AnnikaDoula

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 322 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Hej :o) #2729034
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære Rebecca:

  Har ingen ord for, hvor ondt det gør mig, det du gennemlever. Kærligheden til de små i maven kan ingen jo stoppe. Du virker til at have så meget råstyrke, at du kan være i situationen med de ambivalente følelser af sorg og lykke. Hvordan passer de godt på dig, lillepigen, på jeres spirende familieliv herfra – er du indlagt eller hvordan? Og hvordan ser det ud med livmoderhals mv? Sender dig positive, helende tanker❤️

  I andre: dejligt med bevægelser og kontakt derinde fra. Og udsigt til varme og spa forkælelse 🙂

  Onsdagstanker herfra.

  Annika

  som svar til: Hej :o) #2728978
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære Fru Bergstrøm og Frk Di,

  Kæmpe tillykke med pige og dreng. Spændende fra nu af hvor bevægelser lader sig mærke og tilknytningen i det hele taget tager til. Spændt på, Frk. Di, hvad du synes om fødselsforberedelsestilbud. Husk at der stadig er kaffe her – hvor det nu er under nyt fint tag men stadig med rå førstesal hvor manden er i gang med rockwool og gipsplader.

  Spændt på at følge jer herfra.

  KH

  Annika

  som svar til: Hej :o) #2728949
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære Alle,

  Solen skinner og det er det smukkeste tidlige efterår. I er så heldige, at I er der i livet, hvor I er i en magisk vækstcirkel, hvor I indgår i et større kredsløb biologisk, psykologisk og kosmologisk: En skabelsesklub. Nyd det trods diverse bekymringer og fysiske symptomer, som det ikke altid er så sjovt at være i, hvis ikke man breder perspektivet ud og ser sig som en del af en meget større sammenhæng. Det hjalp i hvert fald mig.

  Mirakelgravid: Stol på jordemoderens vurdering, da det er ved NF scanning, at der fastslås den officielle termin. Der er jo ingen af os, der helt ved, hvornår befrugtningtidspunktet og siden befæstningstidspunktet (når ægget sætter sig fast) er. Det er det magiske og uvisse, hvorfor termin kun er vejledende fødseldag 😀

  Uglen: Hvor kært at lillefisen lagde sig til rette og siden lagde sig til at sove. Mon det er en lille artig pode? 😀

  Frk. Di/Heidi: Dine smerter når der ikke er tegn på blærebetændelse ku tyde på lidt bækkenbesvær. Det behover ikke betyde noget alvorligt, da du jo er i en udvidelsesfase, hvor bækkenet bliver blødtgjort, så det kan give smerter svarende til det, du beskriver. Men hold øje. Og gode fif: Lad være med at sidde med benene over kors. Lad være med at sidde for meget i “bredstilling” (samle benene). Der er en god side er Spinning Babies, hvor der er en side særligt for at understøtte, at man passer på sin krop igennem hensigtsmæssige stillinger. Hvilket igen hjælper på indstillingen af baby i bækkenet. Se her http://spinningbabies.com/learn-more/techniques/other-techniques/techniques-for-pelvic-pain/

  Spørg også endelig din yogalærer, de ved en masse om sådan noget.

  På genskriv.

  Knus

  Annika

  som svar til: Hej :o) #2728944
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære Alle,

  Tænk at I er så langt, at I (vistnok) alle er igennem første milepæl, nakkefoldsscanningen, og nogle af jer skal til gennemscanningen inden for ganske få uger. 

  Frk Di: Det hedder furesø familieliv og er et tilbud til alle førstegangsgravide i kommunen, første gang ca. uge 24 og helt frem til at barnet er et år gammelt. Fødselsforberedelse på Hillerød (i alt 4 kursusgange) er en del af forløbet. Så altså et samarbejde mellem sundhedsplejen og andre fagfolk fra kommunen og så fødestedet. Skulle være ret ok. Kender flere af dem som underviser. Man er på hold 9 familierr hver med en sundhedsplejerske tilknyttet. Det er da værd at overveje. Dejligt at yoga er sagen. 

  Dejligt Glad Gravid at du kan se frem til midtvejsscan. Følelserne uden på vesten og tanker om, at alt nu skal være helt perfekt: Jamen: det er så fint at være med e føleser og heeelt normalt. Men meget sårbart og en tid, hvor man ikke nødvendigvis har sin kæreste/mand at dele det med, da deres relation til den lille ny først rigtig kommer, når lillefisen er født og de kan se, den er go nok 😀 Så brug os herinde. Det er da ret tidligt, du mærker liv, når det er første gang. Tror først jeg mærkede liv sådan rigtigt med sikkerhed omkring uge 20. Meget forskellilgt fra gravid til gravid.

  Influenza vaccine: Det er jo altid et holdningsspørgsmål med vacciner men jeg ville nok sige, at årstiden taget i betragtning og afhængig af, om man færdes i miljøer, hvor der kan være øget smitterisiko for virus og lignende, ville det være værd at tage snakken med egen læge eller hos jordemoderen. 

  Ha en skøn aften og på genskriv.

  Knus

  Annika

   

  som svar til: Hej :o) #2728919
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Wow, tvillingerne hænger fint med og der er ikke længe til, du ved, hvem der gemmer sig derinde: dreng/dreng, dreng/pige eller pige/pige. Så spændende.

  KH

  Annika

  som svar til: Hej :o) #2728914
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære Alle Aktive Ventemødre:

  Svimlende – hvad er krop, hvad er psyke? Kan være svært at skelne og nogle gange skal man ikke skelne. Svimmelhed kan skyldes lavt blodtryk som følge af, at mængden af blod i graviditeten øges med 30-55%! Blodet blir lidt tyndere også. Så derfor tilrådes at tage jerntilskud i graviditeten. Det er især i første del af graviditeten, at blodtrykket falder. Så det er helt i tråd med at være gravid.

  Sikke noget med flytning midt i det hele, Fru Bergstrøm!

  Tillykke Glad Gravid – husker tydeligt vores kønsskanning, da vi skulle undersøge, om det var en lillebror eller lillesøster. Vi blev så glade, da det gjorde det mere nærværende at forestille sig kønnet på den lille derinde. Det er vist fra uge 14 at de fleste siger, man kan se kønnet. Så faktisk ret tidligt.

  Dejligt at du er så langt, Amanda, at det kun er prøveperioden, der skal overstås, før du kan afsløre babybulen 😀

  Frk. Di: Kendte ikke den yogajordemoder men det virker da virkelig fint. Så kan du også få et indtryk af, hvordan man kan arbejde med fødselsforberedelse på et holistisk plan, da yoga jo altid arbejder med forbindelsen mellem krop og psyke. Fødselsforberedelse på hospitalerne er jeg generelt ikke en fan af. Det er for stor en flok og er ofte baseret på en generisk gennemgang. Meget bedre at bede jeres jordemoder om at måtte komme op en gang i forbindelse med en konsultation og se en fødestue. Har lige tjekket op på Hillerøds tilbud, Parat til barn (auditorieundervisning i store grupper), Barn i Vente (små grupper på 8 kvinder/par) og kombi med Familieiværksætterne som er et særligt tilbud når man eks. bor i Hillerød og Hørsholm kommune. Virker ret seriøst. Stadig er fokus meget ensidigt på jdm/sygepl., så det er det kliniske. Men et godt supplement til det mere helhedsorienterede, som jeg til enhver tid vil anbefale for at blive bedst muligt styrket ud fra jeres personlige historie og ressourcer.

  Nyd jeres maver – her har vi huset i presening, da alle de gamle tegl er pillet af.

  Kh

  Annika 

   

  som svar til: Præsentations-tråd #2728916
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære februargravide,

  Jeg hedder Annika og tillader mig først og fremmest at ønske jer tillykke med jeres graviditeter, dernæst at sige, at har I spørgsmål til stort som småt vedrørende jeres graviditet fysisk, psykisk, forberedelse, valg af fødested, hvem skal med, osv. osvs. – “det hele”, så spørg løs. Jeg har en hyggelig interesse ved siden af mit arbejde med familier i en kommune som fødselshjælper (ikke medicinsk, også kendt som en doula), og jeg synes, alle gravide fortjener at blive trygge igennem at måtte dele af deres tanker, glæder, bekymringer og nysgerrighed på det at skulle være mor. Så: Skriv løs. Vi har allerede en masse gode dialoger inde på jeres søstertråd af marts gravide 😀

  KH

  Annika

  som svar til: Hej :o) #2728915
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Tror at det jeg ikke er så vild med ved hospitalernes tilbud er, at det er foredrag, dvs. meget envejs, og at det er tilladt at stille spørgsmål men man tager udgangspunkt i standarder. Og er der noget, I gravide ikke er, så er det standard. Hver eneste kvinde og hendes partner har deres livshistorie og deres erfaringer og dermed forventninger, som er så vigtige at respektere, hvilket jeg mener, man bedst gør med individuelle eller små hold forløb, hvor man bringer det personlige i spil mere end fødekulturens normer.

  som svar til: Hej :o) #2728902
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære Heidi og Fru Bergstrøm,

  Kæmpe tillykke med jer begge to. Sjovt med terminer så tæt på hinanden. Tilbage i 2008 skrev jeg på en terminsgruppe med Anne, som ventede en lille Berta, jeg venter en lille Aron. Vi havde termin med tyve dages mellemrum. Og boede som jer i to forskellige landsdele. Alligevel ville fødefeen, at vi begge fødte vores første barn samme dag! Og til den dag idag er vi venner også In Real Life. Magisk! Og bevis på, at terminsdatoen er et standard skøn. +/2 og -/3 uger faktisk.

  Mht standard str på jeres små spirer: det er igen vejledende. Der er en guide som viser ca mål
  http://www.ouh.dk/wm350193
  Men den bedste guide er den jordemoder, som har scannet jer og som har lavet en helhedsvurdering af jeres baby ud fra andre kriterier som viser, hvor langt den er i udviklingen. Endelig er mål jo baseret på en menneskehånd der sætter en prik med musen – då der er variationer. De havde helt sikkert fortalt jer, hvis der var grund til bekymring.

  Mht at fortælle det: mange benytter nakkefold scanningen som milepæl for, hvornår de vil fortælle det til omverden. Måske I ku oveveje at ‘øve jer’ på en på jobbet som I er mere fortrolige med? Nogle venter helt til uge 20 med at sige det. Nogle venter til at andre opdager og gætter hemmeligheden.

  Heidi: tak for at tænke på mig og ombygning. Vi har nu ‘fint’ stillads på huset og tagfolkene kommer på mandag. Vi får gæster i aften og skal jo så teste, om børn kan sove fra snskkende stemmer i køkkenet som ligger i åben forbindelse med tv stue og den stue, som vi lige nu har indrettet til soveværelse 🙂

  Hvis du er nysgerrig gir jeg gerne kaffe og snakker graviditet en eftermiddag eller aften 😉

  Nyd livet i og uden for maverne.

  Kh

  Annika

  som svar til: Hej :o) #2728897
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære Frk. Di,

  TAK for at holde os der følger dig opdateret. Tillykke med Viftende Arme og Ben. Så lykkeligt! Glæder mig til at følge dig og de andre videre. Har du offentliggjort ‘hemmeligheden’, Frk. Di?

  Knus fra en bumlebus 🙂

  Annika

  som svar til: Hej :o) #2728889
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære Frk. Di, Uglen og I andre:

  Frk. Di: God karma til dig idag og det samme til dig i morgen, Uglen. Spændt på at høre, hvordan I oplevede det. Ønsker for jer, at det bliver trygt og med god tid til at nyde de små, slet ikke så små babyer derinde. Tillykke med at I er så langt nu.

  Knus

  Annika

  som svar til: Hej :o) #2728884
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære Uglen, Frk. Di og i andre på tråden,

  Spændende og tankevækkende hvor forskellig en “pakke” man får, når man er gravid region H og region Sydjylland.  Spændende også, hvad de forskellige elementer i pakken giver jer som gravide i forhold til information, tryghed mv.:

  Egen læge: 

  1. lægebesøg uge 6-9, hvis man selv er blevet gravid. er man gravid efter fertilitetsbehandling, er det typisk på klinikken, hvor man har gået i behandling, at man blir undersøgt (tidlig scanning). Her laves svangrejournal, tages blodprøve til doubletest osv. doubletest blodprøverne er vist tidligst uge 8. så måske når man to tidlige lægebesøg.

  2. lægebesøg: uge 24.

  3. lægebesøg: uge 35.

  Egen læge måler blodtryk og tjekker jeres almene helbred som gravide.

  jordemoder/fødested:

  Nakkefoldsscanning 10.-13. uge.

  Første undersøgelse hos jordemoder i 13.-18. uge. 

  Jordemoderkonsultationer: afhænger om, om man er førstegangs- eller flergangsfødende. typisk har man en tid omkring uge 28, 35, 38 og 40. 

  Gennemscanningen i 16.-19. uge.

  Hele kapitlet vedrørende fødselsforberedelse er også vildt individuelt: Hvad tilbyder fødestedet? Er der noget i lokalmiljøet (kommunalt tilbud), aftenskoler osv. Mit tilbud er jo noget, nogle vælger, og som kan erstatte det andet fødselsforberedelse til dels. Min erfaring er noget af det, der giver stor personlig oplevelse af indflydelse at gå til yoga for gravide eller gravidsvømning, afspænding af anden art. Sådan at man både forbereder sig krop og sjæl.

  Mht. alle bekymringerne, som du skriver om Frk. Di: det er sådan noget, man kan sige godt må være der, men det må jo ikke fylde, så du ligger søvnløs. Har du lyst, så skriv til mig på mailen personligfoedsel@gmail.com. Det kan lette at få delt tankerne, få den “eksternaliseret”, som det så fint hedder. Jeg vil gerne følge med i al fortrolighed 😀

  På genhør.

  knus

  Annika

  som svar til: Hej :o) #2728874
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Se her, I kan tilmelde jer via Altombørn så I kan følge babys udvikling uge for uge. Smart! http://altomboern.dk/user/192896/signups

  som svar til: Hej :o) #2728873
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære Alle,

  Fra søndagskvisten her i mit eget “redebyggeri” i form af, at vi skal downsize familiens jordiske gods for en periode frem til jul, fordi vi skal have lavet vores tag, så alt vi har på 1. salen skal pakkes ned og enten væk eller findes plads til i stueetagen, hvor vi skal bo sammen to voksne og to raske drenge på 5 og 7 år. Det er en enorm sund øvelse i at tage stilling til, hvad vi behøver, for at være glade. Lidt lige som når man skal pakke til en ferie. Samtidig er der jo de her forventninger til, hvordan der skal være i et hjem, hvor vi skal fungere 24-7 i hverdagen. Hvor der skal være plads til, at drengene kan have venner med hjem, hvor TV pt. er afsporet, fordi en elektriker har kappet strømmen til førstesalen, hvor der åbenbart var forsyninger til TV pakken. Hvor to børn skal sove i samme værelse som deres forældre – og hvordan bliver det lige. Vi er fortrøstningsfulde, manden og jeg, men det skaber omvætninger, hvilket jeg tænker er et nøgleord også i jeres tilværelser lige nu. Redebyggeri og omvæltninger.

  Når I nærmer jer den første “rigtige” scanning, nakkefoldsscanningen, så er der jo en masse tanker om, hvordan det bliver, når I officielt bliver meldt ind i klubben af gravide. Gravide som skal følges med jordemodertjek og siden midtvejsscanningen, eller gennemscanningen, når der skal ses nærmere på baby(ernes) indre organer mv. Mon I fejrer tiden efter den nakkefoldsscanningen med at købe et lille symbol på, at der er familieudvidelse på vej? Et stykke legetøj, et stykke tøj? Eller er I overtroiske? Det er helt normalt at være sådan lidt forsigtig. Nogle vil ikke engang have en barnevogn ind på matriklen, før baby er ude i lyset. Hvordan mon I har det med sådanne ritualer og tabuer?

  Det er en omvæltning at skulle til læge, fordi man er i lykkelige omstændigheder. Læger er jo rigtig gode til at have med syge at gøre. Mon de har glemt, at man godt kan komme til dem, fordi man er så rask, at man er gået hen og blevet gravid? Læger er også gode til at skelne mellem normal og syg. De er måske knap så gode til at håndtere en følsom gravid, der har brug for at blive givet tid, omsorg og en god forklaring. Det er ikke rart at blive hastet igennem. Det forestiller jeg mig, at I vil opdage og opleve fra nu af. Hvorfor det også kan være lidt sårbart til jordemoderkonsultationerne, der også er på tid. Selv om de fleste jordemødre er rigtig gode til at give sig tid og til at give jer oplevelsen af, at I bliver mødt med ro og med tid til spørgsmål.

  Frk Di: Du spurgte til, hvad en doula er. Doula betyder egentlig “kvinde som tjener”, fordi det er en oldgammel tradition at have en personlig fødselshjælper med undervejs i graviditeten og til fødslen. Og hvorfor har jeg så valgt at uddanne mig til doula? Jamen, det er netop fordi, vi er nogle, der oplever, at systemet måske ikke giver den nødvendige støtte til gravide og fødende, at vi har sat os for at give muligheden for, at man kan have en professionelt uddannet, der kan være personlig og som kan være en gennemgående person, når I som gravide og fødende ellers oplever “vagtskifte” med skiftende sundhedsprofessionelle. En doula erstatter ikke far eller anden personligt pårørende til fødslen. Slet ikke. Nærmest modsat oplever jeg, når jeg er doula, at far får en mere tydelig rolle, fordi jeg jo også er med til at forberede ham til fødslen. Fødslen er jo fødseldag for jeres (første) fælles barn, så det skal gerne være en oplevelse med nærvær, tillid og følelsen af at mestre sammen, når jeres lille ny skal se lyset. Når jeg siger, at jeg er professionelt uddannet, er det fordi, jeg har fulgt en uddannelse lavet af en jordemoder (Pia Hern hedder hun) og med undervisning og efteruddannelse fra jordemødre og andet godtfolk med specialiseringer. Eks. fødselshypnose, akupressur (som vi tidligere har berørt i forhold til kvalme), rebozomassage (særligt udviklet til gravidiitet og fødsel), mv. Jeg er sådan set bare en kvinde som selv har født, hvilket er kravet for, at man kan uddanne sig til doula. Men også en kvinde, der går op i, at andre kvinder skal have mulighed for at få trygge og berigende graviditeter og fødsler som start på moderskabet. Jeg har en hjemmeside, men da det vist ikke er populært her på siden at lave reklame, tænker jeg, at I bare kan maile til mig, så giver jeg linket og selvfølgelig gerne en forklaring med på vejen. personligfoedsel@gmail.com. Nå, nok om doula.

  Så spændende med jeres næste uger, som kan føles som år, men fire uger som gravid kan ikke sammenlignes med fire uger i al almindelighed. Dyk ned i detaljen og dyrk den dag for dag. Læs de gode tips om, hvad der sker med kroppen. Mener der er nogle gode beskrivelser herinde også af babys udvikling og jeres krops udvikling uge for uge. Skriv dagbog. Forkæl jer selv dagligt. Gør det til en hellig tid. Omfavn sårbarheden og bekymringerne. I er en omvæltningernes og redebygningens tid. Amen!

  Tilbage til mit eget husroderi på en søndag, hvor solen kysser os alle.

  Knus herfra.

  Annika 

  som svar til: Hej :o) #2728857
  AnnikaDoulaAnnikaDoula
  Medlem

  Kære jer,

  Det at gå med en stille forventningsfuldhed og samtidig en kæmpe lyst til at afsløre hemmeligheden. De første uger/måneder, hvor alt kan ske og bevidstheden er på overarbejde. Symptomtolkning. Er det her virkelig mig?! Fantastisk og frygteligt. Surrealistisk. Hvordan kan man rumme så store følelser og begribe så mikroskopisk en spire?

  Jeg fotograferer meget (også gravide og fødsler og sådan noget) og oplever, at det kan være meget terapeutisk at arbejde med de små tidlige forandringer igennem at ta billeder. Gå en tur eller søg hen til et mentalt sted, hvor I er trygge og føler jer hjemme. Tag billeder af stedet. Måske ser I det på nye måder, fordi graviditeten er en magisk tilstand, der giver kæmpe indsigt. Billederne vil være et holdepunkt i en tid med usikkerhed og bekymringer. Måske er det ansigtet der skal udforskes? Måske maven? Måske detaljen det sted, I drages imod? Prøv det!

  Knus

  Annika

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 322 i alt)