moarsnart

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 66 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Mors søvn… zzz #2680406
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Nattesøvn – det er lige før, jeg ikke tør fortælle om vores nætter, af frygt for at det skal ændre sig. Min lille søn forstår sig virkelig på det med at sove.. Han går som regel til omkring 21 til 23, og sover så til ud på morgenen (ca. kl 5), eller faktisk helt til kl 7 om morgenen. Jeg ammer som regel kun 1 eller ingen gnage om natten..

  Tror kun at det er 2-3 gange, at jeg har været oppe mere end  1 gang – det er helt vildt, jeg har selv helt svært ved at forstå, at han kan det – og håber bare ikke det ændrer sig.

  Min ældste søn, knap 3, sov langt fra så stabilt, kun ca. 3-4timer ad gangen, og langt mindre ud på morgenen.

  Det lyder som luksus, det ved jeg, men trods hans gode soverytme, er mor træt, træt, træt – hvilket jeg næsten ikke selv helt kan forstå.. Men jeg giver ham også sut en del gange om natten (ret ofte, når vi kommer ud på morgentimerne), og lytter jo efter ham, så snart han bevæger sig, så det er alligevel ikke helt sammenhængende nattesøvn..

  Jeg lægger mig dog tit til at sove sammen med ham så snart far og storebror er ude af døren, og det er bare så dejligt. Bliver helt stresset i hovedet de dage, hvor det ikke kan lade sig gøre..

  Sender sove-held-og-lykke til alle jer, som ikke får specielt meget nattesøvn – jeg husker meget tydeligt fra min store dreng, hvor træt og brugt man bliver af mange natlige opvågninger/amninger.

  Knus moarsnart

  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Hej,

  jeg er også med herinde, dog ikke så ofte, som jeg ville ønske.. Synes også at det er rart at dele tanker med andre herinde 🙂

  Knus moarsnart

  som svar til: Kolik! #2677198
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Vores søn har haft nogle aftener, hvor han har været rigtig ked af det , og vi er efterhånden ved at finde ud af, at der muligvis er en sammenhæng med, når jeg har spist chokolade i løbet af dagen. De dage, hvor jeg formår helt at holde mig fra det (og det er svært, specielt her op til jul!!!), er han helt rolig og afslappet om aftenen, og falder meget nemmere i søvn. Jeg er selvfølgelig – af gode grunde – ikke helt sikker på, om vores teori holder stik med at det er chokoladen der er synderen, men det virker sådan.

  Andre gange oplever vi, at han simpelthen græder, fordi han er overtræt, og bliver meget frustreret og har svært ved at falde i søvn – hvorefter det kan hjælpe at svøbe ham tæt i en dyne og vugge ham på armen.

  Har ikke selv prøvet decideret kolik-barn, og ved ikke om i andre kan genkende det jeg skriver..

  Held og lykke – det er frygteligt at have et stor-grændende barn!

  Knus moarsnart

  som svar til: Træt… #2674218
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Hej,

  Her er terminsdagen også imorgen.. Spændende at det er så tæt på. Det er en underlig tid denne sidste ventetid, man er i konstant beredskab – og jeg kan virkelig nikke genkendende til det med at gøre rent hele tiden, for at være sikker på at komme hjem til et rent hjem efter fødslen. 🙂

  Det er dejligt at følge lidt med herinde.. Om folk har født og i den søde sidste ventetid.

  Jeg nyder denne sidste tid, glæder mig – men er ikke utålmodig. Ved at så snart den lille komme, får man nok at se til, så sørger for at gøre en masse ting som jeg – og kun jeg – har lyst til 🙂

  Håber også at I andre nyder denne sidste tid.

  moarsnart 39+6 (og dermed max. 15 dage igen)

  som svar til: Rigtig møg nat! #2672343
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Sjovt at læse om jeres natte-roderi. Jeg kan sagtens nikke genkendende til noget af det.. I hvert fald det med kvalmen og halsbranden – det prøvede jeg slet ikke, da jeg var gravid med mit første barn – men denne gang er det nærmest hver eneste aften. Indtil jeg kommer til at ligge rigtigt godt på siden, så jeg kan slappe helt af. Bortset fra det har jeg sovet fantastisk de sidste måneder – maven er nu så stor, at det ikke længere er svært at holde balancen på siden med helt samlede ben. Jeg har bækkenløsning, og dermed kun to stillinger jeg kan ligge i: på venstre side, eller højre side, men benene helt samlet, og så symetrisk som overhovedet muligt. Lyder besværligt, men min krop har vænnet sig til at slappe af på den måde.

  Jeg er er i 37+4 nu, og kan jo føde hvornår det skal være. Jeg har lige lagt nogle ting frem til tasken til hospitalet i morges. Og har resten stående på en liste, så det kan blive hurtigt pakket.

  Det er dejligt at være kommet hertil, hvor det vil være rettidigt at føde. Jeg er klar, glæder mig til den lille kommer ud. Jeg er forventningsfuld, og selvom jeg har prøvet det en gang før, føles det som om det er noget helt ukendt, man står overfor. Jeg er klar, men kan også sagtens vente, hvis den nu har tænkt sig at blive derinde en måneds tid endnu. 🙂

  Held og lykke til alle jer andre, hvis terminer også lurer lige om hjørnet..

  Knus moarsnart

  som svar til: Hvor meget har I taget på? #2657648
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Jeg har taget ca. 3,5kg på, tror jeg. I min første graviditet tog jeg også hurtigt på, og endte med en vægtstigning på 16kg.. Er normalvægtig (omend jeg gerne ville veje lige de der 3-5 kg mindre) i forvejen, men synes det er lidt meget jeg tager på.

  De første 3 måneder spiste jeg dog også nærmest konstant, både nat og dag, for at holde kvalmen væk – og med den strategi kan man jo ikke forvente at holde kiloene fra døren!!

  Sidste gang tabte jeg et kilo konsekvent om ugen efter jeg havde født (plus hvad jeg tabte ved fødslen og dagene lige efter), og 3 måneder efter havde jeg tabt det hele igen. Det håber jeg lidt at jeg kommer til igen, men det må tiden vise.

  Håber lidt på at jeg kunne holde mig på en vægtstigning omkring de 10kg, men tror at det er urealistisk, og desuden prøver jeg også bare at lytte til, hvad det er min krop fortæller mig, at den har brug for. Tror at en gravid-krop er ret så klog 🙂

  Og man kan jo sige, at det er ikke kiloene i løbet af graviditeten, der er altafgørende – det er mere, om man får dem smidt igen efterfølgende! Sidst var jeg med i en “efterfødsels-slanke-klub” herinde, som var en god motivation. Måske det bliver aktuelt igen.  

  Knus moarsnart 14+4

  som svar til: Jeg mænger mig lige :-) #2655603
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  “mænger” er ordet – synes du skal finde et andet sted til at reklamere

  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Hej hej..

  Mht. jerntabletter, så fik jeg også under min første graviditet at vide, at jern ikke bør tages sammen med mælkeprodukter, da de så ikke kan optages særligt godt i kroppen. At tage dem sammen med c-vitamin (evt. appelsinjuice, eller en kombineret jern og c-vitamin) skulle derimod hjælp optagelsen  på vej.

  Knus Moarsnart

  P.S. godt at jeg lige fik kigget forbi denne mødregruppe, for havde da glemt alt om, at jeg skulle begynde på jern-tilskud i denne uge, ups – det er godt nok anderledes at være andengangs-gravid i forhold til første gang (da havde jeg styr på alt!) 🙂

  som svar til: Kvalme om natten:0( #2651795
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Også her spises der for at holde kvalmen væk – men den er der alligevel næsten hele tiden.

  Jeg går og håber på, at det kun er en kort periode nu her i starten, og at det snart går over igen. Jeg har næsten sovet hele weekenden væk, og haft kvalme så snart jeg ikke har lagt på langs.. lidt hårdt..

  Men forsøger at huske mig selv på, at det jo er til et godt formål – fordi der vokser et lille liv indeni mig, som jeg forestiller mig bliver den skønneste lillebror eller søster til min dejlige lille søn. Når jeg tænker på det, hjælper det alt sammen på humøret!

  Knus moarsanrt

  som svar til: endnu en i klubben #2650926
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Tillykke også herfra..

  Apropos tidlige positive tests:

  Jeg har netop (til terminsbestemmende scanning) fået at vide, at jeg er 5+3 henne, og jeg testede faktisk positiv allerede for 12 dage siden – Dvs. da var jeg i 3 + 4.. Jeg troede faktisk at jeg var i 7.-8. uge nu her, så er ret overrasket over min terminsdato, der jo så ligger en to – tre ugers tid senere end forventet.

  Og meget overrasket over, at jeg allerede har fået mave på. Fra hen på eftermiddagen, hver dag, kan jeg ikke skjule at jeg er gravid. (har en søn i forvejen, men alligevel synes jeg det er tidligt)

  Og jeg har haft veninder, hvor man først har kunnet se, at de faktisk var gravide, når de har været 5-6 måneder henne. VILDT så forskelligt det er! 

  som svar til: Gravid – uden gener #2650826
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Hej igen piger..

  Tak for jeres svar, dejligt at høre fra jer.

  Mine bange anelser er efterhånden forsvundet i takt med, at jeg er blevet ret træt og har lidt kvalme (dog en meget mild en af slagsen). Jeg er ikke bange længere, men glæder mig over, at jeg ikke er en af dem, så er meget hårdt ramt. Jeg skal bare sørge for ikke at blive for sulten, så kan jeg holde det rimeligt på afstand. Men det betyder også at jeg spiser hver 1½-2 time i løbet af dagen fra 7 – 19.

  Hvordan gør i andre, spiser I også dagen lang?

  Jeg forsøger at tænke over, hvad det er jeg spiser, når nu det er så tit, så jeg ikke kommer til at tage for hurtigt på. Men synes at det bedst virker med noget bastant mad, som banan, rugbrød eller grovboller med os. Og det løber jo alligevel op i en del kalorier.

  Hvad spiser I andre mon?

  Knus moarsnart

  som svar til: Vejning mine damer #2552837
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Hej piger!!!

  SÅ!! Nu tror jeg sørme, at jeg fandt den – MOTIVATIONEN – til at få afsluttet det længe ønskede vægttab.

  Samme dag som jeg forsøgte mig med en kickstarter af slankeklubben herinde, faldt jeg over denne side http://www.madlog.dk – og jeg siger bare: WEE!!!!
  Den er fantastisk. Man taster ind hvad man spiser, og den beregner!! Og den viser grafer og statistikker og jeg skal komme efter dig. Der er fora, hvor man kan skrive med andre om vægttab og andet..
  Helt seriøst – det var lige hvad jeg manglede!! Nu er jeg top motiveret, har ikke syndet en eneste gang i 6 dage efterhånden.. Det lyder måske ikke af meget – men det er STORT her hos mig!!

  Ville bare dele siden med jer andre – måske kan den også være en hjælp til at få gang i motivationen, for dem som ikke allerede er topmotiverede!! 🙂

  WEEE!!! Herfra Moarsnart – snart superslank 🙂

  som svar til: Vejning mine damer #2552840
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Hej igen!!

  Jeg håber i øvrigt, at det er okay, at jeg tog mig den frækhed at fortsætte slanketråden, hvor vi slap den.. ?!

  Nå, men ville lige skrive om idag – hvor jeg for anden dag i træk, ikke har spist noget, jeg ikke skulle! 2 dage, er helt stolt, faktisk! Selvom det jo er latterligt få dage!! Men det er stort her hos mig, da der – på en eller anden måde – altid plejer at snige sig et eller andet ret så usundt indenbords i løbet af dagen.
  Så her er der god samvittighed efter 2 gode dage – vil rigtigt gerne at det skal fortsætte!!!

  Bare lige en lille kommentar herfra,
  Knus moarsnart

  som svar til: Vejning mine damer #2552842
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Hej piger..

  Hvor bliver den af?? – Motivationen til at tabe de sidste kilo.. Det går altså ikke super godt hos mig – det er stadig status quo.. Jeg har godt nok ikke vejet mig en uges tid – men tror at det fortsat ligger omkring de 72,5 -73 kilo, hvilket det har gjort siden november (altså sidste år!!!!!) Og målet er fortsat under 70.
  Det at altså rigtigt træls! Jeg ærgrer mig meget ofte over det, bryder min hjerne med, hvad der skal til, for at jeg virkelig tager mig sammen.
  Så sætter jeg mig det ene eller det andet for (væddemål med veninde om nul sukker, løbeture 3 gange om ugen, madplaner, at skrive dagens kalorie-indtag ned for at få overblik…) Men faktisk er der ikke noget som helst, der har virket længere tid af gangen.

  HVAD SKAL DER TIL???? ALTSÅ!!!!

  Er der nogle af jer andre med-tabere, som har fået knækket slankekoden, og som kan komme med nogle gode råd, motiverende indput, spark i røven?

  Jeg vil bare så gerne tabe de sidste kilo – og af med den efterhånden meget lidt charmerende ring af hud/fedt, som sidder lige over bukseliningen.. Jeg ved, at jeg ville have det meget bedre med mig selv!!

  Knus Moarsnart

  som svar til: Vejning mine damer #2552830
  moarsnartmoarsnart
  Medlem

  Her er vægten gået fra 72,5 til 72,7 – så det er jo den gale vej, når målet er at kommer under 70 🙂 .. Nå, men sådan er der jo nogle uger..

  Tillykke til jer andre, som har tabt jer – og til jer, der har taget på som mig – KOM SÅ PIGER, VI KAN GODT!

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 66 i alt)