Igen i tvivl… kejsersnit/alm. fødsel???

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe December 2006 Igen i tvivl… kejsersnit/alm. fødsel???

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #498414
  Anonym
  Gæst

  Ja – selvfølgelig skete det… bedst som jeg troede, at NU var jeg 100% endelig afklaret om at det skulle være planlagt kejsersnit, så bliver jeg igen i tvivl.

  Vil forsøge at gøre en lang historie kort 😉 -Totalt umuligt… jeg gir op på forhånd…

  Fik jo en total spincther ruptur (overrivning af endetarmens muskel), da jeg fødte min datter. Er derfor blevet anbefalet pl. ks. af 2 forskellige fødselslæger – den ene overlægen. Risikoen for at briste igen er iflg. lægen forøget med 5-10%, pga. gammelt arvæv. Såfremt jeg brister igen, kan det være svært at reparere pænt igen. I værste fald risikerer jeg, ikke at kunne holde på afføring, hvis det går galt igen 🙁

  Årsag til at jeg bristede sidste gang: min datter havde en hånd med ud på kinden, da hoved blev født… albue havde derfor fungeret som modhage og dette kombineret med, at de måtte bruge sugekop, har formentlig gjort det. Iflg. jdm. fulgte jeg alle instrukser og pressede fint… men hovedet gled blot tilbage efter hver presseve, da albue jo var modhage. Pressede derfor i 1½ time, hvilket gjorde at jeg blev træt og fik ve-stim drop, da veer aftog lidt.

  Har selv et brændende ønske om at føde vaginalt igen (ville egentlig helst hjemmefødsel – derfor ligger tanken om kejsersnit meget fjernt fra drømmefødslen.) Havde egentlig også besluttet mig, for at forsøge at føde selv, på trods af den første fødselslæges anbefaling for kejsersnit. Men efter at have talt med 2. fødselslæge (overlægen) ombestemte jeg mig, da han var mere “skarp” i sin udmelding og på en pæn måde fortalte mig, at jeg jo ikke var rigtig klog hvis jeg ville føde selv.

  Nå – men, havde så en tid hos overlægen igen idag, hvor jeg fik fastsat dato for ks. og blev scannet. Baby har det godt… vokser fint, lige knap 2300 g. dvs. lige under gennemsnit men helt fint.

  Da jeg kommer ud fra overlægen, møder jeg en jordemoder som jeg tidligere er blevet scannet hos (1 x privat i 8. uge og til md-scanningen). Har set hende flere gange siden på svangreambulatoriet, når jeg har sat og ventet og idag spurgte hun så til hvordan det gik… jeg forklarede omkring ks. og sådan… og hun havde en HELT ANDEN holding end lægerne. Og syntes, at lægerne sommetider var for hurtige til at sige kejsersnit.
  Hun havde selv gode erfaringer med gravide der valgte at føde vaginalt efter total spincther ruptur og havde faktisk aldrig oplevet, at nogle bristede lige så slemt igen.

  Hun greb fat i en anden jordemoder som der var meget erfaren og havde mange år på bagen og spurgte til hendes holding: ks. eller alm. fødsel? -Hendes svar kom promte: klart alm. fødsel !!!

  Hun greb fat i en 3. også erfaren jordemoder med mange år på bagen og spurgte til hendes holdning: Hun ville egentlig helst ikke udtale sig, da der jo aldrig er nogen garanti… men endte alligevel lidt op med, at når nu man selv havde et stort ønske om alm. fødsel, så var det måske bedst. Sagde dog også, at ved 2. fødsel kunne det jo gå stærkt, så måske nåede man slet ikke ind på hospitalet… hvortil de 2 andre jdm. svarede: at ved disse lyn fødsler, hvor den gravide ikke nåede frem… så de aldrig alvorlige bristninger.

  Alle var enige om, at der jo ingen garantier var… men at det jo var dem der stod med de fødende der valgte at prøve alm. fødsel igen og ingen af dem kunne jo komme i tanke om tilfælde hvor det var gået galt igen. Fødselslægerne ser jo også kun de tilfælde hvor det går galt, som de sagde… hvilket er få.

  Min egen Jdm. som jeg har fast konsultation hos, har altid været meget neutral i sine udtalelser, måske med lidt overvægt til ks. da det jo er det lægerne anbefaler.

  Hmm… er virkelig kommet i tvivl igen!!!
  Har jo et brændende ønske om at føde selv og ombestemte mig egentlig kun til pl. ks. pga. at jeg ikke kunne finde nogen fagpersoner, der sagde “god” for at forsøge vaginalt. + At overlægen lovede mig guld og grønne skove, for at jeg kunne få stor indflydelse på kejsersnittet. Dvs. selvfølgelig skulle baby direkte op til mig og ikke først ud og undersøges/vejes osv. Måske nok små ting, men noget der betyder utrolig meget for mig, for at jeg kan “leve med tanken om kejsersnit”!!!
  Jeg kunne også selv få indflydelse på hvem der skulle lave ks. og hvilken jdm. der skulle med osv. osv.
  Sidst jeg talte med overlægen, trak han lidt i land med det han tidligere havde lovet og sagde, at det var op til jdm. så jeg skulle tale videre med hende om det… men han kunne ikke se hvorfor ikke hun skulle gå med til det. Han lovede ligeledes, at han ville gøre alt for at ændre sin vagtplan, så han personligt selv kunne udføre ks. og at min egen jdm. garanteret ville gøre det samme, for det gjorde hun også ofte… hvortil han sluttede af med et: kan du så få det bedre?? Hvortil jeg selvfølgelig måtte svare nej.

  Idag havde piben fået en helt anden lyd!!! Følte det som om, at nu var jeg jo overtalt til ks. så nu havde han glemt alt det han havde lovet mig.
  Fik en tid til ks. hos en læge jeg ik har mødt eller aner hvem er og ligeledes hos en jdm. jeg heller ik kender.
  Og så sidder jeg jo tilbage og tænker: hvad så med de andre ting som de har “lovet” mig. Det nytter jo ik noget, at jeg aftaler med en læge/jdm. som der IKKE vil være tilstede under ks. at vi sagtens kan bryde sygehusets rutiner, så jeg kan få baby direkte op til mig osv. når det er nogle andre der skal foretage ks. – Det er jo ik sikkert at de vil gå med til det samme.

  Og nu HAR jeg jo fundet nogle fagpersoner, som der rent faktisk har gode erfaringer med alm. fødsel efterflg.
  Ved jo godt, at der aldrig er nogen garantier!!! Men som de siger, så kan de jo hurtigt lave det om til et ks. hvis fødslen ikke forløber planmæssigt, så der evt. skal bruges kop eller lign.

  Hende jdm. der helst ik ville udtale sig, spurgte også til om jeg aldrig var blevet tilbudt at få lavet en rekonstruktion, da jeg jo idag har svært ved at holde på luft. Men jeg har jo egentlig ik oplevet det som en gene før nu under graviditeten, hvor jeg er blevet spurgt til det. Så hun var også inde på, at hvis det så gik galt igen, så kunne man måske lave en bedre rekonstruktion.
  De snakkede om en vild dygtig læge på Skejby… der kunne være en mulighed.

  Men oddsne for det sker igen, er jo ik store. Venter jo ik noget stort barn, så hvis ellers baby ligger korrekt med hoved og ik ønsker at komme ud som supermand, ligesom storsøster, så har jeg jo muligheden for igen at få en kanon fed oplevelse og få baby til verden, på den måde som jeg anser for den bedste og mest naturlige for baby.

  Har jo hele tiden haft det psykisk dårligt med ks. så nu hvor muligheden igen bliver åbnet lidt, heller jo nok IGEN mest til alm. fødsel…. men for søren hvor er det en svær beslutning, når lægerne er imod!!! De kan jo ik tvinge mig som de siger.

  Skal til jdm. på torsdag – så der SKAL jeg altså bare have truffet en beslutning!!!

  Mon der er nogen der holdt ud og læste hele mit indlæg 😉 ???
  Måtte bare have luft…

  Knus Karina 35+2

  #2234922
  thiemer06thiemer06
  Medlem

  Hej Karina.

  Jow jeg fik da læst dit indlæg 🙂
  Jeg skal overhovedet ikke forsøge at påvirke din beslutning – ved om nogen hvor vigtigt det er man selv finder frem til den rigtige løsning og finder fred med den…
  Ville bare lige sige at jeg forstår din vaklen da jeg selv – godt nok af andre grunde – jo selv var ude i en mindre “beslutningskrise”.
  Brug dagene til at føl godt efter hvad du synes er rigtigt og prøv at lade være med at fokusere på hvad den ene sagde fremfor den anden osv osv. I sidste ende er det jo udelukkende din beslutning og det er kun dig selv du kan klappe på skulderen eller skyde skylden på bagefter – altså alt efter hvordan det går 🙂 Prøv at forestil dig hvordan du vil have det med de forskellige udfald af fødslen, det må være mit bedste råd til dig 🙂
  Held og lykke med beslutningen.

  Hilsen Kathe 34+4

  #2234923
  Anonym
  Gæst

  Hej Karina

  Jeg er fra juni07-termin – så der er længe til jeg skal føde. Men er i samme situation som dig og tænker meget på det. Jeg har ikke været til samtale med speciallægen endnu – men jeg ved at jeg vil kæmpe alt hvad jeg kan for en naturlig fødsel. Min primære årsag er at jeg efter 3 år stadig ikke føler mig iorden “dernede” og mine tanker er at hvis det sker igen, kan det måske gøres bedre. Et eller andet sted er jeg ligeglad når det ikke fungere optimalt alligevel.
  Jeg kan sagtens forstå dine tvivl – jeg husker også øjeblikket hvor min søn kom ud og blev løftet op til mig som et af de mest fantastiske øjeblikke jeg har oplevet.
  Jeg vil spændt følge med i din beslutning!

  Carina 12+0 (hurra)

  #2234921
  Anonym
  Gæst

  Dig kan man jo altid regne med 😉 Skønt!!!
  Ved godt, at det kun er mig der kan træffe en afgørelse og mig selv at skyde skylden på efterflg. Kunne man da bare spå!!!
  Har jo egentlig hele tiden været afklaret om at jeg VILLE føde selv, da jeg jo har det meget dårligt psykisk med et ks.
  Ved derfor ik om jeg psykisk kan følge med og acceptere et ks. Er bange for, at det vil skubbe en fødselsdepresion igang, da jeg ikke kan finde mig selv i den form for fødsel… lidt svært at forklare.
  Ved jo godt, at det vigtigste er at baby kommer ud sund og rask… og der har jeg jo også mine bekymringer ang. ks. da der jo også er risisi forbundet med den for barnet. Risiko for at skære i barnet, videnskabligt bevist, at der er større risiko for at barnet får vejrtrækningsproblemer og astma.
  Kan jeg være bekendt at løbe den risiko for barnet… blot fordi jeg ik tør udsætte min egen krop for risikoen for at briste igen???
  Iøvrigt delte meninger om hvor slemt det er at briste igen, da de jo måske kan lave en bedre rekonstruktion en den nuværende syning.
  Men ja, det vil jo bestemt ik være rart, at briste igen!!! Men omvendt… hvis ik jeg brister, så har jeg jo muligheden for at opleve en fantastisk fødsel igen, som jeg ønsker mig.
  Hmm… tænkeboks!!!
  Tror det bliver vaginalt…
  Knus Karina

  #2234924
  Anonym
  Gæst

  Hej Carina.
  Tillykke med graviditeten… dejligt, at passere den magiske grænse 12+0 hva?
  Ked af at høre, at du er i samme situation… kan jo sagtens forstå, at det fylder meget for dig.
  Tror jeg bliver mere og mere afklaret for hver time der går… bliver simpelthen nødt til at forsøge at føde selv igen og håbe på det går godt.
  Håber, at du får truffet den rigtige beslutning for dig. Har iøvrigt ladet mig fortælle, at der er en enorm dygtig læge i Skejby, der virkelig er fantastisk til at lappe spincther ruptur sammen… så hvis det går galt igen, kunne det jo være en anledning til at forsøge, at få det gjort bedre. Du skriver, at du ikke føler dig helt iorden dernede endnu, har du overvejet at få lavet en rekonstruktion???
  Knus Karina 35+4

  #2234930
  brynaldbrynald
  Medlem

  Hej Karina!
  Jeg ved, hvilke tanker du sidder og og hvor meget de fylder.
  Jeg har jo af samme grund som dig valgt at få lavet et kejsersnit.
  Det der nok gjorde det sidste udfald var, da Thiemer sagde at vi skulle læse om hende der havde født i oktober og som fik endnu en spinchter ruptur.
  Jeg har valgt at se på det på den måde, at jeg får det som en ekstra oplevelse i mit liv og så kan jeg snakke med om, hvordan et kejsesnit føles.
  Bruger meget af tiden på, at forberede mig på, at jeg ikke får bebsen op og jeg er ved at vænne mig til tanken nu. For bare 2 uger siden græd jeg bare ved tanken, men nu føles det ok.
  Min mand arbejder som børnelæge på et sygehus
  og er med til ca. 3 kejsersnit pr. vagt og han siger at mødrene ser så glade og friske ud bagefter og de ligger og griner.
  Ved ikke om det hjælper dig, men jeg har valgt at se det som en oplevelse jeg får med i rygsækken og jeg glæder mig enormt til d.12/12.
  Held og lykke med beslutningen.
  Knus fra Jane

  #2234928
  Anonym
  Gæst

  Hej Karina!

  Ja – jeg havde langt om længe besluttet at nu skulle der ske noget. Jeg havde fået tid hos en mave-tarm-specialist, en fysioterapeut og en psykolog, så det helt store var sat i gang. Men så gik jeg jo hen og blev gravid (dejligt – vi havde næsten opgivet) og nu er det hele sat på standby indtil jeg har født på den ene eller den anden måde.
  Jeg er lidt spændt på mine samtaler med jdm. og læge – om de er ligeså uenige som dem du har talt med.

  Carina 12+1

  #2234933
  Anonym
  Gæst

  Hej Jane!
  Forstår jo egentlig godt at du vælger ks. – læste også den anden piges indlæg, hvor hun igen bristede… og ja det er skræmmende. Og dette sammenholdt med at begge fødselslæger jeg havde snakket med anbef. ks. gjorde jo også at jeg blev overtalt til ks. Overlægen, sagde jo lidt pænt pakket ind, at jeg jo ikke var ved mine fulde 5, hvis jeg forsøgte at føde selv igen. Så jeg blev skræmt og lod mig overtale til ks.
  MEN… jeg har jo lige siden at jeg var 12. uger henne, forsøgt at vænne mig til tanken om ks. og de forhold/risisi der følger med og jeg KAN simpelthen bare ikke forliges med den tanke. Jeg har det SÅ dårligt med det psykisk… så da jeg talte med nogle jdm. der faktisk havde gode erfaringer med fødsel efterflg. blev jeg bare SÅ lettet igen og kan mærke, at det er den rigtige løsning for mig. Og så må jeg jo bare krydse fingre for, at jeg ikke er uheldig 2 gange i streg!!! -Der er jo ingen garantier.
  Ved godt at jeg er lidt skævt skruet sammen i den øverste etage, thi-hi… mange må jo kæmpe sig til et ks. og her står jeg og takker pænt nej… har fået en dato til ks. men aflyser den på tors. hvor jeg skal til jdm.
  Det var jo ikke pga. et stort barn eller lign. at jeg bristede sidste gang… det var jo fordi, hun havde en hånd med ud på kinden og at de derfor måtte bruge sugekop…. så jeg vælger at håbe på, at nr. 2 ligger som den skal og at jeg kan få et godt samarbejde med jdm. som jeg vil bede om hjælp til at gispe barnet ud, i stedet for at presse. Og hvis der så mod forventning er noget der tyder på, at barnet ikke ligger korrekt så det bliver en svær fødsel, jamen så er jeg afklaret med, at så må jeg lave det om til et semi-akut ks. i stedet for…. så det skal fremgå tydeligt af min journal, at der skal tages hensyn til min tidligere ruptur og derfor være extra opmærksom på om der opstår ting der gør at ks. alligevel må udførres. Så har jeg da i det mindste gjort forsøget og det betyder meget for mig.
  Men som sagt, så forstår jeg jo også godt, at du vælger ks. for der er jo en øget risiko for at briste igen.
  Held og lykke med dit ks. glæder mig til at læse om det… 3 uger ikke længe til hva? Håber, at jeg selv kan komme med en god fødselsberetning uden nogen stor ruptur eller ks. 😉
  Knus Karina 35+5

  #2234929
  selmamorselmamor
  Medlem
  #2234931
  selmamorselmamor
  Medlem

  Jeg har ingen erfaringer med fødsler, da jeg fik akut kejsersnit efter 20 min småveer da jeg fik min datter.
  Jeg vil blot fortælle at jeg på ingen måde føler mig snydt for noget fordi jeg har fået kejsersnit og ikke har født vaginalt. Følelsen ved at føde ved kejsersnit er fantastisk! Det vigtigste er for mig at der kommer et sundt barn ud af det og selvfølgelig også en mor som er nogenlunde hel. Men jeg har jo heller ikke den “almindelige” fødsel at sammenligne med.
  Håber du får en god fødsel uanset hvad du ender med at vælge:-)
  Kh Katrine (juni 07)

  #2234925
  Anonym
  Gæst

  Hej Katrine!
  Tak for dit indlæg… og tillykke med din graviditet 😉
  Er helt enig med dig… det vigtigste er at få et sundt og raskt barn. Men der er jo også risisi forbundet med et ks. både for mor og barn – ligesom ved en fødsel.
  Ved du om det bliver ks. eller alm. fødsel for dig denne gang? Held og lykke til dig også.
  Knus Karina 35+6

  #2234934
  selmamorselmamor
  Medlem

  Jeg tror det bliver ks men ved det ikke endnu. Problemet er at jeg danner antistoffer og hvis barnet har en anden blodtype end mig, så kommer det til at lide af blodmangel og så kan det godt være at det skal ud lidt hurtigt (det var den meget korte version:-))
  Jeg vil hellere have et planlagt ks end et akut ks som jeg fik sidst.
  Kh Katrine

  #2234932
  CameboCamebo
  Medlem

  Hej med dig 🙂

  Kan sagtens forstå dit dilema !!! Jeg ville blok kommentere på, at du IKKE får dit barn direkte over til dig i det øjeblik det kommer ud af maven ! De er nødt til at suge, tørre OG pakke barnet ind i håndklæder INDEN du får barnet over !

  Der er møjhamrende koldt på en operationsstue, og baby får ikke det naturlige tryk omkring lunger osv. som hvis det var født vaginalt, så derfor skal de suge, tørre og pakke baby varmt ind 🙂

  … Pøj pøj med din beslutning og forestående fødsel 🙂

  Venlige hilsner Camebo 4+3 😉 … + 2 skønne, store KS-piger 🙂

  #2234926
  Anonym
  Gæst

  Forstår da godt, at du hellere vil have pl. ks. end risikere et akut. Det må være grimt, når barnet bare ligepludselig skal ud for ikke at komme til skade.
  Ønsker dig held og lykke med det – håber at baby har samme blodtype som dig, så du undgår bekymringerne om antistoffer.
  Knus Karina

  #2234927
  Anonym
  Gæst

  Hej Camebo.

  Tillykke med din graviditet 😉 Kan ikke være længe siden du stod med en positiv test i hånden, kan jeg regne ud – smiler.

  Nej, det er efterhånden gået op for mig, at overlægen har lovet mig lidt for meget mht. at få baby direkte op til mig, ved et ks. Men alle kneb gjalt åbenbart for at få mig overtalt – er i hvert fald sådan jeg føler det!!! 😉

  Nå, men imorgen skal jeg til jdm. og der aflyser jeg tiden til ks. og så håber jeg bare at fødslen går som den skal. Men er glad for min beslutning og har det godt dermed.

  Held og lykke til dig med din graviditet…

  Knus Karina 36+0

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.