Hjælp, hvad skal jeg lave til dessert…

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe Juni 2007 Hjælp, hvad skal jeg lave til dessert…

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #516494
    Anonym
    Gæst

    Vi skal være sammen med 2 andre par med hver med deres 2 børn. Vi står for desserten og det skal være lidt udover det sædvanlige… og jeg er tom for ideer. Så hjælp!

    kh

    MAi

    #2333505
    Anonym
    Gæst
    #2333509
    nicomornicomor
    Medlem

    Jeg har et par sikre træffere herfra men de er altså lidt tidskrævende at lave.

    Hvad med en islagkage med hjemmelavet chokolade- og nougatis lagt sammen med marcipanmarengsbunde?

    Eller en lidt anderledes form for tiramisu med en bund af skovbær istedet for ladyfinger

    Islagkagen skal laves idag, den skal i fryseren mindt 10 timer, jeg lavede den den 28.

    Var det noget?

    Kh. Lone
    Tiramisuen kan laves fra morgenstunden.

    #2333508
    gesinagesina
    Medlem

    Hej Mai

    Her kommer lige et forslag….
    Pærer:
    Pærer 4 stk.
    Frosne brombær 100 g
    Sukker 100 g
    Hvidvin 2½ dl.
    Nøddekrokant:
    Sukker 75 g
    Hasselnødder 75 g
    Tilbehør:
    Choko nougat is ½-1 liter

    Brombærpærer
    Skræl pærerne og fjern kernehuset fra bunden, så pæren stadig er hel.

    Kog brombær, sukker og hvidvin op i en lille kasserolle.

    Kom pærerne i og lad dem stå lige under kogepunktet i 10 minutter.

    Tag dem op og lad dem køle af.

    Nøddekrokant
    Lad sukkeret smelte over svag varme. Sørg for at det ikke bliver for mørkt.

    Tilsæt nødderne og vend dem rundt til de er karameliserede.

    Kom nødderne på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Når de er helt kolde, hakkes de groft.

    Og derefter skal det hele bare serveres og anrettes lidt lækkert, pynt fx med lidt citronmelisse.

    Måske kan du bruge det til noget?

    God dag fra Rikke
    (opskriften er til fire personer)

    #2333507
    gesinagesina
    Medlem

    Hej Mai

    Her kommer lige et forslag….
    Pærer:
    Pærer 4 stk.
    Frosne brombær 100 g
    Sukker 100 g
    Hvidvin 2½ dl.
    Nøddekrokant:
    Sukker 75 g
    Hasselnødder 75 g
    Tilbehør:
    Choko nougat is ½-1 liter

    Brombærpærer
    Skræl pærerne og fjern kernehuset fra bunden, så pæren stadig er hel.

    Kog brombær, sukker og hvidvin op i en lille kasserolle.

    Kom pærerne i og lad dem stå lige under kogepunktet i 10 minutter.

    Tag dem op og lad dem køle af.

    Nøddekrokant
    Lad sukkeret smelte over svag varme. Sørg for at det ikke bliver for mørkt.

    Tilsæt nødderne og vend dem rundt til de er karameliserede.

    Kom nødderne på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Når de er helt kolde, hakkes de groft.

    Og derefter skal det hele bare serveres og anrettes lidt lækkert, pynt fx med lidt citronmelisse.

    Måske kan du bruge det til noget?

    God dag fra Rikke
    (opskriften er til fire personer)

    #2333514
    nicomornicomor
    Medlem

    Islagkage:

    Bunde:
    150 g sukker
    150 g. rå marcipan
    ½ dl mælk
    5 æggehvider

    Sukker, marcipan og mælk piskes sammen. æggehvider piskes stive og vendes i marcipanmassen. Tegn 2 cirkler svarende til bunden af en springform på et stykke bagepapir. Smør cirklerne med smør og drys med rasp. Fordel dejen i de to cirkler. Bages i forvarmet ovn 40 min ved 140 grader, sænk vermen til 100 grader og bages vidrere i 20 min.

    Krokant:
    30 g. hakkede mandler
    30 g flormelis

    mandler hakkes mellemfint, Flormelis smeltes på ande, og mandlerne tilsættes. Blandingen hældes ud på et stykke bagepapir og afkøles.Knuses til små stykker krokant.

    Nougatis:
    2 æggeblommer
    ½ tsk vanillesukker
    100 g nougat
    krokant
    2 dl piskefløde

    Æggeblommer og vanillesukker piskes sammen. Nougat smeltes (jeg gør det i microovn, det er hurtigst) og krokant tilsættes. nougatblanding kommes i æggemasen. Fløden piskes til skum og vendes forsigtigt i.

    Chokoladeis:
    2 æggeblommer
    50 g sukker
    ½ tsk vanillesukker
    75 g. chokolade
    3 spsk piskefløde
    2 spsk whiskey
    2½ dl piskefløde

    æggeblommer, sukker og vanille piskes luftigt. Chokoladen smeltes og 3 spsk fløde tilsættes en af gangen til en ensartet masse. whiskey tilsættes. chokoladeblandig røres i æggemasse. Fløden piskes til skum og vendes forsigtigt i.

    Isen samles som lagkage i springform i denne rækkefølge:
    Bund, nougatis, chokoladeis, bund. Fryses i ca 12 timer. tages ud ca. 15 min før servering og pyntes med flødeskum i kanten, revet chokolade ovenpå, og evt. jordbær.

    Smager fantastisk!

    Tiamisu symfoni:
    (8 pers)

    400 g. bærsymfoni (de der frostposer fra Bilka og Føtex)
    100 g sukker
    saften fra 1 appelsin
    12 ladyfingers
    2 æggeblommer
    50 g sukker
    2 blade husblas
    250 g mascarpone
    1 dl piskefløde
    1 spsk Cointreau
    2 æggehvider
    50 g. høvlet chokolade

    Bland bær, sukker og appelsinsaft.
    Læg ladyfingers i en springform eller tærteform og kom frugten henover.
    Pisk blommer og sukker luftigt.
    Læg husblas i blød i 5 min. i koldt vand og smelt det over vandbad.
    Pisk mascarpone i æggemassen og rør den smeltede husblas i cremen i en tynd stråle.
    Vend flødeskum og stiftpiskede æggehvider o cremen og fordel den over bærrene.
    Sættes i køleskabet i mindst 4 timer, gerne til næste dag.

    Pyntes med høvlet chokolade og serveres evt, med jordbærcoulis til

    Jordbærcoulis:
    300 g jordbær
    75 g flormelis
    1 dl vand

    Alt blendes sammen, og sies evt.

    En lækker frisk ,men også lidt tung dessert.

    #2333506
    Anonym
    Gæst

    Da vi lige skulle til vagtlæge og p apotek med Erik… 39.3 og blærebet. så der røg min shopping og måske også nytårsfesten, så jeg ser tiden an til i morgen tidlig, hvolken opskrift jeg vælger og om jeg overhovedet skal lave noget 🙁

    Men hold da op hvor det lyder lækkert, så skal det ikke laves til i morgen har jeg 2 lækre opskrifter til en anden gang 😉

    kh

    MAi

    #2333504
    nicomornicomor
    Medlem

    Håber Erik har det bedre.
    Hvis du nu skal ud i en sidste øjebliks dessert har de fleste større supermarkeder en nytårsmenu incl. dessert, hvor man selvfølgelig kn købe alle ingredienser i butikken. Opskriften findes også i butikken.
    Har set at Bilka, Føtex, Kvickly og Super Brugsen har dem.

    Håber I får en god aften, på trods af sygdom.

    Knus Lone.

    #2333510
    Anonym
    Gæst

    Surt show. Erik vågnede med 39 igen i dag på trods af pennicilin, så vi har lige aflyst arrangementet 🙁 Han er fandme en OMér 😉

    Men hvad, vi skal nok hygge os lidt i aften alligevel og så kan børnene komme ordentlig tid i seng, måske jeg endda skal indlede Davids nye putteregime i aften…

    Nå, men godt nytår til jer, glæder mig til vi ses igen.

    kh

    Mai

    #2333512
    Anonym
    Gæst

    Tak Hanne 🙂 Ja, det skal nok gåå fint. Må lige ned og handle lidt, vi skulle jo have været ude, men jeg sparker ham altså hvis han sover inden 24 🙂

    kh

    Mai

    #2333513
    homemaidhomemaid
    Medlem

    Hej Maddy!
    Hu, hej – hvor det går – godt det snart er 2008!
    Vil blot sige at jeg godt kan lide en mere enkel dessert, som du måske kan lave til trøst!
    Pandekager som du garnerer med en flydende varm sauce bestående af honningristede hasselnødder (groft hakkede). Dertil serveres vanilie-is. God ret fordi man altid kan lange en pandekage eller en klat is ud, hvis ungerne ikke kan lide det ene eller det andet.

    #2333511

    Øv hvor træls. I har da taget jeres andel af sygdom i denne jul. Vi har jo hele tiden planlagt med at vi bare skulle være os selv, men det er bare så surt når man nu havde regnet med noget andet og glædet sig til det.
    Håber I får hygget jer alligevel. Godt nytår.
    Hanne og Ida

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.