sarah_79

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 292 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Så er beslutningen taget! Hvad gør I? #2636023
  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Det står der de fleste steder og læste der også hos min læge.
  Når det så er sagt, så har jeg besluttet i samråd med min læge ikke at blive vaccineret (tamiflu hvis jeg bliver syg, har jeg ikke taget stilling til endnu) Går også hjemme pga sygemelding, men mand og søn kan jo tage med hjem, men jeg har ikke let ved at få influenza, så tager hellere chancen end at blive vaccineret hvor der er en vis usikkerhed med mulige følger osv. Holder dog en meget striks hygiejne og undgår syge mennesker mest muligt, så håber og tror det går.
  Der går så vidt jeg ved de 2 uger inden man er sikret med vaccinene og jeg tænker som flere herinde, at den skulle jo toppe lige inden. eneste grund til at jeg skulle gøre det ville være, at barnet var dækket ind efter fødslen, men jeg har en tro på at hvis vi passer på og er opmærksomme, så klare vi det unden om denne influenza og ellers tager vi også den med…
  VH. Sarah

  som svar til: Dato for PKS allerede nu:-) #2636162
  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Grunden til at jeg skal have/vælger PKS denne gang er ikke kun fordi min 1. fødsel trak meget ud (22 timer efter igangsættelse), for det er iflg. lægerne ikke en god nok begrundelse, men vores søn har fået en hjerneskade lige før, under eller umiddelbart efter fødslen, og det er hovedårsagen til at de godt forstår vores valg om PKS denne gang. Vores dreng reagerede forkert på veerne, han stod fast i bækkenet længe og lå vredet, så hans skuldre sad fast og selvfølgelig var hans apgar ikke god efter fødslen, så er så glad for at vi ikke skal frygte et forløb som minder om. Nu forgår det med det bedst mulige ekspertise, og så er risikoen for barnet ved PKS mindre end en alm. fødsel, selvom en alm. er bedre..

  Så nu venter jeg på opringning fra sygehuset om det bliver mand. den 8 eller fred. den 12.2 vi bliver 4 i vores familie.

  Kh. Sarah (24 uger i dag)

  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Vi kom til læge/jordemor samtale igår, hvor der skulle tages endelig stilling til fødslen.
  Vi havde fået besked på, at lægen nok ville være en anden, end hende vi har snakket med 2 gange før, hvilket passede os fint, da hun jo virkelig har snakket og forsøgt at overtale til alm. fødsel begge gange.

  Fik så et midnre chok i går, da jeg så det var hende igen – og tænkte ÅH NEJ, så skal vi virkelig være fremme i skoene, men hvad vi vil.
  Vi kom ind og sagde at vi havde vendt det GRUNDIGT siden sidst, og nu ikke var i tvivl om, at vi vil have PKS. Jordemoderen var rigtig rar og spurgte lidt ind til første fødsel og vores drengs vanskeligheder i dag. Det var svært at snakke om, men vi fik det vendt kort og konkret og sagde, at vi ikke ville risikere NOGET denne gang. Ved godt PKS er en operation m.m. og da lægen begyndte med alle ulemperne, sagde jeg bare, at jeg havde snakket med folk og læst og undersøgt det meget, og jeg godt kender risikoen, men for barnet vil det være “lettere” så fik vi det søreme… Skal have pks mand den 8.2 eller fred den 12.2. (de havde skrevet mand den 12.2, men den dag findes ligesom ikke)
  Så kan slappe af og nyde resten af tiden med baby i maven, for nu bliver der taget hånd om os og baby, som vi ønskede..

  Held og lykke med dit PKs Rikke og dejligt at høre, at det også gik som smurt for jer til samtalen, og super super godt at det var samme læge som 1. gang, så skal der ikke forklares eller fortælles mere:-)
  KH. Sarah

  som svar til: hjælp.. er bare slet ikke klar. #2636458
  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Det er jo totalt ukendt grund man bevæger sig ind på, og jeg tror næsten det er ligemeget hvilken alder man har. Jeg var 23 da jeg blev gravid med min søn, og 24 da jeg fik ham.
  Jeg havde alle de tanker, som du går med nu. Er det rette tidspunkt, hvilken mor bliver jeg, hvad skal barnet hedde, alt skulle være klart og indkøbt m.m.
  Jeg har en kæreste, som gerne vil snakke navne, bare det ikke er for tidligt – så har stadig ingen anelse om lillebrors kommende navn, selvom der ikke mangler forslag fra mig og storebrors side – men det kommer nok. Sidste gang havde vi besluttet et navn, som var eneste vi kunne enes om – men det lignede han slet ikke, så navnet blev et forslag som jeg kom med tidligt, men som min kæreste syntes dengang var grimt…:-)

  Vi have nogle ideer og tanker om vores kommende banr og vores roller, men det holdt ikke helt stik. Vi har ligesom fundet ud af det hen af vejen – og da vi røg ind i, at vores dreng fik konstateret en hjerneskade og handicap, så taklede vi også det i fællesskab. Selvom vi aldrig regnede med det under graviditeten – vi vokser med opgaven.

  Mht. til at være klar til den bette, så havde vi vogn, pusleplads og noget tøj, syner m.m. af de ting, som er nødvendige, men nogle ting kom aldrig i brug, andre manglede vi pludselig (f.eks. tøj str 50, da han var en petit lille en efter fødslen) og det kunne vi jo ikke vide inden, men butikkerne har jo åbent og så kan man købe efter behov – når den bette er kommet. Men det er da godt at have de mest nyttige ting klar- men med første barn, så er der også god tid efter fødslen, når den bette sover. Men der kommer også en periode omkring barsels tiden, hvor man bare har rede bygger hormonerne igang, så kommer det af sig selv.

  Men dine tanker, overvejelser og bekymringer er 100 % normale, og jeg tror ikke det har noget med alder at gøre, men derimod det faktum, at man ikke aner hvad der venter forude. MEN nyd nu din graviditet, for de tblievr skønt men også hårdt til feb, når den pludselig er her…
  Kh. Sarah

  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Kan se du har været til samtalen, og er da nysgerrig for at høre hvordan det gik – håber du får dit PKS – og at jeg selv kan “overtale” lægen på tirsdag om nøjagtig samme situation…:-)
  Held og lykke Mvh Sarah

  sarah_79sarah_79
  Medlem

  jeg bor godt nok pt i nordjylland, men flytter tilbage/hjem til Århus inden sommeren næste år, så hvis det lykkes og det ligger så jeg kan deltage, så vil jeg gerne være med… er pt. sygemeldt indtil barslen starter, så har god tid, men plejer at koble et besøg hos den store familie i århus på, når jeg er dernede, men er da med på det…

  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Er lige på besøg fra feb 2010 terminsdebatten, og vil give dig mit besyv med. Jeg havde en forfærdelig første fødsel i 2004. Den var lang, pinefuld og min søn reagerede forkert på veerne, blev taget med kop, og har muligvis fået sin hjerneskade pga. den fødsel. Jeg lå desuden 9 cm udviddet i 5½ time, hvor intet skete og hvor jeg ikke fik AKS.
  Det har taget lang tid, at tage os sammen til barn nummer to, og nu er han på vej. Vi har snakket med læge to gange, da jeg bliver fulgt tæt pga. den tidligere fødsel, og begge gange har jeg sagt, at jeg har tænkt meget overvejet det, og gerne vil have PKS denne gang. Hun har snakket udelukkende om en almindelig fødsel, og jeg ville kunne komme hjem, jeg skulle vise hensyn til den store hjemme, osv. Jeg har klart oplevet det som om, hun slet ikke hører efter hvad jeg siger, og slet ikke respektere det. Vi gik med til en samtale med en jordemor og læge om fødslen, og den skal vi til i næste uge – og jeg har besluttet mig, at det skal være PKS (vil ikke sættes igang, have AKS og lign) Og det vil vi meddele dem næste uge – jeg er meget opmærksom på ikke at være i tvivl, for det er min krop og mine tidligere oplevelser samt store overvejelser, og jeg har truffet mit valg og giver de mig det ikke, så vil jeg kontakt et andet sygehus, og få det gjort der. OG det får de simpelthen at vide, hvis de forsøger at “modarbejde” min beslutning.
  Jeg tænker ikke det er lettere at få PKS (jo for nogle måske) men jeg har tænkt meget over, hvad det betyder bagefter for mig (smerter, pas på løft m.m.) men jeg tør ikke risikere noget med dette barn, da jeg har en stor dreng med massive vanskeligheder pga en hjerneskade, som nok er sker under fødsel, og det vil jeg ikke ud i igen:-)

  Vil blot råde dig til, at STÅ fast på din beslutning – tag din mand med og lad ham bakke 200 % op – vi er lidt mere følelsesladet som gravide) Og så gå til næste møde og sig hvad DU VIL – og lad dem ikke manipulere dig til andet. Din beggrundelse er 100 % forståelig og du er velovervejet og har givet det en maase tanker, så gå til det møde og sig det som det er – ellers er der jo muligheden for frit sygehusvalg – så benyt det.
  Håber på det lykkes for dig – og vil da gerne høre hvad det ender med:-)
  Mange gange held og lykke herfra (må jeg spørge hvorhenne du skal føde – mon vi bor samme sted:-)
  Kh. Sarah (Silas 2004 og lillebror 2010)

  som svar til: graviditets sukkersyge…. #2636449
  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Hejsa..
  Faldt lige over din tråd og vil give mit besyv med – for jeg er midt i det nu. Blev tjekket i uge 18, da jeg har to½ faktorer for at få det (Min mor har sukkersyge, mit BMi er for højt og min søster havde det under sidste graviditet)

  Nå men det er ikke sikkert du har det, når det er måkt i din urin (et sukkerindhold i det måltid du sidst har spist kan godt vise positiv sukker i urin, så tag den med ro)
  Du kommer i en glycosebelastning, hvor du skal drikker sukkervand (klamt) og vente 2 timer – dit blodsukker måles før og efter sukkervand og det tal viser om du hard et eller ej.
  Hvis du har det sendes du hurtigt videre i systemet, da hospitalet i dag holde meget øje med sukkersyge hos gravide. Dette skyldes at barnet bliver påvirket, hvis du har det. Det får simpelthen for meget sukker, hvilket bevirker at det kan blive alt for stort samt at dets blodsukker efter fødsel er for lavt. Det er ikke livstruende for barnet, men klart noget der skal tages alvorligt.
  Du vil så blive undersøgt, snakket med samt sat i diæt – samt lært at måle blodsukker (så føler en uge med 7 daglige målinger af blodsukker – AV dine fingre bagefter, og derefter 7 daglige målinger 2 gange om ugen) Dette er for at holde styr på dit blodsukker, så barnet påvirkes mindst muligt.

  Det som Lene skriver er ikke helt rigtigt, for hvis du får sukkersyge under en graviditet – har du anlæg for at få det senere hen i livet (risikoen er noget større end hos folk som ikke har haft GD;) OG dine børn (både dem, hvor du evt. har sukkersyge under graviditeten samt dem, hvor der ikke var sukkersyge ved ) har større risiko for sukkersyge i deres liv. Så en livsstils ændring vil være i alles interesse, så risikoen minimeres. Dette er det nyeste om sukkersyge, som jeg fik at vide i begyndelsen af okt. da jeg var til test, undersøgelser m.m.

  Heldigvis ser mit blodsukker meget flot ud – har faktisk rimelig lavt mange gange – så håber alt går vel de næste 15- 16 uger – så lillebror får de bedste forudsætninger ved fødslen.

  Hel dog lykke og skriv, hvis du har/får brug for oplysninger m.m.
  Men først og frememst håber jeg at det er falsk alarm, så du ikke skal stikkes i 100 vis af gange -(det gør altså ondt til sidst:-)
  KH. Sarah

  som svar til: Voksi pose eller lift?? #2636264
  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Hejsa. Det er helt vildt hvad man kan købe af ting, som man ikke får særligt brug for.. Vi havde lift sidste gang (vores dreng er fra april) og det gik fint, men han brugte den virkelig kort tid (fordi den næsten var for lille i den varme sommer) Vi købte en voksi til ham, da han var 7-8 måneder gammel, men fik ikke rigtig brugt den, da han ikke kunne finde ud af at sove igennem udenfor.
  Så har en næsten ny voksi til vores lillebror, og jeg har købt en ny barnevogn, hvor der ikke er lift med (og havde tænkt jeg ville købe en,) Men er nået frem til at jeg ikke køber lift denne gang. Den blive rkun brugt i kort tid og når den bette er 3-4 måneder, så er den helt sikkert for lille og nok også for varm, hvis det blievr varmt i de tidlige sommermåneder.

  Hvis jeg havde købt en barnevogn med lift så ville den være i brug – men tror ikke den er så vigtig, når jeg nu har en voksi (original) med sommer, vinter dyne samt bæreplade.

  Men bare et råd fra 2. gangs mor – købte alverdens ting sidste gang, fordi jeg troede det var et must, men……. kunne bagefter se og konstaterer, at mange ting ikke kom i brug så meget som forventet, og jeg helt sikkert havde forkøbt mig. Værste køb var puslebord til næsten 4000 kroner, som gik i stykker 3-4 gange og til sidste fik vi pengene tilbage, men havde så også pulset Silas på gulvet, sofaen m.m i flere måneder.. samt en blespand fra sangenic – duede ikke:(

  Held og lykke med indkøbene….
  Kh. Sarah

  som svar til: Min arbejdsgiver er bare for meget…. #2636149
  sarah_79sarah_79
  Medlem

  hvor er det træls for dig, for det er jo ikke umiddelbart med ens egen gode vilje, at man bliver sygemeldt under graviditet. Jeg er pt. sygemeld på 3. uge pga. mange smerter ved meget lidt aktivitet samt en del plukveer, men min arbejdsplads har været virkelig large, og siger at jeg skal passe på mig selv og lillebror – det er 1. prioritet…
  Har da det træls med den sygemeldt (da jeg ved de ligger underdrejet pt og har meget travlt, men som pædagog skal jeg være rimelig meget i gang hver dag, og hvis jeg end ikke kan gå en tud, så er arbejdet jo heller ikke muligt i øjeblikket.)

  Det er ikke sjovt sådan at skulle til samtale, når din sygemelding nu er rimelig godt beggrundet, og synes da at du skal holde fast i at mærke efter hvad du kan og ikke kan, for barnets velbefindende er dit ansvar, så er det jo ikke sikkert at arbejde med bærbar på en sofa heller er noget du og din krop magter..
  Men krydser fingre for at alt går flydenden og du så kan være sygemeldt- basta- derefter:-) Held og lykke
  KH. Sarah (som stadig håber på at komer tilbage (evt. bare nogle timer om dagen) for ellers skal jeg godt nok gå hjemme i lang tid. GAB!!

  som svar til: Navneopdatering #2636240
  sarah_79sarah_79
  Medlem

  VI skal have en dreng mere – absolut ingen tvivl ved MD scanningen, så selv moderen her kunne se tappen. Men vi kan ikke blive enige om et navn. Havde svært ved at finde storebrors for 5 år siden, hvor eneste enige navn var Sebastian, hvilket han bare slet ikke lignede ved fødslen, så det blev taget af bordet igen..

  Denne gang er det bare så meget sværere… Må godt være lidt anderledes men ikke for meget – og så prøver vi at se om vi alle 3 kan finde et godt navn.

  Manden er pt. kun med på Daniel.
  Moderen: Sander, Alexander, Frederik, Viktor, (Se)Bastian (men ligner han storebroren dur det bare ikke), Malthe.
  Silas ideer: Tobias, Sebastian og Malthe…

  Så godt der er mange uger tilbage, for vil gerne have noget stykker på plads til omkring fødslen, så jeg ikke bliver mere forvirret når først den bette er her. Oplevede engang en mor der fik 3. barn og han var 6 måneder før hun fandt et navn til ham – så de to store skulle forklare hvorfor han hele tiden hed noget andet….:-) DET show vil jeg ikke ud i…

  HVis det havde været en pige denne gang var navnet dog helt på plads – nemlig Naja…

  KH. Sarah

  som svar til: autostol, liftnet eller… #2636138
  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Vi har også købt en på tilbud – en Römer baby safe plus til 799 kroner, hvilket var super super billigt. Den blev solgt itl den pris i Babysam, da der ikke var afskærmning med – men den købte vi så til 149 kroner, og fik så en splinter ny god og sikke stol til under 1000 kroner.

  Mht. til basen, så havde jeg kig på sådan en model, da jeg også tænkte det var let og nemt i hverdagen med en abby ind og ud af bilen, MEN har læst flere steder og hørt at sikkerheden med sådan en base er mindre godt end med selen. Det er noget helt andet med isofix basen, men den almindelige base fremfor selen, ville jeg ikke gøre, da de ved crash test er hoppet fri af basen. Så… ville hvis jeg var dig – gå med til mere bøvl i en periode, men ikke gå på køb med sikkerheden.. Men det er bare mit synspunkt, men der står en masse på nettet om sikre stolemærker m.m.
  Mht. netbutikker – så tror jeg at de tyske er billigere end svenske.. – det er i hvertfald havd jeg har hørt.

  Kh. Sarah

  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Vores store dreng bliver 6 år 2 måneder efter lillebrors ankomst i feb. Havde tænkt på at vente til uge 12 med at sige det – men der bliver virkelig snakket højt i vores udviddede familier, så ville ikke ahve han skulle vide det som allersidst (efter kusiner m.m.) så han fik beskeden omkring uge 6 (blev scannet uge 7 så vidste alt var umiddelbart fint og levende)

  Han ha længe spurgt til hvornår han sku være storebror, men efter beskeden om babyen har det ligesom taget af og han snakker nu om det af og til, men det fylder ikke så meget, som jeg måske troede det ville. Dog har det taget lidt til efter beskeden om det er en dreng:-)

  Vi snakke rom det, når han har brug eller lydt til det og lidt derudover også, men ikke for meget, for han skal tidligt nok dele med den lille (hvilekt bliver svært med 6 år i huset som enebarn), men vi forberede ham så småt, men tror at når han kan mærke lillebror, så bliver det noget andet for ham. Scanningsbillederne har fanget en del:.

  Det er sådan vi har gjort det herhjemme..
  Kh. Sarah, som i dag er startet på blodsukkermålinger, så skal stikkes 7 gange dagligt i 7 dage – TRÆLS!!!

  som svar til: Graviditetssukkersyge og PKS… #2636061
  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Dejligt at få jeres tilbagemeldinger – og jeg har allieret mig med min kæreste, når vi skal til lægesamtale igen og jeg står helt fast på min beslutning… Har nemlig vendt begge fødselsformer, nøje, så det er ikke en beslutning om ingen smerter eller lign, men for at undgå et barn der sidder fast og evt. får følger efter fødslen…
  Så tak for jeres tilbagemeldinger – jeg holder fast!!!
  God søndag aften.
  KH. Sarah

  som svar til: Svangerskabsforgiftning #2635742
  sarah_79sarah_79
  Medlem

  Hejsa Mille..
  Ja jeg var afsted for at få tjekket blodtrykket i forrig uge pga. mistanke om svangerskabsforgiftning.. Havde voldsom hovedpine – og så havde jeg det under sidste graviditet. Men heldigvis så det okay ud, så ingen svangerskabsforgiftning her:-) Det er ikke godt hvis det er svangerskabsforgiftning allerede, da vi ikke er langt nok henne til fødsel endnu, men mener at “kuren” for det, hvis man får konstateret det, er ro og ro og ro…. Og så holder de skarpt øje med dig og barnet frem til fødsel, som kan ske noget før, hvis det bliver værre.
  Risikoen for barnet er at det ikke får næring nok – hvilket kan være farligt på længere sigt eller ved svær svangerskabsforgiftning, og risikoen for dig er så vidt jeg husker, det høje blodtryk og dermed risiko for kramper efter fødslen. Jeg blev indlagt 3 dage sidste gang + 2 dage på patienthotel, da mit blodtryk ikke faldt, så jeg kunne risikere kramper, hvilket er farligt.
  Jeg fik at vide, at det er sjældent at der opstår svangerskabsforgiftning, så tidligt i graviditeten, så tag til lægen og blev tjekket og så vent med at bekymre dig yderligere:-) Det kan være alvorligt, men oftest kun i de svære tilfælde..
  KH. Sarah

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 292 i alt)