Hvordan kommer vi af med sutten?

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe September 2007 Hvordan kommer vi af med sutten?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #595125
  puffelinepuffeline
  Medlem

  Hej mødregruppe

  Nu SKAL den sut ud af huset!!! Thea er 3,5 år – vi har veloverstået lillebrors ankomst, er flyttet i nyt hus og hun er begyndt i børnehave. Så der ER ikke flere undskyldninger for at udsætte det. Vi har “aftalt” med hende, at når far har haft fødselsdag (midt i maj), så skal vi give sutterne til nogle babyer, der har brug for dem. “Vi skal ned i butikken og aflevere dem, og så må man få lige det legetøj, som man gerne vil have.”

  Men ét er jo “aftalen” – hvordan fører man den ud i livet?  Skal vi snakke mere og mere om det, som tiden nærmer sig?

  Har I nogle gode råd/metoder/succes’er, som I vil dele med mig?

  Hilsen Puffeline, som måske er mere nervøs for reaktionen end nødvendigt er…

  #2687837
  sussansussan
  Medlem

  Phiilp smed sutten i februar og vi har længe snakket om det at nu skal det snart være og når han smed sutten måtte han få noget i legetøjsbutikken – og phillip sagde selv at så ville han have en traktor med to skovle .. så vi snakkede om den der traktor og han fortalte til alle der gad at høre det når jeg smider sutten ud så får jeg en traktor med to skovle.. vi havde ikke sa en dag af han kom selv og sagde i dag skal jeg ikke bruge sut mere 🙂 og han gjorde det … sutterne ble  afleveret til en han er meget glad for.. om aftenene da han skulle sove sagde han at han savnede sutten men  så havde han jo sin traktor med i seng ..  så det gik bare så godt meget bedre  end jeg havde regnet med ..

   

  så der ikke andet for snak meget med hende om det så hun vænner sig til at det er på vej og at sådan er det når man bliver større – det er svært det er okay men det er et skridt videre 🙂 Phillip fik en lillebror i nov og derfor har vi netop også ventet lidt med at tage springet 🙂

   

  Kh Sus

  #2687854
  oktober78oktober78
  Medlem

  Xander (fra feb 08) aflevede sine sutter til sin dagplejemor da han havde sidste dag inden jul før han skulle starte i børnehave. Vi havde talt om det et par uger inden, og aftalt det med DP – så han fik dem med i en pose, og gav dem selv til hende uden brok!

  Om aftenen da han skulle sove tog det ca. en times tid hvor han forsøgte at overtale os til at han bare kunne låne en af lillebrors sutter, så vi sad hos ham til han faldt i søvn – uden sutten:) Den næste aften tog det ½ time – aftenen efter 10 minutter, og siden har der intet været. Selv når han blev ked af det nogle af de første dage – og lillebror på 2 kom og tilbød ham en sut, sagde han pænt nej tak, jeg er stor dreng nu, jeg bruger ikke sut!! Sådan!!

  Så nemt tror jeg ikke at det bliver med lillebror når han engang skal af med sin…

  Mvh. Pia

  #2687855
  phillemorphillemor
  Medlem

  philip fra august 07 smed sutten sidste forår.. det gik egentlig meget nemmere end forventet. Han havde af tandlæge fået at vide at han havde begyndende suttebid, og det vil moderen her ikke have. Så den efterfølgende weekend tog vi en beslutning om at det skulle være slut med sut. Vi brugte så de næste dage på at fortælle ham at på Lørdag skulle han ikke bruge sut mere, og han sagde selv til sin dagplejemor at efter weekenden brugte han ikke sut mere, Vi snakkede meget om det og fortalte at tandlægen sagde at han ikke måtte bruge sut mere og at store drenge ikke brugte sut. Det godtog han fint.

  Den første aften var han lidt pludrede, spurgte efter sutten et par gange, og så fortalte i ham blot at han ikke skulle have sut mere jo. Men det tog ikke meget længere tid end normalt at falde i søvn, han brugte bare sin sutteklud og ynglingbamse (dem skal han stadig sove med).   Næste dag spurgte han ikke engang efter sutten, og så var det ligesom klaret.

  havde ellers frygtet det, for han var meget afhængig af sin sut, men tror bare vi lige fik ramt det rigtige tidspunkt.

  Held og Lykke med projektet

  Helle

  #2687949
  puffelinepuffeline
  Medlem

  Det lyder som om, at jeg skal i gang med det, sådan som jeg også har tænkt det. Jeg håber virkelig, at vi ikke får det store drama, når det sker. Det sidste års tid har aftalen været, at hun kun måtte bruge sut inde i sin seng. Det accepterede hun ret hurtigt, men åh hvor er hun glad for den sut, så jeg frygter det værste.

  Men jeres historier tyder på, at det nok skal gå, selvom man har sutteglade børn.

  Tak igen og god påske!

  Puffeline

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.