GitteJanuar2005

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 72 total)
 • Author
  Posts
 • Hej igen.

  Det går desværre ikke så godt. Vi er nu tilknyttet børneafd., der forsøger at hjælpe os. Men det er jo desværre ikke en sygdom, der lige sådan er til at behandle med et vidundermiddel. Vi henvendte os til lægevagten søndag aften, fordi der ingen bedring var – og fordi jeg ville have en second opinon i forhold til vores egen læges vurdering.

  Og gudskelov for det – Og her kommer min advarsel: De siger at det her har varet alt for længe (vores læge sagde vi skulle “begynde m 4-5 dråber og ellers prøve os frem” med dosering), og at man IKKE behandler små børn med Laxoberal, det er et alt for kraftigt middel. Hun er simpelthen overbehandlet, deraf den opståede diarré.

  Nu er vi i behandling på børnafd., har været der i dag og til stuegang igen på onsdag (er indlagt, men heldigvis hjemme). Hun skal også ultralydsskannes, men lægerne mener heldigvis at hun ikke fejler noget alvorligt. Fremover skal vi henvende os direkte til hospitalet, hvis der opstår problemer igen.

  Jeg er så ked af det, og så skuffet over at jeg havde ret i min formodning om at vores egen læges behandling ikke var korrekt. Det gør bare så ondt på vores lille pige – og på hendes mor og far.

  Tusind tak for jeres råd, vi er meget opmærksomme mht. kost og kostråd i forbindelse m forstoppelse.

  Mange hilsner
  Gitte.

  Smerterne skyldes ifølge lægerne rift v endetarmen, men jeg synes det er et underligt mønster at der ofte kommer så lidt af gangen?

  in reply to: Ned i varmen, hurra! #1977198

  F.eks.: En magnetisk tegnetavle (fås i miniudgave i BR), små klistermærker hun kan sætte over på papir, bøger, musik hvis hun vil have hovedtelefoner på, og så går der forhåbentligt noget tid med en god lur!

  God tur! (Vi skal derned i slutningen af februar 🙂

  Hilsen
  Gitte.

  Nej, nej, nej! (ifølge Emilie når hun ser et billede af en pingvin – fordi der i en af hendes Plet-bøger er nogle pingviner der siger nej, nej, nej! – gad vide om hun ikke bliver skuffet når vi skal i zoo 🙂

  Sut hedder nee (måske fordi vi har kaldt det en nas (for suttenas, ja det er jo heller ikke altid at vi voksne udtrykker os helt korrekt…) – og så kniber det nogen gange med at få stavelserne i rigtig rækkefølge, f.eks. hedder agurk konsekvent gurka.

  Hun taler og taler, det er så hyggeligt, og forleden da jeg i vuggestuen begejstret sagde nej sikke en fin traktor du leger med korrigerede hun straks til GRAVKO! – og ja, det var det jo 🙂

  Sjovt at læse om alle jeres børns sjove udtryk,

  hilsen
  Gitte.

  in reply to: Creme #1976830

  Hej Liisa,

  vi hælder lidt olie i badevandet, det er nok til at hun ikke skal smøres efter badet. Derudover supplerer vi med babybodylotion (Minirisk) om morgenen når huden på kroppen er tør.

  Til ansigtet brugte jeg sidste år en vandfri creme fra apoteket, jeg er ikke begyndt at bruge den i år endnu, men vil gøre det når det bliver koldere.

  Hvordan gik det foriøvrigt med skift af stue i vuggestuen?

  Hilsen
  Gitte.

  in reply to: Krise (Mor – ikke barnet…) #1976855

  Jeg kan godt forstå det er svært for dig at give slip. Min datter var hjemme hos mig til hun var 14 måneder og jeg led da hun skulle i vuggestue; kunne de nu klæde hende ordentligt på, havde hun det godt osv.

  Men da det første stykke tid var gået, og hun ikke længere græd når jeg afleverede hende, kunne jeg se hvor glad hun var for at være der, hvor meget hun lærte af at være sammen med andre børn – og ikke mindst hvor godt det var for mig at få hende passet nogle timer om dagen.

  Men jeg forstår din sorg, man siger jo også farvel til en periode i barnets og ens eget liv, der aldrig kommer igen. Men vi SKAL jo videre, både os og børnene…

  Jeg vil dog opfordre dig til at søge hjælp, hvis du bliver ved med at sørge så megetog din angst for at hun skal komme slemt til skade bliver ved. Ikke for at gøre dig mere ked af det, men din pige har jo brug for en glad mor, og nogen gange kan tingene jo vokse én lidt over hovedet, så kan det hjælpe at tale med sundhedsplejerske, psykolog eller læge.

  De bedste tanker
  Gitte.

  in reply to: Evt. skift af stue i vuggestue #1976750

  Hej Liisa,

  min pige har for nylig skiftet institution (ikke pga problemer men fordi der først var plads på ønske-inst. nu), og jeg har derfor tilbragt nogen tid på stuen mens hun blev kørt ind.

  Det var meget tydeligt at drengene generelt var meget vildere end pigerne. Der er også mange drenge i min datters gruppe, og jeg må indrømme at jeg ser frem til at to af de største drenge om få måneder skal over i BH-gruppe. I gruppen er der dog også piger på alder med min pige, så det balancerer sådan set meget godt.

  Som du beskriver blå stue ville jeg slet ikke tøve med at flytte Klara!
  Da du beskriver hende som lidt stille kan jeg godt forstå at du umiddelbart hælder mest til rød stue.
  Men jeg synes grøn stue med den mere homogene sammensætning lyder til at opfylde dine ønsker både om at din datter vænner sig til at være en del af gruppen og har mulighed for at få veninder at lege lidt roligere med. Hun skal jo også i BH på et tidspunkt, der er hun selvføgelig ældre, men her – og resten af hendes liv 🙂 – vil der jo også være de vilde (men dejlige) drenge omkring hende, så mon ikke en 50-50 fordeling nu vil ruste hende godt fremover?

  Held og lykke med hvad du nu beslutter dig til,

  mange hilsner
  Gitte.

  in reply to: Termometer?? #1976692

  Apropos temperaturmåling:

  På apoteket kan man få nogle smarte “lommer” til termometret, de anvendes af hygiejniske årsager på hospitaler og plejehjem.

  Lommerne består af to stykker termometerformede plastikovertræk der ligger inde i hinanden, den inderste er der vaseline på.

  Man putter termometeret ind i lommen, tager termometer + inderste lomme ud af den yderste lomme, måler, og sætter derefter termometer + inderste lomme tilbage i yderste lomme. Nemt og hygiejnisk.

  Her bruger vi foriøvrigt kun øretermometeret vejledende, synes det er noget unøjagtigt (måler for lidt) og måling i bagdelen hvis det skal være helt præcist.

  Hilsen
  Gitte.

  in reply to: Pral – ang pottetræning. #1976660

  Potte??? Det er slet ikke faldet mig ind at prøve med potte/toilet endnu. Det er vist de færreste på 20 mdr. der er (delvist) renlige?

  Her får vi tydelig besked (klapper på bleen) når der skal skiftes, men jeg forventer bestemt ikke at min datter gør tegn FØR hun skal tisse/lave stor ble, først når hun er blevet noget større.

  Min pointe: Flot at nogen kan, men jeg mener at det er på et meget tidligt tidspunkt og at man som hovedregel ikke kan forvente renlighed endnu.

  Hilsen
  Gitte.

  in reply to: Gode (øko-) idéer til madpakken? #1976592
  in reply to: Dræn i ørene og faste – erfaringer søges #1976521

  Hej igen,

  og tak for jeres tilbagemeldinger, det var rigtig godt at høre fra nogen, der har været turen igennem.

  Det hele gik fint. Lillepigen sov længe, helt til kl. 8. Hun spurgte først om mad lige før vi skulle køre, og det var kun enkelt gang, så det kunne jo ikke være bedre.

  Hos ørelægen kom vi til med det samme. Det var som ventet ubehageligt at se hende bedøvet, men vi beroligede hende begge, mens hun fik maske på, og alt forløb stille og roligt.

  Efter indgrebet (10 min) sov hun tungt ca. 10 min., vågnede så pludseligt, satte sig lidt groggy op, men var egentligt ganske fornøjet. Hjem og få mad og drikke, og nu leger hun glad.

  Tak igen for jeres input,

  mange hilsner
  Gitte.

  in reply to: Børnevenlig restaurant i Århus #1976490

  Ja nu kender jeg altså ikke Århus, men i sådan en stor by må der være et Jensens Bøfhus?

  Har netop været på et sådant andetssteds i landet, og her er børn velkomne, de får endda farvekridt og noget at tegne/kigge på, og der er røgfri afdeling. En anden vigtig ting når man sidder med sådan en lille myre – serveringen går hurtigt!

  Så det kan I jo evt. prøve når I skal have afveksling fra det italienske 🙂

  Hilsen
  Gitte.

  in reply to: Friske billeder ;-) #1976337
  in reply to: Undertøj #1976399

  Hej –

  her bruges bodystockings med korte ærmer. Jeg har dog købt nogen undertøjssæt (via nettet hos Trendy Baby (på tilbud, ellers synes jeg det var alt for dyrt dér)), men giver hende ikke sættene på i vuggestue, da hun i denne varme tid som regel kun har bodystocking og shorts på, og jeg vil gerne have hun har noget på skuldrene.

  Hun begynder i ny vuggestue d. 1/9, der foretrækker de undertøjssæt, så de kan sætte dem på toilettet hvis de viser interesse for det uden at snippen fra bodystockingen hænger ned i toilettet. Det kan jeg godt se det praktiske i, og vil derfor gå helt over til undertøjssæt når hun ikke længer kan passe de bodyer vi har og når hun igen hele tiden har en trøjer over undertøjet. Hun viser endu ikke interesse for at sidde på toilettet, så det passer sikkert tidsmæssigt godt, vil hun sidde der før, så bliver det altså undertøj for at undgå det med snippen i toilettet… 🙂

  Vi er stadig på str. 80, enkelte stykker tøj dog 86.

  Venlig hilsen
  Gitte.

  in reply to: Ensformig aftensmad.. #1976381

  Hej Maja.

  Jeg er helt enig med dig i at det er bedre at spise ensformigt end ikke at spise. Frikadeller kan jo heldigvis varieres meget, så du kan faktisk skifte mellem okse-svine-kyllinge og kalkunkød + fisk (her kan du få den sunde fede fisk med ved at komme noget laks i farsen), det er da ikke helt dårligt. Mht. tilbehør har du sikkert prøvet alt, hos os foretrækkes kartoffelmos, bulgur eller ris + grøntsager.

  Vores pige får også MANGE frikadeller, hun er ikke kræsen, men hun elsker det og det er nemt at tilberede til hende (har forskellige slags i fryseren), hun spiser stadig noget før os (kl. 17) og spiser så igen lidt med os kl. 18, hvor hun får smagsprøver af vores mad + en skål med grøntsager. (Vi skal dog snarest have slået de to måltider sammen).

  Er Rasmus slet ikke interesseret i det mad i har på tallerkenen? Tit vil de jo gerne have det vi har, men er han ikke det – ja så kommer det jo nok senere. Kan godt forstå din bekymring, men jeg tror altså ikke børnene er modne nok til at “spise hvad der bliver serveret, ellers ingenting” – princippet.

  Så mit råd er at fortsætte med frikadeller af varieret kød/fisk og dertil blive ved med at tilbyde ham andre ting uden at presse, på et tidspunkt vil han nok begynde at smage.

  Venlig hilsen
  Gitte.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 72 total)