millevind

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 150 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • millevindmillevind
  Medlem

  Hej og stort tillykke herfra.

  Synes bare, at graviditeter og små børn er så vidunderligt og spændende. Er selv helt vildt skruk og har været det siden vi fik Freja 😉

  Godt jeg er på minipiller og har en fornuftig kæreste, for Freja vågner stadig gerne mindst 5 gange hver nat og overskudet er ikke lige til kvalme og opkast i næsten 5 mdr. lige nu.

  Men er alligevel lidt misundelig på alle de fine maver 😉

  Knus Millevind

  millevindmillevind
  Medlem

  Sidder lige og læser lidt med. Har lige en kommentar til de 1. gangsfødende især.

  Da jeg skulle have min datter, fik jeg veer kl. 2 om natten med ca. 7 min mellemrum fra start (ingen vandafgang, tegnblødning eller lign. først). Efter hver ve måtte jeg styrte ud på toilettet (først diarre og så opkast). Altså blot for at sige, at for mig blev der i hvert fald renset ud af naturens vej. Meget meget effektivt, men ikke særligt behageligt.

  Da så jordemoderen ved 9 tiden om formiddagen på sygehuset begynder at snakke lavement, er jeg lige ved at grine af hende. Ligeså ville hun have mig ud og tømme blæren inden fødslen, hvilket jeg ikke kunne, hvorefter hun prøver med kateter. Der kom intet ud. Så … blot for at sige, at det kan være, at kroppen kan klare det helt selv.

  Lillepigen blev forresten født 13.17 samme dag, så knap 12 timer med veer.

  Pøj pøj med alle fødslerne (fra en som glæder sig til engang at skulle have et barn til).

  Mvh Millevind

  som svar til: Vinterdepression??? (langt) #2587279
  millevindmillevind
  Medlem

  Hej.
  Har desværre ikke tid til et længere svar, men vil blot lige spørge, om en læge har undersøgt for fysiske sygdomme. Jeg var selv sygemeldt med stress/depression i ½ år før jeg selv gik til lægen og forlangte en blodprøve. Den viste så, at mit stofskifte var alt for lavt (et symptom = depression). Gid det var blevet opdaget meget før.
  Så længe jeg er reguleret med medicin går alt fint, men så snart der er ubalance, ryger jeg ned i et sort hul igen…. så siger ikke, at det er det der er galt med dig, men få udelukket alle fysiske sygdomme, før du giver dig selv skylden for noget psykisk.

  Ugentlige psykolog samtaler i over et halvt år løste i hvert fald ikke mit problem med det lave stofskifte.

  God bedring.
  Mvh Millevind (April 2009) som har stor forståelse for din situation

  som svar til: Voksi’en er nu fantastisk :-) #2625274
  millevindmillevind
  Medlem

  Hej.
  Jeg var også helt vild med ideen om voksi posen og købte endda den originale … men men men … her er den altså ikke et hit. Måske fordi Freja er fra April og først skulle prøve den her, hvor der blev koldere i vejret.

  Ved ikke om hun føler sig spæret inde eller hvad, men hun vågner i hvert fald meget hurtigere når hun er puttet i den og har sværere ved at falde i søvn.

  Overvejer da at give den en chance mere, men har faktisk fundet ud af, at hun sover fint og holder varmen perfekt, selvom hun i op til 12 minus grader kun har haft en strikket sovepose med ærmer (fra min barndom) en hue og vanter og så en alm babydyne over.

  Så selvom jeg var helt vild med ideen, tror jeg måske, at man skal bruge den fra dag et for at baby synes det samme 😉

  Mvh Millevind (på besøg fra April 2009)

  som svar til: Hvor mange lure om dagen? #2611285
  millevindmillevind
  Medlem

  Hej.
  Her er vi heldigvis oppe på 2 lure om dagen igen. Var ellers nede på en enkelt lur da Freja var omkring 6 mdr.

  Nu vågner Freja som regel ved 5-6 tiden, kommer ud til formiddagslur kl. 8 og middagslur kl. 13 og kommer i bad og bliver puttet kl. 19.

  De to lure er på alt fra 3 kvarter til 3 timer, men er oftest på 1½ time for tiden. Freja er meget afhængig af, at tiderne bliver overholdt, hvilket for nogle familiemedlemmer kan være svært at forstå.

  Freja bliver så ammet kl. 22 og kl. ca. 3, og ellers er vi færdige med det. Hun vågner så desværre stadig ofte 3-4 gange ud over det i løbet af natten.

  Nå, nu kom jeg vist ud på et sidespor.

  Mvh Millevind (som er glad for 2 lure om dagen i stedet for en)

  som svar til: Hvad skal i til jul og hvad med de små #2611265
  millevindmillevind
  Medlem

  Ja, her skal vi også til svigerfamilien 😉

  Ved ikke helt om jeg glæder mig. Har lige tilbragt weekenden hos dem, da vi skulle til stor fødselsdag i den nærmeste familie. På trods af alle bemærkninger om Frejas søvn og rytme, lykkedes det meget dårligt for familien at tage hensyn til hende. Øv. Det resulterede i en sprudlende glad og overstimuleret pige, som ikke kunne finde ro til at sove mange minutter om dagen og som derfor blev totalt overtræt til aften og var klar til seng før kl 18 begge dage. Altså forventer jeg ingen juleaften for Freja, øv. Hvis bare hun kunne få lov til at spise sammen med os og så komme i seng kl. 19 som normalt …. men i den familie spiser man først kl. 19.30 ca.

  Nå, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Vi skal kun være 7, så det er ikke fordi det bliver så stor en forsamling.

  1. juledags store julefrokost i familien med ca. 30 deltagende har vi valgt at melde afbud til og så istedet besøge oldeforældrene. Orker simpelthen ikke endnu en dag som i lørdags. Folk forstår bare ikke, at en glad og frisk pige ikke kan holde til at gå fra arm til arm hele tiden hos folk hun ikke kender. Men man er jo en overpylret mor, hvis man ikke tillader det …. hmm.

  Nå, vi skal nu nok få en hyggelig juleaften. Sidst vi holdt jul med dem for 2 år siden aborterede jeg den 22. december, så da var julehumøret heller ikke helt tilstede og det gik da alligevel 😉

  Maden står forresten på gås mm + risalamande. I min familie er det kalkun, men da jeg er vegetar betyder det ikke så meget for mig 😉

  God jul til jer alle.

  Knus Millevind

  som svar til: #1297075
  millevindmillevind
  Medlem

  Her startede vi da Freja var 8-9 uger. Hun var en stor pige fra starten (godt 4 kg), så har aldrig haft problemer med at holde sig varm – hvilket jeg har hørt som argument for de 15 min i starten. Vi har altid været i vandet 30 min – nu lidt længere. Hun er 7½ mdr. nu.

  Kan også kun varmt anbefale babysvømning. Virkelig ugens højdepunkt.

  Mvh Millevind

  som svar til: Nu VIL jeg ha ham undersøgt!!!! #2599185
  millevindmillevind
  Medlem

  Hej.
  Er lige på besøg fra April 2009.
  Kan kun sige, at jeg kan nikke genkendende til alt det du skriver omkring vores Freja. Hun har nu som 7,5 mdr. gammel været i behandling for Reflux i 14 dage. Vi tror dog, at hun så småt er ved at vokse fra problemet.

  Det er dog ingen trøst, mens problemet er værst. Freja har altid vågnet ca. 1 gang i timen natten lang pga. gylp, bøvs, sure opstød osv.

  Desværre var vi noget uheldige med vores forløb på Herning Sygehus. Først havde de ikke modtaget henvisningen fra lægen. Så gik der 14 dage, før vi kunne komme til en samtale. Så syntes de, at hun skulle have lavet en pH måling, hvilket vi ventede 1½ mdr. på. Så ringede jeg og rykkede og så synes de bare, at vi skulle aflyse undersøgelsen og give hende medicinen som et forsøg i stedet. Hvorfor kunne vi ikke have startet med det så????

  Et barn i den alder udvikler sig altså rigtig meget på 2½ mdr. Så selvom folk siger, at det er noget, som de vokser fra af sig selv, så ville jeg virkelig ønske, at vi havde fået hjælp noget før!

  Pøj pøj med det hele og lad os endelig høre, hvordan det går.

  Mvh millevind

  som svar til: for lavt stofskifte #2621967
  millevindmillevind
  Medlem

  Jep, har også lavt stofskifte. Fik det dog inden graviditeten (April 2009 mødregruppen).

  Det er rigtig træls og har for mit vedkommende været noget svært at regulere.

  Hvilke symptomer har/havde du?

  Mvh Millevind

  som svar til: hvordan går det med krybe/kravle/sidde? #2611180
  millevindmillevind
  Medlem

  Tja, her flytter Freja sig ikke så langt. Hun kan ved at trille om på siden mange gange få sig flyttet 360 grader rundt om sig selv, men hverken frem eller tilbage. Hun har lige opdaget at det er hende selv, som triller om på maven og griner som regel stolt, når det lykkes. Hun kan også trille den anden vej, men har endnu ikke forstået, at det er noget, at hun selv gør.

  Ellers er hun rigtig god til at sidde selv, og vælter faktisk kun hvis hun er rigtig træt. I barnevognen vil hun også helst sidde selv – synes, at det er flot, at hun holder balancen, når vi triller.

  Mvh Millevind

  som svar til: Bækkenbund ;-)?? #2611149
  millevindmillevind
  Medlem

  Du må endelig fortælle, om de er en succes. Har virkelig overvejet det ofte de sidste par uger, men har ikke lige fået købt nogle endnu.

  Mvh Millevind

  som svar til: erfaring med at male en trip trap stol #2607176
  millevindmillevind
  Medlem

  Mine svigerforældre havde en mørkebrun trip trap stol, som de sendte til en autolakerer før de forærede os den. Nu står den pænt hvid og Freja sidder rigtig godt i den.

  Tror da, at resultatet ville blive ligeså godt, hvis man gjorde det selv. Ville nok også vælge en maling med høj glans (som til køkken/bad), hvilket burde gøre den nemmere at holde ren. Desuden skal den nok slibes med sandpapir for at malingen binder ordentligt.

  Mvh Millevind

  som svar til: Søvnrytme #2611154
  millevindmillevind
  Medlem

  Vi har faktisk lige haft et par nætter med rigtig mange amninger igen og sørme om den første tand ikke var brudt igennem her til morgen. Så her passer det faktisk fint med hvad JoJo siger om Linus.

  Ellers havde hun hård mave nogle dage op til. Ved dog ikke lige, om det var derfor.

  Mvh Millevind

  som svar til: Att.: Millevind #2611121
  millevindmillevind
  Medlem

  Hej.
  Så kom vi endelig til samtalen på sygehuset.
  De mener, at enten lider Freja af refluks …. eller vi skal bare have hende ind i en bedre døgnrytme.

  Nu skal vi så vente i nok ca. 14 dage på en indkaldelse til en 24 timers ph-måling (Freja skal have en måler gennem næsen ned i spiserøret for at måle, om det er mavesyre, som kommer op). Øv, det er hårdt at blive ved med at vente.

  Lægen mente jo også, at vi bare skal få hende til at sove længere stræk om natten. Kom dog ikke med mere konkrete forslag. Det kunne vi jo tale med vores sundhedsplejerske om (hun er nu heller ikke til megen hjælp). Synes bare det er så hårdt, når nu, vi har på for nemmelsen, at der er noget galt med hende, hvordan skal vi så bare lade hende skrige????

  Nå men, er blevet enige om, at vi nu vil gøre vores bedste for at lade der gå 3-4 timer mellem hun får lov til at komme til brystet om natten. Må jo så tage skrigeturene og gå hende til ro i stedet ind i mellem. Det bliver nok ikke til megen søvn, og hun er ved at være tung at gå med.

  Det skal lige siges, at hun i nat helt af sig selv sov 2-3 timer ad gangen for første gang i et par måneder. Mystisk hvorfor nu lige det, når vi endnu ikke har ændret på noget. Håber sådan, at det varer ved.

  Lægen bemærkede også, at vi har været dårlige til at lade Freja ligge på maven. Det har været svært, fordi hun så tit har gylpet når hun ligger der og så skriger hun efter kort tid. Lægen mente så bare, at jeg skulle lade hende skrige noget længere. Lægen og sygeplejersken sendte hinanden blikke som om, at jeg bare er en alt for pylret mor.

  Et spørgsmål til jer andre. Hvor mange minutter synes I, at det er rimeligt, at man lader en baby på snart 6 mdr græde på maven før hun kommer op? Det samme spørgsmål gælder i barnevognen.

  Synes bare det er så hårdt at hun skal græde. Har jo været vant til, at der i 95% af gangene har været en grund til at hun ville op = en bøvs eller en gang gylp som skulle op.

  Det blev vist en længere smørre. Vi venter i spænding på brev fra sygehuset.

  Mvh Millevind

  som svar til: Grødtyper #2611223
  millevindmillevind
  Medlem

  Hej.
  Her er det mest mos, som har været et hit. Kartoffelmos med div. grøntsager. Startede da Freja var godt 4 mdr. gammel af samme grund som dig. Det har desværre ingen effekt haft på nattesøvnen overhovedet. (Skal lige siges, at vi i morgen skal have hende undersøgt for maveproblemer på sygehuset).

  Senest er hun også begyndt at nyde sin majsgrød med lidt frugtmos. Frugt er hun også først begyndt at ville have de seneste par uger.

  Kartoffelmosen luner jeg nogle gange i microovnen næste dag, hvis der er meget tilbage. Majsgrøden synes jeg er meget underlig i konsistensen, hvis den lunes igen, så der får hun frisk hver gang.

  Indtil videre har vi bare sprunget grød/mos over, hvis vi har skullet nogle steder hen eller hvis det ikke lige har passet med hendes søvnmønster.

  Vi er også stadig kun på 1 gang grød/mos dagligt, selvom hun nærmer sig de 6 mdr (om en uge).

  Pøj pøj med projektet.

  Solskinshilsen Millevind

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 150 i alt)