Er der nogen, der har erfaring med Fiat-biler?

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe Juni 2004 Er der nogen, der har erfaring med Fiat-biler?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #1774240
  Anonym
  Gæst

  Hej Matilde

  Jeg har desværre ingen erfaring med bilkøb, vi har selv købt ny bil for nylig, og det var også ret forvirrende.
  Vi søgte efter sikkerhedstest og brugte en af bilsiderne, hvor der er sådan en spørgeside, måske er det bilzonen – hvis man er heldig, er der en, der svarer:-)

  Held og lykke med bilkøbet.

  Kh Marianne

  #415728
  MatmagMatmag
  Medlem

  Åh gud, nu har vi endelig besluttet os for at anskaffe os en bil, men hvilken?????? Vi har siddet på nettet hele aftenen og har bl.a. fundet en Fiat Palio stationcar, der ser nogenlunde ud til prisen (39.000). Men er der mon en grund til, at der er så mange Fiat til salg på nettet?

  Vi må ud til et par forhandlere i morgen og tale med dem.
  K.h. Matilde, novice ud i bilkøb og uden hjælpende bil-hjerner i baglandet

  #1774234
  badlandsbadlands
  Medlem

  http://www.automester-kolding.dk/

  som sagt – meget troværdig. Hils bare fra mig 😉

  #1774253
  badlandsbadlands
  Medlem

  Det er hvad I skal alliere jer med – find en mekaniker I har tillid til, lad ham se den igennem før I køber ELLER få bilsyn til det. Det er penge der er givet godt ud, evt slå halv skade med sælger.

  Generelt – så sagde man førhen at FIAT rustede for et godt ord, men det var før man begyndte at galvanisere hele undervognen. Tror ikke de i dag er hverken værre eller bedre end andre. Og til den pris skal I ikke tænke på hvad I kan få når I afhænder den igen. Men hvis jeg skal give dig bare eet godt råd, så skal I ikke købe noget uden 5 døre – det er for bøvlet med autostole og for usikkert (jeg hader selv at sidde bagi).

  Ikke meget hjælp, men i sådan et tilfælde ville jeg snakke med min far 😉 eller tage kontakt til min gamle mekaniker Poul. Han er ærligheden selv, formidler brugte biler og er meget rimelig i pris..men bor så altså i Kolding.

  Kh
  Lone

  #1774241
  MatmagMatmag
  Medlem

  Tak for rådene. Vi har lige nu kig på en Citroen stationcar, som vi kan købe privat for 29000. Vi skal ud og se på den i eftermiddag. Desværre kender vi ikke nogen mekanikere i nærheden, men det er et godt råd at få den efterset hos bilsyn inden købet.
  K.h. Matilde

  #1774248
  happy24happy24
  Medlem

  Min mand går vanvittigt meget op i biler. Han er desværre ikke hjemme, men jeg har da hørt lidt efter når han rabler løs om hestekræfter, kilometertal og tyske sikkerhedstests:-))
  Du kan sikkert finde mange som er glade for deres Fiat, men de får meget ofte meget dårlige testresultater. Jeg kan desværre ikke huske HVAD det er der er så dårligt ved dem (sikkerhed, holdbarhed eller andet) Det er det samme med Kia- der kan du no få dem smidt i nakken, men mange af dem holder ikke engang halvt så lang tid som en Toyota, som jo af de fleste bilkendere vil nævnes som det sikre valg.
  Find ud af hvad I har af krav til bilen (Motor, plads til barnevogn, diesel, pris osv) Jeg vil anbefale jer at bruge de ca 100kr det koster jer at smide efter et eksempler af “Brugtrevyen” (blad) eller kigge fx her:
  http://research.cars.com/go/crp/reviewsIndex.jsp

  Hvis I finder nogle helt konkrete biler fx på bilbasen vil jeg gerne spørge min manse om de er noget værd:-)
  Jeg synes selv den her ser jättefin ud:
  http://www.bilbasen.dk/Cars/UsedCars/ShowCar.aspx?Source=2&AdId=147048

  eller denne:
  http://www.bilbasen.dk/Cars/UsedCars/ShowCar.aspx?Source=1&AdId=518200331
  Her skal man tænke på at Toyota, Volvo og tildels Mazda generelt har flere kilometer i sig, så det gør ikke så meget m. kilometertal, som man jo ellers ikke vil have ALT for meget over de 200000km. En fx Toyota med 100000km på bagen kan nemt være bedre ene en Chevolet med kun 50000…Et ekstra plus er hvis bilen er nysynet. Hvis man er ude i at smide mere end 100000 efter en bil, ville jeg nok også bruge de 3000 et komplet tjek hos FDM koster, men hvis prislejet er 40000 ca så er det måske lidt rigeligt:-))
  Generelt får man MEGET mere for pengene hvis man handler privat, men man mister jo så det ½ års (el. 3 mdrs) garanti som forhandlere giver. Min oplevelse er dog at mange forhandlere alligevel finder kreative måder at slippe for at lave noget på garatien, men måske er jeg bare uheldig eller FOR lyshåret, hehe
  God fornøjelse- bare det var mig, der skulle have ny bil

  #1774235
  MatmagMatmag
  Medlem

  Kære Happy
  Tusind tak for al din (og mandens) viden. Vi har kig på denne bil: http://www.dba.dk/asp/soegning/detail.asp?annonceid=51560031
  og vi skal op og se den i eftermiddag. Når Magnus kører en tur i den, vil han køre forbi Totalauto i Egå, som har tilbudt os ti minutters gratis tjeck. Hvis din mand kommer hjem inden kl. 15, må han da meget gerne tjekke linket ud, men det lyder også som om, at du har lidt tjeck på det 😉
  K.h. Matilde

  #1774244
  MatmagMatmag
  Medlem

  at man altid kan skrive herinde og i løbet af et døgn få hjælp med alt fra bærbare computere til biler. Sig ikke, at mødregrupper er en kaffeklub for ammehjerne 🙂

  Tak fordi I altid er rede ved tasterne med jeres mange ekspertiser.
  K.h. Matilde

  #1774249
  karinanjkarinanj
  Medlem

  Der var min mand inde og reseache lidt inden vi købte bil sidst, det er et sted hvor ganske alm mennesker skriver om deres erfaringer…

  Men udover det har jeg desværre heller ingen erfaringer med fiat.

  Mvh Karina

  #1774236
  mor2gangmor2gang
  Medlem

  Vi havde en passat family fra 1997 , som vi var meget glade for. Det var ikkeen stationcar, men bagagerummet var vildt stort. Den blev kun skiftet ud fordi ve skulle have en 7 pers.

  Min mand siger at franske biler er dårlige – jeg ved ikke hvorfor

  Tina, helt uden forstand på biler

  #1774251
  MatmagMatmag
  Medlem

  Hej Kasper og Happy
  Tusind tak for hjælpen 🙂
  K.h. Matilde

  #1774250
  happy24happy24
  Medlem

  Hejsa
  Det er lige Happys mand som svarer.
  Generelt er citroen og faktisk alle de franske bilmærker ikke så gode mht driftsikkerheden (altså hvor godt bilerne fungerer rent mekanisk)

  Adskillige test – dog især de tyske tuv rapporter og test lavet for de store flådeselskaber, som ejer tusindvis af biler viser alle, at de japanske modeller er de klart mest driftsikre…

  Jeg ville derfor gå efter toyota, nissan, honda, mazda og ikke tage en franskmand som den i har kig på…

  Dog skal det siges at der er to forbehold

  1) Japanske biler SKAL være undervognsbehandlede, da de ellers nemt ruster

  2) Der kan jo sagtens være andre krav end lige netop driftsikkerheden, fx om bilen er komfortabel, rummelig, praktisk osv. Her ville den bil i har kig på (vores nabo har den), være et glimrende valg, da den er meget komfortabel…

  Håber du kan bruge det.

  Vh Kasper

  #1774238
  MatmagMatmag
  Medlem

  I morgen overdrager vi de 28000 (Magnus fik pruttet ham 1000 kroner ned) til Jan og så er vi de lykkelige ejere af en Citroën ZX 🙂 Magnus har prøvekørt den i dag med en bilinteresseret ven og han er solgt. I følge dem begge var der intet i vejen med bilen og den har en ret god cdafspiller med og fine vinterdæk.

  Ejjjj, hvor jeg glæder mig til ikke at skulle sidde og stresse over at komme for sent på mandag, når jeg skal møde kl. 8.15. Det dejlige er nemlig, at der ikke normalt er kø ud af Århus om morgenen, og gymnasiet ligger lige ved motorvejen, så det bliver forhåbentlig heller ikke slemt. Men nu må vi jo se på mandag 🙂
  Over and out for biltråd.
  K.h. Matilde

  #1774239
  badlandsbadlands
  Medlem

  En model 92, ZX advantage 1,4 i…uha, hvor var jeg lykkelig for den. Den havde godt nok en del rep. men ift hvor mange kilometer jeg tilbagelagde i den ikke noget at snakke om. Tandrem skal skiftes ca for hver 10.000 anyway.

  Købte den med med knap 200.000 på bagen og solgte den 200.000 km senere for 20.000 kr. Intet at snakke om for en god fransk motor (Peter – du er fuld af lyv!! 🙂

  Bare et hint, så min mekaniker-Poul er specialist i Citroen’er Og har lavet ALT ved min gamle ZX, så hcis der er noget galt, så ringer du bare til ham. Han kan finde alle fejl!

  #1774237
  badlandsbadlands
  Medlem

  jeg er så een af dem der er pjattet med franske biler – de har den bedste affjedring, og at er ikke er driftssikre er noget sludder! Hvis man endelig skal kigge på det, så er Totota det mærke med mindst tid på værksted…men også en bil jeg ikke gider køre i 😉

  Mvh
  Lone – en lykkelig citroen-ejer

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.