prinsesseeva

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 373 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: #2712619

  Kære Tass

  Jeg faldt lige over dit indlæg, selvom min dreng er 3½ år i dag. Da han var baby var han ligesom din dreng, ville kun sove 40 min ad gangen uanset hvad – og jeg mener uanset hvad, for vi prøvede ved gud alle gode råd og muligheder. Jeg sluttede til sodst fred med at der åbenbart bare findes børn, der er særligt sensitive og ikke kan klare overgangen til dyb søvn af sig selv. Jeg fik lidt hjælp af Vibeke Winther, som er alletiders børnefys i Gentofte Kommune – hun gav mig nogle redskaber, som dog ikke virkede 100%, men som gav mig en bedre forståelse for mekanismerne bag hans søvnproblemer.

  Det som også er interessant ved dit indlæg er, at du har angst ligesom jeg havde/har. Dog havde jeg en god periode i graviditeten og de efterfølgende år, men jeg tror alligevel man har en form for lavt selvværd eller mangel på tro på sig selv, som smitter af på den lille. Han kan ligesom mærke de nervøse spændinger i luften – “åh nej nu skal jeg sove igen hvordan skal det dog gå, kan min mor mon finde ud af det”. Det er vigtigt at tage lederskab og tro på, at man kan klare opgaven. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, når man konstant er bagud på søvn og overskud.

  Den gode nyhed er, at alt er en fase og pludselig står man på den anden side. Her gik der 1½ år før junior kunne sove igennem, og vi kunne ånde lettet op. Måske går der kortere tid for jer, alle børn er jo forskellige. Har du snakket med din sundhedsplejerske om problemet? Måske har hun nogle gode råd, du endnu ikke har afprøvet.

  Held og lykke og HUSK at bruge dit netværk til aflastning, omend bare for at komme og gå en tur med barnevognen nogle timer, så du kan få sovet og få lidt overskud til aftenens strabadser – det er ikke nogen skam at bede om hjælp og det overskud du får ud af det vil komme dit barn til gode.

  Vh. Eva, mor til verdens skønneste knægt og supersover (nu)

   

  som svar til: #2694272

  Tak allesammen – meget af det I skriver har han, men jeg har da fået et par nye idéer, bla. en swingcar, perleplader, trillebør og gravemaskine. En tramoplin køber vi selv næste år, det skal være en ordentlig én, så den bliver nok dyr 🙁

   

  Vh. Eva

  som svar til: #2694245

  Ja jeg ville helt klart skære middagsluren fra – snart skal han jo også i skole, og der kan han jo heller ikke lægge sig til at sove midt på dagen. Prøv at se om det ikke hjælper.

  Vi har forøvrigt lidt samme problem herhjemme, men vores dreng er altså kun lige 2 år og 11 mdr. – så det regner jeg helt sikkert med går over, når han om nogle måneder ikke længere sover til middag.

   

  Vh. Eva

  som svar til: #2692145

  Ja det “sjove” er, at min dreng har heller aldrig været fan af at sove – indtil han blev 1½ drev han mig til vanvid med sine 30-40 minutters lure og utallige opvågninger om natten. Men det var som om det vendte, da han blev 1½-2 år, og nu sover han altså noget så fint, det er efterhånden sjældent, vi er inde hos ham, efter han er lagt i seng. Sikke en forvandling! Her den sidste uge er han dog begyndt at vågne lidt tidligere om morgenen, ca. 6.30-7, men det kan vi godt leve med…bare helst ikke i weekenden 😉

  som svar til: #2691398

  Det var nok forkert af mig at skrive SKAL – jeg tænkte mere i retning af at det jo plejer at være ved 3 års alderen, de begynder at springe luren over. Men han får selvfølgelig lov at blive ved så længe, han har brug for det – og han ikke er svær at få i seng om aftenen.

  Vh. Eva

  som svar til: #2690781

  Vi har ikke selv prøvet at betale os fra det, for vi har rigeligt med villige bedsteforældre, men vores naboer bruger en ung pige, der godt nok er under 18, men hun får 40 kr. i timen. Så hvis man sagde 50 kr. så ville det for jer blive 400 kr. for 8 timer, det er da en fin løn synes jeg?

  Vh. Eva

  som svar til: Gravid igen #2679272

  Vi har valgt at få en abort. Vi kan på nuværende tidspunkt desværre ikke overskue at have to små børn samtidig. Vi syntes det har været nogle lange hårde år at komme hertil, hvor det endelig er ved at være sjovt. Vi har snakket frem og tilbage, og parforholdet skal også gerne kunne overleve. Skal til forundersøgelse i kommende uge, er nok allerede i 11. uge, så det bliver nok i næste uge.

  Ville ønske det kunne være anderledes, men det ved jeg desværre, at det ikke kan.

  Held og lykke til jer andre.

  Vh. Eva

   

   

  som svar til: skulle vi ikke give os mere til kende?? #2678647

  Hej med jer

  Jeg hedder Eva, er 34 år og har en dreng fra 1. september 2008. Jeg er gift med T og vi har kendt hinanden i 10 år. Vi bor i Gentofte og jeg arbejder som sekretær i Københavns Kommune.

  Jeg har først testet positiv i går, så jeg er stadig ved at komme mig over “chokket”. Har slet ikke haft nogen graviditets-tegn, men det havde jeg heller ikke rigtig sidst. Har hørt at maven vokser hurtigere 2. gang, og det synes jeg allerede godt kan passe (eller er det julemaden?).

  Denne graviditet er en ups, fik fjernet en spiral i sommer pga. gener, derefter et par måneder på p-piller og så skulle jeg vente til næste menstruation, så jeg kunne få en ny spiral – den menstruation kom så bare aldrig, hvilket ikke var mærkeligt, da jeg altid har haft meget uregelmæssige mens’er. Så for en sikkerheds skyld tog jeg en graviditetstest – samt 3 mere efterfølgende! – som så var temmelig positive.

  Kh. E

  som svar til: #2667618

  Åh ja det er ikke en tid, jeg glæder mig til! Det er vist noget med lige at finde det rigtige tidspunkt, hvor dit barn er motiveret – og det lyder det ikke som om, han er lige nu, specielt når han ikke har noget imod at gå rundt med en stor lorteble på. Tror nok de skal være meget mere opmærksomme på, at de har lavet noget i bleen, før man kan sige de er motiverede. Og så skal de sidde rigtig meget på toilettet UDEN at der kommer noget.

  Så jeg tror bare, du skal fortsætte med ble lidt endnu – min dreng gider heller ikke puslebordet, det er meget længe siden han gad det, men det har hjulpet at købe buksebleer, som han jo kan få på i opretstående stilling (er selvfølgelig nødt til at ligge ned, hvis han har lavet stort – men så kan han komme op og stå, når han skal have ren ble på).

  Vh. Eva og William 2 år om 1 uge!

  som svar til: #2666350

  Kom lige til at tænke på – hvad med night terror? Prøv at google det, det er noget med at barnet som regel ved midnatstid begynder at græde uden rigtig at være vågnet. Vi har været igennem sådan nogle ture og der ville han slet ikke holdes fast men vred og snoede sig, ville dog heller ikke ligge i sengen, han var helt forvirret. Det stod på on/off gennem nogle uger, så vidt jeg husker – nu er det længe siden sidst.

  Indimellem – f.eks. i nat – vågner han også og græder utrøsteligt i 10 min til der kommer en ordentlig prut (heldigvis kun luft) ud af ham, så sover han omgående videre!

  Og ja endelig kan det også være ørerne eller mareridt, som er meget almindelige mellem 1½-2 år….

  Knus Eva med William 2 år om 2 uger

  som svar til: #2664398

  Jeg tror lige som mange af jer andre, at der er mange faktorer, der spiller ind.

  Vores William er nr. 1 og han kan ved første øjesyn være ret forsigtig, hvilket kun er godt ved bl.a. trapper, som vi har en del af både inde og ude. Han er også enormt sød ved andre børn, giver dem sit legetøj osv. (min mor siger, at nu må han altså ikke bliver sødere!!). Og så er han i generthedsalderen – han skal lige se folk an, hvilket han egentlig altid har skullet.

  Men omvendt kan han også have et heftigt temperament, f.eks. hvis han ikke lige gider have ren ble på, i bad, afleveres i vuggestue osv.

  Han kan drøne rundt i huset som en skoldet skid – men kan også sidde stille i længere tid og se et afsnit af Teletubbies eller lignende.

  Jeg synes selv, at jeg har en helt igennem skøn og almindelig dreng, måske lidt til den forsigtige side (vores genbo har en dreng, der er MEGET til den vilde side, og det er tydeligt at se forskel på de to, de “klikker” desværre heller ikke så godt sammen, fordi William som regel altid får noget i hovedet, når han er på besøg derovre, og sjældent får lov at lege med noget, før det bliver hevet ud af hans hænder).

  Vh. Eva og William – den dejligste knægt

   

  som svar til: #2664395

  Tak for jeres svar – nu er ferien ihvertfald bestilt, og det bliver fredag til onsdag, dvs. 5 nætter. William vil på det tidpunkt være 2 år og 1 måned, så jeg tror nok, det skal gå, det er nok mest mig, den er gal med ;-(

  Fik dog lige lidt bondeanger, da han sov hos farmor og farfar en nat her i weekenden og åbenbart havde været ret ked i en hel time midt om natten, mens han havde kaldt ulykkeligt på “faaaar” og moooar” ;-((((((

  Må dog lige spørge jer – jeg tror ikke farmor og farfar vil sende ham i vuggestuen, mens vi er væk, til dels fordi de bor i den anden ende af byen – hvad tror I vil være bedst for ham, han er jo glad for at være i vuggestuen og det er “de vante rammer”….???

  Knus Eva

  som svar til: #2659125

  Så er vi hjemme fra en skøn ferie – hold da op hvor det hele gik langt bedre end frygtet!! Det har været så fantastisk at være sammen med min dreng 24 timer i døgnet i 12 dage – og han har bare været så glad og sød langt det meste af tiden. Selv under flyveturen var der næsten ingen brok, kun kedsomhed – og træthed, vores fly ankom først kl. 20.30. Føler faktisk vi alle har fået noget ud af denne ferie – lagde mærke til her til eftermiddag efter vi kom hjem, at det er som om, min lille dreng er vokset ½ år bare på de 12 dage! Men det er nok nærmere fordi vi er kommet så tæt på hinanden, at vi forstår hinanden langt bedre….skønt skønt, er helt fyldt op med ny energi!!!!

  Hav en god og skøn sommer allesammen!

  Knus Eva og William 21 mdr.  

  som svar til: Hvordan sover jeres børn #2655749

  Det lyder næsten præcis som William – dog lægger vi ham først til aften ved 20-tiden, hvis han har sovet meget længe i vuggestuen (3 timer). Hvis han kun har sovet 1½ time, lægger vi ham 19.30.

  Tror vi er meget gennesnitlige 😉

  Vh. Eva og William – som langt om længe sover helt perfekt!

  som svar til: #2653336

  Uha jeg bliver helt svedt af at tænke på to unger med så kort mellemrum, som din mand ønsker. Som flere skriver skal der ihvertfald være godt med hjælp fra både ham og resten af dit netværk. Vi har en på 19 mdr. og HVIS vi skal have en til, skal der være 3 år imellem, kortere orker jeg simpelthen ikke. Men nu er min mand og jeg også sådan nogle, der sætter stor pris på tid til os selv, og det skal man ikke regne med med to småbørn. Vores genbo har lige fået nr. 3 på lige så mange år, og de ville gerne have undværet ham i midten (forstå mig ret). For han kan slet ikke forstå at omgås den lille ny, det ene sekund aer han hende og det næste slår og river han, jeg har slet ikke nerver til at se på det – men sådan er de, og de har evnen til at se fremad og glæder sig allerede over at de engang vil få meget glæde af hinanden.

  Håber I finder den rette løsning, så I også får tid til at nyde hende, I lige har fået – det går så hurtigt det første år, og jeg vil også mene, det må være hårdt at være gravid samtidig med en lille én, der stadig ikke er selvhjulpen og skal bæres meget rundt.

  Knus Eva og William 19 mdr.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 373 i alt)