hl2006

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: #2719011
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej mødre,
  Tak fordi i gav jer tid til at læse mit indlæg. Jeg har været ud igår og har købt en a-Derma primalba cream. Og det røde er allerede aftaget retter sagt næsten forsvundet.
  Tak for jers anbefalinger.

  som svar til: #2719000
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej Mødre,

  Tak for jeres svar.

  som svar til: sansesart baby #2718885
  hl2006hl2006
  Medlem

  En anden vigtig ting er at disse børn fejler ikke noget i hjernen. Nej de kan være som alle andre børn. De kan være dygtige og kreative. Og de er ikke syge men sarte. Og nogle er mere end andre. Problemet er bare at de er meget mere krævende end andre børn.

  som svar til: sansesart baby #2718881
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej Helle,

   Nej ingen dumme spørgsmål. Jeg opfatter denne hjemmeside som en måde for at  hjælpe hiananden med ideer eller råde.

  Heller at spørge end at fremstille sig dum ved at komme med svarer som ikke viser på foreståelse på emnet men hvor man bare kaster ordene ud på folk.

  Der er forskel på om man er bare naturlig sart ligesom dit barns tilfælde hvor han måske er lidt bange for andre I sit første leveår og vil heller være sammen med mor og far end at være sammen med fremmede. Hvilket kan have mange årsager eller faktorer. Måske ser dit barn mindre fremmede i hverdagen og reagerer derfor som han gør eller er det også noget han har taget fra mor eller far da de selv var små. Det er anderledes når vi taler om børn der er sansesart, så taler vi om sanseinetegrationsproblemer.

  Der er tre former for sanser; som går fra rygmarven og op til hjernen som informer os om de indtryk der er omkring os så vi kan koordinerer og bearbejde det og lære at håndter det i hverdagen.

  Børn der har sanseintegrationsproblemer og kaldes sansesarte har svært ved at modtage de rigtige informationerer, koordinerer og bearbejde de sanseindtryk, som for os andre er meget normal men for et barn der er sansesart lyder helt forkert.

  Derfor kan det ses på deres adfærd og motorik. 

  Taktilt (følesansen):
·

  har svært ved at falde til ro ved amning


  har afbrudt søvn, ”sjatsover” eller sover uroligt. Man ser ofte disse børn der sover måske 20 minutter og vågner op igen med uro, eller det mindset lyd kan vække dem.

  
de reagerer på bestemte typer tøj, generes af vaskemærker og sømme. Eller hvis tøjet sidder for stramt eller for løst. 

  De foretrækker også at lege alene


  De kan ikke lide at stå/gå på bare fødder


  Så vil de hellere selv røre andre end at blive selv rørt
. Så de skubber af og til de andre børn/voksne når der er mange I et rum
.

  De bryder sig ikke om at blive smurt ind i kream. Og tandbørstning er ofte problematisk. Man må ikke rør kinden eller fører noget ind I munden. Det er fordi slimhinderne i munden er mindre stimuleret så barnet har svært ved at have mad I munden og kan have svært ved at bearbejde madsituationen, eller bruge tungen korrekt når maden skal tygges eller sluges.

  Vestibulært (hovedbalancesansen):
.

  barnet har svært ved at løfte hovedet i ryg- og maveliggende stilling
·

  bryder sig ikke om at tumle og gynge, men foretrækker stille lege. Hvis man ginger dem højt så reagerer de ofte med voldsom gråd. Eller de skriger.  

  
har svært ved at sidde stille, koncentrationsbesvær
· virker kluntet, støder ofte ind i ting
·

  svært ved at lære at cykle
· bryder sig ikke om balanceaktiviteter

  derfor har nogle børn måske svært ved at gå eller det tager dem meget længere tid før de kan gå eller stå symmetrisk.

  
Kinæstetiskt (muskel/ledsansen):


  bliver hurtigt træt ,har ofte brug for pause
er. De er generelt motorisk senere udviklet
. Det er også disse børn som har problemer med touns. Og det er klart at de bliver trætte fordi det at kunne udføre en bevægelse kræver at man har energi til det og er udhvilet.

  svært ved præcise bevægelser f.eks. at hælde op i et glas
spiser, klodset når de går rundt, er upræcis i deres bevægelser. Det er både tale om grovmotorikken men også finmotorikken. Disse børn 
holder for fast/løst på en genstand. Fordi styrken I deres muskler er svag.

  Min datter er heldigvis dygtig motorisk men følesansen er desværre hendes største udfordring. Følesansen er desværre sværere at træne på end motorikken. Eller rettere sagt tager endnu længere tid end motorikken.

  Man at træne disse børn I en tidlig alder er bedre end at træne dem når de er lidt størrere fordi processen bliver vanskeligere. Og hellere nu end aldrig.

  Desværre er der børn der vokser op med det og der er nogle børn som heldigvis har nogle forældre som er opmærksomme omkring problematikken, fordi hvis man ikke gør noget ved det, så vil der altid komme nye ting med tiden som generer barnet og skaber en store frustratration hos forældrene.   

  som svar til: sansesart baby #2718879
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej mødre,
  Jeg tog ikke jeres svar negativ eller blev ked af det. I skrev det som enhver vil skrive hvis man ikke kender til barnet og barnets fulde historie.
  Og jeg skrev også ærligt at det der bliver sagt er nemmere end gjordt.
  Og når man har barn nummer to så har man sikkert også lært nye ting som man ikke kunne se første gang.

  Min sp.er desværre ikke faglig dygtig nok. Hun kunne ikke engang se at mit barn er sansesart. Jeg sagde til hende at jeg kendte til emnet og om der var noget hun kunne hjælpe men hun sagde straks nej hold da op og nu skulle jeg stoppe. Og da jeg fra første gang spurgte børnelægen fordi jeg vil have et svar på min frustration om hun nu er sansesart. Og han sagde straks at det er hun. Og blev chokeret over min sp opførsel.
  Emnet er desværre heller ikke så meget kendt. Pædagogerne ved jeg med 100 procent ikke har den store viden omkring det.
  De stempler desværre disse børn som syge eller uopdraget, hvilket oplevede jeg engang i en vuggestue.
  Desværre vi lever i en samfund hvor man tror at alle ved eller kender til en del, men sådan er virkeligheden desværre ikke. Vi har informationer som vi kopiere fra mund til mund men ikke god nok til at analyser og gå i dybden med tingene.
  Ja heldigvis vi sulter ikke, men børn kan kontrol mad. Det er de eneste vi voksne ikke kan kontrol over børn og det er mad.
  Når et barn vil sulte sig eller nægter så kan de godt. Uanset hvor meget jeg har serveret maden foran hende og tilbyd hende til at samle det selv op. Men…uden held.
  Jeg har tjekket hendes ører og de fejler heldigvis ikke noget.

  som svar til: sansesart baby #2718872
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej igen.

  Problemet er at jeg ikke ønsker at sammenligne hende med andre børn. Og ved udmærket at børn udvikler sig forskelligt, men min datter har virkelig haft stor problemer med mad. Og måske er det nemt at sige at jeg stempler hende, men det er kun for at få en ide om hvor hun er på vej hen og vil høre andres erfaringer. 

  Jeg kæmpede med mad siden hun var 5 mdr og indtil dette øjeblik. Der var nogle perioder hvor hun sultede sig selv i flere dage og nægtede uanset hvad jeg gjorde eller sagde.

  Jeg tror ingen i den her verden ønsker som mor eller forældre at stemple sit barn. De er jo ens guldklumper.

  Det er måske nemmere at accepterer sit barns udvikling når man ikke har en større viden om emnet. Så ved man desværre ikke hvad konsekvenserne kunne være, men tager det som det kommer, og det skaber ikke den store frustration ind i, som mor.

  Hvis det var en patient jeg så til dagligt, så vil det have været meget lettere for mig at accepterer, end mit barn. 

  Det er lettere sagt end gjordt.

    

   

   

  som svar til: sansesart baby #2718868
  hl2006hl2006
  Medlem

  Tak for svaret.
  Havde jeres børn generelt også sansemotoriske problemer i munden?
  Selvom min datter begyndte at føre tungen ud til siderne men er stadigvæk ikke glæde for at række ud efter mad selv . Det er desværre meget sparsomt. Er mere interesseret i at holde på skeen,men den fører hun ikke rigtig op mod munden. Hun leger bare. Hun forsøgte at få den op mod munden men der var ikke noget mad i skeen. Har på en måde mistede håbet med min datter

  som svar til: sansesart baby #2718820
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej igen Trine,
  Du siger at i kunne løsne svøbet og hun begyndte at kunne sove uden svøbet. Var det sådan at hun vågnede op midt om natten? Rejste sig op og nægtede at sove eller falde til ro selvom hun var træt og ville sove men kunne bare ikke finde roen i sig?
  Sådan gør min datter hver nat. Derfor væner vi hurtig tilbage til svøbet. Så vi får vores søvn og hun får sin søvn.

  som svar til: sansesart baby #2718821
  hl2006hl2006
  Medlem

  En anden ting hvor lang tid tog det før hun blev fri for svøbet?

  som svar til: sansesart baby #2718805
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej Trine,
  Vi svøber hende også stramt men om natten vikler hun arm og ben ud og der det sådan at hun ikke altid kan sove videre så vi bliver nødt til at svøbe hende igen.
  Et barn med motoriske problemer er bedre at træne end et barn med berøringsproblemer.
  Min datter sov altid i sin barnevogn da hun var mindre senere begyndte vi at væne hende til at sove i sin seng og nu sover hun i seng både om dagen og om aften. Nu skal jeg stille og roligt også væne hende tilbage til at kunne sove i barnevognen så hun bliver klar til starte dagpleje/vuggestue til næste år.
  Mit barn begyndte først at kunne sidde da hun var 8 mdr og kunne kravle da hun var 10 mdr.
  Og touns som er i den lave ende i normal området.

  som svar til: sansesart baby #2718787
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej 🙂

  Tak igen. 

  Ok, så børnene har mulighed for at se flere børn og andre dp mødre. Meget fint. Vil meget gerne undersøge det her i min kommune. 

  kunne din søn så sove da du var uden for. Det mærkelig er at min datter kan sagtens sove ud i bilen i autostolen eller barnevognen når jeg går ud med hende en tur uden at blive svøbt. Problemet er bare at der går meget kort tid og så vågner hun op når jeg lad barnevognen stå udenfor.

  når jeg er hjem og skal ligge hende til at sove i hendes egen seng i hendes værelse, så skal vi svøbe hende.   

  som svar til: sansesart baby #2718783
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej Helle,
  Tak for dit svar 🙂

  Jeg har købt en sovepose fra Tyskland hvor den er mere tyk i det og den har længe ærmer. Hun kunne ikke sove ret godt fordi hun fik alligevel ikke den tæthed som svøb.
  Jeg giver hende panodil hver aften og nogle gange også midt om natten, men og omdagen i håb om at hun kan sove bare lidt mere, men det hjælper ikke altid.
  Jeg har hørt forskelligt om dp men ja måske er det bedste for min datter da hun møder få børn og en voksen. Jeg vil bare ikke have at hun væner sig til få mennesker fordi sådan er desværre ikke virkeligheden ogun kommer til at møde mange mennesker senere hen. Hun er tilgængæld meget glad for børn og når hun ser andre børn så bliver hun også glæd og vil lege med dem.
  Hun følte sig desværre utryg i den første vuggestue håber at hun finder trygheden i den nye.
  Min datter er motorisk dygtig. Det siger både børnelægen og den private ergo som vi har afsluttede nu. Hun har lav touns og det kan fys komme ind på banen.

  som svar til: sansesart baby #2718784
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej Trine,

  Tak for dit svar. Du skriver at i fik svøbt hende i lang tid og det skulle også være stramt ligesom her med min datter. Hvor gammel var hun sådan cirka.

  som svar til: sansesart baby #2718777
  hl2006hl2006
  Medlem

  Ja hullerne i sutten.
  Har købt slee bee og vil bruge den. Den kunne man selvfølgelig prøve.
  Jeg valgte mødregruppen fra da jeg følte mig ked af det gang på gang når de kunne se at min datter ikke kunne sove som deres børn og at hun drak for lidt mælk og at hun var besværlig og var ked af det.
  Min familie bor ikke i nærheden så jeg begyndte ikke at rejse til dem når jeg havde lyst da jeg kunne se at hun havde andre behov.
  Hvordan gik det så med din søn da han startede i vuggestue? Var der nogle ting du informere pædagogerne om i forhold til at din søn var sansesart. Jeg gjorde det da min datter startede første gang i vuggestuen og blev stemplet for at være et sygt barn. Der var ingen respekt for at hun er sansesart og ikke syg har ikke tænkt mig at sige det til den nye vuggestue, som hun skal starte i forhåbentlig i om ikke lang tid.

  som svar til: sansesart baby #2718774
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej mutti86,
  Tak for dit svar. Tak fordi du gav mig i det mindste håbet om at min datter vil blive på lige fod med de andre raske børn der kan tåle ændringer i løbet af dagen. Jeg har på en eller anden måde mistede håbet på at hendes sanser bliver stimuleret for altid.
  Vores største problem er at vi svøber hende og jeg aner ikke hvordan vi kan komme ud af det svøb da det giver hende en form for fred og ro i kroppen.
  Det andet er at hun har mange tænder og er i gang med at få endnu fem stykker på en gang og maven generer hende . Og tænder gør ondt. Ingen lyst til mad og ingen rigtig søvn hverken dag eller nat. Plus har hun problemer med venstre øjne som bliver brugt sparsomt.
  Og for et par dage siden sagde min veninde at jeg skulle ændre sut toppen med seks huler i når hun er blevet stor. Siden da drikker hun meget lidt. Jeg ved ikke om det er bedst at vende tilbage til sut toppen med to huller.
  Hvad er dine erfaringer med toppen af sutten. Hvor mange huller gav du din søn da han var 13 mdr. Nu er min datter også sansesart i munden så måske er det derfor at hun ikke kan tåle flere huller i sutten.

  Ja min datter kom fire dage efter terminsdatoen.
  Og ja det er hvad jeg også ved om kugledynen men min datter kunne slet ikke lide den.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)