En træls scanning

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe Marts 2007 En træls scanning

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #506999
  Anonym
  Gæst

  Hej
  Vi var til 20-ugers scanning i tirsdags. Normalt er det jo et lykkeligt besøg, hvor man ser sin baby og får et par billeder med derfra.
  Men først måtte sygeplejersken tilkalde en supervisor “fordi barnet ikke lå helt rigtigt til at kunne se hjerteklapperne rigtigt”. Det lød jo fint nok. Så kom supervisoren, og mente at hun også måtte få en overlæge til at kigge med. Og så blev jeg godt nok bange.
  Det viste sig at der var et mørkt område i maveregionen, de ikke kunne identificere, enten et nyreanlæg for meget eller vand i en tarm eller …
  De var alle rigtig søde, mente ikke at det var noget alvorligt, og sagde at barnet ellers har det fint. Vi skal scannes igen om 14 dage, så skulle barnet gerne have vokset så meget at de bedre kan se om alt er som det skal være.
  Men øv hvor er jeg bange nu, og ønsker bare at de næste uger skal gå.

  Er der andre der har prøvet dette? Hvad mon det kan være? Jeg læste lige om gravidpige, der har mistet en søn med nyrefejl – kunne det ses på scanningsbillederne?

  /Helle

  #2280101
  happy24happy24
  Medlem

  Jeg kender ikke til noget om nyrerne, men havde jo selv en træls scanning. Vi havde jo ellers været til misdannelsesscanning, hvor de sagde at alt var fint. Efter nogle dage begyndte vi at undre os over noget på billederne, så vi kom til en ekstra scanning, – det vi havde set var bare navlesnor, men tilgengæld fandt de en dobbeltsidet læbe/gummespalte. Så jeg kender godt følelsen af at man bare har lyst til at kaste op og skrige “Det passer ikke”. Det føles som at få en mavepumper og det føles som om alle ens drømme falder til jorden. Vi blev tilbudt en scanning mere (som jer) efter 14 dage eller 3 uger. Det kunne vi helt ærligt ikke vente på, så vi betalte os fra det på en topprofessionel privat scanningsklinik. Men det er jo smag og behag om man er villig til at vente. Jeg havde det lidt sådan, Hvis I ikke kan finde ud af præcis hvad der er i vejen, så vil jeg sgu sendes videre til nogen der kan! I mit tilfælde fandtes en af DK førende specialister bare 20 km væk, men det var der ikke nogen der følte behov for at informere os om. Godt vi selv er lidt udfarende:-) Håber SÅ meget for jer,at det ikke er noget alvorligt med jeres lille baby. Held og lykke!

  #2280099
  gravidpigegravidpige
  Medlem

  Kære Helle!

  Jeg kan godt forstå din nervøsitet vedr. jeres scanning – man håber for forventer jo altid at det hele ser normalt ud, at barnet har det godt, vokser som det skal osv. Men når man som (vi fik) og nu jer får noget andet af vide – at noget ser anderledes ud, ja så ringer alle alarmklokker og man bliver SÅ ked af det og bange.

  Jeg kan jo selvfølgelig ikke vide hvad det er i jeres tilfælde, men man må tro på, at når lægerne siger at det ikke er noget I skal være nervøse over, at de mener det. Ellers tror jeg heller ikke I havde fået lov at gå 14 dage – så ville I være sendt til en yderligere scanning hos en specialist! Så prøv at slå koldt vand i blodet, selvom det er det sværeste – det ved jeg om nogen anden!

  Du spørger til om det kunne ses på scanningen at August ingen nyrer havde og ja det kunne det. Men den primære grund til man fandt ud af det var, at der ingen fostervand var overhovedet. Er der intet nyreanlæg, producerer barnet ingen fostervand fra 13. uge. Såååå…da de så at der manglede fostervand, begyndte de straks at lede efter nyrerne, men forgæves. De kunne ingen nyreanlæg finde og ved en senere obduktion viste det sig også, at han var født uden nyrer.

  I jeres tilfælde har han/hun jo da i hvert fald nyrer, men jeg håber inderligt at det ikke er noget alvorligt. Jeg håber, at kunne læse en rosenrød fortælling fra dig om 14 dage når I har været afsted igen.

  Vi har været til 20. ugers scanning denne gang, men jeg er da STADIG nervøs og bange for, om alt nu er okay hos min lille skat. Angsten sidder så dybt i en og jeg slipper ikke af med den, før jeg føder til marts – forhåbentlig en velskabt baby!

  Jeg sender dig og amnde det STØRSTE trøstekram og op med humøret.

  Knus fra Mette i 23. uge

  #2280097
  Anonym
  Gæst

  Da jeg var til MD-scanning, sagde scanningsjordemoderen eller sygeplejersken eller hvad hun var, at de faktisk ret ofte (på Roskilde) er nødt til at lave en ekstra scanning, fordi det faktisk er ret svært at få et godt billede af hjertet, hvor alle 4 kamre ses tydeligt nok – og så må man komme igen, for alting skal bare være helt i orden.

  Så der behøver ikke være noget galt, fordi man skal komme igen 🙂

  Men jeg forstår godt din bekymring.

  #2280100
  Krina1984Krina1984
  Medlem

  Har selv lige været til 20 ugers scanning.

  Vi fik at vide at der muligvis var en fejl på den ene nyre, men de vidste ikke om det var noget ham kunne vokse fra..

  Jeg trøster mig med at alt andet så meget fint ud også den anden nyre, og han kan jo sagtens leve bare med en nyre.

  Håber det går godt til næste scanning, og de finder ud af at det ikke er noget alvorligt..

  #2280098
  mettekkmettekk
  Medlem

  Og jeg regner ikke med, der er noget galt.
  Vi blev scannet for 3 uger siden, men fordi jeg kun var 18+3 henne ca, og har lidt mave at scanne igennem, så var det svært for lægen at scanne hjertet ordentlig. Så nu er jeg 21+3 og skal så scannes igen i dag, fordi alting jo er vokset siden sidst.
  Men jeg tror generelt at det er meget svært at scanne, især de indre organer. Tænk på hvor små de er. Mit barn vejede kun 300 g. ved sidste scanning, og helt ærligt, hvor store er organerne så.
  Så jeg håber på det bedste, også for dig. Og hvis du bare ikke kan vente, så betal dig fra en scanning et andet sted evt.
  Mette 21+3

  #2280102
  BlipBlopBlipBlop
  Medlem

  Hej Igen
  Tak for de søde indlæg. De sidste 15 dage har været et mareridt, mange tanker og søvnbesvær pga. bekymringer.
  Men nu er uvisheden (næsten) slut!
  I dag er vi blevet scannet igen, og barnet har det fint. Der er stadig lidt væske i endetarmen, men ikke noget unormalt. Alligevel får vi en kontrolscanning i uge 28.
  Så man kan sige at belønning for de hårde dage er nogle ekstra scanninger, så vi er helt sikker på at barnet er “normalt”. 10 fingre og ingen ganespalte etc.
  /Helle

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.