Baby i UK

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #539944
  majbrittosmajbrittos
  Medlem

  Hej!
  Er de mon nogen af jer der har haft babyer i UK der har født vaginalt? Og hvis nogen af jer har, hvordan forløb fødslen så?
  Og hvad med vendingsforsøg, havde det nogen virkning?
  Min baby ligger stadig med hovedet opad og jeg skal nok til at overveje om jeg skal have KS eller prøve at føde vaginalt. Det er en svær beslutning, hvis altså ikke barnet når at vende sig endnu.
  Jeg prøver alt hvad jeg kan for at overtale h*n til at gøre noget ved sagen, men det er som om den allerede har nogle problemer med at høre efter hvad mor her siger 🙂
  Maj-Britt 37+1

  #2476158
  Anonym
  Gæst

  Min vil altså heller ikke vende rigtigt.

  Hvis du er 1. gangs får du slet ikke lov at føde i UK, det er simbelthen alt for risikabelt.
  Nu er det min 3 fødsel, så her er vejen sten sikkert banet, ud fra hvad jeg har kunnet fnde frem til mht fordele og ulæmber UK fødsel kontra kejser, er jeg absolut ikke i tvivl om at en føldsel klart er at foretrække for mit vdkommende.

  Det lykkes at vende ca halvdelen af babyerne, hvor mange af dem der så smutter tilbage, eller om de er taget med som ikke lykkes, det ved jeg altså ikke.

  Mine egne tanker omkring vendingsforsøg er noget blandet, jeg vil gerne føde hjemme (det betydder ekstrem meget for mig ikke at skal på et sygehus, dårlige oplevelser med det har jeg nok af) men det må man ligesom ikke hvis det er en UK fødsel. Det er sådan at for at føde i UK skal baby ligge ret nøjagtigt, gør dendet, og de forsøger en vending, kan man nemt resikere at baby ikke får sig lagt rigtigt igen, og så er der kun en vej: kejser.
  Jeg er skræmt fra vid og sans mht kejser (og få mere indgående viden har absolut ikke hjulpet) så jeg er en hel del i vilrede mht om jeg vil takke ja til vendingsforsøg eler ej, ligger baby ikke til en UK fødsel, er der ingen tvvl, naturligvis skal en vending forsøges, om ikke andet kan det måske være den så får lagt sig ordentligt til en UK fødsel, ligger den rigtigt til UK fødsel, jeg ved ærligtalt ikke om jeg “tør” takke ja til et vendingsforsøg.

  Nu er det sådan at det nærmest er kutyme at tilråde Kejser til UK baby´e, bla fordi en JM ved fødslen ikke er nok, det er langt hurtigere billigere og nemere for sygehusene at kvinderne vælger kejser, men når man gør regenskabet op er risikoen for baby ca lige stor om man vælger kejser eller UK, der hvor den stoe forskæld ligger er efter fødslen, der er kejser langt mere besværligt og farligt for moderen end en UK fødsel.

  #2476163
  morlukmorluk
  Medlem

  Hejsa.
  Jeg tror det er forskelligt fra sygehus til sygehus hvilken procedure de følger. Min baby vender også stadig med hovedet opad, og jeg har ikke hørt noget om, at man ikke må føde sædefødsel som førstegangsfødende, men de har vist nok også en specialist på netop dette område i Randers…Det jeg derimod har fået at vide er, at fordi jeg fik akut kejsersnit sidst, må jeg ikke føde i UK denne gang. Jeg vil helt sikkert tage imod vendingsforsøg (tror nok de vil forsøge på torsdag, når jeg skal til kontrol), hvis ikke den vender sig af sig selv. Jeg kunne godt tænke mig at prøve at føde selv, da jeg ikke fik muligheden sidste gang. Men hvis baby ikke kan vendes, bliver det kejsersnit for vores vedkommende.
  Jeg har hørt, at sædefødsler er hårdere end normale fødsler, da det normalt er hovedet der baner fødselsvejen…men ved ikke noget om det i praksis. Vi må bare krydse fingre for, at de små banditter vender sig snart:).
  Knus Ditte

  #2476161
  Anonym
  Gæst

  Det er netop fordi du ikke har født normalt at du ikke må føde i UK. Har man ikke født gennem skeden før kan de ikke vide sig sikre på at der er plads til at baby kan komme ud, altså de kan ikke vide sig sikre på at bækkenet er normalt, hvilket er et krav for at føde i UK.

  For at føde almindeligt, er der dog nogle betingelser, der skal være opfyldt:
  ? Barnet må ikke være for stort. Ved udvendig undersøgelse og ved ultralyd vurderes,
  om barnet vejer mellem 2500 og 4000 gram.
  ? Barnets ben skal være strakte eller let bøjede, således at sædet er forrest.
  ? Barnets hoved skal være bøjet.
  ? Moderens bækken skal være normalt.
  ? Graviditeten skal være normal.
  ? Fødslen skal starte af sig selv.
  ? Fødslen skal skride hurtigt frem og der skal ikke være behov for vestimulerende
  medicin undtagen i presseperioden som støtte

  Er der tale om en tvillinge fødsel, får man kun lov at føde gennem skeden, hvis A ligger normalt og B i UK (eller normalt naturligvs *ss*) er A i UK så får man ikke lov, med mindre man har født før.
  Min kusine havde A i UK og B i normal, men fordi hun havde født før fik hun lov at føde gennem skeden.

  Der er kun de 2 næst øverste punkter jeg ikke kan vide mig sikker på, men det er jo bla også (og pga vendingsforsøg) der skal en scanning til, ellers siger alt at jeg vil få en forholdsvis hurtig fødsel (jeg er anslået til max 5 timer 3-4 er realistisk… ikke fordi anslået behøver jo ikke være sådan det kommer til at gå) 1. kom ud på 2 prasseveer nr 2 ud på 1. Jeg får børn på lige omkring 3 kg (hvilket jo er perfekt i frhold til UK) Jeg har født gennem skeden 2 gange før, så her er bækkenet normalt, og kan klare en fødsel, s er der vedroppet tilbage, ned de udsigter jeg har er det ikke ligefrem fordi der er nogen grund til at tro jeg får behov for det, gør jeg, jammen så er det jo kejser, efter som at der ikke må være behov for det.

  Men hvad man vælger har jo naturligvis også noget at gøre med hvordan man har det med de forskellige ting, man vejer naturligvis ud fra holdninger samt ud fra det man evt har prøvet før, hvad er det bedste for MIG, hvad siger mit hjerte er det rigtigste i MIT tilfælde ud fra risici holdning osv. Meget andet kan man vel heller ikke gøre? .

  Nu er der ikke den store chance for at min smutter rundt, mit SF mål er 5 cm lavere end minimum (hvilket altså er helt normalt for mit vedkommende, og derfor ikke har nogen betydning, baby er ikke for lille af den grund, sådan er jeg, og hele min familie bare) Men det betydder stadig at plassen er 1 til 1½ månd mere trang end for et barn i en mave med gennemsnits plads, på det punkt har jeg nået terminen, men chancen er der da, helt udelukke at den smutter rundt nægter jeg (man håber vel til det sidste *gg*) Hvem vil ikke gerne have lov at føde en baby der vender normalt, hvis de kan for fysiske og psykiske forhold?

  #2476159
  mormor70mormor70
  Medlem

  Hejsa.
  Min 3 fødsel var en tvillingefødsel.
  Har født normalt 2 gange før, og da jeg 12 timer inden fødslen min 3. fødsel, blev skannet lå de begge med hovederne nedaf.
  Men min tv. a kom ud med numsen først alligevel, hvilket var noget af et chok for lægerne og jm’erne.. og B kom som stjernekigger.
  Iøvrigt synes jeg en stjernekigger er 10 gange svære at føde end en i uk.
  Men igen tror nok ks er sikre, mine tvillinger har fået handicaps i dag, og af hvad vides ikke præcist.

  Hilsen herfra

  #2476162
  majbrittosmajbrittos
  Medlem

  Hej!

  Det er anden gang jeg skal føde og første gang fødte jeg vores datter vaginalt med nogle komplikationer. Jeg fik vestimulerende drop da veerne var ineffektive. Da det hele var kommet godt igang var de nervøse for om hun havde det godt da hendes puls steg og faldt meget og til slut havde jeg meget svært ved at presse hende ud og hun kom ud ved hjælp af sugekop.

  Jeg ville meget gerne kunne føde vagnalt, selvom sidste fødsel bestemt ikke var en drømmefødsel. Det er ikke så meget selve ks-indgrebet jeg bekymrer mig om, men mere de komplikationer der kan opstå bagefter. Især fordi vores datter kun er 1½ år og det bliver meget svært ikke at måtte løfte på hende i den første tid.

  Men efter et mislykket vendningsforsøg d. 20 december (jeg har ikke særlig meget fostervand og mit symfusemål er ikke specielt stort og derudover var jeg så øm der hvor hovedet har ligget i lang tid, så til sidst vurderede de at stoppe, da det gjorde for ondt på mig) var der ingen tvivl om at jeg skulle have planlagt ks.

  Selvom vendingsforsøget gjorde ret så ondt vil jeg til enhver tid prøve det igen hvis jeg skulle stå i samme situation. Jeg ville gøre alt for at prøve at føde vaginalt, med mindre jeg blev direkte frarådet det.
  Men min foregående fødsel var for kompliceret til at de ville lade mig prøve en sædefødsel denne gang.

  Jeg har skulle vænne mig meget til tanken om ks men er nu rimelig afklaret med det. Der er jo heller ikke andet at gøre.
  Ved mit sidste jm-besøg fik jeg en brochure om babyer i UK og der stod der at på Skejby kommer ca. 50% af børn i UK til verden ved kejsersnit. Jeg troede at tallet var meget højere.
  Ved min første scanning derefter sagde den læge jeg talte med at der er en god og lang tradition for vaginale fødsler i UK på Skejby sygehus og at vaginale fødsler slet ikke er unormale.
  Men ved scanningen i dag sagde lægen at det var hendes vurdering at de fleste babyer i UK kommer til verden ved ks og at de netop anbefaler ks i sådanne tilfælde på Skejby sygehus, men ikke fraråder kvinden at føre vaginalt, hvis hun virkelig gerne vil.
  Ja, der er åbenbart mange meninger om sagen, jeg synes ihvertfald at de oplysninger vi har fået fra peronalet på Skejby har været meget forskellige. Men de er vildt søde derude, så det er jo et plus 🙂

  #2476160
  sannemus72sannemus72
  Medlem

  Fik på fødegangen i søndags at vide at babyen ligger i UK og jeg var i 37+5. Blev meget chokeret over dette, for jeg havde fået at vide at babyen lå klar med hovedet pænt i bækkenet, men det var altså numsen der lå langt dernede.
  Lægen blev tilkaldt og derpå bagvagten og de forsøgte så at vende babyen, men uden held. Det lykkes kun i 50 % af tilfældende men altså ikke i mit.
  Så nu skal den så stå på PKS, så vi skal til jordemoder i morgen og snakke om dette.
  Da jeg er 1. gangs fødende anbefaler de PKS og jeg har heller ikke lyst til at gå i fødsel og ikke kunne føde alligevel og ende i akut kejsersnit. Det skulle vist også kun være 50 % det lykkes for at føde normalt og jeg har ikke lyst til at satse på det. Så jeg siger i morgen ja tak til PKS, for ud skal den jo ;-O
  Held og lykke med din beslutning.
  knus Sanne 38+0

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.