mettemajs

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 557 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Natdragt uden fødder… hvad gør I? #2720709
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Altså jeg vil til hver en tid foretrække dragter uden fødder. Til begge mine piger fungerede de der fødder ikke. Enten var dragten for lang eller fødderne for korte, eller også trak de bare benene op af fødderne og så var de ikke meget bevendt. Men jeg synes at kunne huske at jeg brugte strømper til natdragterne og så bare trak dem ud over dragten, så de sad fast. Men man kan også sagtens bruge et par strømpebukser under. De fleste børn sparker dynen af om natten, når de bliver store nok og så er det meget rart at de trods alt har tøj nok på:-)

  Vh Mette

  som svar til: Graviditet uden for livmoderen #2719625
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Hej Dorthe.

  Åhh nej;-((( Sikken en trist besked – Det har du bare ikke fortjent!!
  Håber håber håber for jer at det lykkes i 2013, og at I kan finde optimismen frem til at forsøge endnu en gang, så søde Nynne kan få en søster eller bror:-)

  Mange knus og tanker fra Mette

  som svar til: Tid til 1. års status? <3 kom frisk;) #2697002
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  God ide, Anett:-)

  Freja 1 år d. 5/9. HUn er 76 cm lang og 9,2 kg tung.

  HUn er en forholdsvis mild pige, der dog er begyndt at vise temperament herhjemme (endeligt!!) Hun forguder sin storesøster, som dog godt kan være strid og tage det spændende legetøj. Freja brokker sig ikke endnu, men forhåbentligt får det snart en ende med storesøstertyranien:-)

  Hun kravler på livet løs og rejser sig op af ALT! Hun er meget frustreret over at hun ikke kan gå, og vil rigtigt gerne gå med os i hænderne, men benene er noget elastik-agtige! Til gengæld snakker hun som et vandfald og kan sige “hej”, “bar (far)”, “aja (freja)” og så en hel masse, som helt sikkert betyder noget, men som ikke er til at forstå.

  Hun har 6 tænder, 4 for oven og 2 for neden, som hun bestemt ikke bryder sig om at få børstet. Dog hjælper det hvis hun kan se sig i spejlet imens – alle kneb gælder;-)

  Hun blev ammet indtil sidst i juli, og spiser – og har gjort det i lang tid – det samme som os – Og hun æder som et tærskeværk! Nogen gange er vi dog nødt til at supplere med en portion youghurt med havregryn for at sikre nattero, hvis hun ikke har spist ret meget til aftensmaden.

  Hun startede i vuggestue d. 1/8, og hun ææælsker det! Jeg havde regnet med at skule bruge en uges tid på indkøring, men allerede 1. dag kunne jeg se, at jeg var fuldstændig overflødig – dejligt:-) Så hun var alene afsted allerede dag 2, men fik en blid start med korte dage. Vi har stadig ikke oplevet at hun er blevet ked af det, når vi går, men til gengæld er reaktionen kommet herhjemme om aftenen:-( Hun havde en periode på en uges tid, hvor hun vågnede efter at have sovet en ½ time og så græd hun ellers 1½, og ville kun være hos os i det tidsrum;( Nu sover hun ret hurtigt efter at hun er blevet puttet – nogle gange skal vi dog lige ind og lægge hende ned igen nogle gange, og så er hun vågen 1-3 gange om natten.

  Knus Mette

  som svar til: Nyt hus og 1 år om 19 dage:) #2692937
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Tillykke med jeres nye hus:) Hvor må det være dejligt at I ikke skal flytte så langt og at I er så fleksible mht. at komme af med jeres nuværende!

  Her er temperamentet også så småt begyndt at vise sig – især, når man tager noget fra Freja, som hun vil ha – eller når hun endeligt har fået sig sneget ind på Julies værelse, og man kommer og henter hende ud igen:)

  HUn har ikke helt fundet ud af at komme rigtigt fremad på knæene, men der bliver mavet igennem:) HUn når kun til at komme op på knæ, og så siger det ellers smask og så ligger hun på maven igen..

  Dejlig med en rask og frisk dreng – her har vi 7-9-13 heller ikke været plaget af sygdom. Tror kun at Freja har haft 3 dage i alt med feber i hendes 10 mdr lange liv:)

  Knus Mette og Freja 10 mdr i dag:)

  som svar til: Sygdom igen igen og ? omkring DRÆN #2692938
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Hej Anne Mette.

  Julie var også noget omtumlet da hun vågnede af narkosen i sin tid. Det tog dog ikke mere end 10 minutter, før den var ude af kroppen og i løbet af eftermiddagen var hun frisk igen.

  Spå vidt jeg ved må han spise det han har lyst til. Hvis han også skal have fjernet polypper, må han kun spise is den første dag og 2. dag må han spise noget koldt og blødt.

  Håber meget at det hjælper for ham – det er en sej omgang at have ørebørn:(

  Håber for jer at det er skoldkopperne, der har sit indtog, så I kan være dem nogenlunde kvit inden ferie og dræn!

  Rigtig god ferie i hvert fald:)

  Knus Mette

  som svar til: 2. gangsmødre – hvad tar I med på hospitalet? #2692868
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Hej Helle.

  Vedr bind til dig bagefter, så er det i hvert fald således i Horsens, at man får en stak med hjem. (Det fik jeg i hvert fald). Jeg havde rigeligt til overs bagefter, både af de helt store bleer (hvor charmerende:)) og af de store bind. Derudover havde jeg købt Tena natbind, som jeg brugte noget tid efter fødslen.

  De fleste hospitaler har et sted i nærheden af fødegangen, hvor man kan få et bad inden man tager hjem, så et bad inden hjemturen er en mulighed:)

  Men derudover synes jeg at du er godt dækket ind af din liste. Kan egentligt ikke helt huske hvad vi brugte udover kameraet:) 

  Held og lykke med den forestående fødsel – jeg gjorde det gerne igen:o)

  Knus Mette, fra sep10-terminen

  som svar til: Hvor meget mælk får jeres poder nu? #2691762
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Freja, som er 9 mdr, bliver kun ammet morgen og aften nu. Resten af dagen er det alm mad og alm sødmælk. Til gengæld får hun så også mælk til morgenmaden, frokost og eftermiddagsmaden. Ellers får hun vand.

  Hun er blevet rigtig god til at drikke af en kop, og hun gider ikke rigtigt at ammes mere, så vi er ved at droppe aftenamningen også.

  Som regel får hun MME i kartoffelmosen om aftenen, men det er også det eneste, der ikke er alm mælk:)

  Knus Mette

  som svar til: Tænder #2691576
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Freja fik sine to første (og indtil videre eneste) tænder i marts og siden har der ikke været tegn på andre. Hun savler dog en del ind imellem, men det er åbenbart ikke tegn på tænder herhjemme.

  Vores den ældste fik tænder allerede som 3½ mdr., de næste da hun var 7 mdr og igen da hun var hhv 9 og 10 mdr. Så der kan godt gå lang tid fra de første titter frem til de næste kommer:)

  Knus Mette

  som svar til: Ammemødre:) Har i fået mens? #2691372
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Jeg ammer også stadigvæk, dog ikke helt så meget som du gør – men kun aften og morgen.

  Jeg fik mens for en uges tid siden (sidste fredag). Det var ikke helt så voldsomt som jeg kunne huske at første mens var sidst, og varede heldigvis ikke mere end 5 dage.

  Sidst fik jeg mens en måneds tid tidligere til trods for at jeg ammede mere, bla om natten også, men det er åbenbart forskelligt fra gang til gang:) Jeg var også nået dertil at jeg havde overvejet om jeg kunne ske at være gravid siden jeg ikke havde fået det, men det har jeg så heldigvis fået konstateret at jeg ikke er:)

  Men 4 gange amning er jo stadigvæk en slat, så mon ikke det kommer når du trapper mere ned:)

  Knus Mette

  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Hej.

  Jeg vil bestemt også anbefale jer at købe en slyngvugge. Vi havde en til vores yngste datter og har bare været vildt glade for den:) Vi havde den til at hænge i stuen og den betød at vi ikke havde baby sovende i armene om aftenen, som vi ellers ville have haft!

  Derudover så har vi altså været meget glade for kortærmede bodyer. Jeg har haft mange heldragter til Freja(fra sep10), og indenunder sådan en er den kortærmede altså bedst. Og så en voksipose/duniduo! Sådan en er fantastisk, når det er rigtigt koldt udenfor. Og de behøver ikke at have så meget tøj på i den:)

  Hjemmesko har vi også brugt ret tidligt, for de små pus kan ret hurtigt få kolde fødder – og strømper kan altså ret nemt falde af – i hvert fald herhjemme.

  Blot et lille pip fra mig:)

  Vh Mette, på besøg fra sep10

  som svar til: Åbent hus ved sundhedsplejersken #2690188
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  I Horsens hvor jeg bor har sundhedsplejen også sådan nogle arrangementer hver anden uge. Det er super fint at man kan komme og få en kop kaffe og noget snak, hvis man vil det eller man kan komme forbi og få målt og vejet sin pode og så afsted igen:)

  Her er der også ind imellem nogle arrangementer, fx tandplejen, dagplejen etc. Det kan man vælge til og fra efter behov.

  Når man som mig ikke er 1.gangs mor synes jeg at det er super fedt med sådan et initiativ fra sundhedsplejerskerne, da jeg fx kun har haft 4 besøg ellers – og jeg fik endda et ekstra fordi jeg havde brystbetændelse!

  De gange jeg har været der, er det endt med at jeg har siddet og hyggesnakket med nogel andre mødre, og det er nu da meget hyggeligt:)

  Knus Mette, fra sep10

  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Vi har ikke problemet med at Freja rejser sig op endnu, men til gengæld triller hun som gal:( Især når hun kommer i seng begynder hun, og det tager som regel en time inden hun sover, så min dybeste medfølelse til jer.

  Vi gør det, at hun falder i søvn uden at vi er i rummet. Så vi er kun inde for at vende hende på plads, når hun har brokket sig i noget tid, eller at hun bliver ked af det. Så vender vi hende rigtigt, siger godnat og går igen. Hvis vi bliver der, tror hun at vi skal snakke og så sover hun i hvert fald ikke:(

  Hvad sker der, hvis du går ud af rummet? For hvis ikke han brokker sig, så kan han vel falde i søvn siddende op?:) Man kan jo lægge dem ned bagefter.

  Hvis du skal være i rummet, så synes jeg ikke at det er for hårdt at sige bestemt nej og lægge dem ned. Det kan bare tage noget tid inden de forstår, at det er det, de skal. Men det er en fase, en fase, en fase:)

  Held og lykke med projektet, det trækker tænder ud at have så lange putteseancer:(

  Knus Mette

  som svar til: Sommerferie, hvad finder i på derude;) #2689102
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Min mand overtalte mig i et svagt øjeblik i efteråret til at købe en campingvogn – noget som jeg ellers ville have forsvoret at jeg skulle eje:-/

  Men den skal vi bruge til sommer. Var afsted i påsken og det var et hit! Vi boede lige ved siden af legepladsen, så vi så stort set ikke vores store pige hele ferien fordi hun var ude at lege. I sommerferien skal vi til nordjylland. Vi skal være to forskellige steder, et sted ud mod limfjorden og et sted mellem Hirtshals og Skagen. Vi satser kraftigt på godt vejr hele sommeren, for ellers er det bare ikke fedt at være på camping – og så venter vi et par år med at tage til Spanien, som ellers er mit foretrukne feriemål:)

  Knus Mette

  som svar til: Thomas er syg og vil ikke spise! #2689029
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  Hej Signe.

  Stakkels Thomas – og jer:(

  Hvis jeg var dig, ville jeg droppe grøden og tilbyde ham flaske lige så tit som tidligere i nogle dage, og så starte op med grøden igen. Når du så starter op, må det meget gerne være sødt, det du giver ham. Og gerne i nogle dage. Når han er blevet vant til at spise grød igen, trapper du ned med det søde til han er tilbage til normalt. – Det var i hvert fald svaret, jeg fik af min shp., da Freja ikke ville spise efter en omgang feber. Og det hjalp!

  En af mine veninder fortalte en dag, at hun var stødt på et ordsprog om børn og mad: “Det de spiser inden de er 1 år er kun for sjov”. Og det er der jo noget om, til en vis grænse. Men jeg ville ikke betænke mig ved at gå tilbage til flasken for en periode:)

  god bedring med ham!

  Knus Mette

  som svar til: Dagens bedste nyhed :-) #2688907
  mettemajsmettemajs
  Medlem

  TILLYKKE!!

  Hvor er det bare fedt for jer:) VI fik samme besked i fredags – dog af institutionslederen. Han spurgte om vi havde fået brev, og det fik vi så i løbet af dagen.

  Ikke meget tid til indkøring, men hvis I holder forskudt ferie, så går det jo også nok:) Har I ikke ferielukket hos jer i Juli?

  Vi har fået plads fra 1/7, men der er ferielukket i uge 28,29,30, så heldigvis har jeg 2 uger i august til at køre Freja ind inden jeg selv skal starte, for juli måned får vi ikke meget ud af.

  Men det gør altså bare dagen 1000 gange bedre, at man ikke behøver at spekulere over plads til de små:o)

  Knus Mette og Freja -også kommende vuggestuebarn:o)

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 557 i alt)