Alt om Børn › Fora › Mødregrupper › Mødregruppe Juli 2004 › Når nu er vi er ved pander og gryder, er der så nogen, der kan fortælle mig….
- Dette emne har 0 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 2 år, 10 måneder siden af
Anonym.
- ForfatterIndlæg
- 29/12/2007 kl. 12:12 #184827029/12/2007 kl. 12:12 #1848271
SisseAnd
Medlemaltså mere hvad er dens funktion?
Stegesoen har jeg en ide om er med låg for at stege og beholde vandet i retten men jeg er ikke helt sikker…….
Fungerer altså i min def som en gryde med låg, men er af lertøj.
Knus Christina
29/12/2007 kl. 12:12 #1848274SisseAnd
MedlemTja det er også den opfattelse jeg får – jeg synes bare de har nogle store nogle af slagsen i det link Ditte har lagt til Le Creuset-ting….
Nå men videre med bagningen, jeg står og bager kanelsnegle til brunch i morgen. Så skal jeg lave chokoladekage, senere tzatiki til middagsmaden i aften og endnu senere 2 x dej til forskellige boller som skal stå og hæve natten over. Det bliver vist en dag i køkkenet:)
Knus Christina
29/12/2007 kl. 12:12 #426717Anonym
Gæst– Hvad en Römertopf (el. stegeso el. lerpotte) er??
Fik jo kogebogen “Køkken revolution på høje hæle” i julegave….
Knus fra Ditte
29/12/2007 kl. 12:12 #1848273TrineJuli
MedlemDet jeg kunne finde om en ramekin er:
1. a small, separately cooked portion of a cheese preparation or other food mixture baked in a small dish without a lid.
2. a small dish in which food can be baked and served.Så funktionen er vel ligesom en kokotte, noget et eller andet portions-noget, hvor det bages portionsvis og serveres i det det er bagt i? volapyk eller hur?
Trine
29/12/2007 kl. 15:12 #1848268Annette70
MedlemDet kan man lave i ramekin’er!
Og servere dip… 🙂
/Annette – som ikke ejer en eneste
29/12/2007 kl. 16:12 #1848272Anonym
GæstJeg tror også, at den der stegepotte er en lerpotte med låg, men kan jeg bare købe en af de der Le Creuset med låg, som sikkert lukker til hermetrisk??? Oder was??
Ramekin har jeg også hørt, men kender heller ikke….
Knus fra Ditte – føler mig meget ukvik :-/
29/12/2007 kl. 16:12 #1848276Anonym
Gæst– at selv om I i denne tråd har skrevet og forklaret om de forskellige ting, så fatter jeg stadig ikke en pind af hverken Ramekin eller Römertopf????
Knus fra Ditte – stadig kradsende i håret?
29/12/2007 kl. 16:12 #1848265TrineJuli
Medlem29/12/2007 kl. 16:12 #1848264SisseAnd
MedlemEmma havde en omgang her før jul og jeg er stadig helt dårlig når hun klør sig i håret og spekulerer på om de er helt væk eller hvad?
🙁
Christina29/12/2007 kl. 16:12 #1848275SisseAnd
Medlemdet der program der var i tv for en del år tilbage. Der var 2 hold og det var garanteret ham Erling Bundgaard eller Otto som var vært. Det ene hold blev præsenteret for et ord de 3 fra det andet hold skulle så komme med hver deres definition på ordet…..Det hed vist ikke Fup eller Fakta men noget i den stil……
Knus Christina – der bare synes det er horisontudviklende, man kan jo ikke vide alt;)
29/12/2007 kl. 17:12 #1848267julie_a
Medlemen krukke af ler, som er beregnet til at putte frugt og bær i.
Den har et låg der slutter ret tæt, og så er det meningen at man putter sine blommer, kirsebær, hindbær, jordbær, brombær, ribs og andet i den stil ned i krukken og dækker det med en form for alkohol. Jeg er ikke sikker på, hvilken type alkohol, men rom tror jeg.
Så lader man det stå og gære…Min far laver en, som han hver sommer fylder nyt på og i mine øjne er det noget af det absolut klammeste i verden… jeg mener, gæret gammel frugt??? Godt nok i rom, men alligevel? Han serverer det som tilbehør på is, eller kage og mine forældre og deres venner elsker det. Jeg takker pænt nej 🙂
En stegeso er et fladere, mere aflangt ler-kar, som bruges til at stege sammenkogte retter eller steg i. Det er meningen det skal stå længe ved svag varme, og på den måde holde alle safterne inde. Oprindeligt brugt i åbent ildsted, men mon ikke man også kan i ovn?
Ramekin har jeg aldrig hørt om.
Vh Julie, 32+5 og Klara 4 år.29/12/2007 kl. 21:12 #1848266Anonym
GæstAj, lus er ikke sjovt at spøge med – bare tanken om dem kan få mig til at kradse en gang mere i høstakken…. advr!
Og TAK, Julie, NU fatter jeg det! Det er en stegeso, jeg skal have fat i, kan jeg høre!!! Jeg troede faktisk, at en stegeso og en römertopf var det samme!?
Knus fra Ditte
30/12/2007 kl. 10:12 #1848269joan2p
Medlemhej julie
Min svigerinde har sådan en stegeso, og jo den kan i allerhøjeste grad bruges i ovnen.Joan
- ForfatterIndlæg
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.