Skelen på det ene øje.

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe Februar 2008 Skelen på det ene øje.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #545872
  rikkekronerikkekrone
  Medlem

  Har lige haft besøg af SP og hun lagde mærke til at Sebastian skeler på det ene øje. Jeg har da selv lagt mærke til det men ikke lagt noget i det. Hun siger at vi skal have ham undersøgt til 1 års undersøgelsen om det er noget der skal gøres noget ved.

  Hvad kan de gøre og hvis ikke der bliver gjort noget kan det så gå ud over det at lære at læse og skrive????? Jeg fik slet ikke spurgt hende, der var lige så meget andet.
  Nogen der kender til det?

  Rikke og Sebastian 8 mdr. i lørdags 🙂

  #2509879
  katojekatoje
  Medlem

  Hejsa

  Børns øjenmuskulatur kan godt være lidt underudviklet og give skelen. Min den ældste skelede også på det ene øje men det rettede sig helt af sig selv. Har I lagt mærke til om det er hele dagen el mest når han bliver træt el har været igang med et el andet der virkelig krævede hans koncentration? For hvis det ikke er hele tiden er hans øjenmuskulatur måske bare ikke lige stærk i begge sider. Fortsætter skelen og lægen vurderer der skal gøres noget vil det som regel bestå i plasterbehandling. Han får plaster på det “gode” øje, så det andet kan få styrketrænet sin muskulatur. Mange børn når at få rettet sin skelen inden der gøres noget ved det og ellers er plasterbehandlingen meget effektiv.
  Vores læge sagde dengang med min ældste datter, at fortsatte skelen ville det ikke have betydning for læse skrive færdigheder senere hen.
  Her er et link ang skelen :

  http://www.sundhedsguiden.dk/illness.aspx?categoryId=1151

  -Kat

  #2509875
  lodac73lodac73
  Medlem

  Hej Rikke

  Min ældste søn på lidt over 2½ skelede også lidt, da han var på samme alder som din søn. SP sagde vi skulle være opmærksomme på det ved 1 års undersøgelsen. Her sagde lægen at der godt nok var en tendens, men at hun synes det var lidt og at vi skulle snakke med en øjenlæge. Det fik vi så ikke gjort, da der var over 6 mdrs ventetid og at vi nok ikke selv synes det var vildt slemt. Ved 2 års undersøgelsen spurgte jeg lægen igen og hun sagde klart at der intet var længere og det synes vi heller ikke selv, så det kan altså godt gå i sig selv igen om man så må sige.

  Kh Lone og Anton 180206 og Selma 280208

  #2509874
  fruttefrutte
  Medlem

  Min den store Andreas på 2½ år skelede også på den ene øje. Det var især når han var træt, men også i løbet af dagen. Sp bemærkede det også de gange hun var her da han var lille og skev det i barnets bog så vi alle var opmærksomme på det. Da han blev 1 år, skelede han stadig en lille smule men kun ved megen træthed og sidenhen er det gået helt væk. Tror der er mange børn der gør det.
  Hilsen Christina

  #2509876
  Anonym
  Gæst

  Hvis nogen af forældrene er skeløjet, (det er undertegnede), så skal børnene tjekkes ved en øjenlæge. Det er de to store af vores blevet og Freja skal afsted den 25 nov. Hun skeler nemlig meget.

  Hilsen Sussi og kravlende Freja med mærke i panden 😉

  #2509878
  maleneshmalenesh
  Medlem

  Hej Rikke
  Min store pige på 3 år skeler, hun er blevet fulgt siden hun var 1 år (det var der det startede), dengang sagde øjenlægen at det sagtens kunne gå væk igen af sig selv, så hun har gået til kontroller. Men det er nu besluttet at det ikke retter sig selv og hun skal opereres. I december skal hun til forundersøgelse så vi ved endnu ikke hvornår selve operationen skal være. Vi fik at vide ved skelespecialisten at de ofte venter til lige inden børnene skal i skole inden de opererer, så nu må vi se, hun skeler ret meget nu så jeg håber på det bliver før, men det er jo kun af kosmetiske hensyn :-). Hendes skelen kan ikke rettes med briller eller klap, da hun skeler fordi den ene øjenmuskel er for kort og den anden for lang og ikke fordi hun ikke bruger øjet til at se med.
  Min mand skeler også og blevet opereret da han var lille. Den smule skelen han har tilbage nu rettes med en kontaktlinse, dvs han skeler pga. dårligt syn, han bruger simpelthen ikke øjet når han ikke har linsen i.
  Hmm det var vist lidt af en smøre. Skal lige huske at komme med pointen: vores øjenlæge sagde at langt de fleste børns skelen retter sig selv, så det var da det vi satsede på i starten.
  Kh. Malene

  #2509877
  Anonym
  Gæst

  Hejsa,

  Vore store pige på 6½ har skelet ud af siden hun var lille og er blevet fulgt ved øjenlæge. Det de har fulgt op på var om det skelende øje bliver dovent, dvs. synsevnen nedsættes. Problemet er jo at de typisk kobler de skelende øje af eller blot ser med det ene eller andet øje når de fokuserer.
  Vores datter er startet i skole og det går helt fint. Men hun er henvist til øjenafd. mhp. evt. operation fordi det ikke kan rettes med klap eller brille ligesom malene beskriver.

  Som flere skriver så hold øje med det og gå til øjenlæge i 1-2 års alderen hvis det fortsætter og få en vurdering. Iøvrigt skal man ikke have henvisning til en privatpraktiserende øjenlæge, så hvis du er urolig, kan du jo få en tid allerede nu. Det er nogen gange bedste hilsener Louise

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.