Babyspunk08

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 143 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Snak med fødselslæge:-) #2707725

  Hej.

  Jeg har også talt med fødselslæge, da jeg fik en slem bristning (spinchter ruptur) ved fødslen af min første søn. Derfor skulle jeg have en snak, og undersøges.

  De siger, at der ikke skulle være noget i vejen for en vaginal fødsel, så det går jeg efter. Dog holder de lidt øje med barnets vægt, da de mener, det muligvis er ret stort, og der er jo ingen grund til at “udfordre skæbnen” 😉
  Jeg skal til jordemor igen i starten af april, og hvis hun stadig mener, at barnet ligger over gennemsnittet, skal jeg skannes for at få en mere nøjagtig vægt.
  Hvis barnet er stort (over 400 gr.) vil de muligvis sætte mig i gang før tid.
  Det håber jeg dog ikke de gør, da jeg så vidt muligt helst vil have et naturligt forløb.

  Hvorfor har I talt med fødselslægen om fødslen?

   

  Babyspunk – termin 29/4

  som svar til: Tør hud / eksem #2658556

  Jeg har også nævnt det for lægen, da vi var til 15 mdr. vaccine, men der sagde han også bare, at det var lidt tør hud.

  God Pinse.

  som svar til: Tør hud / eksem #2658345

  Louise: Det er et faktum, at man ikke skal bade spæde børn for meget. Det naturlige fedtlag kan blive ødelagt. OG man skal holde igen med at bade, hvis huden er angrebet af eksem. Især for varme bade skal man holde igen med. Og så er det vigtigt, at huden får lov at tørre/ånde bagefter, så ikke putte sit barn meget tøj eller under dynen lige efter bad.

  Jeg siger blot, at jeg gerne vil undgå hormoncreme, da det ikke er en svær grad af eksem han har.  Det er på benene, og det lader ikke til at genere ham. Selvfølgelig vil jeg give ham den bedste behandling – netop derfor jeg søger mere viden omkring det.  Hvis han var meget angrebet af det, ville jeg selvfølgelig gå til lægen med det samme og få noget creme. Det skulle ikke opfattes som om jeg for alt i verden vil undgå hormoncremen…..

  Så det handler ikke om, at jeg “afholder min søn fra at blive rask af sin sygdom”… det handler om at jeg søger den bedste løsning til min søn!

  Majbritt: Lige pt. har han faktisk ikke nogle pletter. Er det normalt for eksem-børn, at det periodevis kan være helt væk, eller er det mon et tegn på, at jeg er på rette vej med behandlingen? 

  som svar til: Tør hud / eksem #2658195

  Jeg havde faktisk også eksem som barn – var ikke klar over, at det medfører 75% sandsynlighed for at ens børn får det. Var ellers godt i gang med at bebrejde mig selv, at han var for meget i bad som helt spæd, men det er sikkert ikke dét, der er årsagen.

  Vejret er heldigvis bedre nu, ja – det har positiv indvirkning på flere ting :o)

  Vores søn virker heldigvis heller ikke generet af det, så det er en trøst 🙂

  Er Filip dit første barn? Hvis nej, har dine andre børn også eksem?

  som svar til: Tør hud / eksem #2658134

  Tak for dit svar 🙂

  Nej, kokosolien er ikke stærk i lugten – den er helt lugtfri. Det er en fast masse (smelter dog hvis det er meget varmt i rummet), hvor man tager en lille klat på neglen/fingeren og putter i badevandet. Købt i Matas og hedder helt nøjagtig “Obbekjærs originale kokosolie”.

  Det er nok en god idé at veksle lidt mellem de forskellige cremer – det vil jeg blive ved med. Lige pt er det faktisk ikke så slemt, men det er også længe siden han har været i kontakt med nogen form for parfume eller sæbe. Vi har altid vasket i neutral og helt og aldeles undgået parfume! Så jeg er meget ked af, at han alligevel har fået noget der minder om eksem :-/

   

   

   

  som svar til: #1305377
  som svar til: Sikkerhed – brændeovn #2582729
  som svar til: tihihi… jeg er bare så glad… #2575869

  Tillykke!!

  Som Marlene er jeg slet ikke klar endnu, men det kommer måske en dag 😉

  som svar til: El tandbørste #2575899

  Her kæmpes der også! Det er SÅ træls, at det skal være sådan. Man føler som forældre, at det er et overgreb der sker på sit eget barn – men ja, det skal jo gøres!

  Her hjælper det også for det meste med distraktion… Bedst virker det, når vi børster tænder (lader som om) på en af hans bamser/dukker/figurer, og så bagefter er det hans tur. Det virker i øvrigt også ofte, hvis han ikke vil spise sin mad. Så får bamse lige en bid, og derefter vil han for det meste også spise noget 😉

  Ja ja, den går nok ikke så længe endnu, men indtil videre fungerer det jo ok 😉

  som svar til: Hvilken flyverdragt? #2575739

  Jeg har købt en brugt Reima Tec på nettet. Det er sidste års model (nypris 799 kr) Det er str 86 og den er kun brugt ganske lidt – i den str. slides de jo ikke vildt meget endnu 😉
  Jeg gav 250 kr for den, og den er RIGTIG pæn. Synes jeg har gjort et godt køb. Vi har ikke råd til/vil ikke betale 900 kr for en dragt, når han stadig er så lille og ikke er voldsom fysisk aktiv endnu.

  som svar til: Olie eller smør? #2582615

  Hører godt nok ikke til denne terminsgruppe, men kan ikke lade være med at skrive, at hørfrøolie er rigtig godt for hjernens udvikling… Men det er også en lidt dyr olie. Jeg har købt en flaske i en helsekostforretning.

  Hørfrøolie egner sig dog ikke til brug direkte i madlavningen, og skal opbevares i køleskabet. Men den er fin at blande i grød (når den har kølet lidt), smoothies eller dampede grøntsager…

  Se dét er kræs for hjernen 😉 OGSÅ for os voksne!

  som svar til: Spisning #2575565

  Ang. bakken til trip trap stolen, og garanti der bortfalder.

  Selvfølgelig er trip trap trætte af, at de ikke selv opfandt bakken til stolen… derfor bortfalder garantien. I Babysam har de sågalt fået personalet til at sige, at stolen kan vælte med bakken/bordet på – det har altså IKKE noget på sig!

  som svar til: Mon prinsesse Marie ammer?? #2575613

  Hi hi…ja, stakkels dreng..

  😉

  som svar til: Spisning #2575572

  En god idé kan være, at lade ham prøve at spise selv. Vi har et bord til vores Tripp Trapp stol (se link) Den er guld værd. Vi starter som regel med at made vores dreng, og så får han lov at spise selv til sidst. Når han ikke vil tage mere fra skeen/gaflen, lægger vi noget ud til ham på bordet, og så ryger der alligevel mere mad ned 😉

  En tallerken med sugekop kan også være god, men den kan stadig rages på gulvet. Kan købes i fx. Babysam, Ønskebørn og lign.

  Link til bord til stolen:

  http://www.trend2kids.dk/product.asp?product=1241
  http://www.babyhome.dk/product.asp?product=1742

  som svar til: de første sko #2575456

  Vores har fået kravlesko/sko til de første skridt. De er bløde med skridsikker bund og de går op til anklen. Lukkes med velcro i begge sider. De er fra Arauto RAP og er rigtig lækre!

  Af min SP fik jeg at vide at de første gå-sko/sandaler skal være lette, med fleksibel sål og en god fast hælkappe, der støtter godt om barnets fod. Skoen skal være en centimeter længere end barnets fod.

  En tommelfingerregel er, at barnet skal kunne tage mellem fem og ti skridt uden at holde i noget, før det får sko.

  Læs evt link:

  http://www.voresborn.dk/tips-a-tricks/1426-babys-forste-sko-

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 143 i alt)