Herlev70

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 47 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Skift af mødregruppe #2715097
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  hej med jer!

  ja dagene flyver og det går bare så stærkt synes jeg!

  Vi har lige holdt barnedåb for Mathias i søndags og dagen efter tog vi afsted på ferie i mine svigerforældres sommerhus i rørvig. Her sidder jeg så nu og ser tilfældigt på min “gamle” gruppe som jeg skrev med før og omkring fødslen.

  Kunne stadig være rart at mødes og sludre synes jeg. Jeg bor i herlev – så det er heller ikke langt med toget jo.

  Men jeg vil ihvertfald lure her når jeg kommer fra ferie på tirsdag og er hjemme hos mig selv. I kan også kontakte mig pr facebook. jeg hedder “lene l. andersen” der.

  kh 

  herlev70/lene

  som svar til: Hvordan går det i de små familier :) #2712130
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  Hej igen

  Hvis I har brug for en ammebrik – så køb den der er i BabySam. Den har form som en sut og den er rund i bunden og formet til brystet med en hård kant som sidder godt fast på brystet. Den er 1000 gange bedre end den gummi-brik man får på hospitalet. Mærke på ammebrik: Nuby. Den koster 65 kr.

  kh

  Lene/herlev70

  som svar til: Hvordan går det i de små familier :) #2712066
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  halløj igen.

  Mht amningen så er jeg i gang med lidt af en blanding for jeg har ikke nok mælk i brysterne til lille mathias (tror jeg). Han virker så sulten hele tiden – og selvom sundhedsplejerskerne anbefaler at amme hver 3. time som minimum – så har jeg i nogle dage måtte amme næsten hver 2. time – og det giver ikke nok mælk til ham. Så jeg har måtte supplere med en flaske indimellem – men det går fint nok med det også. 

  En ting der bekymrer mig er, at mit kejsersnit-ar har fået en lille “pølse” inde under huden nu. Det er 14 dage siden at jeg blev lukket sammen efter at have haft betændelse i åbningen også. Arret er lukket nu – og jeg er faktisk lidt i tvivl om der er noget jeg skal huske at gøre? Skal man massere på det hver dag – eller skal man bare sørge for at bruse det over hver dag (som jeg nu gør)? Jeg har forsøgt at søge information på internettet om ar og jeg kan se at det er lidt af en blanding hvad andre kvinder har gjort. 

  Hvis der er nogle af jer der har erfaring/information vedr. behandling af kejsersnit-ar – så hører jeg gerne tips 🙂

  kh

  Lene/herlev70

  som svar til: Hvordan går det i de små familier :) #2711984
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  ja tiden flyver 🙂 Mathias er nu snart en måned (1.6.12) og han trives. Det gør jeg efterhånden også (mine tråde i kejsersnittet blev fjernet for 2 dage siden – og det er så rart at der endelig er fremgang og at jeg kan bukke mig ned nu uden at have ondt). Jeg passer dog stadig på ikke at lave for meget i de næste par dage. 

  Jeg synes det har været ekstremt hårdt at få Mathias ud til os. Føler at vi har været på hospitalet siden han blev taget ud ved kejsersnit (som jo så ikke var planlagt). Der er så få kvinder som for betændelse i arret – og selvfølgelig skulle jeg være en af dem også! nå men det er jo overstået.

  Jeg skal til 5 ugers undersøgelse med mathias den 6.6.12 hos min egen læge – og så skal jeg vist også have booket tid til at jeg selv kan blive undersøgt (underlivsundersøgelse efter fødslen. Det er da obligatorisk – ikke?).

  nå jeg løber igen. Vil meget gerne mødes en dag.

  Kh Lene/herlev70

  ps. har været alene nu i 2 dage da min kærestes ferie/barsel er slut. Det er faktisk gået helt ok :o) Men det er en prøvelse pludseligt at være alene med sådan en lille størrelse, når det er første gang (for mit vedkommende) :o)

   

  som svar til: Anthon #2711244
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  Hej med jer

  Jeg vil rigtig gerne mødes en dag og hilse på jer. Det kunne være hyggeligt når nu vi har skrevet herinde i samme gruppe.

  Imorgen skal jeg afsted til herlev hospital igen for at få lægerne til at se på kejsersnit-arret igen (med mig i fuld narkose) og så håber jeg, at de lukker arret sammen. Lige nu sidder jeg med noget sugende forbinding inde under arret som de har åbnet. De sagde igår, at det så fint ud, men at de ikke ville lukke arret før torsdag.

  Synes det er hårdt at skulle amme i døgndrift når man samtidig ikke er helt frisk 🙁 Mathias er meget sulten. Har fået at vide af sundhedsplejerske at jeg skal forsøge amning hver 3. time – men det holder slet ikke. Han er sulten, når der er gået 2 timer… Vi har overgivet os og givet ham noget modermælks-erstatning i små snapseglas som han har taget til selv. Det kan jo være at det ender med flaske på fuld tid, men så har jeg da forsøgt at amme. Jeg kan ikke følge med hans appetit. Forsøger at lægge mig og hvile, når han sover og har også mælk når han vågner men ikke vældig meget desværre.

  nå men jeg lader høre fra mig i morgen eller fredag hvordan det er gået.

  hilsen

  Lene/herlev70

  som svar til: Anthon #2711133
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  Hej Mia,

  ja det endte med kejsersnit – men man kan sige, at jeg forsøgte da at føde normalt – og gjorde mit for at det måske kunne lykkes – men sådan skulle det ikke gå.

  Og at det så blev et “semi-akut” kejsersnit havde jeg nu ikke regnet med. Og ekstra ærgeligt at der så desværre også er gået betændelse i mit ar nu 🙁 (vi måtte køre afsted til hosp lørdag aften hvor jeg blev indlagt og arret blev åbnet, betændelse fjernet, sugende gaze sat ind og lukket midlertidligt med plaster). Vi fik “orlov” fra hosp søndag – og skal møde igen imorgen, hvor vi så håber at betændelsen er sivet ud og de kan lukke mig igen (under fuld narkose igen). Vi krydser fingre.

  Selve fødslen forløb sådan her:

  Terminsdag: 23.4.2012. Blev sat i gang fredag den 27.4 med CTG-strimmel samt stikpiller x 2. Det samme skete lørdag og søndag. Søndag aften dog endnu en kørsel til hosp, idet der skulle sættes ballonkateter op. Mandag den 30.4 forsøgte de igangsættelse med epidural samt ve-drop. Intet skete. Lå hele dagen og ventede…   Blev kørt op i afdelingen til overnatning (min kæreste måtte køre hjem da der ikke var plads til overnatning for ham).   Tirsdag den 1.5.12 forsøgte de igangsættelse igen (epidural blev genbrugt) og vedrop sat op igen. Der kom endelig gang i veerne …endda så meget at jordemoderen måtte skrue ned for veerne. Jeg gjorde brug af at sidde og hoppe på en bold bl.a. og kramme en pude henover sengen, når veen kom. Jeg nåede ikke så mange andre fødestillinger, idet veerne gik lidt i sig selv. 

  Mens vi lå og så tiden an, kom der pludselig et tv-hold fra DR som spurgte om de måtte filme at en læge skulle “interviewe” mig! Det sagde jeg ja til (så længe de ikke filmede mig midt i en ve) hæhæ. Så jeg kom med i et lille indslag på DR kl. 21 den 1.5.12.

  Da jeg havde ligget i en time uden egentlige veer som kunne bruges til noget, kaldte jordemoderen på læge som sagde at de ville udføre et “semi-akut” kejsersnit, da jeg havde været i gang siden fredag med igangsættelse.

  Så sådan endte mange dages igangsættelse 🙂 Lille Mathias kom ud til os den 1.5.12 kl. 21.04. Han var 51 cm lang og vejede 3230 gram. Et lille myr. Vi har str. 50 som det mindste til ham – og det kan han ikke passe helt endnu – men det kommer jo nok. Han har spist meget (jeg ammer hele tiden) og han har da fået en lille dobbelthage og har også taget på til sin fødselsvægt igen (han tabte sig 11% efter kejsersnittet).

  Må hellere slutte denne lange fortælling. Du spørger bare løs igen. Og så krydser vi fingre for at jeg bliver lappet sammen tirsdag og onsdag så jeg snart er frisk igen.

  kh

  lene/herlev70

  som svar til: Anthon #2711119
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  Dejligt at høre at han nu er kommet ud til jer. Det har han også været nogle dage om, hva?! :o)

  Hvordan har du det så efter kejsersnittet? Øm i maven og får smertepakke?

  Mit kejsersnit har trukket “tænder ud”. Fik smertepakke på hospitalet, men det var ikke smertedækkende nok da jeg kom hjem, så jeg havde et par rædselsnætter hjemme før jeg fik styr på smerterne. øv. 

  Men bare vi passer på os selv – og har nogle søde skønne mænd til at passe på os, så går det hele :o)

  Ønsker dig endnu en gang tillykke.

  Kh

  Lene/herlev70

  som svar til: #2710887
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  jeg kommer lige i tanke om at det faktisk er vigtigt, at hvis I – som jeg  – har haft problemer med amning mens I lå på hospitalet også husker at I får den rette suttebrik!

  Herlev Hospital gav mig en som var ALT for stor – men når man ikke ved bedre og aldrig har prøvet det før, så troede jeg, at det var den str jeg skulle bruge.

  Det var først i dag da vi var til kontrolvejning af Mathias at jeg spurgte efter evt. mindre størrelser på suttebrikker og så kom jordemoderen med en suttebrik som var 2 str mindre. Da vi så kom hjem idag, prøvede jeg suttebrikken og VUPTI var amningen i gang uden nogen problemer overhovedet! Skøn skøn følelse :o) hmmm….måske det kunne have “sparet” mig for den ekstra dag/nat jeg havde på hospitalet….

  kh

  Lene/Herlev70

  som svar til: #2710884
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  dejligt m ros 🙂 

  som svar til: Igangsættelse #2710831
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  kan godt følge dig i at du gerne vil have ham ud NU. Det må være sejt at have vand i kroppen også. Ønsker dig det bedste og glæder mig til at høre om din fødsel.

  Min Mathias fylder 1 uge i dag. Det er lidt af en omvæltning af blive MOR for første gang – men hvor er det skønt! 

  Kh

  Lene/herlev70

  som svar til: Elliot så endeligt dagens lys #2710322
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  puha. går her og venter spændt. Havde termin 23.4, var hos jordemoder den 24.4 (sidste gang) og et besøg i svangreambulatoriet den 25.4 for at tale med læge om evt. igangsættelse og dato. Det bliver så i morgen, fredag den 26.4…

  Jeg er stadig MEGET spændt og nervøs… det er jo noget jeg ikke har prøvet før – og jeg forsøger virkelig at tænke at det nok skal gå. Har en kæreste som er så rolig og som jeg ikke er i tvivl om kan berolige mig. De har også lovet mig alverdens smertestillende, når først veerne tager til – og skulle fødslen trække ud – så vil de også evt. se på kejsersnit-mulighed.

  Glæder mig til at læse om alle jer april-mødres fødselsberetninger her. Det må snart være aktuelt for os alle?

  Kh

  Lene/herlev70

  som svar til: #2709098
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  synes der er en del der har aftalt kejsersnit? hvordan kan det være?

  Jeg skal selv til jordemoder på tirsdag og tale om fødsel.

  kh

  herlev70/lene

  som svar til: #2708112
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  jeg har taget fejl af datoerne…troede det var torsdag i denne uge? men ser at det først er i næste uge. Der har jeg en anden aftale – desværre – så jeg må springe fra igen…øv.

  som svar til: #2708110
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  Det er jeg med på. Fisketorvet torsdag kl. 10.30 ved akvariet. En kop kaffe og en snak. Det vil være alletiders.

  Dem der møder op kan sagtens få mit mobilnr 26 51 40 40.

  Gu ve hvor mange der kommer?

  ses vi?

  hilsen 

  lene/herlev70

  som svar til: #2708011
  Herlev70Herlev70
  Medlem

  jeg har siddet og tænkt lidt – og takker for jeres svar og støtte. Jeg har lavet en fødeplan som jeg tager med på hospitalet senere i dag til min jordemoder.

  Min plan er som følger:

  Være i vand – evt. føde der. Undervejs massage og epidural, men epi sent i forløbet helst (så virker den længere tid?). Hvis jeg skal op af vandet, så vil jeg helst undgå at føde liggende på ryggen. Er så bange for at sprække også – så jeg har hørt at stående stilling henover sengen fx eller på hug/fødestol er det bedste. Det skal helst være sådan, at jeg kan røre mig mest muligt…

  Og skulle alt glippe eller det ikke går som det skal – så vil jeg gerne have akut kejsersnit.

  Må se hvad jordemoderen siger til den plan.

  kh

  Lene/herlev70

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 47 i alt)