Fromage

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 79 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Trampolin m/u sikkerhedsnet? (OT) #1852315
  FromageFromage
  Medlem

  Hejsa,

  Vi har lige anskaffet os en trampolin – uden sikkerhedsnet! Den er ca. 4 meter bred, og min holdning har helt fra start været, at vores datter (4 år til juli – of course) skal lære at færdes på den med respekt. Dvs hun skal hoppe fortrinsvist på midten, ikke noget med flere ad gangen, og så holder vi skarpt øje med hende, når hun hopper. Jeg synes nettet giver en falsk tryghed, fordi man måske tror at nettet forebygger uheld… Men så vil jeg hellere lære hende, at trampolinen har en kant, og at hun må være forsigtig.
  Desuden så jeg i morgen-tv, at en skadestuelæge var ude og bekendtgøre, at de ulykker der sker på trampoliner kun sjældent skyldes at børnene falder ud over kanten, men derimod er fordi de hopper flere på samme tid, eller fordi de lander uheldigt på trampolinen.
  Men uanset så vil jeg anbefale opsyn og at man lærer sit barn at færdes på trampolinen med respekt. Så skal det nok gå! Vi har ikke fortrudt at vi ikke har købt net.

  Pøj, pøj. Maria.

  som svar til: Jeg har nu to englebørn #1851230
  FromageFromage
  Medlem

  Hej Lena,

  Ingen ord kan trøste nok i din situation – jeg må sige at du lige nu gennemlever mit værste mareridt, og jeg er dybt berørt af din situation selv om jeg ikke kender dig og din familie.

  1000 tanker herfra, og flere til… Jeg håber at I alle kan komme bedst muligt igennem den næste tid, og at der venter lyse tiden igen forude.
  Kram, Maria.

  som svar til: Hvor meget skal man presse dem? #1850473
  FromageFromage
  Medlem

  Bare en tanke…men jeg sidder her og læser, og som pædagog prøver jeg at sætte mig ind i den situation du beskriver. For mit vedkommende må man aldrig presse et barn til noget han/hun ikke vil. Det tyder på at han ikke er helt tryg ved situationen, og at hans pædagoger må lægge hovederne i blød for hvad der kunne motivere ham til at prøve – så han oplever det som værende sjovt og meningsfuldt, og ikke bare noget han skal fordi de andre børn gør det??? Jeg synes du skulle tage en snak med pædagogerne om hvad der konkret foregår i situationen, i stedet for at snakke med din søn, for det er han ganske enkelt for lille til at tage stilling til, eller udtrykke sig omkring.
  Pøj, pøj.
  Maria

  som svar til: nr. 3! #1848949
  FromageFromage
  Medlem

  Held og lykke med projektet!! Jeg er ikke læge eller på andre måder kyndig til at svare på dit spørgsmål, men kan huske, at jeg har læst, at det er normalt med en lille blødning i begyndelsen af graviditeten, idet der kan opstå lidt blødning når ægget sætter sig fast. Desuden lyder det som om blodet har været længe undervejs, når nu det er brunt – så pøj pøj herfra – du kan efter min mening sagtens være gravid…

  Hilsen Maria 17+5 og mor til Ida-Filippa

  som svar til: Kom så på banen i pædagoger…… #1841235
  FromageFromage
  Medlem

  Hejsa,

  Jeg kan se at du har fået rigtigt mange gode svar, så mit er muligvis overflødigt. Dog har jeg lige lyst til at sige, at jeg er selv pædagog, men først og fremmest mor! Jeg ville ligesom dig blive stik tosset over at min datter havde haft samme ble på en hel dag. Det er bare ikke godt nok, og så kan pædagogerne have så mange undskyldninger de vil. Godt for dig at du reagerede og fik snakket med dem om det – det manglede da bare!
  Maria

  som svar til: #1307203
  FromageFromage
  Medlem

  Hejsa! Jeg kan se at der allerede nu er mange der har givet sit besyv med, men jeg kan ikke lade være at deltage i debatten, for det er et spørgsmål der står mig meget nært!

  For snart 3 år siden fødte jeg selv min datter ved akut kejsersnit. Hun var en stor baby på 4600 gram, og det lykkedes mig desværre ikke at føde hende selv. Hun lå lidt skævt, og hendes størrelse hjalp ikke ligefrem på situationen. Så jeg endte som sagt med akut kejsersnit, og det var en rigtig god oplevelse trods alt. Jeg er dybt uenig i at tilknytningen mellem mor og barn er dårligere ved et kejsersnit. Hvad er det for noget pjat – helt ærligt!

  Jeg bliver forhåbentligt selv gravid igen, og jeg ønsker mig et planlagt kejsersnit denne gang, da risikoen for igen at ende i kejsersnit er stor, og jeg er ikke interesseret i at tage nogen chancer.

  Mit råd til dig vil være, nu da du er førstegangsfødende, at du laver en klar aftale med jordemoderen om, at du gerne vil prøve at føde selv – hvis du da vil det – men at hvis veerne er for dårlige, eller babyen for stor, så vil du køres til kejsersnit med det samme. Det ved jeg at man kan i vores kommune, så mon ikke du kan det dér hvor du bor. Og skulle du vælge planlagt kejsersnit, så fred være med det, alle de kvinder der påstår at man først er “en rigtig kvinde” når man har født et barn vaginalt, de skulle skamme sig, og minde sig selv om, at man er en ligeså rigtig og stærk kvinde når man er i stand til at tænke på sit barns tarv først, i stedet for at fokusere på sin egen egoistiske drøm om den perfekte fødsel.

  Held og lykke herfra!

  som svar til: Graviditet og kanin?? #1830386
  FromageFromage
  Medlem

  Hej Marie.

  Tak for det. Så lader det jo til at jeg roligt kan passe vores kanin, selvom jeg skulle være så heldig at blive gravid igen! Det er en lettelse for alle parter!

  Mvh Maria

  som svar til: Endnu en af de sjove #1830349
  FromageFromage
  Medlem

  Ja der kommer mange sjove. Man burde skrive dem op, men det er jeg desværre ikke ret god til at huske…

  Mvh Maria

  som svar til: Hvornår skal ungerne ud af tremmesengen? #1827581
  FromageFromage
  Medlem

  Hejsa. Tak for svarene, så blev jeg lidt klogere. Jeg tror at jeg vil begynde at vænne mig til tanken, og så måske flytte hende i juniorseng om et halvt års tid. Så er hun nok også mere moden til det! P.t. kunne jeg godt forestille mig at vi ville have et rend ud og ind af sengen, men måske tager jeg fejl?
  Tremmerne giver sådan en dejlig tryghed, men alligevel må jeg jo også indse at jeg efterhånden har en stor og fornuftig datter, som ikke længere er en baby 🙂
  Maria.

  som svar til: Hvad giver jeres børn til fars dag? #1826191
  FromageFromage
  Medlem

  Hejsa.
  Vil lige sige, at det da er dejligt at høre, at I alle har det så dejligt ude i de små hjem!! Det er da ekstremt livsbekræftende og fedt! Vi har det også super…kunne ikke ønske mig det på nogen anden måde! Så er det sagt…
  Efter mit indlæg kan jeg læse at ikke alle har forstået min pointe, og fair nok…sidder lige og overvejer om jeg vil skrive det en gang til, men tror ikke at jeg gider, for det ender vidst bare som en omgang ordkløveri…og dog…alt i alt er vi vidst allesammen helt enige, og selvfølgelig drejer mit indlæg sig om mere og andet end mors/farsdag…Jeg er ked af at det ikke blev tydeligt for den enkelte at jeg så på situationen mere som en helhed og et ansvar vi som voksne, kærester, koner, mænd, forældre bærer hver dag. De første indlæg lød måske en anelse spydige for en der ikke kender virkelighedens sammehæng (jeg fandt jo ud af senere at det hang anderledes sammen), og derfor ville jeg med mit tidligere indlæg egentligt bare sige, at mit synspunkt er, at det er vigtigt at se bort fra om man selv får noget, men at man i stedet fokuserer på glæden ved at give (hver dag…alle dage på året), og også ser den kæmpe investering i fremtiden der ligger i det.
  Maria.

  som svar til: Hvad giver jeres børn til fars dag? #1826176
  FromageFromage
  Medlem

  Fedt at I ikke tænkte det som hævnagt, for det ville da være for latterligt. Jeg mener, vi er vel voksne mennesker, der bør pleje vores forhold til hinanden, da vi gerne skulle leve sammen resten af vores dage, og være gode rollemodeller for vores børn.
  Mange snakker om at de ikke vil giftes med en mand, fordi det er for bindende, men flere og flere får børn sammen, uden at have overvejet om de vil tilbringe fremtiden sammen. Det kan få mit pis i kog, da der ikke er noget mere ødelæggende for et barn end forældre der ikke har det godt sammen…det gælder så hvad enten de bor sammen eller hver for sig. Så mit mantra til jer alle vil være, at gøre noget dejligt for jeres mand uden nødvendigvis at få noget til gengæld, da i gør det som investering i en forhåbentlig lykkelig fremtid sammen. Og Jeres børn vil elske jer for det!

  som svar til: Hvad giver jeres børn til fars dag? #1826175
  FromageFromage
  Medlem

  Jeg siddet her og bliver mere og mere glad for min egen, som tilsyneladende forkæler mig i hoved og røv. Ikke for at gnide salt i såret, men jeg blev vækket af manden og Ida-Filippa, med to kort. Det ene indeholdte en kærlighedserklæring fra dem begge, og det andet indeholdte et gavekort til en times massage…Ja, jeg er heldig!
  Han skal derfor også forkæles på mandag, og jeg har fået lavet en t-shirt til ham i Tyskland, med navnet på hans yndlings fodboldklub (en fransk klub der er umulig at opdrive spillertrøje fra, og derfor dette alternativ). Håber at han bliver glad.
  Maria….som egentligt burde lave eksamensopgave….:0(

  som svar til: Skoldkopper og bad ? #1825946
  FromageFromage
  Medlem

  Hejsa.
  Ja ikke for at male fanden på væggen, for det afhænger vel af hvor pæne skorperne er, men hvis der er nogle af skorperne der væsker, så kan de smitte andre steder på kroppen via badevandet.
  Hilsen Maria.

  som svar til: Skole? #1824386
  FromageFromage
  Medlem

  Hej.
  Det er rigtigt spændende at læse alles meninger og erfaringer. Har selv gjort mig de samme tanker siden Ida-Filippa var et halvt år. Hun er faktisk tilmeldt en ventelist på en populær privatskole der ligger i vores område, men her på det sidste overvejer vi kraftigt at melde hende i den lokale folkeskole…når den tid kommer…
  Min svigerinde, som har to piger, er folkeskolelærer, og siger at den skole vores unger hører til er god. Mine niecer skal derfor gå der, og jeg ved at alle børnene på vejen og i området også går der. Derfor synes jeg det ville være synd for Ida-Filippa at skulle med bussen hver morgen og et andet sted hen end dér hvor hendes venner og kusiner går. Det er den folkeskole jeg selv har gået på, og jeg har fine erfaringer med den. Har desuden erfaret at privatskolerne ofte er sidste endestation for børn med problemer, så bare fordi ens barn går i privatskole er man ikke sikret de bedste venner og det bedste mijlø…
  Men der er helt sikkert mange overvejelser at gøre sig.
  Mht de tosprogede børn, så er de kommet for at blive, så om vi vil ha det eller ej, så er de en del af vores børns fremtid, og jeg mener ikke at man skal forsøge at undgå skoler med høj normering af tosprogede, da de ikke nødvendigvis skaber problemer…De danske børn kan ligge inde med andre problemer, som man ikke lige ser, bare p.gr.a. hudfarven. De kan være ordblinde o.s.v, så det bekymrer mig ikke så meget.
  Bare min mening.
  Maria.

  som svar til: #1305498
  FromageFromage
  Medlem

  Hjemme hos os er det oftest mig – mor – der må blive hjemme, grundet jeg læser, og nemmere kan undværes. Dog er der nogle dage hvor jeg ikke kan tillade mig at være væk, enten fordi det er en forelæsning der er død vigtig eller fordi jeg er i et gruppearbejde. De dage har vi gjort det sådan at vi deler dagen, så jeg kommer hjem til middag og så tager min mand på arbejde, eller min mand bliver hjemme hele dagen.
  Vi har heldigvis 7-9-13 været forskånet for meget lange sygedomsperioder, men skulle det ske har vi en bedste der altid har åbne arme og som sikkert godt kunne tage en slapper med den lille.
  Maria.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 79 i alt)