sansesart baby

Alt om Børn Fora Debatfora Ordet er frit sansesart baby

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 30 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #616460
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej mødre/forældre,

  Jeg har et barn på 13 mdr og hun har været sansesart siden hun kom til verden.

  småtspisende, sjatsover, mange spændninger i kroppen. Har været til forskellige alternative behandlinger som kiropraktikator, kranio sakral terapi, zoneterapi. Ingen af disse behandlinger har haft de store resultat på forebedring.

  Jeg blev bevidst at hun er sansesart da hun var 9 mdr. Selvom hun er 13 mdr nu, så svøber jeg hende stadigvæk. Da det er den eneste metode der giver hende ro på.

  Hendes største udfordring idag er berøringsangst. Hun bliver irriteret når nogen rør hende. Og når der er mange mennesker i et rum, så bliver hun irriterede og pjeveset. Hun elsker tilgengæld at være sammen med børn, men når hun er sammen med dem så ved hun ikke rigtigt hvordan hun skal lege med dem. Hun er voldsom i sin kontakt til dem fx. hun hiver i dem. Hvilket kan generer de andre børn. 

  Hun sover meget dårligt pga luft i maven og forstoppelse. Det er desværre noget der ligger i min mands familie, hvilket mit barn har arvet. 

  Hendes humør skifter rigtig meget. Lige så snart vi har vænet hende til at sove når vi ligger hende i hendes seng uden at skulle kæmpe med at vugge hende i flere minutter eller timer, så går der desværre kort tid efter hvor hun alligevel vil blive vugget før hun kan sove.

  Hun kan ikke lide at man ændre på dagens rutiner.

  Vi har gået til en privat ergoterapeut hvor hun har vist os nogle simple øvelser som skulle så stimulerer hendes sanser mellem 4-6 uger. Efter de 6 uger holdt jeg lidt pause da det har været en stor opgave på mine skulder, så vendte det hele om ligesom før. Jeg kan ikke se nogen forskel på forbedring. Er begyndte at miste håbet på at hun vokser fra det.

  Meget belastende og krævende. Vi får ingen søvn om natten i øjeblikket, da tandfrembrud flere steder i munden generer hende. Jeg klapper mig selv på skulderen når jeg alligevel kan klarer dagens udfordinger med hende.

  Hvad er jeres erfaringer med sansesarte børn? hvad har i gjort for at hjælpe dit barn? 

  Har i søgt hjælp hos bestemte steder? Er dit barn vokset fra det? Og hvor lang tid tog det før dit barn blev en hel anden baby/barn?

  En stor kram til jer der kæmper med jeres sansesarte børn. Da desværre ikke alle forstår vores smerte med disse børn. 

   

  #2718771
  Mutti86Mutti86
  Medlem

  Hej med dig

  Ja kæmpe klap på skulderen til dig- hvor er du sej!

  Min store dreng på fire var også ret sensitiv som baby/tumling. Dog ikke i en sådan svær grad som du beskriver med din datter.
  Min søn havde kolik indtil han var en 5-6 mdr, han led af massiv forstoppelse- han sov sindssygt dårligt- sku vugges/gåes med og der sku ingenting til så vågnede han med et vræl, det kunne fx være hvis gulvet knirkede når vi gik. Han kunne ikke magte mange mennesker samlet på en gang, og han kunne i det hele taget ikke rigtig magte at komme ud af huset og have med andre mennesker at gøre end mig og hans far. Det viste sig at han var låst i nakken og skæv i kroppen- så det hjalp gevaldigt på kolikken da vi kom til kiropraktor, og da en børnelæge anbefalede movicol i stedet for lactulose.
  Mht sensitiviteten har det først fortaget sig da han kom i børnehave- nu har han stort set ingen problemer med “fremmede”, går raskt til nye opgaver og magter mere og mere ændringer i rutinerne.

  Hans lillebror er født i uge 27 d. 2/9-12 og er derfor også i risikogruppen til at blive “sart”, tiden må vise hvordan hans tidlige start på livet vil påvirke ham på det område. Jeg er dog medlem af dansk præmatur forening- og jeg ved at rigtig mange mødre kæmper med netop samme problemer som din datter. Har i overvejet kugledyne? Mange sansesarte børn har glæde af sådan en.
  Jeg går ud fra at din datter er født til tiden?! Men hvis du er på facebook, så prøv i find gruppen der hedder “dansk præmatur forening”, gruppen er lukket men du kan anmode om medlemskab, mange mødre vil ku dele ud af deres erfaringer til dig derinde!

  Håbet du kunne bruge mit svar til noget.

  #2718774
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej mutti86,
  Tak for dit svar. Tak fordi du gav mig i det mindste håbet om at min datter vil blive på lige fod med de andre raske børn der kan tåle ændringer i løbet af dagen. Jeg har på en eller anden måde mistede håbet på at hendes sanser bliver stimuleret for altid.
  Vores største problem er at vi svøber hende og jeg aner ikke hvordan vi kan komme ud af det svøb da det giver hende en form for fred og ro i kroppen.
  Det andet er at hun har mange tænder og er i gang med at få endnu fem stykker på en gang og maven generer hende . Og tænder gør ondt. Ingen lyst til mad og ingen rigtig søvn hverken dag eller nat. Plus har hun problemer med venstre øjne som bliver brugt sparsomt.
  Og for et par dage siden sagde min veninde at jeg skulle ændre sut toppen med seks huler i når hun er blevet stor. Siden da drikker hun meget lidt. Jeg ved ikke om det er bedst at vende tilbage til sut toppen med to huller.
  Hvad er dine erfaringer med toppen af sutten. Hvor mange huller gav du din søn da han var 13 mdr. Nu er min datter også sansesart i munden så måske er det derfor at hun ikke kan tåle flere huller i sutten.

  Ja min datter kom fire dage efter terminsdatoen.
  Og ja det er hvad jeg også ved om kugledynen men min datter kunne slet ikke lide den.

  #2718776
  Mutti86Mutti86
  Medlem

  Tænker du på hullerne til sutterne i sutteflasken? Jeg kan huske at der kun var et hul i dem vi brugte til min søn. Hullet var bare lidt større end på de sutter til spædbørn.
  Hvis det er din erfaring at hun trives bedst med det hun brugte før- så ville jeg gå tilbage til det hvis det var mig.
  En vigtig ting jeg har erfaret er, at jeg ville ønske jeg ikk havde brugt så meget energi på at lytte til andre som forsøgte at putte min søn i en kasse sammen med andre børn- lyt til dig selv- tro på dig selv- du kender dit barn bedst. Og så er det lige meget om hun sku bruge en anden sut med den alder hun har- kig på hende og gør det hun trives med. Børn er indvider, ingen børn er ens.

  Mht svøb; kunne en voksi-pose/slee bee være et alternativ til svøbet? Der er hun stadig tæt omsluttet.

  #2718780
  FrkskrukFrkskruk
  Medlem

  Har lige set dit nye indlæg… Nu ved jeg ikke hvor i landet du bor, men jeg ville da umiddelbart tænke at det var bedst for et sansesart barn at komme i dp, hvor der kun er en voksen at forholde sig til?

  #2718777
  hl2006hl2006
  Medlem

  Ja hullerne i sutten.
  Har købt slee bee og vil bruge den. Den kunne man selvfølgelig prøve.
  Jeg valgte mødregruppen fra da jeg følte mig ked af det gang på gang når de kunne se at min datter ikke kunne sove som deres børn og at hun drak for lidt mælk og at hun var besværlig og var ked af det.
  Min familie bor ikke i nærheden så jeg begyndte ikke at rejse til dem når jeg havde lyst da jeg kunne se at hun havde andre behov.
  Hvordan gik det så med din søn da han startede i vuggestue? Var der nogle ting du informere pædagogerne om i forhold til at din søn var sansesart. Jeg gjorde det da min datter startede første gang i vuggestuen og blev stemplet for at være et sygt barn. Der var ingen respekt for at hun er sansesart og ikke syg har ikke tænkt mig at sige det til den nye vuggestue, som hun skal starte i forhåbentlig i om ikke lang tid.

  #2718779
  FrkskrukFrkskruk
  Medlem

  Nu har jeg ikke sansesarte børn, selvom jeg tror at alle børn har en snert af det i sig. Men.. Jeg tænkte mht søvn så prøv en sovepose, de kan bla købes i ikea og i den blå avis koster de ingen penge.

  Vil sige ligesom Tina – lyt til dig selv. Det kan være utroligt selvforstærkende at begynde at søge rundt på nettet efter svar, selvom jeg fuldt ud forstår dit behov for info. Jeg har selv været igennem et langt forløb med min mindste søn, da han var bitte baby og jeg ville ligesom Tina havde ønsket at jeg ik havde forsøgt at kategorisere ham. Men man bliver bare desperat og det er en naturlig del.

  Og kunne det ikke være en ide at give hende noget panodil, når hun skal sove (og måske spise)? Det kunne du jo ringe og spørge lægen om. For uden søvn og på tom mave er der ingen baby/barn som er sjov at være sammen med. Uanset om de er sansesart eller ej.

  Jeg ønsker dig og din familie alt det bedste.

  Kh Helle

  #2718781
  thrupsthrups
  Medlem

  Julie er også sansesart, dog ikke i samme grad som din datter. Hun kunne slet ikke klare besøg hos svigerfamilien indtil hun var næste et år og jeg blev stemplet af dem som en hønemor.

  Hun blev svøbt stramt længe og sov bedst med et hæklet tæppe over ansigtet, kunne ofte ikke finde ro andre steder end på mit bryst. Hun er ørebarn og med de ondeste ørepiner hos et sanse sart barn er det slet ikke sjovt. Da hun startede i DP hos en meget aktiv og udfarende DP var det helt galt og hun skreg i angst hvergang hun skulle afleveres, efter 4 mdr startede hun hos en ny DP og lige fra starten var hun tryg og glad. Da hun startede i BHV gik hendes udvikling helt i stå fordi hun havde svært ved at håndtere alle de indtryk hun fik på engang, så børnefys har været indeover og vurderet hende til at være helt normal men lidt tilbage grovmotorisk. Det vidste vi godt da hun aldrig har gjort noget uden hun følte sig helt sikker på det.

  Julie er fornyligt rykket op til de andre store i skovgruppen, fordi hun selv gav udtryk for at det ville hun gerne så vi bad om at få hende rykket op så hun nu er sammen med de børn der har samme alder som hun selv. Hun er nu 4½ år og en glad pige der sjældnere får de der “overloads” hvor hun bare intet kan håndtere, det har krævet meget tålmodighed og ro fra vores side men det giver stille og roligt bonus nu.

  Trine

  #2718784
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej Trine,

  Tak for dit svar. Du skriver at i fik svøbt hende i lang tid og det skulle også være stramt ligesom her med min datter. Hvor gammel var hun sådan cirka.

  #2718783
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej Helle,
  Tak for dit svar 🙂

  Jeg har købt en sovepose fra Tyskland hvor den er mere tyk i det og den har længe ærmer. Hun kunne ikke sove ret godt fordi hun fik alligevel ikke den tæthed som svøb.
  Jeg giver hende panodil hver aften og nogle gange også midt om natten, men og omdagen i håb om at hun kan sove bare lidt mere, men det hjælper ikke altid.
  Jeg har hørt forskelligt om dp men ja måske er det bedste for min datter da hun møder få børn og en voksen. Jeg vil bare ikke have at hun væner sig til få mennesker fordi sådan er desværre ikke virkeligheden ogun kommer til at møde mange mennesker senere hen. Hun er tilgængæld meget glad for børn og når hun ser andre børn så bliver hun også glæd og vil lege med dem.
  Hun følte sig desværre utryg i den første vuggestue håber at hun finder trygheden i den nye.
  Min datter er motorisk dygtig. Det siger både børnelægen og den private ergo som vi har afsluttede nu. Hun har lav touns og det kan fys komme ind på banen.

  #2718785
  Mutti86Mutti86
  Medlem

  Hej igen.

  Min søn gik ikke i vuggestue, men dagpleje. Jeg vil klart foretrække dagpleje fremfor vuggestue. Synes ikke du skal være bange for det med at hun så ikk får vænnet sig til mange mennesker, for uanset hvordan du gør, så vil tingene kun komme til at ske i hendes tempo. Dagplejen kommer jo også ud blandt andre dagplejere og deres børn, så helt indelukket er det jo ikke.

  Men jeg forklarede vores dagplejemor at min søn var sensitiv og havde svært ved fremmede og for mange indtryk- og heldigvis havde vi verdens bedste dagplejemor som tog hensyn til min søn og hurtigt lærte at læse ham ligesom jeg, og vidste hva hun sku gøre for at hjælpe ham.
  Hun er helt klart en af grundene til at min søn var så dygtig til at starte i en børnehave med 100 børn.

  #2718787
  hl2006hl2006
  Medlem

  Hej 🙂

  Tak igen. 

  Ok, så børnene har mulighed for at se flere børn og andre dp mødre. Meget fint. Vil meget gerne undersøge det her i min kommune. 

  kunne din søn så sove da du var uden for. Det mærkelig er at min datter kan sagtens sove ud i bilen i autostolen eller barnevognen når jeg går ud med hende en tur uden at blive svøbt. Problemet er bare at der går meget kort tid og så vågner hun op når jeg lad barnevognen stå udenfor.

  når jeg er hjem og skal ligge hende til at sove i hendes egen seng i hendes værelse, så skal vi svøbe hende.   

  #2718789
  Mutti86Mutti86
  Medlem

  Sådan er det i min kommune hvert fald. Der er dagplejemødrene opdelt i grupper på ca 4-5 dagplejemødre, og hver gruppe mødes to gange om ugen- en gang i legestue og en gang til gymnastik. I starten kunne min søn ikke kapere det der legestue og gymnastik, men vores skønne dagplejemor sad så bare med ham, skærmene ham lidt og gav ham lidt ekstra opmærksomhed mens de andre dagplejemødre så efter hendes andre børn. Og langsomt vænnede min søn sig mere og mere til den gruppe og til sidst tumlede han rundt ligesom de andre børn.
  Kan huske der var en mandlig tilsynspædagog (der skal jo føres tilsyn med dagplejemødre), og det var et kæmpe problem hver gang han dukkede op- min søn skreg og skreg- det ku han bare slet ikke kapere, eller hvis der var bedsteforældredag i legestuen så ku han ikke kapere de andres bedsteforældre. Det var nogle hårde år, og tro mig jeg har også fået mange sure miner fra folk og blevet kaldt pylremor og jeg ved ikke hvad- men skid på hva andre siger, bare husk på at det er fordi de ikke ved bedre.

  Jeg havde mange problemer med at få min søn til at sove om dagen- som skrevet før sku der ingenting til at vække ham. Nogen gange var jeg så desperat at jeg startede bilen og kørte en tur med ham- så faldt han i søvn, og så når vi kom hjem lod jeg ham sidde med en babyalarm i bilen. Fy fy vil nogen nok sige- men det er fordi de ikke forstår hvor desperat man som mor kan blive med sådan et “besværligt” barn.

  #2718794
  FrkskrukFrkskruk
  Medlem

  Til det ned at svøbe og vugge… Hvis du er træt af at det er sådan det skal foregå, så ta en kold tyrker. Der er simpelthen ikke andet for. Det kan jo også have været en vanesag. Det gjorde vi med vores mindste søn, da jeg simpelthen ikke kunne klare at gå og vugge ham i søvn mere pga min ryg. Så stoppede vi og det var hårdt i nogle dage, men så gik det bedre. Du kunne prøve ‘godnat og sov godt’-metoden (en bog), hvis du er klar på at der skal ske en forandring.

  Som Tina siger, så kommer dp ud blandt mange andre dp’ere, så de skal nok blive socialiseret.

  Kh Helle

  #2718795
  thrupsthrups
  Medlem

  Jeg tror vi begyndte at løsne svøbet ved 9mdrs alderen, sådan at vi svøbte hende stramt til hun sov og så løsnede det lidt når vi gik i seng, langsomt lærte hun at sove uden, men det tog tid.

  Måske hun sover bedre hvis hun i en periode kun sover et sted (barnevognen), så madrassen og pladsen altid er den samme. Når hun så har lært at sove kunne I tage fat på at lære hende at sove i sengen.

  Den lave tonus kender vi alt for godt fra vore yngste der er meget hypermobil, hun var ca 20mdr da hun lærte at kravle og lærte at gå knapr 2mdr senere. Hun forbløffer pædagogerne i VS hver uge med hvilker yderstillinger hun sidder godt i. Kan din datter kravle eller gå?

  Trine

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 30 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.