KBH-K

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 121 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Flyrejse med 3-årig #2727544
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  Jeg skal afsted for første gang med min super aktive krudtugle på 2 år. Jeg har været forbi Tiger og Søstrene Grene og har fundet små ting som en bog der kan tegnes i, tilhørende klistermærker (som pt er et stort hit), små pixiebøger + nogle små aktivitetsbøger med flapper (hvor der gemmer sig andre historier under). Jeg har yderligere bestilt tegnetavle som måske er nemmere at have med ombord end papir og farver. En lille pakke rosiner til at aflede opmærksomheden. Et par tuber med mad (fra Ellas Kitchen – de har både dem med frugt OG rigtig mad på tube). Og så medbringer jeg også iPad’en og HÅBER at ynglingsspil ikke nødvendigvis kræver wifi :/
  Jeg har booket sæde mod gangen – men andre har anbefalet vinduesplads så de kan følge med i flyveturen.
  Til op og nedturen snakkede jeg med min læge og han anbefalede at jeg kunne give min søn (ørebarn) en panodil en time før afgang og så medbringe slikpinde (med syrlig smag – da det genererer mere spyt!?!). Og så tænker jeg at en vand/juice også vil være en god idé til at få ham til at synke.

  * tak til Lisbet32 for info vedr sikkerhedsselen! :/

  som svar til: 19 måneder og vil ikke sove i egen seng #2727161
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  Jeg tror på at børns behov kan ændre sig. Nogle perioder hviler de så godt i dem selv, at de sagtens bare kan ligge og pludre lidt med sig selv og viden om at du er i nærheden gør dem tryg. Andre perioder har de brug for meget mere tryghed… og det er måske sådan en periode din datter er i lige nu.

  De første 7 måneder herhjemme var et helvede med både at få lagt i sengen men også en forfærdelig masse natteroderi. I de efterfølgende måneder var der en god periode. Så kom tænderne, feber og en masse perioder med virus fra vuggestuen og igen en masse uro og et grædende barn.
  Nu har jeg skiftet tremmesengen ud med en rigtig voksenseng (han er ca 20 mdr) – med sengehest. Det er krop umuligt at få ham lagt i seng lige for tiden (især efter sommertid er sat igang), men 4 ude af 7 dage har han nu ligget i sin egen seng og sovet igennem, fra ca 20 aften til 6.30/7 om morgen.

  Som udgangspunkt går jeg altid ind og trøster ham hvis han græder.
  Jeg tog ham som regel også op af tremmesengen når han græd – fordi han ofte var utrolig ulykkelig og utrøstelig.
  Og i en forfærdelig lang periode har han gerne sovet i min seng, fra omk midnat – hvor han ofte vågnede og græd.

  Andre familier har andre metoder og vi benytter os vel hver især af det vi mener er en god løsning for netop vores familiemønster, håb og ønsker går op i en højere enhed.
  Så i bund og grund gør du vel ikke noget “forkert”.

  som svar til: Skyldes problemer med 1813 pylrede forældre? #2727075
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  Marianne Sjølin burde muligvis finde sig et andet arbejdet end at være på børnemodtagelsen, hvis hun bliver så “P…. træt” af MØDRE der vil have deres børn tilset!

  SELVFØLGELIG ringer jeg, hvis jeg har spørgsmål i henhold til min søns velbefinden når egen læge har lukket konsultationen og han har høj feber, har slået sig og det bløder ud ad munden, hele hans lille krop er dækket af rødt blussende udslet eller han hoster og ikke kan nærmest ikke kan få vejret om natten.

  Før d. 1. januar har jeg OFTE måtte tage til akutmodtagelsen på vagtlægens anvisning. Og når jeg talte med en sygeplejerske på 1813, fik jeg som regel beskeden “Du ringer bare igen, hvis du har nogle spørgsmål”.

  Efter d. 1. januar har sygeplejersken udmeldt “jeg anbefaler dig at du tager kontakt til egen læge i morgen” og sagde at jeg jo bare kunne give mit barn Panodil, hvis det var det jeg plejede at gøre ved en formodet mellemørebetændelse!?!?!

  som svar til: Hvornår stopper man med mælken? #2724663
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  Jeg ved desværre ikke om sødmælken mætter mere end MME.
  Men jeg ved at min søn ikke ville drikke MME. Til gengæld er han GLAD for sødmælken. Så jeg håber det går godt hos jer, og i kan få etableret nye vaner hos jeres pige.

  – godt at høre du har haft mulighed for at sove igennem. Det er fantastisk når det sker 🙂 Man bliver et helt nyt menneske.

  som svar til: Hvornår stopper man med mælken? #2724639
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  Årh ja tænder … de kommer jo løbende og det kunne sagtens tænkes at de volder hende problemer :/
  Jeg har købt et sæt “gummi-børster” til gummerne, på apoteket. Dem har min søn fået lov at tygge i for at blødgøre gummerne og mod “kløen”.

  Når hun nu ikke spiser særlig meget i løbet af dagen, har du så forsøgt med en lille protion grød, før hun skal sove?
  Det er der flere jeg kender, som har gjort, fordi mælken ikke mættede nok.
  Jeg giver min søn lidt at spise efter aftensmaden. Det kan være lidt rugbrød, banan eller lidt grød. Og så bliver han tilbudt ca 2 dl sødmælk. Men drikker desværre ikke så meget for tiden, derfor får han også tilbudt mælk til aftensmaden og igen om morgen når han vågner.
  Hvis jeg stod i dit sted, ville jeg nok fortsætte med at give hende de 300ml om aften. Og så prøve at udskifte mælken med vand, om natten. Og så give hende de resterende 200ml i løbet af dagen (enten i flaske eller i maden).

  jeg ved ikke hvor længe man bør fortsætte med aften mælken. Men jeg mener jeg har læst at det i hvert tilfælde er til de er 12 mdr.

  Du kan finde link på bogen her (vær obs på at du muligvis kan finde bogen til billigere penge, under http://www.bogpriser.dk/q-helens-bog-om-b%F8rn-og-mad/):

  http://www.netsundhedsplejerske.dk/helens/spisebog.php

  som svar til: Hvornår stopper man med mælken? #2724636
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  Ingen børn er ens. Og ingen mødres behov eller ønsker er ens … så du skal måske som udgangspunkt følge dine egne fornemmelser.

  MEN … jeg stoppede med amning da min søn var omk 9mdr. Den sidste måned blev han kun ammet om aften, ved sengetid. Resten af mælken blev udskiftet med sødmælk. Gerne et par kopper i løbet af dagen. Og da han var 9mdr fik han også sødmælk til aften/natten.
  Jeg har dog været heldig. Han begyndte at sove igennem (fra ca kl 19-05) da han var omk 7mdr. Og det fortsatte, da han fik sødmælk til aften.
  Da jeg droppede mælken om natten, gik der 2-3 dage før han havde accepteret det.

  Jeg tror søvnen ændre sig helt naturligt, når de ikke længere bliver ammet eller får flaske om natten.

  Og så mener jeg at de bør få ca 500ml (sød)mælk om dagen. Det er dog incl evt mælk i maden eller hvis dit barn får mælkeprodukter som A38, Youghurt naturel eller ligende.

  Jeg kan anbefale Helens bog om babyer og mad. Hun har også lavet nogle dags skemaer for hvor meget mad børn bør indtage og så er der nemme gode opskrifter at gå ud fra – som hele familien kan spise.

  Husk i øvrigt at mælken (især om natten) kan være et problem med tænderne. Anbefalingerne lyder på at de får børstet tænder, efter de har indtaget mælken til natten. Min SP anbefalede at min søn fik vand om natten, hvis han vågnede – men han sover gerne igennem, så jeg har ikke haft det problem med ham.
  Han får tilgengæld en lille kop (gerne tudkop) mælk når han vågner om morgen, så jeg er sikker på at jeg får dækket det meste af hans mælke-behov gennem dagen.

  God fornøjelse og held og lykke. Håber du snart får en hel nats søvn.

  /Kbh-k

  som svar til: Stop nat-amning #2724209
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  Allerede omkring jul, måtte jeg rykke min søn ind i sit eget værelse og det gav os begge nogle flere nattetimers søvn.
  Da han var omk 7 mdr ammede jeg ham 3 gange om dagen og har stille og roligt udfaset amningen og erstattet det med mad i stedet. Og da han blev 9 mdr stoppede den sidste amning, som han ellers fik ved sengetid (det var så NEMT at få ham til at sove på den måde).
  Nu får han en en kop mælk ved sovetid. Det tog ca 3 dage før han accepterede den. Og i 2,5 mdr har han sovet igennem fra ca kl 19/20 – 5/6 næste morgen.

  Tilføjer lige at mit barn har grædt MEGET som spæd. Han sov meget lidt og ville ALTID og konstant ammes – uanset om det var dag eller nat. Men alt ændrede sig, da jeg “tog aften amningen fra ham”. Automatisk sov han pludselig igennem og skulle slet ikke ammes før om morgen.

  Held og lykke – ved desværre ikke hvordan man bedst kommer igennem ammestop, hvis man samsover med sit barn :/

  som svar til: Stop nat-amning #2724210
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  HOV! Tilføjer lige … Min søn har aldrig brugt sut, sutteklud eller flaske.

  Jeg indførte en tudkop i stedet. Og ellers – hvis jeres børn kan finde ud af det – så har vores kop med sugerør, også været fantastisk herhjemme. Han kan også drikke af drikkedunk. Og min SP sagde at det var ligegyldigt hvilken kop/flaske jeg brugte … men at der ikke var nogen grund til at få han til at drikke af sutteflaske da han var blevet 9 mdr. Så slap jeg nemlig også for at tage den fra ham senere hen.

  som svar til: Hvor meget mad? #2724104
  KBH-KKBH-K
  Medlem
  som svar til: Hjælp..!! #2724102
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  … så kom min også!
  Ca 2 uger efter fuldt ammestop.

  som svar til: Hvor meget mad? #2724103
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  Maja, hvis du ikke allerede har downloadet eller købt hæftet, så sender jeg dig lige dette link med anbefalinger samt opskrifter til babymad/familiemad.
  Den har gode retningslinier og nemme opskrifter.
  Hvis du søger mere inspiration, kan jeg også anbefale Helens bog om babymad. Hun har også lavet et overskueligt skema som følger barnets alder (måned for måned), både med spisetid, amning og eksemper på mad/opskrifter. Den har jeg haft meget gælde af de sidste måneder efter ske-mad-start herhjemme. Jeg følger den ikke slavisk men får gode ideer.

  Husk i øvrigt at supplere med en masse vand gennem dagen – det kan også lette din datters evt kommende maveproblemer.

  som svar til: Hvor meget mad? #2724088
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  5 dl om dagen og det er alt inkluderet – uanset om det er MME, komælk, cremefraice, smørreost eller ligende til madlavningen.

  – jeg synes dog jeg har læste et sted, at de måtte få omk 6 dl omk 9mdr alderen.

  Hvis du er i tvivl om maden og mælken, så kunne du måske kontakte din SP?
  I kbh har vi et nummer man kan ringe til i løbet af ugen for at få “hjælp” asap. Måske har du også den mulighed der hvor du bor?

  God fornøjelse

  som svar til: Hvor meget mad? #2724078
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  Min søn er 9mdr og 3 uger.
  Han har været rigtig glad for mad, siden vi startede på ske-mad.
  Nu får han
  – morgenmad (evt hjemmelavet øllebrød af 2 skiver 1.5 skive rugbrød og ca 1 dl mælk)
  – formiddag (evt en mini banan eller en skive rugbrød m pålæg)
  – frokost (gerne tilsvarende 1 spsk kød og godt med grøntsager. Evt frugt, fx en fersken)
  – eftermiddag (veksler mellem grønt, frugt, mos, kiks eller brød)
  – aftensmad (gerne tilsvarende 1 spsk kød og grøntsager. Evt frugt)
  Ca 2 dl mælk til natten af kop m sugerør eller drikketud, så falder han stille og roligt i søvn (som regel).
  Gennem dagen får han ca tilsvarende 2 dl mælkeprodukt af enten ost, cremefraise, ymer eller ligende. SP anbefalede ca 5 dl mælk om dagen.
  Jeg er stoppet med at amme permanent fra sidste uge. Han er blevet udfaset gennem 2 mdr og kun fået en amning til natten siden 9mdr alderen.

  Han er som sagt rigtig glad for mad og ligger nok i den tunge men normale vægtskala. Sidste vejning: 72,5 cm lang og 10kg.

  Anbefaler at du evt har en pose svesker stående, hvis mere mad giver maveproblemer 😉

  God fornøjelse og velbekomme

  som svar til: Hjælp..!! #2724033
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  Jeg er altså heller ikke med på bølgen … og min søn er også 10 mdr lige om lidt (jeg stoppede med amning permanent for en uge siden).
  Alle andre jeg kender har fået deres mens for længe længe siden.
  Men jeg har på fornemmelsen at hormonerne bare har hærget min krop lidt mere end gennesnittet og der går lidt tid før alt er “ved det gamle”.

  Godt jeres søn er med på den positive vækstskala 🙂

  Kbh-K

  som svar til: Total umulig 9 måneder #2723894
  KBH-KKBH-K
  Medlem

  7 uger lyder voldsomt … men igen børn er jo ens.
  Jeg håber jeres SP har ret og der snarest er udsigt til et lyspunkt.

  Jeg har leget meget “titte-bøh”. Både gået ud ad rummet og kommet ind. Gemt under tæpper eller ligende og brugt hænderne til at gemme ansigtet med.
  Så seperationsangsten herhjemme blev begrænset til ca 2-3 uger.
  Men han skulle også beskæftiges konstant. Så det var et spørgsmål om at udskifte legetøjet og på tider af døgnet hjælpe ham til selv-aktivering.

  For at få lidt ro, tager jeg ham med i køkkent når jeg laver mad. Mens han venter på sit måltid får han smagsprøver. Det hjælper så tiden ikke synes så lang for nogen af os.

  Og hvis det har været en af de helt umulige dag, så er det stadig et hit at fylde badekaret og lade ham plaske og hygge sig efter aftensmaden.

  Nu døjer jeg til gengæld med at få ham lagt til at sove. Han græder og græder. Og i dag har jeg brugt en time på at lægge ham til eftermiddagslur og tilsvarende her til aften. Han rejser sig og rusker tremmer. “Græder” uden tårer og de sidste 3 dage har jeg taget ham med ind i min seng om natten.
  Han er tilsyneladende ulykkelig … jeg tænker om det er tænder der også er et problem lige for tiden (han har allerede 7 og muligvis 2 mere på vej).

  Held og lykke med at komme over på den anden side.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 121 i alt)