Tid til min historie!

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe August 2010 Tid til min historie!

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #583998
  Hopla83Hopla83
  Medlem

  Kære alle

  Jeg har ikke været her længe, så nu synes jeg det var tiden at I fik min historie.

  Vi fik en datter den 23. august. Som jeg tidligere har skrevet lidt om herinde, har hun siddet i sædestilling, og vi fik derfor valget at jeg kunne forsøge at føde hende normalt, eller kejsersnit. Vendingsforsøg lykkedes heller ikke. For at føde normalt skulle nogle forskellige ting være opfyldt, bla. at hun ikke måtte være over 3500 g. og at jeg ikke måtte gå over tid osv.

  De har specialister i svendborg, som er mit fødested, i sædefødsler, og har god erfaring med det. Vi var derfor trygge ved det, og aftalte med lægen og jordemoderen at vi ville gå frem til terminen og se om fødslen ville gå igang, og hvis ikke ville det blive kejsersnit.

  Puha – det har medført mange tudeture, da jeg virkelig ikke havde lydst til kejsersnit, og samtidig var jeg en anelse nervøs ved sædefødsel, fordi man hører mange dårlige historier om det – men omvendt er der virkelig også rigtig mange gode historier, og risikoen er ikke større end den er ved kejsersnit.

  Vi fik en tid mandag den 23. august, hvor vi skulle komme til en kontrolscanning for at tjekke hendes størrelse og om hun stadig lå rigtigt til sædefødsel. Mandag morgen vågnede jeg kl. 4 og synes at jeg havde det underligt og gjorde lidt ondt i lænden og foran. Hmmm, jeg tænkte mon ikke det er plukveerne der er begyndt at tage lidt til. Lå vågen til kl. 7 og vi kørte på sygehuset til scanning ved 10 tiden. Scanningen viste at hun havde fødderne nede ved bækkenet, i stedet for numsen som det kræves for sædefødsel. Derfor havde vi en samtale med en læge bageefter som sagde at man ikke må føde normalt når barnet ligger sådan, da der er for stor risiko, fordi der ikke bliver banet vej for hovedet, når man først føder fødder, og en lang tynd krop, i modsætning til hvis numsen er først. Jeg tudede, og var helt ude af mig selv, da jeg virkelig ikke ville have kejsersnit. Hvor var det øv, at hun/han ikke selv skulle kunne bestemme sin fødselsdag.

  Vi fik en tid til planlagt kejsersnit allerede dagen efter, dvs. tirsdag den 24. om morgenen, idet jeg fortalte lægen at jeg synes jeg havde det mærkeligt og måske lidt veer.

  Derefter talte vi med en anden læge om selve kejsersnittet, og derefter på barselsgangen og tale med en sygeplejerske om selve indlæggelsen der osv.

  Da vi kørte hjemad om eftermiddagen, skulle manden lige i et par butikker. Jeg ventede i bilen og ringede til de nærmeste og fortalte nyheden. Mens jeg talte i telefon, gjorde det temmelig nas nogle gange, hvor jeg lige måtte vride mig lidt.. Da vi kom hjem var tegnblødningen der. Derfor ringede jeg til fødegangen, og jordemoderen sagde at hvis jeg var tryg nok ved det, så skulle jeg blive hjemme og prøve at slappe af og se om det ikke gik i sig selv igen. Hvis vandet skulle gå, var proceduren at lægge mig ned og ringe til falck, og blive kørt liggende til sygehuset, fordi der er risiko for navlesnorsudfald, når barnet ikke er nede i bækkenet.

  Vi sad derhjemme og læse foldere om den følgende dags kejsersnit, og forsøget at indstille os på at skulle være forældre den efterfølgende dag. Jeg synes jeg fik tiltagende ondt, og syens der begyndte at være lidt reelmæssighed i det.

  Kl. 18.45, gik vandet – som en vandballon der sprang! Jeg fik et chok og manden fik mig lagt ned, og ringede til falck, som var her i løbet af 7 min. Jeg var bange da jeg ikke kunne mærke liv, men det var heldigvis kun indtil jeg kom ud i ambulancen. Ambulancemanden tjekkede mit fostervand, som var klart. I ambulancen tog veerne rigtigt til. Da vi kom ud på fødegangen, blev jeg lagt ind på en fødestue, og blev undersøgt af jordemoderen. Hun kunne konstatere at baby stadig lå med måske et knæ/måske fødder forneden. Der blev derfor gjort ret hurtigt klar til akut kejsersnit. Samtidig fik jeg vehæmmende medicin, da veerne var ret kraftige, og jeg var åbnet 3 cm., og livmoderhalsen var helt udslettet. Blev kørt på den anden side af gangen – operationsstuen, hvor der var ca. 10 mennesker, som alle var søde og professionelle.

  Kl. var 20.48 kom vores datter til verden. Det var helt ubeskriveligt at ligge der og pludselig høre et barn skrige. Min mand fik hende ind til sit bryst så snart hun var undersøgt af jordemoder og børnelæge. Jeg blev syet sammen og kørt på opvågningsstue. Tre timer efter på barselsgangen. Amningen kom godt igang og min mand har været fuldstændig uundværlig i hele forløbet, da jeg ikek kunne noget pga. kejsersnittet. Han lage hende til hver ang jeg skulle amme, fik sygeplejerskerne til at vise os hvilke stillinger vi kunne lægge hende til osv. osv.

  Tordag eftermiddag kørte vi hjem. Vi græd begge glædestårer. Det var helt ubeskriveligt at køre hjem med vores lille datter på bagsædet.

  Det er først nu jeg er ved at være ordentligt ved hægterne. Vi har også haft en hård start-tid herhjemme da hun har ondt i maven om natten og også forkølet, så de fleste nætter har hun bare skreget og skreget og været utrøstelig.

  Det var en længere roman, og ikke sikkert nogle gider læse den, men det var rart lige at få det skrevet ned 🙂

  Nu vil jeg snart give mi gtid til at læse I andres indlæg for den tid jeg har været væk.

  Kh Mette

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  #2669007

  Det var dejlig laesning, tillykke med din datter — saa fik hun alligevel lov til at vaelge sin fodselsdag, trods kejsersnit 🙂

  #2669011

  haii er lige på besøg fra juli gruppen..

  jeg syntes at det er dejligt at kunne læse om andres fødsler, så man muligvis ikke føler sig helt alene i en muligvis vanskelig situation…

  jeg havde selv en hård men god fødsel…

  ud over at du fik kejsersnit lyder det til en god oplevelse.. og sikke en dejlig kæreste…

  #2669035
  sonne38sonne38
  Medlem

  hej mette;))

  kan godt forstå alle de tanker som må have meldt sig hos dig,da du hørte at hun lå med benene nede… det må have været noget af en rutsje tur for dig..

  er meget glad for at det hele endte godt med KS og at du er kommet ud på den anden side igen;))

  hvor er det sødt at i blev så rørt over at have jeres skønne pige på bagsædet på vej hjemad;) det er også bare det mest vidunderlige i hele verden…

  puha,det lyder til at nætterne er meget hårde ved jer,håber at det snart vender igen;)

  tak for en dejlig beretning

  kh anett og jacob 6 uger

  #2669175
  LajsensmorLajsensmor
  Medlem

  Hej Mette,

  Tillykke med jeres lille pige 🙂

  Jeg må sige at jeg synes at du er så sej at du valte sædefødslen, selvom det alligevel ikke skulle blive den vej lillepigen skulle ud i verden på 🙂 Jeg an sagtens følge din skuffelse, for beslutningen om sædefødslen må have fyldt utroligt meget, og når det så alligevel ikke går som forventet, bliver man frustre´ret 🙁

  Men det lyder alligevel som om du havde en dejlig fødsel og bedst af alt resultatet 🙂

  Nyd hende…

  Knus Signe og Thomas 9 dage

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.