050808

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 92 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Så er det næsten slut med flasken. #2562170
  050808050808
  Medlem

  Hej, vil bare lige indskyde at grunden til at det først tilrådes at de små væsner får A38 når de er 1 år er, at der er stort indhold af protein i det. Det samme med Ylette. Men ja, det er altså lidt skægt hvor forskellige holdningerne til mange ting er – man må vist bare stole på sin egen sundhedsplejerske og sin sunde fornuft!!

  Vh. Mai

  som svar til: Gode råd vedr. vælling #2561930
  050808050808
  Medlem

  Ja overskriften siger vidst et hele. Jeg er bare nysgerrig efter at vide om I giver grød udover vællingen, jer der har succes med vælling?!!

  Vh. Mai og Augusta 060808 (som overhovedet ikke synes det med grød er et hit!)

  som svar til: “Godnat og sov godt” #2561874
  050808050808
  Medlem

  Jeg kunne da godt tænke mig at høre hvilke rutiner og rytmer i har ved sovetid? Jeg har ikke selv læst bogen, men kunne godt bruge lidt inspiration herhjemme.

  Vh. Mai

  som svar til: Dagpleje eller vuggestue?? – hvad vælger I?? #2561774
  050808050808
  Medlem

  Vi har også tænkt i de baner – mest fordi vi allerede skullle ønske pasningssted inden Augusta blev 2. mdr. Vi er egentlig mest til dagpleje, på trods af at det er uddannet personale i en vuggestue. Vi har bare begge dårlige erfaringer med, at det f.eks. hurtigt bliver samlebåndsløsninger i en vuggestue, fordi der er så mange børn. Det er mere intimt i en dagpleje, men her kan man selvfølgelig være uheldig at få tildelt en, hvor kemien ikke passer godt. Der er så flere voksne i vuggestuen, og der skal nok være en, man kan med.
  Fordelen ved en vuggestue er, at man kan finde et børnehus, hvor barnet kan fortsætte i børnehave og derfor ikke får så markant et skift, når den tid kommer.
  Inden vi sendte ansøgningsskemaet til kommunen var vi ude at besøge 2 børnehuse, og endte med at søge en vuggestue som 1. prioritet. En dejlig institution med kun 1 vuggestuegruppe og med gode udfoldelsesmuligheder på legepladsen og i nærområdet. Som 2. prioritet blev det så dagpleje – dem kunne vi desværre ikke besøge! Augusta skal starte d. 1 august næste år – ville ikke kunne bære at skullle sende hende afsted tidligere!

  Er det også vuggestuen i jeres by, som du har dårlige erfaringer med? I så fald ender det vel med dagleje (her er jo også pasning på trods af sygdom og ferie – børnene kommer bare i gæstepleje, hvis man ønsker det). Men ellers vil jeg råde dig til at tage på besøg i vuggestuen og spørg ind til deres værdier mm.

  Mvh. Mai

  som svar til: Vil ikke sove i egen seng…. Gode råd søges #2561559
  050808050808
  Medlem

  Hej Louise.

  Kunne det være et af de berømte tigerspring/udviklingsspring som Victoria går igennem? – der er et omkring 8 ugers alderen.
  Når hun normalt gerne vil sove i sin egen seng, men nu lige pludselig absolut ikke vil ligge selv, kan det måske være hendes måde at give udtryk for, at hun bare gerne vil være i nærheden af jer.
  Jeg tror ikke du skal være bekymret for at du kan give hende nogle dårlige vaner ved at lade hende ligge hos jer. Ikke i den alder! Hun skal nok ende i sin egen seng igen.
  Vi prøver også herhjemme med at lægge Augusta i egen seng efter aften-amningen, som du også skriver I gør. Her lykkes det nogle dage og andre dage vil hun bare ikke. Så der er ingen rytme i det endnu. De fleste nætter ligger hun også i smørhullet, hvilket jo er dejlig nemt for mig, når hun skal ammes om natten.

  Mvh. Mai

  som svar til: Nora Malkeko!! #2561477
  050808050808
  Medlem

  Tak for responsen. Augusta spiser som regel kun fra det ene bryst ved et måltid, så jeg vil forsøge mig med at malke ud fra det bryst hun ikke spiser af. Og meget godt lige at have i baghovedet evt. at lade hende stimulere nedløbsrefleksen inden.
  Uanset hvad er det jo godt med lidt modermælk i fryseren til vores kære små skal til at have grød – så skal der jo blandes lidt i. Jeg har iøvrigt hørt at man kan fryse ned i isterningeposer eller bakker, så er det også meget nemt lige at tage op. Så nu tager jeg godt fat om pumpen og samler stor tålmodighed, og så er det bare i gang!

  Vh. Mai og Augusta – som på andendagen sover i sin egen seng helt oppe på førstesalen og har gjort det i 2½ time nu…!

  som svar til: Bæresele #2561304
  050808050808
  Medlem

  Vil bare lige tilføje at en anden grund til, at de skal sidde med hovedet ind mod brystet er, at verden kan virke for uoverskuelig for dem de første to-tre måneder, hvis de vender udaf.
  Jeg synes egentlig bæreselen er god, det er bare hulens svært at få hende placeret synes jeg!!

  Vh. Mai og Augusta

  som svar til: Nora Malkeko!! #2561476
  050808050808
  Medlem

  Nu har jeg så lige læst lidt tilbage i debatten at en foreslog at give mme for en aften. Det havde jeg ikke selv skænket en tanke. Sagen er nemlig den, at jeg er inviteret til noget komsammen med min gamle folkeskoleklasse om en måneds tid, og ku’ egentlig godt tænke mig at farmand stod for maden den aften, så mor ku’ ha’ lidt timer for sig selv! Så mme er da selvfølgelig også en mulighed, så brystpumpen kan ryge tilbage i skabet!
  Hmm… Jeg ved det sgu ikke rigtigt!

  som svar til: Sut! #2561523
  050808050808
  Medlem

  Vi er også rigtig glade for sutten her i huset – det er en god trøst og så er den nemmere at snuppe senere hen end en sut.
  Augusta har heldigvis været flink til at tage den til sig. Jeg giver hende den når hun viser tegn på suttebehovet – f.eks. når hun sutter meget på hænderne eller er meget ked af det.
  Vi skal ofte insistere lidt kraftigt inden hun tager sutten, vi bevæger den lidt inden i munden på hende mens vi rokker hende frem og tilbage, og til sidst tager hun fat. Det kan godt virke for andre som om hun ikke gider den, men når hun først har fået ordentlig fat er det en rigtig god trøst, og hun falder med det samme til ro og tit også i søvn.
  Håber I får held med at få sutten i brug.

  Vh. Mai og Augusta 060808

  som svar til: hænder #2561167
  050808050808
  Medlem

  Hejsa.

  Jeg ved faktisk ikke hvornår de små begynder at opdage hænderne, men et tigerspring er et ryk fremad i udviklingen.
  Det sker ca omkring 5 uger, 8 uger, 12 uger og 15 uger (længere frem kan jeg ikke huske!), og barnet kan i denne periode virke omklamrende, græde meget osv. fordi verden virker meget stor og uoverskuelig. Et tigerspring kan vare fra dage til uger – forskelligt fra barn til barn. Men bagefter har barnet udviklet sig og tilegnet sig en ny færdighed. Så hold godt øje efter nye ting, hvis den lille virker mere umulig end normalt.

  Vh. Mai og Augusta.

  som svar til: Ændring af søvnrytme…..laaangt :-) #2561171
  050808050808
  Medlem

  Hej Line.
  Vi har også el lille pige, der er mest vågen om aftenen. Der er absolut ingen rytme i hendes søvn endnu. Men jeg ville bare lige indskyde mht. aftenmåltiderne, at grunden til at de kære små vil spise oftere om aftenen er, at der er forskel på mælken i løbet af dagen. Om morgenen er mælken bedst og fyldt med proteiner, måske det kunne ligge til grund for at Freja gerne vil ha’ sit morgenmåltid efter skiftningen. Om aftenen er mælken fyldt med kulhydrater og er derfor mindre mættende.
  Vil da gerne høre hvad sundhedsplejersken svarer dig.

  Vh. Mai

  som svar til: Sidste augustbaby kom.. og revnede brystvorter #2561123
  050808050808
  Medlem

  Tillykke med den lille guldklump.
  Jeg kender alt for godt den med revnede brystvorter – av av av. Pludselig går lidt af hyggen ved amningen af. Jeg har haft god erfaring med lanolin-salve fra apoteket (laninoh tror jeg den hedder, findes i en lilla tube). Den skal ikke tørres af inden bebsen sutter, og jeg synes den har helet revnerne hurtigt.
  Håber du kan bruge de forskellige råd og finde det, der virker bedst på dig.

  Vh. Mai

  som svar til: kan baby påvirkes af mor er små syg? #2561054
  050808050808
  Medlem

  Hej Signe.
  Jeg tror da godt de kære små kan mærke, hvis mor ikke er på højkant på en eller anden måde. De er mestre i at lure stemningen af. Måske kan det også være at der sker rigtig meget i Svend Eriks udvikling netop nu, og det er derfor han bare vil være tæt på dig hele tiden og gerne med en babs i munden. Det siges jo at børn går igennem det første tigerspring i 5 ugers alderen – plus/minus.
  God bedring med dig.

  Vh. Mai

  050808050808
  Medlem

  Hej Signe.

  Wow for en fødselsberetning. Sikke en omgang du og din mand har været igennem, men hvor var det godt at enden var god. Et stort tillykke med jeres dejlige guldklump.

  Vh. Mai og Augusta 060808

  som svar til: bliver sat igang i aften #2560526
  050808050808
  Medlem

  Hej Laila.

  Hvor er det spændende og det bliver dejligt for dig endelig langt om længe at se dit lille pus.
  Rigtig meget held og lykke og jeg ønsker dig den bedste fødsel og en fantastisk oplevelse.

  Vh. Mai

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 92 i alt)