Gåbil/gåvogn – motorik????

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe Juli 2008 Gåbil/gåvogn – motorik????

Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #557020
  MalenesveskeMalenesveske
  Medlem

  Hej
  Jeg har hørt at det ikke anbales at bruge en gåvogn/bil til sin lille baby – at det ikke er godt for den naturlige udvikling af motorik. Har I erfaringer eller en mening? Farfar vil gerne købe en til juleven men vi er lidt i tvivl….
  Hilsen Malene

  #2573508
  JsLeneJsLene
  Medlem

  Hej.

  Det kommer an på, hvad du mener med gå-vogn… Dem, der ikke duer, er dem som den lille bliver sat ned i, så h*n ikke selv skal fx holde balancen. En gå-vogn, som barnet skubber foran sig og støtter sig lidt til, er helt ok.

  Men det er altså først aktuelt når barnet er ved at lære at gå – så det er nok mere passende som fødselsdagsgave.

  Mange hilsner,
  Lene

  #2573498
  Johannes3morJohannes3mor
  Medlem

  Hvis man bruger gå-vognen/bilen med omtanke (som så mange andre hjælperedskaber til babyerne) så tror jeg det er fint.
  Vi brugte en gåvogn til vores store dreng, men kan ikke huske hvor gammel han var. Det er vist noget med at de skal kunne sidde selv før man må bruge den.
  Jeg synes den var god at have til vores dreng som var ret opmærksomhedskrævende og ikke god til at “passe sig selv” overhovedet, samtidig utålmodig over at ville mere end han kunne! Han kunne pludselig komme omkring og nå en masse ting til stor glæde for ham (og os). En lille aflastning i ny og næ…
  Men men men, hvis man ikke synes det er nødvendigt, er det sikkert bedre uden…
  Kh Signe og Lau- som af en eller anden grund er meget bedre til at “lege selv” end sin storebror 😉

  #2573501
  romancenromancen
  Medlem

  det kan godt være at det er for tidligt men sådan en gåvogn til at skubbe foran sig, men det er absolut for sent når de har fødselsdag – der er de jo begyndt at rejse sig og evt. så småt gå rundt ved ting. Så ønsk den da gerne nu (hvis det er sådan én I taler om). Den anden til at sidde i, har jeg ingen forstand på…

  Charlotte & Nikoline, der nok bare låner storebrors gåvogn – hvis han da vil af med den. Bruger den stadig selv om han er 2½ år. Den er dejligt at kører rundt med, med ting i….

  #2573506
  frkvogensenfrkvogensen
  Medlem

  Som Signe ovenover skrev, er Tobias fuldstændig sådan – og vi bruger gåvognen dagligt, og det er sådan een, som min SP anbefaler kun at bruge 10-15 minutter ad gangen, så det gør vi højst, og så nogle gange om dagen. Dette giver mig frie hænder til at spise frokost og senere til at lave aftensmad….ellers er dette umuligt, medmindre man da kan spise til høj gråd…men det er træls, så jeg foretrækker gåvognen. Den er et hit! Han har også en hoppegynge, den kan han også lide, men ikke så længe ad gangen. Her er han jo hængt fast – med gåvognen kan han komme omkring, og han er ét stort smil og totalt lykkelig, når han sådan kan skubbe sig frem med fødderne og komme hen og røre det, han vil. Ja, man skal da passe på ryggen, men han sidder der jo ikke så længe, og jeg tror altså ikke, han tager skade af det. Jeg sad selv i en hoippegynge en del som barn, og har bestemt ikke taget skade i ryggen af det.

  KH
  Christina.

  #2573499
  Anonym
  Gæst

  indenfor fysioterapeutiske kredse anbefales det ikke at bruge gåvogn. Det er fordi at når man lærer at gå med sådan en sker der ikke den normale udvikling af nervebanerne, som barnet skal bruge til mange andre ting. Det kan også gøre at barnet lærer at gå hurtigere, men mere usikkert og derfor falder mere.
  MEN selvfølgelig skal de alle sammen nok lære at gå, og jeg kender da masser af børn der har en gåvogn og som er helt fine motorisk, så endelig vil jeg sige at det nok mere er et holdningsspørgsmål end noget andet…

  #2573505
  MalenesveskeMalenesveske
  Medlem

  Hej mama81 . mener du sådan en man skubber foran eller en som babyen sidder ned i? Eller begge dele?
  Man vil jo gøre det bedste for sin lille guldklump
  Hilsen malene

  #2573504
  MalenesveskeMalenesveske
  Medlem

  Konklusionen må være at det er et holdningsspørgsmål.
  Jeg tror nu at jeg vil sige nej tak og vælge en som kan skubbes foran f.eks. Brio.
  Malene

  #2573502
  Anonym
  Gæst

  Ved godt at du spørger mama81, men nu er jeg også fysioterapeut, og kan svare dig helt sikkert. Det er den gåvogn hvor barnet sidder nede i. Gåvogne som skubbes er der ikke noget i vejen for at bruge.

  Suzie og Caroline, som også ønsker sig en Brio gåvogn til jul.

  #2573507
  MalenesveskeMalenesveske
  Medlem

  Hej Suzie
  Tak for det – du er da meget velkommen også :o)
  Ja vi har også konkluderet at det er det mest rigtige, så det er også en skubbevogn, som Jonas ønsker sig. Hvad så med en røde HP scooter (du ved den røde og blå som er mange års traditioner i) – er den ok, ift motorik?

  #2573500
  Anonym
  Gæst

  Ja, den er der ikke noget i vejen med.
  Kom også i tanke om at den der ikke er god hedder en gåstol, ikke en gåvogn, men jeg tror det er det samme vi har snakket om. Problemet med gåstolen er at børnene ikke øver deres balance på en hensigtsmæssig måde, dvs. at det ikke er en erfaring børnene kan overføre til det at gå rigtigt (sagt på en forenklet måde), fordi de i en gåstol har deres tyngdepunkt et helt andet sted end ved normal stand og gang. Håber ikke det var for forvirrende.

  Suzie

  #2573503
  MalenesveskeMalenesveske
  Medlem

  Jamen det er helt klart… Tusind tak for hjælpen.
  Hilsen malene

  #2729567
  UllaKUllaK
  Medlem

  Mener du gåvogn eller gåstol?????

  #2732935
  CasperSJCasperSJ
  Medlem

  Vores søn er 14 måneder nu, han har brugt gåvogn fra han var helt lille og han fejler bestemt ikke noget motorisk. 

  Jeg er af den overbevisning, at en gåvogn er et godt hjælpemiddel når de små skal lære at gå. Ligesom med alt andet, er det dog et spørgsmål om at bruge det med måde – for meget af alting kan være skidt. 

Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.