XmarenX

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 1,594 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: #2673556
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Vi har brugt en del krudt på at styrke vores datter i at hun godt måtte sige nej til at lege – da hun har en meget dominerende veninde og de to kan få det værste op i hinanden – men har også nogle fantastiske lege. I starten var relationen lidt ulige, idet min datter ikke helt kunne finde ud at sige fra. Og de legede både i børnehaven og derhjemme og til sidst blev det bare for meget for min datter.

  I dag, når veninden ringer på, kan min datter godt finde på at sige “Nej, jeg har ikke lyst til at lege” og det syntes jeg er helt ok. Ufordringen er jo så at få hende til at aflevere beskede på en pæn måde 🙂 At veninden så prøver at overtale, lokke og bestikke hende til at lege aligevel er næste udfordring 😉

  I forhold til din problemstilling, så er balancen jo at lære dem at være rummelige og sociale, men samtidig have integritet og selvbestemmelse. Syntes det er vigtig at de lærer, at man behandler sine venner ordentligt, og ikke bare skrotter dem, fordi de ikke vil som man selv vil, eller fordi der kom en mere spændende ven forbi…. men man kan heller ikke tvinge dem til at lege med nogen, de ikke har lyst til at lege med.

  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Altså reelt ved du jo ikke hvor meget mælk han får gennem amning – det kan sagtens være han får sine 750ml hos dig – “flade” bryster er ikke en indikator for at man mangler mælk, men højst for at man ikke overproducerer. Hvis han har våde tunge bleer, så får han væske nok.

  Desuden er der ikke nogen grund til at det behøver at være sutteflaske du bruger til at give MME eller vand – min dreng kan slet ikke hitte ud af hverken sutteflaske eller tudekop, men drikker gerne vand af et lille glas og det meste ryger faktisk indenbords efterhånden.

  Jeg syntes ikke du skal prøve at “sulte” ham for at lære ham at tage flaske. Hvis du selv får væske nok, og han og du er interesseret i at fortsætte med at amme, vil du efter al sandsynlighed sagtens kunne møde hans behov for modermælk.

  Mange børn sover uroligt omkring 6-7 mdrs alderen. det behøver ikke have noget med hverken sult eller tørst at gøre, men snarere med den rivende udvikling de gennemgår (prøv f.eks at google tigerspring).

  som svar til: nedtrapning af amning/optrapning af mad?? #2672971
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Min ældste datter var et rigtigt ammøre og havde ikke den store appetit på grød og mos. Min læge mente, at så måtte jeg jo trappe ud af amningen så hun fik mere appetit (hun fulgte sin vægtkurve fint!). Jeg fulgte delvist hans råd og det gjorde stort set ingen forskel på hendes lyst til fast føde… hun er stadigvæk ikke særlig interesseret imad – og fylder 5 år lige om lidt.

  Villads ammer jeg ca. en time før et grødmåltid og han spiser med god appetit de fleste dage, ca 1 dl grød/mos pr måltid. Så får han tilbudt en lille tår mælk efterfølgende også – der er enzymer (amylase) i modermælk, som babyer kun laver selv i begrænset omfang. De hjælper med at nedbryde stivelse og letter dermed fordøjelsen.

  Jeg er stor tilhænger af at kigge på barnet, ikke på kalenderen i forhold til mad. Så hvis hun viser dig, at hun gerne vil ammes, så hav ikke for travlt med at vende hende fra – hendes fordøjelsessystem har godt af en blid overgang. (selvfølgelig kan der være grund til at fravænne hurtigere, f.eks. hvis farmand skal have den sidste del af barslen og man derfor ikke kan amme samme omfang mere 😉

  Prøv at kig på denne graf i forhold til nedtrapning. http://kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html#replace (i øvrigt en rigtig god side i forhold til ammespørgsmål)

  som svar til: Amning/MME #2672007
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Jeg storammer stadigvæk og der er fortsat masser af mælk, heldigvis. Jeg ammer fordi det fortsat er det sundeste jeg kan hælde i mit barn – og langt det mest praktiske og hyggeligste <3. Har ingen planer om at stoppe foreløbigt.

  Han får mos og grød to gange om dagen, og guffer det i sig med velbehag. Så amningen går bestemt ikke ud over appetitten, selv om de fleste af hans kalorier stadig kommer fra ammemåltider.

  En gang imellem kan jeg godt i glimt misunde min svigerinde, hvis datter blev flaskebarn ret hurtigt, at min svoger så let kan overtage pasningen … for det er stadig lidt svært her i huset, når mor ligger inde med det ultimative trøste-værktøj. Men Villads’ far svinger gladeligt skeen, når mos og grød er på banen.

  som svar til: Hvor meget og hvor ofte spiser jeres børn? #2670474
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Villads bliver 6 mdr den 7. Han får pt en til to portioner grød eller grønsagsmos i døgnet og derudover babses ad libitum hver 2.-3 time om dagen og 2 gange i løbet af natten.

  som svar til: Bæresele og slynge #2670079
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Den negative snak der har været om slynger omhandler en specifik slyngetype (polstrede clickslynger) og så skal de oven i købet anvendes forkert, for at det kan gå galt. Der er tale om en håndfuld dødsfald (7 tror jeg), fordelt over 11 år – i USA. Sammenhold lige det med hvor mange børn der i samme periode er kommet af dage ved faldulykker, kvælning, osv.

  Jeg vil ikke anbefale bæresele, da jeg personligt ikke syntes komforten er særlig god for hverken barn eller bærer. Jeg havde en babybjørn til min store pige, men den fik jeg konsekvent ondt i skuldrene af, så den er fravalgt denne gang. Min søn på 5 mdr er fra start blevet båret i lommeslynge på korte ture (virkelig enkel at anvende) og strækvikle til når han bare ikke ville andet end være på arm (meget komfortabelt, god vægtfordeling, ser mere kompliceret ud end det egentlig er)

  Uanset slyngetype kan jeg varmt anbefale at du søger noget praktisk instruktion hos en rutineret bruger… det kan være små justeringer der gør hele forskellen. Man kan annoncere efter hjælp på slyngebarn.dk, hvor en masse søde damer gerne viser frem og hjælper, mod en kop kaffe 🙂

  som svar til: 3 måneders vaccination (lidt langt) #2667794
  XmarenXXmarenX
  Medlem
  Villads var irritabel om aftenen og fik lidt feber i løbet af natten (jeg tjekkede ikke, tog ham bare over i vores seng for at have styr på ham), og så var der heller ikke mere, heldigvis. Det lyder som om dit lille pus har været hårdt ramt. I bør nok nævne det for lægen næste gang han skal vaccineres, måske han skal have delt vaccinen op, så han ikke påvirkes så meget?

  Kh, Maren

  som svar til: babyservice – hvor køber man det? #2667215
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Mange mindre legetøjsbikser og børnetøjs butikker sælger melaminservice fra rice og lignende – med tilhørende plastikkopper. Men de kan stadig godt virke lidt store til de helt små. De to første år brugte jeg små espressoglas fra søstrene grene til Olivia, de var næsten perfekte i størrelsen. En lille stålkop, som dem der tit gives i dåbsgave, har ofte også en bedre størrelse – jeg fandt en til en 5er i mødrehjælpen, men fra ny skal du nok hen til den lokale guldsmed.

   

  Held og lykke med projekt mad… vi venter lige en måned mere.. hvis ikke bassen på egen hånd griber noget fra vores tallerken 😉

  som svar til: Langsom nedløbsrefleks #2665510
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Hæfter mig lige lidt ved at du skriver der går længere tid mellem amningerne nu – for når Villads tager 4 timer mellem dag-amningerne (der plejer ellers kun gå max 3timer i løbet af dagen), så kan han være helt umulig at få til at spise. Brokker sig, slipper, får mælk i hovedet, sluger en masse luft og får grædeture. Det har vi haft en del af her i ferien, hvor vores rytmer har været forstyrret af rejser, dagsture, familiebesøg, mm

  Jeg gætter mig til at han simpelthen er blevet for sulten (og måske overstimuleret) og at han derfor er frustreret og har svært ved at håndtere alt det mælk først skal suttes i gang og så løber i stride strømme, for så at stoppe med at løbe, fordi han mosler rundt og ikke spiser.

  Vi har ikke den gyldne løsning på det problem, udover at prøve at berolige med lidt gåen frem og tilbage, tilbyde en lillefinger som sut, gå afsides, amme stående (vuggende) og hvis nedløbet er bremset, masserer jeg lidt på brystet med hånden, så han bliver ved med at få mælk i munden, selv om han ligger og roder…. det kan nogle gange få ham til at tage ordentlig fat.

  som svar til: Langsom nedløbsrefleks #2665438
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Prøv mat tjekke denne artikel om nedløbsrefleksen på ammenet: http://www.ammenet.dk/wiki/nedl-bsrefleks

   

  Jeg kan heller ikke mærke min nedløbsrefleks så ofte mere – men der er ingen tvivl om at mælken løber, for når bassen slipper tidligt i amningen, får han mælk sprøjtet i hele hovedet *g*

  Og husk at der ofte kommer et appetitspring ved 4 mdrs alderen, så hvis hun begynder at brokke si og vil spise oftereg, kan det meget vel handle om det. Så skal der jo bare ammes løs.

  som svar til: Mødregruppe #2664529
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Jeg er rigtig glad for min mødregruppe. Vi matcher hinanden rigtig fint og snakker godt sammen. Vi mødes hver uge, og jeg tror det passer os alle meget fint. Vi er andengangsmødre allesammen og render ikke vildt meget til salmesang og babysvømning denne gang. Lidt efterfødselsgymnastik har vi faktisk valgt at gå til sammen. Jeg tror vi alle har “plads” til lidt udvidelse af vores netværk.

  Der er tit en enkelt eller to, der må melde afbud, og så er det fint at vi mødes tit. én mor havde et sygt barn og måtte melde meget fra i starten – hun var da blevet kørt helt ud af gruppen, hvis det kun var hver 14. dag. Og hvis vi kun mødtes en gang om måneden – en måned i små børns liv er jo meget, og når der kun er 10 måneders barsel at tage af, er det jo ikke mange gange man mødes.

  Men behovet afhænger vel af hvad man har lyst til at bruge sin mødregruppe til. Jeg vil gerne mødes med en fløk mødre, jeg kan føre en meningsfuld samtale om børn med, og ja, have det hyggeligt – og det syntes jeg ikke der er plads til ved f.eks. efterfødselsgymnastik.

  som svar til: Første meno #2663539
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Har læst om flere, der havde ret voldsomme menstruationer de første gange efter fødslen, men så skulle det gerne finde et mere almindeligt leje.

  Går og krydser fingre for at jeg forbliver menstruationsløs et godt stykke tid endnu – den er bestemt heller ikke savnet her.

  som svar til: Vælling / grød #2663306
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Der er vist ingen god grund til at starte med vælling først – men jeg ville nu alligevel vente med at give grød indtil 4 mdr, for at minimere risikoen for allergi.

  som svar til: En træt mor #2662706
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Udpumpning kan være lidt tricky, hvis man ikke lige får gang i nedløbsreflexen – det kan sagtens være der er mælk alligevel. Jeg når det i perioder har været lidt svært at få gang i, har jeg lagt barn til det ene bryst og pumpet ud ved det andet. Husk også at få rigeligt at drikke her i varmen – du skal op omkring 3 liter i døgnet for at kompensere for det han får.

  Natamning øger mælkeproduktionen, så det er da ikke helt spild af gode kræfter, men selvfølgelig har du brug for din søvn 🙂 Hvor tit spiser han i løbet af dagen? Min dreng spiser gerne hver 2. til 3. time, hvis han kan komme til det – til gengæld har vi efterhånden fred det meste af natten.

   

  som svar til: jordbær… #2661615
  XmarenXXmarenX
  Medlem

  Det er vist en myte, at bestemte fødevarer skulle være dårlige for alle ammende kvinder (chokolade er en anden af de ting der har fået det ry). Men hold øje med dit barn og hvis du ser en reaktion hver gang efter du har spist noget bestemt, så kan det være at lige netop dit barn er lidt sart overfor jordbær, eller kaffe, eller hvad det nu er du har spist.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 1,594 i alt)