Lige en mere om spiral ??

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe September 2007 Lige en mere om spiral ??

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #526969
  kampradkamprad
  Medlem

  Kan ikk huske om der er andre der har spurgt om det.. Men jeg skal have lagt en spiral i starten af januar (ved ikk i nu om det bliver kobber eller hormon spiralen-og hva søren er forskellen ud over prisen??) Men er det noget der gør meget ondt?
  Jeg er et kæmpe pyller-hoved og bare jeg skal have taget en blodprøve kan jeg gå og pive hele dagen indtil det er overstået (og så var det egentlig heller ikk så slemt vel hehe) Men hvordan foregår det og hvor lang tid tager det?

  Nikita og August 2 dage til de 4 måneder

  #2396757
  Anonym
  Gæst

  Hej
  Ja jeg ved ikke om jeg tør fortælle dig det når du er et pyller hovede.
  Men her kommer det.
  Jeg fik lagt en homonspiral det tog ca 20 min.
  Ligger med benene i bøjlerne, og man skal være rigtig god til at slappe af så sætter de en ting på livmor halsen for at holde den, jeg mærkede det ikke som sådan det er bare ubehagligt.
  Så skyder de den spiral ind det niver lidt. ja også er det færdig, Hun måtte gøre det to gange ved mig da den første var defekt derfor tog det lidt lang tid.
  Det der overraskede mig mest er at blodet løb ud bagefter så det dryppede på gulvet hele vejen over til papiret….
  Jeg havede meget ondt i maven bagefter og tog en slapper på sofaen den dag det holdte med at bløde om aften.

  Den homonspiral er støre end kobberen så de siger den gør mere ondt, forskellenden er at homonen afgiver et homon og den skal minske blødningen derfor anbefaldes den til folke som har kraftig mens som jeg har… den holder i 5 år og koster 1200 kr den anden holder kun 3 år mener jeg det var og koster mener der var en som skrev 400 kr..

  Jeg fik jo så min mens den 12 dec og havede håbet på kort lille blødning men nej her den 30 dec bløder jeg endnu…..
  Skal til lægen den 2 og høre hvorfor jeg gør det endnu og om de er nød til at tage den ud!!!

  Held og lykke
  knuz heidi

  #2396758
  Evam1975Evam1975
  Medlem

  Hej

  Har tidligere fået lagt en hormonspiral op, og det er det samme som at få lagt en kobberspiral op. Fordelen ved hormonspiral er at menstruationen bliver forminsket væsentligt og i flere tilfælde næsten ophører. Venter selv på at blive klar til at få en ny lagt op og i min venindekreds er hormonspiralen det mest brugte.

  Synes det var ubegaligt i starten ikke at få min mens, men når man tjekker den (ved at stikke en finger langt op og mærke snoren) og lige for “taget” på det, så synes jeg at den er ideel.

  Eva

  #2396751
  sjoegreensjoegreen
  Medlem

  Måske kan jeg berolige en smule – jeg har to gange fået langt en kobberspiral – og det tog IKKE meget mere end et par minutter ialt – det var ikke særlig morsomt, men jeg er også ekstremt pylret i de nedre regioner – indvendigt i hvert fald. Bagefter tænkte jeg hver gang- at nå ok, så VAR det helelr ikke værre…..
  Min læge anbefaler, at man tager to panodiler en time inden man kommer.

  Jeg har blødt 4 dråber blod den efterfølgende time, og det var det.

  Denne gang har jeg valgt en hormonspiral – mest pga. at jeg var træt af at bløde så mange dage med den anden. Fordi jeg endnu ikke har fået mens. kunne min egen læge ikke lægge den, så jeg har en tid den 10. januar hos gynækologerne på Næstved – kan ikke sige mig fri for at være liiiidt nervøs…..

  Erfaringen fra de to gange med kobbersipral siger mig, at man skal give spiralen en chanve på 6 mdr. (medmindre man har sindssyge smerter selvfølgelig) – men i forhold til blødningsforstyrrelser. Min mens kom til tiden fra starten, og jeg havde ingen pletblødninger i utide – til gengæld blødte jeg ekstremt meget og længe de første 5-6 mdr. begge gang, inden det nogenlunde stabiliserede sig.

  I min omgangskreds er tøserne også meget begejstrede for hormonspiralen, ligesom min læge selv har en, og også er vildt glad for den – så jeg håber den bliver et hit.

  Mange hilsner fra Christina og Lærke – 3 mdr. – / Glumsø

  #2396752
  kampradkamprad
  Medlem

  hmm.. Er lige nød til at høre.. Skal man have haft sin mens før man kan få lagt en spiral? (eller misforstod jeg dit indlæg) For ellers må jeg udskyde det da jeg ikke har fået min..

  Nikita

  #2396756
  sommer06sommer06
  Medlem

  Heidi – det er slet ikke ualmindeligt at bløde så længe efter at man har fået sat hormonspiralen op. Man har typisk blødningsforstyrrelser flere måneder efter. Synes lægerne glemmer at fortælle det. Du skal ikke have den fjernet fordi du bløder i nogle uger. Det vilk i hvert fald være dumt for det holder op igen.

  Kan kun tilslutte at det er en del værre at få en hormonspiral sat op end at få taget blodprøver, Man bløder længe efter og jeg var på smertestillende en uges tid efter fordi jeg havde rigtig ubehagelige mens smerter.

  Ikke for at skræmme nogen, men det er ikke sjovt. Til gengæld når de første 2-3 mdr. er gået så bløder man betydeligt mindre eller får slet ikke mens og den holder jo i 5 år.

  kh
  Dorte

  #2396745
  Anonym
  Gæst

  Jeg bliver nemlig en galning af hormoner ;-/

  Jeg er bestemt heller ikke begejstret ved tanken om det øjeblik, hvor den skal sættes op. Men prøver at sige til mig selv, at det må jeg kunne klare når jeg har kunne klare 2 fødsler.

  Du kan jo også vælge en P-ring. Den sætter man jo bare selv op én gang om måneden, og fjerner den efter 21 dage. Meget let og smertefrit.
  Hvis ikke jeg blev tyk og sur af hormoner, ville jeg klart vælge p-ringen.

  Held og lykke med det..

  Mette

  #2396744
  mille32mille32
  Medlem

  Kun lidt niven, som man kender det ved menssmerter eller svage veer 🙂 og så er det kun et par sekunder det gør sådan.
  Jeg havde dog kraftige mavesmerter nogle timer efter, men næste morgen var de væk. Jeg fik mens en uge efter oplægningen, og blødte i 15 dage – (tre gange så længe som jeg plejer), nu er mens lige slut og jeg pletbløder lidt, men har absolut ingen gener.
  Har ikke selv mærket det endnu.. tør sku ikke helt.
  Jeg valgte hormonspiralen, fordi man ved kobberspiral kan få længere blødninger,
  Smil Mille

  #2396753
  Anonym
  Gæst

  Jeg blev lokalbedøvet, da jeg fik sat min spiral op hos min gynækolog. 😉
  Så det foregik 100% smertefrit.

  Og så fik jeg en hormonspiral, fordi mine menstruationer normalt er meget kraftige + jeg normalt har så stærke menstruationssmerter, at jeg ligger i sengen 2-4 dage hver gang.. (Oven i det har jeg problemer med cystedannelser og blødningsforstyrrelser..) Pyha.. Det betød i hvert fald, at jeg snildt kunne få tilskud fra Lægemiddelstyrrelsen på knap 50% af prisen. Og så er jeg medlem af “danmark”, der også gav 50% i tilskud. Hvilket lod mig tilbage med en pris på ca. 300 kr for en hormonspiral, der holder i 5 år. :o)

  Det er ret normalt, at Lægemiddelstyrrelsen yder tilskud til en hormonspiral – så tag en snak med din læge eller gynækolog omkring det.
  Hvis du er medlem af “danmark”, så får du jo også noget betalt derfra. 😉

  #2396754
  Anonym
  Gæst

  jeg har været super glad for min kobber spiral og jeg har fået en mindre blødning af den og jeg kan ellers bløde meget kraftigt (når jeg ikke har kobber spiral så bruger jeg bleer så meget bløder jeg) og den tager de værste af mine smerter så jeg nøjes med den.

  Men men denne gang skal jeg ikke have en ny sat op for har bedt om at blive skrevet op til at få sat klemmer på da vi bare ikke skal have flere børn nu

  knus Henriette og Anders 010907

  #2396743
  Anonym
  Gæst

  og vil også kun gøre det mens jeg har mens…ved faktisk ikke hvorfor og synes det lyder vildt ulækkert.

  Er der andre hvis læger kun vil lægge spiralen op under mens?

  Og hvordan søger man tilskuddet fra lægemiddelstyrelsen til hormonspiralen? Den lyder som den rareste løsning..

  Er det de samme hormoner i den, som i p-piller?

  VH

  En nysgerrig og tvivlende Lene –

  som synes præventionen skal være på plads inden kæresten kommer hjem fra Pakistan i januar – hvis han altså kan komme ud af det forpu…. land….De er sindssyge dernede i øjeblikket….Han kalder det et tegneserieland…fnis…

  #2396749
  Anonym
  Gæst

  Det er jo nok også, fordi livmodermunden er en smule åben, når man har menstruation, at de helst vil ligge spiralen op, imens man bløder..

  Livmodermunden skal jo åbnes nok op til, at spiralen kan komme op. (Av!)

  Men op til 2 dage efter endt menstruation – det er, hvad jeg har hørt, er grænsen. 😉

  #2396746
  Anonym
  Gæst

  hej
  Vil Han ligge den IMENS du har mens????
  Det fårstår jeg ikke…. min læge sage det var lige meget om jeg havede haft mens inden den blev lagt op den nåede da lige at komme inden og forsvinde igen.

  De plejer da ikke kunne se noget når man bløder jeg forstår ingenting…
  Nå men jeg bløder ivertifald endnu, men kan godt høre jeg må være tålmodig det er lidt sjovt det går væk iløbet af dagen og om aften er det helt væk men om morgen kommer det igen med fuld styrke…
  Men vi udnyttede da lige pausen igår når der nu er udsigt til at det bliver ved.

  Knuz heidi som ingen tålmodighed har…

  #2396747
  Anonym
  Gæst

  Jep, imens jeg har mens…ADDDDDDDDRRRR

  KH
  Lene

  #2396748
  Anonym
  Gæst

  En hormonspiral SKAL sættes op senest 2 dage efter afsluttet menstruation – så jeg har alle de 3 gange, jeg har haft spiral, fået den sat op, imens jeg har blødt.

  De 2 første gange hos en læge og anden gynækolog, som begge satte den op UDEN bedøvelse.
  Tak for kaffe!
  Det gjorde SÅ ondt. Faktisk lige som veer. Første gang var jeg tæt på at besvime, begyndte at kampsvede og fik pletter for øjnene..

  Tilskuddet fra lægemiddelstyrrelsen er noget, du skal have din læge eller gynækolog til at søge for dig. Min erfaring er, at det gør de hellere end gerne.
  Faktisk har min læge gjort det helt af sig selv uden at spørge først. 😉 (Hun kender mig efterhånden ret godt..)

  Det er kun gestagen, som er i hormonspiralen. Altså samme hormon som i mini-p-pillen. Men i en langt mindre mængde. Og så udskilles hormonet kun lokalt – dvs. i livmoderen.
  Men snak med din gynækolog om det.
  Personligt vil jeg kun have en gyn. til at sætte sådan én op, fordi de også har muligheden for at skanne og se, at den bliver sat 100% korrekt op. (Min første spiral blev sat skævt op – derfor de stærke smerter. Men ifølge lægen var jeg jo bare en pivskid, indtil jeg 3 mdr efter kom til gynækolog, hvor jeg blev skannet og efterfølgende fik hevet den spiral ud med det samme – og erstattet den med en ny…)

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.