En tankevækker…lang men god:o)

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe Juni 2007 En tankevækker…lang men god:o)

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #515432
  boble1975boble1975
  Medlem

  Hej, kunne ikke linke den, så den er nok en smule lang, men absolut en tankevækker:o)er trods alt glad for at mine børn lever lidt mere sikkert end vi gjorde…:o)

  Ophavsret:MunkJensen·net
  En lille stund med et tankevækkende tilbageblik.

  Folk over 25 burde være døde!
  (Jeg formoder at vi vandt trods dårlige odds… 😉

  Ifølge dagens lovgivere og bureaukrater burde de af os, som var børn i 40erne, 50erne, 60erne, 70erne, ja til og med tidligt i 80erne ikke have overlevet.

  Vore børnesenge var malet med blybaseret maling.

  Vi havde ingen børnesikring på medicinflasker, døre eller skabe, og når vi cyklede, bar ingen af os hjelm.

  Som børn kørte vi i biler uden sikkerhedsseler eller airbags.

  Vi drak vand fra haveslangen og ikke af flasker. Skræk og rædsel!

  Vi spiste brød med smør, drak sodavand med sukker i. Vi delte gerne en sodavand med andre og drak af samme flaske, uden at nogen rent faktisk døde af det.

  Man brugte timer på at bygge sæbekassebiler af ting, der var kasseret, og ræsede i fuld fart ned ad bakken bare for så at finde ud af, at vi havde glemt at sætte bremser på. Efter nogle ture i grøften lærte man at løse problemet.

  Vi tog hjemmefra tidligt om morgenen for at lege ude hele dagen og kom først hjem, når gadelygterne blev tændt. Ingen kunne få fat i os i løbet af dagen – ingen mobiltelefon. Utænkeligt!

  Vi havde ingen Playstations, Nintendo 64 eller X-boxe – i det hele taget ingen TV-spil, ikke 99 TV-kanaler, ingen videofilm, surround-sound, mobiltelefoner, hjemme-PC’er eller chatrooms på Internettet. Vi havde venner! Vi gik ud og fandt dem!

  Vi faldt ned fra træer, skar os, brækkede arme og ben, slog tænder ud, Men ingen blev sagsøgt efter disse uheld. Det var uheld. Ingen andre kunne få skylden – kun os selv. Husker du uheldene? Vi sloges, blev gule og blå og lærte at komme os over det.

  Vi fandt på lege med pinde og tennisbolde og spiste jord og græs. Til Trods for advarslerne var det ikke mange øjne, der blev stukket ud, og græsset voksede ikke inden i os resten af vores liv.

  Denne generation har fostret nogle af de mest risikovillige, bedste problemløsere og investorer nogensinde. De sidste 50 år har været en eksplosion af nyskabelser og nye ideer. Vi havde frihed, fiaskoer, succes’er og ansvar, og vi lærte at forholde os til det alt sammen.

  Er du en af dem?
  Til lykke!!!

  #2327636
  Anonym
  Gæst
  #2327630

  Alt det der står beskrevet kan jeg skrive under på..
  Jeg voksede op i en lille by på landet – og ja – jeg ville virkelig ønske at mine børn kunne vokse op på samme måde og ikke i et samfund der er så elektronisk og upersoligt på mange måder…
  god historie..
  Maria

  #2327631
  Anonym
  Gæst
  #2327634
  mammismammis
  Medlem

  Jeg er også født i 60´erne.

  Jeg er aldrig blevet ammet!

  Min mor røg, min far røg.

  Jeg har aldrig siddet i en autostol.

  Jeg stod ofte foran på min fars scooter, da jeg var 6 år og vi drønede afsted – uden hjelm wrooommm!!

  Frugt og grøntsager var en by i Rusland!

  Vi havde tykke gulvtæpper over hele huset + et marsvin:)

  Vi badede om sommeren i noget der nærmest lignede kloakvand!

  Ja, jeg kunne blive ved. Der er ihvertfald én ting jeg er sikker på. Mange – rigtig mange mennesker ville misunde mig min gode helse:) Ingen allergi, meget sjældent syg, både som barn og voksen. Kan forøvrigt slet ikke huske hvornår jeg sidst var syg:)

  #2327632
  Anonym
  Gæst

  Jeg er født i 75 og mine forældre storrøg også (min mor røg 40 cigaretter dagligt under hele graviditetet. Jeg har delt gulerødder med mine heste og har bestemt ikke altid husket at vaske hænder inden aftensmaden når jeg kom hjem fra stalden. Har selvfølgelig heller ikke siddet i autostol osv. Og jeg er også frisk som en havørn 🙂

  Knus Lotte

  #2327635
  nannabannanannabanna
  Medlem

  Tankevækkende på den gode lidt skræmmende måde
  susanne

  #2327633
  Anonym
  Gæst

  – Det er værd at tænke over… det er kun 25-30 år siden at verden var så ligetil.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.