Flere forskellige spørgsmål om legetøj (også henvendt til personale i inst.)

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe Juli 2004 Flere forskellige spørgsmål om legetøj (også henvendt til personale i inst.)

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #424285
  SisseAndSisseAnd
  Medlem

  Hej piger

  Vi var i mg i går og på et tidspunkt kommer der modellervoks på bordet. Jeg har ikke selv haft modellervoks hjemme i mange år, så da jeg ser det her MY DOUGH som jeg egentlig synes har en lækker konsistens, spørger jeg lidt ind til om det er godt, om det er ok i forhold til hvis de putter det i munden (hvilket pigen der ejer det netop gjorde) og jeg mener de sidder og fumler med det i hænderne længe når de leger med det, så den slags skal i følge min overbevisning IKKE indeholde sundhedsskadelige stoffer…….men det var der ingen af dem i min mg som havde tænkt på eller overvejet!?

  Jeg vil gerne selv købe noget modellervoks, da jeg kunne se hvor glad Oscar var for at lege med det, men hvad for noget har I og er det her MY DOUGH bare det bedste uden grimme ting i??

  Så til mit næste spørgsmål, det er måske meget henvendt til jer der arbejder i bh, for jeg leder efter flere forskellige slags legetøj jeg indtil nu kun har set i børnehaver. Har man ikke et særligt sted man køber legetøj ind når man er bh? Og er det et sted vi andre kan mænge os ind?

  Jeg er helt vild efter at få fat i sådanne perler til at sætte ned i en plade, dvs ‘perlen’ ligner en svamp i profilen og studsen kan man så sætte ned i en plade med huller – perlerne er lidt store i det og skulle efter min mening være eminent til børn i vores alder nu til at lære dem lidt finmotorik. Så er der selvfølgelig perler i alle farver og man kan lave flotte billeder på pladerne, som alligevel er nemt at rydde op og bruge igen og igen og igen. Vi havde dem i min bh da jeg var lille, og jeg har set dem siden – er der noget der kender dem og ved hvor man kan købe dem???

  Håber der er nogen af jer der ligger inde med svarene!!

  Knus Christina

  #1830042
  Anonym
  Gæst

  Nu er jeg ikke så bevidst mht stoffer i legetøj, som jeg msåke burde være:-/ (det der med overskud osv), så jeg kan ikke svare dig på modellervoksspørgsmålet – andet end at vi altid har haft det mærke til vore unger – og at det er det bedste at lege med…

  I den inst. hvor jeg var før hen købte vi legetøjet i rabo og hos krea.

  Mht til de der perler du snakker om – så kan jeg ikke lige huske, hvad det hedder – men Bertram har det. De er sådan i forskellige farver og så stikker man dem ned i en plade med små huller??? Det er købt hos legekæden for næsten ingen penge.

  Hilsen Tina.

  #1830046
  chnejadrchnejadr
  Medlem

  Hej Christina

  Jeg ved at Krea har noget modellervoks der er fri for giftige stoffer. Det er sikkert møgdyrt, ligesom deres bivoksfarver (som tøsen absolut ikke gider lege med).

  Mht. my dough fik jeg at vide i BR engang (da jeg købte til en venindes pige) at det ikke er giftigt, men at det smager meget salt, så derfor gider de ikke spise det???

  Jeg har købt noget i Bilka der vist hed My Doh. Det er vældig lækkert, samme slags som my dough tror jeg. Men jeg ANER ikke hvad der er i, for der er ingen deklaration. Bortset fra hvede, det står nemlig på pakken (pga. allergikere mener jeg).

  Thilde leger kun med det, når jeg er til stede. Netop for at jeg kan holde øje med, at hun ikke spiser det. Men indtil videre nøjes hun med at lugte til det.

  Knus,
  Christina

  #1830045
  SisseAndSisseAnd
  Medlem

  Hejsa

  Jeg finder det ikke rigtig på Legekæden når jeg kigger derinde…..men til gengæld fandt jeg dem på KREA:

  http://www.krea.dk/katalog/344/2628

  Og det er skisme da billigt, så den skal jeg da lige have fat i.

  Tak for hjælpen

  Knus Christina – der håber nogle andre kan fortælle lidt om modellervoks

  #1830047
  Annette70Annette70
  Medlem

  Hej Christina

  Jeg har noget modellervoks, som er helt tilbage fra dengang jeg var dagplejer.
  Det er super godt, selv 7 år senere 🙂
  Jeg aner ikke hvad der er i det, men går da ud fra at det er ok legetøj siden jeg har fået det gennem kommunen.
  Jeg kan lige spørge Williams dagplejer hvad det hedder, for det har jeg jo glemt ik?!

  Den klump vi har, er leget med af, jeg ved ikke hvor mange, dagplejebørn og mine egen unger har leget med det i rigtig mange timer.
  Der har været formet utallige krokodiller og snegle og katte, og det er super!

  /Annette – der skriver igen når jeg har talt med dagplejeren.

  #1830039
  mgwm2002mgwm2002
  Medlem

  Hej,

  Her er modellervoks, fingermaling mv., som er lige til at spise!

  http://www.snurretop.dk

  Velbekomme:-)

  /Mette (Asta og Thit 210704)

  #1830040
  Anonym
  Gæst

  Der findes også nogle andre fra Quercetti, som vi har overvejet at købe til Mads i julegave (http://www.krea.dk/katalog/328/2629). Det minder lidt om “paddehattene”, men skulle være god til fx læren om farver. Der er flere forskellige små tegninger med.

  Ellers har vi Play-doh, som vidst fås i de fleste butikker (Føtex/BR). Vi har brugt det utallige gange og det er stadig blød og lækkert. Jeg tror ikke det kan spises, så ville det nok have stået specifikt, men der står det indeholder hvede og der er ikke nogen advarsler på, så helt farligt er det nok heller ikke. Mads har aldrig puttet det i munden.

  Kh Marie

  #1830041

  Jeg fandt en opskrift på nettet på modellervoks

  http://192.38.244.140/artikel_disc.asp?artikelID=4878

  og den er uden det omdiskuterede alun som Informations centret for Miljø og Sundhed fraråder man putter i modellervoks til børn.

  http://192.38.244.140/artikel_disc.asp?artikelID=4878

  Men jeg ved nu ikke lige om jeg selv orker at gå i krig med at lave det selv, men bare en idé.

  Så ved man da hvad der er i det.

  Mvh Lotte

  #1830043
  Anonym
  Gæst

  i vores vuggestue laver de selv modellervoks – mel, olie og frugtfarve. Jeg ved så ikke lige hvor meget af hver men man kan vel prøve sig frem? Ihvertfald bliver det rimelig ok – ikke ulækkert at røre ved og egner sig fint til vores størrelser som jo ikke så meget laver små komplicerede figurer. Det skal jo mest bare mases og trilles og gramses på.

  Men hvad med trylledej?

  og kan man ikke købe alle de der BH-ting i Krea??

  Kh Ulla

  #1830044
  Anonym
  Gæst

  forresten de der perleplader … dem har de da mange steder… selv Silvan og IKea har dem da?

  #1830049
  olivia02olivia02
  Medlem

  Hej Allesammen

  Jeg har fået følgende opskrift på modellervoks – håber I kan bruge den.
  Hjemmelavet modellervoks

  Når først ungerne begynder at lege med modellervoks, kan det nemt blive dyrt ? de blander det hurtigt sammen, og man må købe nyt.

  Nedenstående opskrift er uprøvet, men den skulle eftersigende kun tage 10 minutter at lave, og så er det klar til brug. Ungerne spiser det kun 1 gang, da det er meget salt.

  Det skulle være nemt at arbejde med og fuldstændigt som rigtig modellervoks. Man kan selv vælge farver ? man bruger bare den frugtfarve, man kan lide, og det koster ikke så meget.

  Opskrift
  5 dl mel
  2 dl salt
  2 spiseskefulde citronsyre
  1 tsk solsikkeolie (andre kan sikkert også bruges)
  5 dl vand

  Sådan gør du:
  Hæld ingredienserne (ikke frugtfarven) i en gryde og bring langsomt i kog under omrøring. Tag gryden af kog og lad massen køle af.
  Del evt. voksen i klumper og tilsæt frugtfarve. Ælt voksen godt sammen, rul ud og form til figurer efter smag og behag

  Opbevar voksen i en lukket pose, så holder det sig fint.

  Knus Lena

  #1830048
  SisseAndSisseAnd
  Medlem

  Hej piger

  Tak for jeres mange svar på disse spørgsmål.

  Mine mosaik-spil fandt jeg jo så hos KREA og det er jo bare en fed og inspirerende hjemmeside og af andre hjemmesider hvor institutionerne køber ind, fandt jeg ud fra jeres oplysninger og ved at spørge i Oscars vs følgende:

  http://www.krea.dk
  http://www.rabo.dk (som dog vist er under ombygning pt)
  http://www.leika.dk
  http://www.albertknudsen.dk

  Hold op jeg kunne forkøbe mig i legetøj på de sider!! Så nu samlede jeg dem lige hvis andre skulle være interesserede.

  Med hensyn til modellervoks er jeg nu først RIGTIG skeptisk. Jeg læste på miljøstyrelsens hjemmeside om en undersøgelse der godt nok var lavet tilbage i 2002, men det var det eneste jeg kunne finde. I deres undersøgelse har det ikke været nødvendigt at lave en udvælgelse af produkter da der er så få på markedet i DK, og for mig at forstå er der PVC i det hele:(

  Så jeg holder mig nok til hjemmelavet modellervoks eller muligvis det som man kan købe via http://www.snurretop.dk – det kommer fra Tyskland og er vurderet ‘Særdeles god’ af et tysk magasin der hedder Öko-test.

  Suk, jeg synes nogle gange at man virkelig skal undersøge tingene nøje, men jeg er bare ikke ligeglad med om Oscar leger med modellervoks som der er PVC i. PVC er kræftfremkaldende og hvis materialet samtidig skal være blødt (hvilket modellervoks jo er) tilsættes der oftest ftalater som mistænkes for at kunne skade menneskers forplantningsevne:(

  Nå nok herfra

  Knus Christina

  #1830050
  chnejadrchnejadr
  Medlem

  Hej Christina

  Jeg har forsøgt at finde det med pvc og phtalater i modellervoks, men jeg kan kun finde noget om den slags, der skal hærdes i ovn. Og at de derfor anbefaler at man vælger noget, der ikke skal ovnhærde. Har du fundet andre oplysninger?

  Knus,
  Christina

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.