lykke78

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 32 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: En bare-for-sjov-tråd ;o) #2531036
  lykke78lykke78
  Medlem

  Jeg har været på Samsø…

  jeg har aldrig gået til håndbold

  som svar til: Navn #2529163
  lykke78lykke78
  Medlem

  Vi har heller ikke besluttet os endnu og jeg bliver snart sindsyg af at spekulere over det. Min mand er også ved at være træt af alle spekulationerne, men tager ikke valg af navn så nært som mig. Men det er svært – det er jo et navn for livet.

  Hvad synes I om navnet Smilla ?

  som svar til: hvor meget vejer babyerne nu? #2526513
  lykke78lykke78
  Medlem
  som svar til: 2 års undersøgelse #2077864
  lykke78lykke78
  Medlem

  Så har min nu fødselsdags-fejrede datter også været til undersøgelse. Og hun er en lille pige med sine 82 cm og 9,5 kg. Hun har ligget under normalen/gennemsnittet altid, lige fra sin fødsel, men jeg var selv lille som barn (er det stadig), og hun spiser og trives rigtig godt. Vi har tidligere været til konsultation hos en børnelæge pga. den almene læges bekymringer over hendes lille størrelse og der fik vi det svar, at hun var, som hun skulle være, og trives som hun skulle.
  Det kan godt irritere mig lidt, at min datter nu skal til kontrolvejning og på “fedekur”. Det er selvfølgelig godt, at lægen bekymrer sig og jeg har som sådan ikke noget imod at skulle til kontrolvejning eller give ekstra fedt, men jeg synes, at det er unødig bekymring. Vi har været afsted hos børnelæge og dagplejemor, familie og venner synes (incl os selv) alle hun spiser godt og trives rigtig godt. Det, som irriterer mig, at min datter skal fastholdes i en “du er unormalt for lille” kategori – godt hun ikke er stor nok til at forstå det selv. På den anden side ved jeg bedre og vil holde fast i, at hun selvfølgelig er, som hun skal være. Min lille smukke dejlige pige!

  som svar til: For tynd? #2524641
  lykke78lykke78
  Medlem

  Jeg kender til det at være (for) tynd. Jeg har været det hele livet, og det er ikke, fordi jeg lider af nogle former for spiseforstyrrelser. Jeg har oplevet, at det heller ikke altid er nemt at være tynd. Det mest ubehagelig er, når folk mistænker en for at have spiseforstyrrelser. Selvfølgelig har jeg også fået at vide, at jeg skal være glad for, at jeg er så “tynd”. ( “tynd” er vel kke et så positivt ladet ord som slank.)

  Under min sidste graviditet tog jeg 8-9 kg på i alt og der gik i det hele taget lang tid, inden det kunne ses, at jeg var gravid. Det skabte en hel del bekymringer, når folk hele tiden sagde: “Du er da ikke særlig stor”. Men sådan er jeg åbenbart indrettet, så jeg var forberedt på det tilsvarende ved denne graviditet. Forskellen er bare, at jeg denne gang har lidt meget af kvalme og opkast. Da det var værst, kunne jeg ikke holde noget som helst i mig. Jeg kastede op døgnet rundt – sevl om natten. Jeg tabte mig så til en vægt, jeg ikke har haft siden engang i folkeskolen for mange år siden. Jeg var fuldstændig afkraftet og kunne ikke foretage mig noget som helst, andet end at ligge, mens jeg havde det dårligt over, at min datter reagerede på en pludselig fraværende mor. Heldigvis var min mand og familie til at hjælpe, men alligevel… Til sidst fik jeg bare nok og lægen sendte mig til svangreklinikken, som har reddet mig. Jeg er startet på akupunktur og ingefærtabeletter, da jeg helst ville prøve en behandling uden medicin i første omgang. Desuden blev jeg sendt på fedt og sukkeri kost. På min kostplan stod der sågar chips og flødeis som mellemmåltider. Nu er det ikke fordi jeg ligefrem guffer is og chips i mig, for det føles altså helt forkert, når jeg har et barn i maven, men jeg sparer ikke på sovs, olie, dressing osv… Behandlingen virker, jeg har fået det meget bedre og har fået mere appetit. Jeg kaster kun op om morgenen og jeg har taget 1, 5 kg på, men mangler dog lidt, inden jeg er oppe på den vægt, jeg havde, inden jeg blev gravid. Jeg har fået at vide, at det er vigtig, at jeg tager på, fordi det har betydning for mit helbred under amningen, og at jeg har opbygget nogle fedtdepoter, som der kan tæres på. Da jeg ammede min datter blev jeg også meget tynd og utilpas, så jeg er forberedt.

  Kvalmen og opkast blev altså behandlet, som en forudsætning for lysten til at kunne spise og tage på igen.

  Nu har jeg meldt mig på banen som “tynd”, måske der kommer flere til, så vi kan få en lille debat igang her. Jeg håber også, at min historie vedrørende behandling med akupunktur og ingefærtabeletter, kan hjælpe andre i samme situation. Vil lige tilføje, at jeg først fik akupunktur hos min læge, hvilket ikke virkede – først da jeg kom på svangeklinikken, hvor jeg lå i længere tid med nålene og under afslappende forhold med varmetæppe og mulighed for væske og musik imens. Pakken med ingefærtabeletter er nu tom og jeg prøver at fortsætte uden, for jeg tror, at det er nålene, der hjælper mest. Grunden er, at kvalmen vender tilbage 1-2 dage, før jeg skal have næste behandling, og jeg ved så, at det er ved at være tid igen.

  Puha, det blev en lang beskrivelse… Held og lykke med jeres graviditet – “tykke” som “tynde” – og selvfølgelig til de normalvægtige også 🙂

  som svar til: Vil ikke spise…. #2077725
  lykke78lykke78
  Medlem

  Jeg har selv oplevet din bekymring, men også erfaret, at appetiten kan svinge op og ned.

  Ved ikke, om du allerede har prøvet det, men hvad med at forsøge noget andet mad til måltiderne. F.eks. er min datter lige kørt træt i havregryn med mælk, så nu spiser vi boller med pålæg om morgenen i stedet.

  Og så er der jo også mellemmåltiderne med grønt, frugt, knækbrød eller en halv bolle med med f.eks. ost eller skinke mv… Grønt og frugt serveres i tern/skriver i en lille skål – det synes hun tilsyneladende er hyggeligt at gå og gnave af.

  Hvis du er bekymret, kan du jo altid ringe til SP’en og få en snak og/eller et besøg.

  som svar til: Hvad man må og hvad man ikke må… #2513361
  lykke78lykke78
  Medlem

  Jeg var en dag inde i Matas og spørge efter makeup uden hormonforstyrrende stoffer mv., men jeg fik det svar, at der ikke var noget. Gosh var dog uden parfume. Kan det virkelig passe, at der ikke findes noget? Er der nogle herinde, som kan berolige med, at matasforhandleren tager fejl (hvilket jeg håber) og komme med nogle forslag til “ikke-usunde” makeup-mærker. Det ville være skønt.

  som svar til: Hvor meget spiser de….. #2069751
  lykke78lykke78
  Medlem

  Jeg synes også, at din søn spiser rigtig pænt ? også det frokostmåltid, du har beskrevet, for der glider alligevel noget forskelligt mad ned. Min datters (som er ret lille, måler ca. 75 cm og vejer vel 9 ? 9,5 kg vil jeg tro) måltider kan eksempelvis se således ud:

  Morgenmad: En lille portion havregryn med mælk eller en halv bolle med f.eks. smøreost. Lidt mælk.

  Formiddag: I dagplejen får de vist en bolle/brød og frugt. Vand – eller i weekenderne lidt fortyndet juice sammen med os.

  Middagsmad: 1 stk. rugbrød (i dagplejen nogle gange 2 stk., men jeg har aldrig oplevet det hjemme) samt grøntsager. Herhjemme frugt til dessert. Mælk.

  Tidlig eftermiddag: Frugt i dagplejen. Vand.

  Sen eftermiddag: Er herhjemme, hvor hun får en riskiks, knækbrød eller en portion yoghurt, lidt frugt eller lign. Lidt forskelligt.

  Aftensmad. Mange gange går hun og gnaver grøntsager, mens jeg laver mad. Risretter eller pastaretter spiser hun gerne en pæn portion af. Her i grillvejret spiste hun f.eks. 1 ½ grillpølse, 1 kartoffel med bearnaise sovs samt forskellige grøntsager. Vand.

  Der er selvfølgelig dage, hvor hun ikke spiser ret meget ved et eller flere af måltiderne. Det svinger lidt. Har også gået i lang tid og været bekymret over den lille størrelse, men synes faktisk hun nu spiser pænt ? hvilket også er dagplejens holdning. Sjovt hvor forskellige børn er – min datter spiser mere, når hun sidder med det selv. Hvis vi vil hjælpe hende, er der lukket. Jeg kender godt det der med de snaskede fingrer, der skal tørres hele tiden?

  Jeg mener bestemt ikke, at du har grund til bekymring ? men jeg ved godt, hvordan det er, da jeg selv har været der og det kan fylde ret meget.

  Go? appetit

  som svar til: Så er der gevinst! #2077604
  lykke78lykke78
  Medlem

  Tillykke, tillykke – hvor er det STORT !

  som svar til: Nummer tre… #2077552
  lykke78lykke78
  Medlem

  Tillykke med beslutningen – hvor er det skønt. Vi springer også ud i det – nr. 2 – når jeg synes, at jeg kan tillade det i forhold til min specialeskrivning. Det går nemlig meeeget langsomt med opgaven, suk.

  Jeg får helt bobler i maven ved tanken graviditet og baby. Held og lykke.

  som svar til: #1299808
  lykke78lykke78
  Medlem

  Jeg vil bare sige, at hvis den er helt gal, kan I få noget andet. Vi har været turen igennem to gange. Første gang var det en pille, som vi knuste og kom i yoghurten. Anden gang var det flydende, men smagte meget sødt, så vores datter lappede det bare i sig.

  Synd, at de små pus skal igennem al den vinter-sygdom. God bedring!

  som svar til: mangler inspiration!!! #2077393
  lykke78lykke78
  Medlem

  Her får vores datter A38 med banan og havregryn i. Bagefter spiser hun nogle gange bondebrød eller rugbrød med smørreost.

  Ellers er der jo diverse typer grød. Vores datter får øllebrød om formiddagen med mælk. Vi laver en stor portion, som fryses ned i poser á 2 portioner/til 2 dage og så er det nemt at tage op dagen før til optøning i køleskabet.

  Kunne også købe/bage grovboller, som serveres med diverse pålæg.

  Hmmm…ellers har jeg ikke lige nogle ideer. Hos os handler det meget om, hvad hun lige gider – med ske eller spise selv – og hvad der er nemmest om morgenen, når vi skal ud af døren.

  🙂

  som svar til: Ny lille baby, suk… #2077270
  lykke78lykke78
  Medlem

  Tak for jeres (meget forskellige – og heldigvis for det) svar.

  Jeg tror, vi er nået frem til, at vi ser hvor langt, jeg er nået med specialet til maj/juni og hvis jeg er nået langt nok, så kaster vi os ud i det. Så det er egentlig op til mig at klø på med opgaven, men lige nu synes jeg godt nok ikke, at det skrider særligt fremad. Svært at få taget hul på bylden med at skrive. Jeg synes, at det har været svært at vænne sig til at være studerende OG mor. Tidligere kunne jeg jo selv tilrettelægge dagen, og gå igang, når jeg var motiveret. Nu SKAL jeg arbejde fra 7-14, og jeg er ikke morgenmenneske. Jeg står under alle omstændigheder tidligt op med min datter, men at skrive koncentreret er noget andet, hmm…Det er selvfølgelig ikke meget anderledes end at have et arbejde med fast arbejdstid, men jeg mangler nok en arbejdsgiver eller sparringspartner, der svinger pisken en gang i mellem. Jeg troede ellers, at babysnakken kunne sætte fut i skrivningen, men jeg specialesumper lidt for meget – om end tanken om at få nr. 2 gør mig vildt lykkelig. Er der nogle gode råd fra jeres side….skal jeg bare binde mig fast til stolen foran computeren og så sidde der til jeg er færdig?

  som svar til: Forslag til mad og mellemåltider. #2076829
  lykke78lykke78
  Medlem

  Hejsa

  Jeg var (til vores store frustration)også turen igennem med et småtspisende/kræsent barn. Det var bare under ske-mad perioden i stedet + en periode, hvor hun kun spiste rugbrød, men dog spiste.

  Efter at min datter er begyndt at spise selv, skal jeg lige love for, at der kommer noget ned. Men vi har stadig skulle prøve os frem og efterhånden har vi fundet mere og mere mad, som dur eller efter nogle forsøg, har hun pludselig ville spise det, som hun tidligere ikke ville have. Vi startede også ud med rugbrød både til middag og aften, uden den store succes med andet, men nu har hun altså fået smag for mere. Kartofler har hun aldrig ville spise, kun ovnbagte med krydderi udenpå.

  Af daglig skemad får hun øllebrød til morgenmad, men ofte glider det bedst ned, hvis hun sidder med et stykke brød imens – så er vi to, som får lov til at styre. Herudover får hun om eftermiddagen A38 iblandet banan efterfulgt at et stykke bolle.

  Ellers er hun spiser hun:
  Rugbrød med torskerogn, leverpostej, børnevenlig spegepølse, smørreost (naturel, med skinke…), tunsalat
  Advokado (i stykker, kan også bruges som mellemmåltid)
  Ostehaps/ostestænger (mellemmåltid), fetaost
  Spaghetti/pastabånd/skuer i små stykker (måske båndene er mere spændende – det ville min datter helst have i starten)
  Tomater og agurkstænger
  Kogte ærter, majs, blomkål, broccolli, peberfrugter, gulerødder(men vil kun have dem i skiver), porrer, squaze…Nogle dage gider hun grøntsagerne, andre dage ikke.
  Boller i karry
  Retter i flødesauce, f.eks.: Mørbrad eller svinekød/coctailpølser i flødesauce med ris
  Porrer-/kartoffelsuppe (blendet, her vil hun godt have kartoffel)
  Frikadeller, tun
  Spaghetti med kødsauce.
  Retter med mornaysauce

  I det hele taget mad, der smager af mere. Gerne med sauce.

  Jeg ved ikke, hvad der har hjulpet. Måske vi er blevet mere afslappet omkring måltiderne end vi var tidligere. Vi bliver ved med hver aften at tilbyde noget af vores mad, og respekterer hende nej/ja. Vi har så oplevet, at hun med tiden vil spise mere og mere forskelligt. F.eks. ville hun ikke spise gulerødder – hun havde fået dem kogte i tern og i stænger. Så prøvede jeg en dag at servere dem i skiver og vupti, det var spændende. Det, som nævnes med gaflen, er også spændende nogle gange, så det kan du evt. prøve.

  Ellers er mit forslag, at du skal fortsætte med det, der er et hit og tilbyd noget af jeres mad ved siden af (før eller efter?). Prøv jer frem med noget forskelligt, måske opdager I, noget det dur. Og se ellers tiden an. Sådan gik det i hvertfald hos os.

  De bedste hilsner 😉

  P.S. Ang. mellemmåltider behøver han jo ikke spise en hel bolle

  som svar til: Hvor lange er jeres børn? #2076633
  lykke78lykke78
  Medlem

  Nu er min datter (11 mdr. om 4 dage) også blevet målt og vejet. Hun hører fortsat til i gruppen af “undermålere”, men ligner nu sin mor på det punkt. Hun er 71 cm (47 cm) og vejer 7,5 (med tøj og ble) (2500 gr.).

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 32 i alt)