Idéer til dåbsgave?

Home Forums Mødregrupper Mødregruppe Juli 2004 Idéer til dåbsgave?

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by mulle1975 mulle1975 1 week, 5 days ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #429256
  mulle1975
  mulle1975
  Member

  Vi skal til barnedåb om en måneds tid, og jeg skal være gudmor til den lille pige:o) Men hvad skal vi finde på at give hende i gave? Prisniveauet er ca. 3-400 kr., tror jeg.

  Da hendes storesøster blev døbt, havde vi købt en rød trædukkevogn og fantastisk fin roterende lampe til hende med bondegårdsmotiv (denne type, men købt i Tyskland, hvor den er meget billigere: http://toppenogbolden.dk/lamper-25/roterende-lampe-med-fisk-fra-trousselier-596.html).

  Egentlig ville vi gerne give lille Ida en tilsvarende lampe, men eftersom glødepærerne er på vej til at blive udfaset, og lampen kører rundt ved pærens varme (som lavenergipærer jo ikke udsender), har vi besluttet at finde på noget andet. Men hvad?

  Vi vil gerne give hende en blivende og personlig ting, men helst ikke en traditionel flagstang/sparebøsse/et sæt bestik ell. lign. For det er der helt sikkert andre, der gør.

  Jeg tænker:
  – en fin sølvhalskæde (det fik Mia af Idas forældre)
  – et fint smykkeskrin
  – Babushka-dukker i fine farver
  – et stamtræ til at hænge på væggen (http://www.husetholte.dk/page.asp?objectid=11&dataowner=webshopproduct&dataaction=showproduct&dataactionitem=1322&zcs=3)
  – et fint glasrelief til væggen eller til at stå i vinduet
  – et vægur med plads til at sætte billeder i

  Hvad synes I? Har jeres unger fået en eller flere fantastiske dåbsgaver – eller har I bare en rigtig god idé?

  På forhånd tak:o)

  KH. LOne.

  #1867315
  ingefd
  ingefd
  Member

  Jeg syntes, at et smykke er en god idé. Da du skal være gudmor, er den traditionelle gave jo et kors. Hvis det ikke skal være et traditionelt kors, kan du evt. kigge på Museums smykker.

  Inge

  #1867319
  karinanj
  karinanj
  Member

  Hej Lone.

  Jeg synes også at et smykke er en rigtig god ide 🙂

  Asta fik af hendes gudmor en glas engel fra gammelgaard glas, det var også en rigtig sød gave, synes jeg – nu står den jo så i min stue og ser flot ud, til Asta en gang bliver så stor at hun selv kan have den stående.

  Karina

  #1867314
  dreamoutloud
  dreamoutloud
  Member

  Er mentalt meget langt fra traditoinelle dåbsgaver.
  Synes absolut om babbuskaen. De et så facinerende og mine mindste er så vild med dem.
  Ellers er en Kaj Boysen abe nok i mine øjne.
  Samme begavede formgiver har designet et sæt børnebestrik til grand prix-serien, som er rigtigt fint.

  Der er også det fine sæt bestående af kop og tallerken til børn fra Arabia (Tema) med mumimotiv.

  Bella

  #1867316

  Jeg er heller ikke til smykker i dåbsgave, ihvertfald skal det så ikke være et børnesmykke, men et klassisk smykke, hun kan bruge senere! Mads fik en guldløve i børnesmykke til sin dåb, -altså hvor mangegiver deres børn smykker på??

  Babuskedukken er også meget mere i min ånd eller aben, -men lad mig lige tænke videre 🙂

  Rikke, der gav sit guddatter en flagstang med elipseformet for, -hun er født og bor i Schweiz, så her var det oplagt at få et dansk flag til fødselsdagsbordet fremover! Jeg havde ikke gjort det til et danskboende barn 🙂

  #1867318
  karinanj
  karinanj
  Member

  Alle mine har fået små sølvflagstænger i dåbsgave, med deres data indgraveret, de to store synes at det er meget sjovt at få deres egen flagstang på bordet når de har fødselsdag…

  Mht. smykker, så tænkte jeg noget i retningen af et dagmarkors? – min lille niece går med et smykke, en halskæde, men drenge går jo ikke med det… Ikke her i hvertfald 🙂

  Karina

  #1867317
  mouete3
  mouete3
  Member

  Vil lige give mit besyv med (er ellers mest med som smugkigger med bla. en pige fra jan. ’04)

  jeg synes smykker er en rigtig fin ide alle mine 3 piger har fået en halskæde med dagmar kors, og et børnearmbånd med forskellige figurer til deres dåb, og for dem er det noget ganske specielt at når de skal være fine må de få deres sølvsmykker på!

  Mouete3

  #2732869
  Mia_MG
  Mia_MG
  Member

  Er ny herind men vil alligevel lige prøve at komme med mit bud på en god dåbsgave.

  Jeg synes sølvhalskæden er en rigtig god idé. Det er noget der kan følge barnet hele livet, og som mouete3 skriver så kan de rigtigt være fine når de får deres sølvsmykke på. Alternativt kunne du kigge lidt mere rundt efter dåbsgaver på diverse sider. Har selv ofte benyttet https://www.guldsmedoestergaard.dk/gaver/daabsgaver til dåbsgaver. Kan se de vist også har børnesmykker.

  Mia

  #2732907
  louise_v
  louise_v
  Member

  Jeg er også ny herinde og har givet flere dåbsgaver på det seneste. 

  Før i tiden forsøgte jeg at regne den perfekte gave ud og det er simpelthen så svært at finde på en ny gave hver gang. 

  Jeg fandt derfor du af at det gør livet 1000 gange nemmere hvis man i stedet finder inspirationen på hjemmesider omkring dåbsgaver. 

  Prøv at tage et kig på hjemmesiden. Der er virkelig nogle fede gaver ind i mellem. Ellers kan du bare prøve at google “dåbsgave ideer”. Her kommer også nogle gode eksempler. 

  #2732933

  Jeg fik i sin tid min gudmors egen dåbs gaffel omformet til et armbånd. Jeg bruger den meget sjældent, men jeg er virkelig glad for den fordi der er så meget historie bag.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.