Jern???

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2692801
  2011mor2011mor
  Medlem

  fra de er 2 uger gamle op til 1 år og alle skal have det.. Hvis barnet er mørkt skal det muligvis have dråberne længere tid. 

  Og selvom man er 4. gangs kan tingene jo godt være glemt (eller ændret!)

  Knus Janni, aprilgruppen

  #599135
  LoneStryhnLoneStryhn
  Medlem

  Er der nogen som ved hvornår man begynder at give børnene jern? og er det alle der skal have det?

  Ja, tænk at jeg som 4. gangs mor skal spørge om dette 😀

  Hilsen Lone

   

  #2692802

  Hej Lone

  Det anbefales at give børn jerndråber dagligt, fra de er 6 måneder til de er 1 år. Børn, der med sikkerhed får mindst 400 ml jernberiget modermælkserstatning (det er plejer alle mme at være) eller tilskudsblanding, behøver ikke jerndråber.

  Børn, der er født til tiden, har ved fødslen jerndepoter, som sammen med jernindholdet i modermælken kan dække barnets jernbehov de første 6 måneder, men herefter begynder jerndepoterne at være tømte. Når barnet begynder at få mad i overgangsperioden, falder optagelsen af jern fra modermælken.

  Tror 2011mor mener d-dråber.

  kh Usha 20+0 og mor til luna 19 måneder.

  #2692804
  #2692806

  Hej igen 🙂

  Det er faktisk alle børn der fra 6 måneder har behov for jern enten i form af dråber i forbindelse med måltid (se dosering på flasken) eller som mme (de er som regel jernberiget. fx nan2). Barnet har i denne overgangsfase opbrugt sit medfødte depot og har derfor brug for at få det udefra.

  Det er rigtigt at for tidligt fødte skal have fra fødsel, men det er fordi de ikke har det medfødte depot af jern.

  kh Usha

  #2692803

  @mor2011, Tror, du forveksler jern med d-dråber. Det er d-dråber, man skal have fra 2 uger og op til et år og som man skal være ekstra opmærksom på at få nok af, hvis barnet er mørkt…

  Jerntilskud gives som regel kun til fortidligt fødte.

   

  Mille.

  #2692815
  DitsenDitsen
  Medlem

  Det er rigtigt at det anbefales alle at give jerndråber fra 6 mdr. Men det er kun meget få børn der lider af jernmangel. Da det ikke gør noget med jerntilskud anbefaler man det til alle for at undgå jernmangel.

  Jeg giver det ikke, da jern har den ulempe at det er meget forstoppende. Min datter har i forvejen meget træg mave her efter hun er begyndt på grød. Hun stopper helt til, hvis hun får jern. Det er meget usundt for tarmsystemet og dermed er det pest eller kolera.

  Jeg prøver at give hende MME i kop ved måltider for at dække lidt jernbehov, men ellers håber jeg bare at hun ikke er et af de få børn der lider af jernmangel.

  Kh Ditsen

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.