mille49

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 42 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Sociale kompetencer #2672744
  mille49mille49
  Medlem

  Hej Charlotte
  For at starte med det sidste spørgsmål først, så har vi taget kontakt til hendes kontaktlærer i skolen, der er opmærksom at hun trækker sig, når der arbejdes i store grupper. Hun har dog brug for at observerer hende lidt længere tid, før hun vil komme med noget konkret.
  Vedr. fritidsaktiviter, så går hun til rytmegymnastik og til håndbold, hvilket hun er rigtig glad for og der kan hun sagtens fungerer i store grupper. Men det er også noget, som hun selv ved, at hun er dygtig til.
  Hvor længe det har stået på er svært at sige. Vi fik øje på det, da hun var 4,5 år. I den børnehave, hvor hun gik, har hun altid leget meget med drengene (hun er fysisk og motorisk stærk), men da de begynder at have en alder, hvor de leger meget “drenge med drenge og piger med piger”, så fik hun en udfordring. På hendes stue, var der nemlig kun 3 piger (hende selv inkl.) og 15 drenge. Da hun aldrig har været god til at lege stille-lege en hel dag (f.eks. perler, sy puder eller lege dukkekrog) gik hun selv ud for at klatrer i træer eller kører gocart. Vi snakkede senere med børnehaven om det, men desværre havde de ingen forslag til, hvad der kunne gøre. Vi skiftede børnehave, hvor de strakt tog fat på det ved at sætte lege i gang først i mindre grupper for herefter at gører dem størrer og størrer. Derudover gjorde de meget ud af, at man skal huske at tage alle med i legen. Da vores datter ofte trak sig lige så stille (ved simpelhen bare at stikke af fra dem, hun legede med), satte de meget stor fokus på, at man skal huske at sige, hvorfor man går (fx. jeg skal lige ind og tisse men jeg kommer igen, eller jeg gider ikke mere, så jeg går hen til gyngerne i stedet for mv.).
  Hmmm…. ja, jeg kom langt omkring på relativ kort plads. Måske handler det i bund og grund ikke om manglende socialisering men usikkerhed/generthed, da hun sagtens klarer sig i aktiviteter/på områder, hvor hun er på hjemmebane, men ikke melder sig på banen, hvis hun er bange for at sige/gøre noget forkert.
  Jeg prøver dit råd om generthed.

  Kh Mille

  som svar til: afføringsproblemer #2672425
  mille49mille49
  Medlem

  Først må jeg sige, at jeg håber, at du har fundet en løsning, som virker for din datter. Vi har selv været meget igennem, så jeg føler stærkt med dig men især din datter – hun har det ikke sjovt lige nu! Gode råd er ikke altid lette at give, for alle mennesker/børn er forskellige – men gode erfaringer bør altid deles!

  Vores datter var 3 år, da det gik helt galt med hendes mave. Hun var ikke ble-fri, da hun skulle starte i børnehave, men det forlangte de at hun skulle blive henne i børnehaven. Da det er vores første barn tager vi naturligvis “eksperternes” (altså pædagogernes) ord for gode varer og får bleen af hende. Men det går slet ikke. I næsten 8 måneder laver hun stort i underbukserne. Det er ikke meget – kun en lille smule. Efter Utallige besøg hos lægen, som kun henviser til øget mængde af laktulose og movikol beslutter vi os at tage sagen i egen hånd. Selvom vi bor i Sønderjylland kørte vi to gange til en privat klinik for inkontinente på Sjælland. En super fantastisk dame ved navn Ulla snakker OG JEG MENER SNAKKER kun to gange 30 minutter med vores datter. Fortæller hende om kost, motion, tarmen og dens funktioner mv – HELT nede i børnehøjde. Fortæller også vores datter, at hun godt kan fostå, at det gør ondt, men at det skal der nok komme styr på, så længe vores datter også vil hjælpe lidt med på vejen. ca 2 uger efter vores første konsultation skal vi derover igen. Der har været en smule fremskridt, men vi føler stadig, at der er lang vej igen og kan egentlig ikke rigtig se, hvad det “snakkeri” med vors datter skal kunne hjælpe. Men vores anelser blev gjort til skamme! 5 uger efter vores første møde med Ulla kommer vores datter på toilettet hvis ikke hver dag så hver anden dag og dette uden problemer OG UDEN NOGEN FORM FOR movikol eller andet!

  Vores konklusion er, at vores datter ikke har kunnet overskue at starte i børnehaven med nye regler, omgiverlser, voksne og børn og samtidig skulle af med bleen. Derfor blev hendes mave hård, hvilket betød øget pres på tarmsystemet. Da Movikol mv. virkelig kan være sværer at trappe ned på uden at det får konsekvenser for tarmen igen, råder jeg virkelige alle til at tage deres børns problem alvorligt og kør til Ulla. Dette min datter har været igennem kommer aldrig til at ske med nr. 2 – det har min mand og jeg lovet hinanden!

  som svar til: Min dreng på 3 vil ikke lave på WC #2672427
  mille49mille49
  Medlem

  … på wc’et var da det mest naturlige for mig, før jeg fik børn. Da jeg fik en datter med hård mave, gik vi naturligvis til lægen. Her blev vi henvist til øget og igen højere indtag af movikol og/eller laktulose. Da vi ikke mente, at det til sidst gav nogen mening, tog vi kontakt til en privat klinik med speciale i børn og inkontines. Et af hendes råd var bl.a. (som før omtalt i samme tråd) at man skal ignorer, at barnet ikke laver stort på wc’et. Husk, at det er barne og ikke dig som voksen, der faktisk har det største problem/pres på sig!!!! 8 uger efter første første besøg på privatklinikken går vores datter nu uden problemer på wc – både når det drejer sig om stort og småt :o)

  Knus fra Mille

  som svar til: Af med bleen…??? #2672428
  mille49mille49
  Medlem

  …. for din hjælp og opbakning. Selvom det nu er næsten 6 måneder siden, så mener jeg lige, at jeg skylder dig et svar på, hvordan det hele står til med ble eller IKKE ble ;o)

  Vores dagplejer var ikke glad for at modtage hende uden ble. Hendes holdning var, at vores datter ikke var klar endnu. Så vi ventede 14 dage til vi havde sommerferien. Hun har ikke haft ble på siden vores sommerferie (hvor der på 4 uger kun var 2 tisse-uheld!!!!!!) og derfor bruger hun den heller ikke i dagplejen mere. Hun er rigtig god til at sige, at hun går på wc både når det er stort og småt. Nu griner vi lidt af hende, for nogen gange, når hun skal lave stort, så må vi ikke sidde hos hende. Så siger hun: Gå lige ud mor/far, jeg lige være i fred :o)

  Tak for opmuntringen om, vi skulle blive, hvor hun er i processen og lade hende selv fortælle, hvornår hun er klar til det videre forløb.
  Kærlig hilsen Mille

  som svar til: Putning og om at svøbe baby #2652424
  mille49mille49
  Medlem

  Vi har også i de første par uger brugt “soveposen”/svøbet eller hvad man kalder det. Især fordi begge vores faldt i søvn ved brystet men vågnede, når de blev lagt i seng. Derudover har de fra starten haft en sovebamse. Den har for vores børn betydet, at de hurtigt faldt til ro, når de kunne lugte “mor”, da jeg havde kommet noget modermælk på den og sovet med den i en enkelt nat. Husk at vælge en bamse, der kan tåle maskinvask, da vores den ældste stadig sover med sin :o)

  Knus Mille

  som svar til: barnets bog #2637242
  mille49mille49
  Medlem

  Vi var heller ikke meget for de “fortrykte” udgaver. Vi var derfor hos fotohandleren for at købe et lille album til hver af vores børn (ville gerne have 3 og nu er nr. 3 på vej). Hvis du kender de album, som man typisk bruger til brylluper, hvor der ikke er fortrykt noget som helst, så se den i miniformat. Vores album er ca. 15 x 30 cm. Der er plads til armbånd fra sygehuset, billeder fra scanning, billeder og små historier. Derudover har jeg på sidste side limet en plastiklomme fast, hvor jeg har kommet vandrejournalen ind. På den måde kan hvert barn se, hvordan “mors” graviditet gik med dem samt journalen fra sygehuset, hvor selve fødslen er beskrevet.
  På den måde får hvert af vores børn deres egen bog, som er helt personlig og som man ikke glemmer at udfylde noget i :o)
  God fornøjelse.
  Knus fra Mille.

  som svar til: plukveer #2637460
  mille49mille49
  Medlem

  Nej det har jeg ikke. Kan det have nogen indflydelse på plukveer?
  Knus

  som svar til: Store børn med til fødslen? #2637800
  mille49mille49
  Medlem

  Hej
  Vi har en datter på 6 år, som på et tidspunkt også snakkede om, at hun gerne ville med. Det skal hun ikke, da hun selv ikke har nogen forudsætninger for at forberede sig psykisk på det, som der skal ske. Hun er 6 år gammel – hun glæder sig “bare” helt vildt til at blive storesøster igen (har en mere på 2 år), så hun vil gerne være med til det hele. At hun ikke skal med til selve fødslen, har vi fået ordnet på følgende måde:
  – at hun har været med til scanning på sygehuset + vi selv har betalt for en 3/4d scanning, hvor hun også var med.
  – Vi har lovet hende, at hun bliver den “første”, der får lov til at holde den lille baby, når hun kommer ud (dvs. når fødslen er vel overstået og farmand har hentet hende hjemme hos os selv).
  – hun er “ansvarlig” for at medbringe tøj til baby (som hun selv har valgt) samt autostolen, når farman kommer hjem for at tage hende med op på sygehuset for at hente den lille nye baby og mor hjem. Både tøj og autostol står i et værelse ved siden af hendes, og hver aften er hun inde for lige at tjekke, at “hun” har styr på det hele, hvis babyen pludselig skulle få brug for det :o)
  Så nej, vi har sammen med vores dygtige sundhedsplejerske besluttet, at hun ikke skal med med derimod indrager hende i forløbet så meget som muligt.
  Knus fra Millepigen
  35+6

  som svar til: Navne #2636677
  mille49mille49
  Medlem
  som svar til: #1297063
  mille49mille49
  Medlem

  …har en creme, der hedder ceridal. Den har jeg brugt på begge pigerne, siden de var helt små (de er nu 5 og 2). Til vinteren på deres kinder og læber især, da frosten godt kan være hård, når de sover/leget meget ude. Bruger den også selv.

  som svar til: så træt, så træt #2636042
  mille49mille49
  Medlem

  er bare noget der følger med, når man er gravid. Er gravid for 3. gang så et par gode råd: NYD, at du som 1. gangs gravid ikke har flere børn, som du skal være mor for på samme tid, men NYD at du kan ligge dig på sofaen, når du har lyst til det (når du er gravid næste gang har du en lille pus om benet, der også vil have opmærksomhed, så derfor bliver sofaen ikke så let at ligge så på).
  Lad være med at bekræfte dig selv i, at du er træt – for så bliver du endnu mere træt. Husk dine vitaminpiller. Jeg tager nogen med Multitabs Active med ginsin (eller hvordan det staves). Det gør, at jeg ikke føler mig træt.
  Ved ikke, om det kunne hjælpe for dig, men så er det da givet videre.
  Knus fra Mille

  som svar til: Terminsliste – har I lyst til at være med? #2635227
  mille49mille49
  Medlem

  Brugernavn: Mille49
  Alder:32
  Bor i:Sønderborg
  Termin: 8. feb 2010. Har tre i forvejen, så dette er den sidste!
  Fødested: Sønderborg

  som svar til: holdbarhed i fryser #2530610
  mille49mille49
  Medlem

  Hejsa
  Må man godt bruge bakker til oprindeligt er til isterninger? Et total dumt spørgsmål, da vi jo selv spiser de isterninger, der er lavet i bakkerne, men har hørt, at man ikke må bruge dem til grød og mos – kan dog ikke huske årsagen og dermed er det nok ikke rigtigt…???
  Hilsen Mille

  som svar til: Hvor mange er vil tilbage herinde + opdatere? #2530636
  mille49mille49
  Medlem

  Mig: Mille49
  Alder: 31 år
  Bopæl: Sønderborg
  Job: Rådgiver
  Bebs: Sarah, født 12 april 2008 (mille 2½ år)
  Vægt: 3300 ved fødsel / 7475 den 28 august
  Længde: 52 cm ved fødsel / 68 cm den 28 september
  Andet: Ruller rundt, “spiser” sine fødder, bruger meget sprog som baba og noget som vi vidst bare kalder “diverse lyde”. Får stadig kun bryst. Sover fra kl. 20.30 til 7.00 næste morgen :o)

  mille49mille49
  Medlem

  Hej. Sundhedsstyrelsen har faktisk skrevet en bog, som jeg har brugt RIGTIG meget. Den hedder “mad til spædbørn og småbørn – fra skemad til familiemad”. Den kommer bla. med dette forslag til måltider: morgenmad: bryst/flaske, formiddag grød med mos eller bryst/flaske, frokost: Grød eller kartoffel- og grøntsagsmos og bryst/flaske, eftermiddag: Bryst/flaske, sen eftermiddag: Bryst/flaske, Aftensmad: Kartoffel- og grøntsagsmos og bryst/flaske efter behov, sen aften: Bryst/flaske, Nat: Bryst/flaske.
  Ved ikke, om du kan bruge det til noget, men kan meget varmt anbefale bogen. Den kan købes på nettet og kommer to dage efter bestilling (www.sst.dk).
  Hilsen Mille

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 42 i alt)