Tænk at vi overlevede!!!!

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe April 2007 Tænk at vi overlevede!!!!

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #509300
  adhdotadhdot
  Medlem

  En lille stund med et tankevækkende tilbageblik

  Folk over 25 burde være døde!

  Jeg formoder at vi vandt trods dårlige odds….;-)

  Ifølge dagens lovgivere og bureaukrater burde de af os, som var børn i 40’erne, 50’erne, 60’erne, 70´erne, ja til og med tidligt i 80’erne ikke have overlevet.

  *Vore børnesenge var malet med blybaseret maling
  *Vi havde ingen børnesikring på medicinflasker, døre eller skabe, og når vi cyklede, bar ingen af os hjelm
  *Som børn kørte vi i biler uden sikkerhedsseler eller airbags
  *Vi drak vand fra haveslangen og ikke af flasker – skræk og rædsel!!!!
  *Vi spiste brød med smør, drak sodavand med sukker i, men blev aldrig overvægtige , fordi vi altid var ude at lege
  *Vi delte gerne en sodavand med andre og drak af samme flaske, uden at nogen rent faktisk døde af det
  *Man brugte timer på at bygge sæbekassebiler af ting, der var kasseret, og ræsede i fuld fart ned ad bakken bare for så at finde ud af, at vi havde glemt at sætte bremser på. Efter nogle ture i grøften lærte man at løse problemet
  *Vi tog hjemmefra tidligt om morgenen for at lege ude hele dagen og kom først hjem, når gadelygterne blev tændt. Ingen kunne få fat i os i løbet af dagen – ingen mobiltelefon – utænkeligt!
  *Vi havde ingen Playstations, Nintendo 64 eller X-boxe – i det hele taget ingen TV-spil, ikke 99 TV-kanaler, ingen videofilm, surround-sound, mobiltelefoner, hjemme-PC’er eller chatrooms på Internettet
  *Vi havde venner! Vi gik ud og fandt dem!
  *Vi faldt ned fra træer, skar os, brækkede arme og ben, slog tænder ud, Men ingen blev sagsøgt efter disse uheld. Det var uheld. Ingen andre kunne få skylden – kun os selv. Husker du uheldene?
  *Vi sloges, blev gule og blå og lærte at komme os over det.
  *Vi fandt på lege med pinde og tennisbolde og spiste jord og græs.På trods af advarslerne var det ikke mange øjne, der blev stukket ud, og græsset voksede ikke inden i os resten af vores liv
  *Vi cyklede og gik hjem til hinanden, bankede på døren, gik lige ind og blandede os i samtalen
  *Nogle elever var ikke så kvikke som andre i skolen, så de dumpede og måtte gå et år om. Frygteligt!

  Denne generation har fostret nogle af de mest risikovillige, bedste problemløsere og investorer nogensinde. De sidste 50 år har været en eksplosion af nyskabelser og nye ideer. Vi havde frihed, fiaskoer, succes’er og ansvar, og vi lærte at forholde os til det alt sammen.

  Og du er en af dem.

  TILLYKKE
  Til dig som oplevede den store lykke at vokse op som barn, før lovgivningsmagten og andre myndigheder regulerede vores liv
  til vores eget bedste…. Det gode liv var vores !

  Nå, hvad siger I så? Er vi da ikke bare en rigtig”I-kan-ikke-slå-os-ihjel”-generation??

  …….stof til eftertænke, nu hvor vi alle snart skal til at opfostre en lille ny…………der er godt nok mange sikkerhedsforanstaltninger vi skal have styr på *S*

  MVH Dorte (der bare synes den er for sjov)
  30+1

  #2293533
  Anonym
  Gæst
  #2293535
  gokhangokhan
  Medlem

  Man må sige, at det er stof til eftertanke. Hvad er det vi ønsker for vore egne børn? – og kan vi efterleve det?
  Jeg vil ønske at den lille dreng jeg længselsfuld går og venter på, vil lege med lego og playmobil i haven,i stedet for at side foran “kassen” hele dagen, men er det realistisk, hvis naboens børn har en playstation hver og sidste nye gameboy advanced?
  Det bliver svært, men vi må vel “bare” forsøge at gøre vores bedste.

  #2293534

  he he ……… godt skrevet

  #2293531

  hej
  rigtigt godt indlæg, det er stof til eftertanke.
  Vi har lige sidet og snakket om, hvor svært det er idag, med alle de regler der er for hvad man må og ikke må som gravid.
  Og alt det der er at tænke over når den lille er kommet til verden, alle de ting der er skadeligt osv, og lige som du skrev er der jo en del der overlevet alle de ting, så måske man skal lade være med at være så hys, så kunne det også være at vores børn kunne tale noget mere og ikke var så sarte.
  christine 33+1

  #2293536
  happythappyt
  Medlem

  den var super god!!!!!!!!!!!!!!!
  Jeg ved lige præcis hvilken af mine veninder den skal sendes til, TAK

  Knus Tanja

  #2293532
  Anita22Anita22
  Medlem

  Jeg tilslutter mig, jeg er helt enig i at børn skal lære af erfaring og selvfølgelig skal de have gode rammer og tryghed, men de skal ikke pakkes ind i vat og flot papir. De skal ud, ud at røre sig.

  Hvorfor ser man aldrig børn spille rundbold ude på vejen eller stikbold på legepladsen. Hvorfor falder medlemstallene i sportsklubber og foreninger. Det er en SKAM.

  Så jeg håber da at jeg ikke bliver en overpylret, overbeskyttende mor…

  Anita 32+2

  #2725046
  JnetteJnette
  Medlem

  Enig i man er blevet MEGET mere hysterisk med hvad man må og IKKE må.. men jeg kan også ryste på hovederne lidt af de folk som altid kommer med den slags… For hvad så med: “Min Mor røg under fødslen, og jeg er opvokset i røg og har altid røget, og JEG fejler ingenting, så selvfølgelig tager mit barnebarn på 2 måneder ikke skade af at jeg ryger mens jeg giver ham flaske” :o/

  Meget muligt skal man tage mange advarsler og undersøgelser med et gran salt, men der er jo en grund til der (trods alt) bliver brugt penge på forskning (hvad med alle de sygedomme, som der nu er fundet medicin imod… vil man så heller ikke bruge det, for det er jo også bare “noget nyt der er fundet på”)

  Derudover.. så er der SKRÆMMENDE mange som idag får diagnoser som kræft, sclerose, psykiske sygdomme, er nedslidte osv allerede i en tidlig alder… så det med at man ikke har taget skade af fortiden, det kan man måske nok ikke sige, hvis man allerede som 40 årig er ødelagt af enten det ene eller andet :o)

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.