal' højgravid !!!

/Ida

Log ind for at besvare indlægget |

13

pilemand

5. april 2009 - 19:57

Re: Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

Vi fandt ud af det i uge 5+5, da jeg ikke havde nogen terminsdato og derfor blev scannet tidligt.
Det var virkelig et ordentlig overraskelse. Idet vi havde 2 børn i forvejen og jeg lige havde fået fjernet en spiral ca. 1 mdr før og vi ikke lige skulle have flere børn lige nu.
Men i dag er de nu 3 mdr. tveæggede drenge - som blev født i uge 36+5 med vægte på 3200g og 3000g.
Men ja graviditeten er anderledes.
MEGET TRÆT - SULTEN - KVALME - VOKSER HURTIGT.
Men held og lykke og prøv at overtale lægen til en tidlig scanning, det er nu rart at vide i god tid.

Rikke - Mathias jan 2004 - Lucas marts 2006 - Sander & Niclas jan 2009

Log ind for at besvare indlægget |

13

Frankita

7. juni 2009 - 14:14

Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

Jeg fik det at vide for en uge siden da jeg var 10+4. Jeg havde haft en krafitg blødning i starten af 7. uge hvor jeg var til scanning og der tudeligt kunne ses et hjerte der blinkede fint og et et foster der var på vej ud, jeg blev så kontrol scannet igen 3 dage efter hvor den ene der så var tilbare stadig havde det fint og den der var gået til var stortset helt væk. Blev så kontrolscannet igen tre uger efter og wupti så var der sørme to :D så jeg har fra starten af været gravid med trillinger men har så fået det reduceret til to. Men havde jeg ikke haft aborteret den ene i starten af graviditeten havde jeg sikkert først fået det at vide til nakkefoldsscanning. Det er første gang jeg er gravid så hvor fra skulle jeg vide om jeg fylder mere eller mindre end ellers.

Log ind for at besvare indlægget |

13

kelida

14. juni 2009 - 22:02

Re: Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

hejsa. vil lige give mit med.

da vi skulle have nummer 2, blev jeg også ret stor, da jeg var 9 uger henne måtte jeg hoppe i ventetøjet. Ugern op til NF-scnningen drømte jeg i et væk om tvillinger, jeg havde godt på fornemmelsen at der var mere end en. jeg var utrolig syg denne gang i forhold til ingenting første gang, også kunne jeg mærke at min livmoder var kommet over skambenet. (det der man kan mærke uden på maven)

og ganske rigtig, jdm. scannede og fandt en, hun forsatte og hovsa der var to. vi har i dag 2 dejlige enæggede piger på 18 mdr. de er fødr i uge 31 har det rigtig godt og voksker som om de syntes det er et marton køb.

held og lykke med jeres guld klumper.

Hilsen kirstine lasse feb 05, nadia og Simone nov 07

Log ind for at besvare indlægget |

13

Bokkemor

17. juni 2009 - 9:05

Re: Re: Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

Jeg fandt ud af det til nakkefoldsscanningen. Det var min første graviditet, og havde ikke specielt mange gener udover ekstrem træthed, som dog først var særlig slem for mig mellem uge 11 og 15. Havde ikke så meget som en lille bule på maven til nf, så jeg havde aldrig skænket en tanke at der kunne være to!

Dog havde min bedste veninde i USA nogle måneder forinden (før jeg selv blev gravid) meddelt, at hun var gravid med tvillinger. Mens jeg shoppede tvillingetøj til hende, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at få tvillinger. Jeg har altid selv ønsket mig tvillinger, så jeg syntes, at det var stort at hun skulle have tvillinger:) Min kæreste drømte (stadig inden jeg blev gravid) at vi skulle have tvillinger, så vi gik og jokede om at "vores tvillinger" skulle dit og dat, selvom de endnu ikke var undfanget:)

Til nf scanningen sagde hende der scannede: "der er i hvert fald en der..... ved i godt at der er to??" Og nej, det vidste vi godt nok ikke, men jeg kunne næsten ikke tro, at min store drøm var gået i opfyldelse! Følte mig så heldig! Og det gør jeg stadig nu, hvor de er blevet to år;)

Log ind for at besvare indlægget |

13

sofiabella

25. juni 2009 - 2:59

Re: Re: Re: Re: Hvornår vidste I, at I skulle have tvillinger?

Jeg fandt ud af i sidste uge, at jeg skal have tvillinger. Da jeg var til scanning var jeg 6+4 uger gravid. Jeg havde ingen anelse og det kom som et chok. Jeg bor i USA og min laege valgte at give mig en scanning saa tidligt selvom jeg ingen problemer havde. Vi saa begge deres hjertebanken hvilket var fantastisk og betryggende for os. Nu ser vi frem til vores naeste scanning om 3uger :-)

Log ind for at besvare indlægget |

13

haleluja

31. januar 2012 - 11:11

Hej

Ved at dette er et meget gammelt indläg, men behöver lidt hjälp af jer töser!!

Håber nogen ser dette indläg og kan hjälpe mig lidt. 

Jeg er i uge 5-6 (tror jeg), og er meget stor denne gang. Fik en dreng 2005, og så "normal gravid" ud den gang.

Men denne gang er jeg så pokkers trät, mine bryster er ekstremt ömme og hårde, og min mave er alt for stor til bare at väre i 5-6 uge. Jeg falder ofte i sövn kl 20.30 om aftenen for tiden. Jeg har problemer med min balance for tiden når jeg anstrenger mig meget - for eksempel når jeg rider vores heste.

På arbejde den anden dag da jeg skiftede töj i omklädningsrummet stod en god kolega ved siden af mig, og hun udbröd pludselig..... For en i helvede hvor er du stor...!!!!

Jeg vidste ikke at hun havde kigget på min mave, men hun sagde direkte - der er 2 derinde i den mave!!! Hun har selv barn, og ved hvor stor/lille man er i uge 5-6.

Så alle jer som läser dette, kan man ved en ultralyds undersögelse i uge 5-6-7 få svar på om der er 1 eller 2 börn?? Om man kan, tror jeg at jeg lyver for min jordemor og siger at jeg har "problemer" og kräver en ultralyds undersögelse allerede nu.

 

Söde rare allesammen - nogen som kan hjälpe mig??

 

Knus Haleluja

Log ind for at besvare indlægget |

13

samoskat

13. april 2015 - 9:24

Ved godt det er mange år nu , men fik du så tvillinger? Man bliver bare nysgerige :)

Log ind for at besvare indlægget |

13

Lonni27

7. juli 2017 - 11:35

ville ønske...

Ville ønske, jeg fik tvillinger :) Så er der kun 1 periode i livet, hvor man skal op konstant om natten og så har de en bedste ven resten af livet.

Hvad er jeres erfaringer? Sværest med 2 på en gang eller 2 fordelt med nogle års mellemrum?

Mvh

L

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
11/7Vil gerne ammeFebruar 2020
25/6svarMaj 2018
16/6Ferie i lande udenfor FN ville I turde det?September 2007
16/6Så er det den vi tager til!Januar 2016
15/6Kender ikke de andre, menJanuar 2016
8/6Odense eller Aalborg zoo?Januar 2016
27/5Børne-fødselsdagDecember 2009
27/4Walk in closetNovember 2004
15/4Re: Flyttetips & - tricks ønskesJuli 2004
9/4Intet problem hos osJuli 2008
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Foto: iStock.com
Min datter leger med sin egen afføring
Sundhedsplejerske HejJeg er far til en datter på 2 år, som har fundet ud af, at hun kan ...
Foto: iStock.com
Leger jeg for vildt med min lille datter?
Sundhedsplejerske Jeg har en SKØN datter, der er 4,5 måned. Hun trives, vejer 8 kg og er...
Annonce