Natteterror?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #426113
  Chris30temChris30tem
  Medlem

  Hej.

  Her er liv og travle dage hos os for tiden, så ofte bliver det ikke engang til et kig forbi herinde, men lige i dag har sundhedsplejersken været her, da Leah skulle have sin BOEL-prøve, som hun jo bestod i overlegen stil. Sundhedsplejersken var så imponeret af min lille pige, der kan så mange ting, som hun iflg spl ikke skal kunne endnu. At hun så er en spirrevip ligesom storesøster, ja, det kom jo ikke bag på mig.

  Men så at vi kom til at tale om Siljes søvn og hendes underlige “anfald” ind i mellem, hvor hun vågner skrigende, er ukontaktbar, taler uforståeligt og ikke er til at bringe til ro i flere minutter. Det er faktisk meget ubehageligt. Spl fortæller mig, at det lyder som et fænomen, der hedder “natteterror”, og da jeg ikke kan finde så mange oplysninger om det, så vil jeg høre, om der er nogen er jer andre, der kender til det?

  Kh
  Christina.

  #1844102
  Anonym
  Gæst

  Hej Christina

  Jeg ved ikke så meget om det, andet end hvad vi selv oplever med Rebecca, men du kan jo prøve at google det.

  Rebecca har haft siden hun var ret lille, og det kommer i uregelmæssige perioder, som ikke relaterer sig til ting, der sker i hverdagen. Vi synes også, det er vildt ubehageligt, fordi vi ikke kan få kontakt til hende, og fordi hun er aggressiv og voldelig. Det sker altid sidst på aftenen/først på natten (et af kendetegnene, hvis det kommer senere er det mareridt), og for Rebecca varer det som regel 20-40 minutter. Vi opdager ikke helt, hvornår hun “vågner”, men så lang tid tager det for hende at falde til ro.

  Det gode er, at med sådan en diagnose, om jeg så må sige, tager man det lidt mere afslappet, fordi man ved, at hun fx ikke har ondt. Og det bedste (i vores tilfælde) er, at efter sådan en tur sover hun fantastisk resten af natten, hvilket sjældent er tilfældet en normal nat – da er jeg gerne inde 2-4 gange for at trøste, give dyne på, finde bamse.

  Jeg mener jeg kan huske, at det går over omkring skolealderen, men det må du ikke hænge mig op på.

  Jeg håber I får sovet godt i nat
  mvh Kirsten

  #1844103
  SisseAndSisseAnd
  Medlem

  Hej

  Kender det ikke selv men kender begrebet ‘night terror’. En nær kollegas søn led af det i flere år, det er dog et overstået kapitel nu. Jeg har forstået på hende at det var ret hårdt netop pga den samme adfærd som du beskriver hos Silje.

  Du skal bare søge på Night terror så finder du en masse links, her er et udvalg:

  http://www.babycenter.com/0_night-terrors_142.bc?Ad=com.bc.common.AdInfo%4036584f89
  http://www.emedicinehealth.com/night_terrors/article_em.htm
  http://pediatrics.about.com/cs/sleep/a/night_terrors.htm
  http://en.wikipedia.org/wiki/Night_terror
  http://www.nightterrors.org/

  Håber ikke det bliver værre med Silje, kan forstå det kan være længerevarende perioder om natten end det i lige har prøvet.

  Knus Christina

  #1844101

  Maja “lider” også af natteterror og det har du desværre arvet fra mig. Min mor fortæller at jeg har haft de samme anfald som barn. Og det er noget hun vokser fra.
  Det er rigtig ubehageligt mens det står på men ikke noget der er skadeligt. Det eneste jeg har tænkt at at tale med naboen om det da vi bor i rækkehus og det kan altså godt høres når det bliver råbt (især om natten). Bare for at gøre opmærksom på at det altså ikke er mig der står og slår hende (smiler).

  Christina har vist fundet alt hvad der er at kunne finde om det – tak for det Christina. Det var også et af de links jeg selv havde om det.

  Nu jeg tænker over det så er der blevet længere mellem Majas “anfald” de har været for nedafgående. Så kan da håbe hun er over det værste.

  Knus fra Lotte

  #1844100
  Chris30temChris30tem
  Medlem

  Hej.

  Tusind tak for svar – særligt for links. De var alle vældig gode og gav os lidt mere viden om det vi oplever med Silje. Det er også dejligt at høre fra andre, der oplever denne underlige tilstand, der første gang vi oplevede det, gjorde os rimeligt angste. Vi følte, at vi var med i excorsisten rent ud sagt. Føler mig lidt mere rolig nu og har nu også fået lidt redskaber til at tackle næste episode.

  Så tak for hjælpen! Ha’ en dejlig dag.

  Kh
  Christina.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.