Så hjælp mig dog…. om den forbandede allergi (langt)

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe August 2006 Så hjælp mig dog…. om den forbandede allergi (langt)

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #486520

  Åh, ved ikke hvor jeg skal begynde. Er så frygtelig ked af det og ved ikke hvad pokker jeg skal gøre.
  I sommer fik jeg jo at Anafylaktisk anfald forårsaget af græsallergi…
  Jeg var for en md. siden på Allergologisk klinik, Holbæk Sygehus. Fik taget en prik test som viste, det jeg godt vidste i forvejen, at jeg er multiallergiker med hovedvægten på pollen i alle afskygninger dog er det allerværste: græs!

  Fik beskeden at der ikke var mere lægerne kunne gøre, jeg tager det medicin som jeg bør og får de forbistrede Binyrebarkhormon indsprøjtninger tre gange om foråret/sommeren. Han ville absolut ikke råde mig til en vaccination da min allergi er så voldsom at det bare vil gøre ondt værre. Fik også taget en bloprøve som jeg har fået svar på i dag, med posten. Den viser kraftig allergi overfor græs og husstøvmider, let allergi overfor hund og gråbynke. Og i mild grad følgende fødevarer: komælk, sojabønner, rug, havre og hønseøg… Jeg som elsker mælk… og hvad spiser jeg så istedet for rygbrød?

  Jeg har af lægen fået kraftige binyrebarkhormon piller samt en epipen ( adrenalin), det og så min mobiltlf. skal jeg altid bære på mig. Hvis jeg så pludselig ikke kan trække vejret skal jeg tage pillerne og stikke mig med pennen og ringe efter hjælp, men sådan kan jeg da ikke leve… jeg mener det er jo altså ret svært at undgå græspollen? Jeg tænker stadig på hvis jeg nu ikke var taget på arbejde, havde det jo så dårligt, så havde der ingen været til at hjælpe mig… og hva så?

  Har fået tid på Manuel Medicisk Klinik/v Michael Cohrt. Han skulle være noget af en mirakel mand, har bla. kureret min nevø for astma. Han har indvilliget i at røve, men hjælper det ikke efter 3 gange mener han ikke han kan hjælpe mig.

  Jeg tænker også på Annika, hun har desværre meget stor risiko for at udvikle allegi, da Claus også har en smule høfeber.

  Mirakelkur ønskes.

  /Marianne

  #2166231
  Anonym
  Gæst

  hmm, det lyder kompliceret. Jeg ved ikke en skid om den slags – men jeg ved at der på SB er en som bøvler med lidt af det samme. Har du login til SB? Så kunne du sende hende en PM (mail)
  Er sikker på hun ved en hel del

  Kh Ulla

  #2166233
  Anonym
  Gæst

  Hvor er det synd for dig Marianne, vidste slet ikke, du var så allergisk. Jeg ved ikke noget om det, men sender dig lige en kæmpe krammer. Som Ulla vil jeg også foreslå slyngebarn. Eller findes der måske en “klub” for multiallergikere, hvis du forstår hvad jeg mener. En landsforening eller noget.

  #2166228
  Anonym
  Gæst

  Prøv akupunktur. Det kan også hjælpe på allergi. På mig tog det dog kun lige toppen af allergien (også græs – dumme græs!!). Men det er da et forsøg værd. Det er en god idé at starte et par måneder før pollensæsonen. Ring til en akupunktør og spørg til det.

  Ellers ville jeg jo umiddelbart sige vaccination eller binyrebarkhormonindsprøjtninger (dem, der koster 3000 og skal gentages hvert år), men hvis lægen fraråder det, er det jo nok ikke så smart.

  God bedring – det er en frygtelig bunke allergier, du har dig.

  Maria (indtil videre kun allergisk overfor græs og hund)

  #2166227
  Anna76Anna76
  Medlem

  Hej marianne..

  Jeg er lige på besøg fra sep. terminen. Jeg har lige købt bogen “KERNESUND FAMILIE SÅDAN” Mest fordi vi er totalt sukkerjunkier herhjemme og den livstil har jeg bare ikke lyst til at give videre til min lille søn…
  Nå men i bogen har faren også multiallergi og ved at omlægge sin kost slap han for alt….de har fået et barn ud af autisme og hyperaktivitet. De lever uden sukker, gluten og mælk..
  Ved ikke om du kan bruge det til noget men du kan evt. kigge lidt på deres hjemmeside http://www.kernesundfamilie.dk

  Hilsen AnneMette

  #2166232

  Tror lige jeg høre min søster hvad ham lægen egentlig er (hun har arbejdet på klinikken).
  Jeg må også sige jeg bleve noget overrasket over han ikke mente jeg kunne vaccineres… Jeg har desværre først tid derinde igen engang til starten af april. Ville jo gerne høre noget mere om det med kosten. Især fordi jeg nærmest er “afhængig” af mælk. Så den er jeg rigtig ked af hvis den skal skippes. Men må nok sætte forbruget en del ned.

  Må lige høre min læge om det der Grazax, er det i stedet for binyrebark?

  Mht. indeklima, gør vi stor set alt, borset fra vi har vores elskede hund.

  Tak for alle jers svar!
  /Marianne

  #2166229
  odensemodensem
  Medlem

  Hej Marianne
  Det lyder fælt, men jeg studsede lige over et par ting.
  Jeg er ikke allergispecialist. Men folk der har så slem hvepse allergi at de skal gå med EPI pen, bliver jo vaccinerede. Så vidt jeg kan læse mig til er vaccination ikke kontraindiceret fordi man har flere allergier. Kun hvis du har meget nedsat lungefunktion, er gravid eller har en svær anden sygdom. Du har jo “kun 2” svære allergier – græs og hustøvmider Jeg er selv hyposenibiliseret som det hedder mod kat og birk, og det har gjort underværker for min astma. Har været uden symptomer i mange år efterhånden. (hævede over hele kroppen og fik svær astma af at være i samme rum som kat). Jeg har også på blodprøver og priktest andre lidt mindre allergier (så vidt jeg husker 4-5 stykker) og jeg klør da i munden når jeg spiser nødder og jeg er stadig lidt plaget af allergi mod hustøvsmider, men det er ikke noget der betyder noget i min dagligdag. Faktisk er det næsten regel at hvis man har en allergi har man flere side – eller kryds allergier – men det er hoved allergien man skal gå efter
  Er denlæge som har rådgivet dig allergispecialist – ikke bare hudlæge eller lungelæge, men rigtig allergispecialist?
  Der findes desuden et nyt præparat der hedder Grazax som man kan få specialtilskud til der er til pt. med græsallergi der ikke kan få god symptomkontrol på den behandling du får med binyrebark.
  Syntes du skal bede om en second opinion. Allergicenteret i Odense er det eneste jeg har samarbejdet med -bed evt. om at blive vurderet af dem , ellers er der sikkert et center i København??
  Igen Marianne – jeg er jo ikke specialist. Men der er noget her der ikke stemmer helt. Kan godt forstå at et liv med Epipen ikke er rart.
  Pas på med at ryd for meget ud i din kost før du har fået kyndig vejledning i hvad det betyder for dig at være “svagt positiv”.

  Ang. Annika.
  Alm råd – ingen husdyr indendørs, ingen tæpper, ingen røg, udluftning, vask af sengetøj etc. men alt det kan du læse på astma-allergiforbundets hjemmeside

  Pøj pøj
  Anne

  #2166230
  lil_70lil_70
  Medlem

  Hej Marianne

  Køb et par robot støvsugere, luk hunden ude i gangen, sæt dem på igang og tag på arbejde.
  Så er I ikke hjemme, imens maskinerne støver. Kender en der bruger det med glæde.

  Overvej varmepumpe/genveks anlæg i huset, som vil give en konstant udluftning.

  Gå igang med en japansk have stil, lav en mosplæne, bare et stykke, jeg ved god at hestende også skal have mad.

  Mvh Lærke (Nov.03)

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.