Er der hold i konceptet?

Alt om Børn Forums Mødregrupper Mødregruppe April 2004 Er der hold i konceptet?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 28 total)
 • Author
  Posts
 • #408209
  aprillaaprilla
  Member

  Som arbejdsløs har man jo tid til at tænke rigtig meget over tingene :o)

  Jeg går og pusler (læs: grubler) rigtig meget over, om ikke det er nu jeg skal tage springet, og leve min gamle drøm ud, om at åbne en forretning.

  Mit koncept springer ud fra “Shabby Shic” konceptet: Altså gamle rustikke møbler – men primært til børneværelset!
  Altså karlekammersenge, gamle udtrækssenge, karlekamerskabe, kommoder, skamler, små slagbænke, kurve- og træstole etc, altsammen i nymalet hvidt/ creme og søde pastelfarver, eller sælges som de står i de oprindelige farver med den patina og de slid de nu må ha fået.

  Som tilbehør tænker jeg barnevognstæpper, sengetæpper, små malerier (alt i Tryllefeen´s design) kludetæpper, og måske kan jeg lokke nogen (læs: oldemor og farmors veninde) til at strikke små sokker og uldundertrøjer…

  Så tænker jeg at opkøbe gamle dukkesenge, og friske dem op med nye madresser, og yndige dyner og puder.

  Det er som jeg tænker det lige nu. – i morgen tænker jeg måske noget andet :o)

  Men nu skal jeg høre jer mødre ad:
  Tror i der er hold i konceptet??

  Jeg regner med at supplere med en webside, så man også kan bestille til andre egne af landet ;o)

  Andre idéer der passer ind i konceptet modtages selvfølgelig med kyshånd!

  Det skal jo så også lige siges, at det ikke bliver loppemarkedspriser, da det hele bliver i en butik i Århus C, der jo også skal betales.
  Kommoder kommer vel til at ligge i prisklassen 1500 – 2000,-
  Skabe: 2000-2500
  Senge: 700-2000
  Skamler: 150-300

  Knus fra Aprilla

  #1727534
  Polly111Polly111
  Member

  Det lyder som en vildt god ide, det er bare så lækkert at komme i sådanne butikker.
  Feks syntes jeg det er rigtig flot hvis man bruger gamle zinkbaljer med et stykke pænt stof i til feks div. tøj og tæpper. Noget rigtig lækkert kvalitettøj ikke lego og alt de gængse, men nogle fede udenlandske mærker
  Men held og lykke til dig.
  Polly111

  #1727522
  Anonymous
  Guest

  …..personligt synes jeg ideen er supergod, for jeg er vild med den stil du nævner. Men jeg ved, at der på et tidspunkt lå en butik, præcis som den du beskriver, nede ved Ceres, lige overfor cykelhandleren…..den lå der ikke ret længe!

  Det kan der selvfølgelig være mange grunde til, man kan jo kun gisne.

  Hvis det er din store drøm, så synes jeg du skal gøre det – jeg er selv pædagog (har været det i snart 17 år) og drømmer om noget andet, ved bare ikke hvad. Så har du troen og kræfterne, så klø på – jeg synes bestemt ikke det virker urealistisk 🙂

  Mange hilsner Charlotte + Liva 300404

  #1727538
  Minnie77Minnie77
  Member

  Ja, for dælen da:o)
  Det er et rigtigt godt koncept.

  Måske kunne det være en god ide at lave nogle kombinerede tilbud? Sådan at hvis f.eks. man køber en seng får sengetøj med, med 25% rabat på sengetøjet. Det lokker jo:o) og får folk til at snuppe et sæt med. Så gør det jo ikke så meget at man ikke tjener det store på sengesættet (man har jo tjent på sengen), så længe man ikke taber noget:o)

  Derudover kunne det måske være en ide at have noget stående i “råt træ” lige klar til at male. Så kunne kunden selv vælge farve og få dig til at gøre arbejdet:o) mod betaling af maling og dit malerarbejde:-)

  Hvorfor skal butikken ligge i Århus C? Jeg kunne da godt forestille mig, at folk der handler sådan et sted er villige til at køre efter det. Det skal jo ikke ligge ude på Lars Tyndskids mark, men stadig et sted hvor der er lidt atmosfære og hvor der er let “adgang”. Og jeg kunne da forestille mig at der var et par tudser at spare om måneden på lokaleomkostninger, hvis man holder sig væk fra områder der ender med C ;o)

  Web-siden er en rigtig god ide:-) Det er en billig måde at supplere salget fra butikken, og derudover “får man fat” i resten af landet.

  Priserne ser realistiske ud, men jeg synes dælme 700 kr er billigt for en seng. Det kan du jo næsten ikke engang købe en billigmodel for i Jysk:o) Ikke at jeg har noget imod Jysk, men der er vist forskel på deres kvalitet og den du vil sælge:-)
  Men selvfølgelig er priserne noget man regner på efterhånden.

  Men en rigtig god ide. Thumbs Up for den:-)

  Held og lykke med det, hvis du beslutter dig for at gå i gang:-)

  Knus, Iben

  #1727524
  Anonymous
  Guest

  Jeg synes det lyder som en superidé!! Og måske også enhver handy-womans pigedrøm?? :o)

  jeg selv har købt nogle stole og småting her http://www.katrines.com/page.asp?i_PageID=1& som er en side lidt i stil med hvad du beskriver. Jeg ved at siden startede som hobby men at det nu er fuldtidsarbejde … Hun har fra tid til anden også børnemøbler på.

  Jeg er helt sikker på at du kan få kunder nok. Jeg kender ihvertfald op til flere der ville døøøøø for den slags her i Kbh :o)
  Men husk nu lidt til drengene også ikk? Det hele bliver desværre så tuttenuttet og kun til tøser … (og vi er jo også nogle der har drenge :o))

  Kh Ulla

  #1727533

  Hej Aprilla

  GØR DET!!!!!!

  Nogen gange skal man bare bruge den mulighed man får til at udleve en drøm – og hvis det ikke er den perfekte mulighed lige nu og her, hvor du alligevel har sagt dit job op, hvornår er det så????? du har jo allerede taget det største skridt – ud af det sikre og kendte ved at sige dit job op og skal ikke først til at tage den beslutning også….

  Det eneste du skal være klar over er, at du nok ikke ligefrem kommer til at se mere til familien……

  #1727529
  aprillaaprilla
  Member

  Jeg har også selv handlet hos Cathrines ;o) og er helt sikkert blevet meget inspireret af hende. – og er dybt misundelig over, at hun har fri adgang til de svenske loppemarkeder, uden at hun skal bruge en dagsrejse på det…

  Og jeg skal nok huske drengene ;o) Bl.a. regner jeg med, at man selv kan vælge farve til en del af de møbler der er indkøbt i råt træ.

  Knus, Aprilla

  #1727525
  Anonymous
  Guest

  Jeg tror du skal kombinere det med noget fedt mærkevare-tøj/sko så. Hvis man altså bare sådan uden videre kan få lov til at forhandle det.

  Når jeg går ind i butikken “Hønsefødder”, så er jeg altid ved at blive trampet ned af folk, som er vilde for at købe dyrt tøj til ungerne. Faktisk føler jeg aldrig rigtig jeg kan få betjening derinde, fordi der altid er så proppet.

  Så altså, målgruppen er der ihvert fald. Det er helt klart de samme mennesker, som vil købe den slags møbler du beskriver. Personligt synes jeg nok det er lidt dyrt med de møbler, men jeg er også nærrig når det kommer til genbrugsting. Jeg får meget let følelsen af at jeg køber et sminket lig 🙂 Det hænger sikkert sammen med at jeg ikk tjener det vilde, for havde jeg pengene så ville jeg gå amok i den slags.

  Så jeg tror du må kombinere dit udvalg med noget, som folk med penge i forvejen køber. Sådan at man går ind i butikken efter et par Angulus-sandaler (el lign) og liiiiige kommer til at købe en seng også 😉

  Og så er beliggenheden selvfølgelig vigtig. Jeg hepper på Jægergårdsgade/Frederiksbjerg, men det er sikkert for dyrt.

  Knus Mette

  #1727528
  aprillaaprilla
  Member

  Århus C af 4 grunde……

  1 Eget behov for at være en del af byen, selvom jeg officielt er ligusterfacist…

  2 Jeg tror, at der er en stor potentiel kundegruppe i barslende kvinder med barnevogn :o) Og dem er der rigtig mange af i Århus C…

  3. Jeg har muligvis et lokale på hånden i nær fremtid, med en ikke supercentral, men dog befærdet beliggenhed i Århus C, ovenikøbet til en rimelig pris..

  4. Jeg har ikke selv kørekort, og skal jo også gerne selv kunne komme til butikken uden at bruge en dagsrejse på det :o)

  Tanken om møbler i råt træ har jeg også haft – og idéen er endt med beslutning om at lave et katalog. Altså en fin lille mappe, som ligger i butikken, hvor folk kan se billeder af forskellige møbler (som jeg har stående i min garage), og vælge en farve til dem.
  – og så en samlet pris for møbel + arbejdet.
  I samme katalog vil man også kunne finde de møbler, der ikke er plads til i butikken – og vil man ikke købe møblet ud fra billedet, kan man enten komme hjem til mig og se på det, eller jeg kan fragte det til butikken indenfor en uge.
  Lyder det ikke som en plan??

  Knus, Aprilla

  #1727527
  aprillaaprilla
  Member

  Ja, der har ligget et par stykker i Århus…… som ikke ligger her mere. Men det som jeg har tænkt om dem, har været, at priserne for det første var skudt hel i vejret. – Jeg tænker det er bedre at sælge 2 skabe, og ikke tjene så meget på dem, end slet ikke at sælge noget skab…

  Jeg har endnu ikke set nogen specialisere sig i børneting….. fx gamle senge osv, og jeg tror det kan være en afgørende forskel.
  Der lå også en butik med møbler og sager nede på Kystvejen….. men man kunne bare ikke komme af med bilen dernede, og det er ikke lige stedet man kommer spadserende. Og den lukkede også igen. Cereskrydset er heller ikke lige det sted man spadserer forbi… og det er svært at finde en ordentlig parkeringsplads.
  Parkeringspladser og at der er folk på gaden, tror jeg er vigtigt for at sådan en butik kan køre rundt. – Ellers kan man ligesågodt rykke så langt ud, at man ikke rigtig giver noget for lokalerne, og så satse på de kunder der vil køre efter det.
  Jeg vil bare gerne satse på alle de mødre der er ude og gå tur med barnevognen, og pludselig opdager, at de ikke kan leve uden en fin lille lyseblå seng :o)

  Kører du egentlig stadig frem og tilbage til…. øh var det Tilst? – eller har du fået job tættere på hjemme?

  Knus, Aprilla – med en indre businesswoman der bare vil UD :oD

  #1727530
  aprillaaprilla
  Member

  Jeg tror heller aldrig jeg får den samme mulighed igen, og jeg VED jeg altid vil tænke “hva nu hvis” hvis jeg ikke prøver det af!

  Mht familien, så er jeg af samme grund ved at overtale en veninde til at gå med i mine planer, og hun er meget interesseret.
  Vi har talt om det mange gange før, men hun har ikke helt mod på at sige sit job op. Men hun arbejder kun 30 timer i Århus C – og har bl.a. fri hver anden fredag, som hun gerne vil bruge i butikken, ligesom hun også gerne tager lørdag formiddag, samt de to eftermiddage hun ellers har tidligt fri.

  Jeg ved godt det så betyder mindre indtjening til mig, men jeg synes ikke mine børn skal betale prisen for, at jeg skal realisere mine drømme. Og jeg har ikke lyst til at arbejde 80+ om ugen – som de kloge jo siger man kommer til som selvstændig.
  Heldigvis kan jeg jo lægge meget af eksempelvis malerarbejde og istandsættelse af møblerne i aftentimerne, hvor ungerne alligevel sover. Men stadigvæk ved jeg jo også, at jeg har brug for at puste ud engang imellem, og det kræver noget assistance.
  Modsat at bruge penge på at aflønne en ansat, skal hun jo så også kun ha del af overskuddet, hvis der ER noget overskud ;o)

  Men vi skal mødes i næste uge, og snakke virksomhedsplan mm, så de bli´r jo rigtig spændende.

  Knus, Aprilla

  #1727531
  aprillaaprilla
  Member

  Jeg har også tænkt på at supplere med tøj. Men i første omgang tror jeg, at jeg vil satse på “ikke sæconprægede” varer.
  Tror det er lidt ricikabelt at investere i den slags varelager, når man ikke har en masse penge at investere.

  Men med tiden, og når man får kundekontakter der også kan komme med respons så man kan få fornemmelsen af efterspørgslen, kan man jo altid udvide sit varesortiment.
  I første omgang tror jeg, at jeg vil satse på det jeg kan krejle mig til på loppemarkederne :o)

  – og zinkbaljer rykker ;o)

  Knus, Aprilla

  #1727535
  sarah_79sarah_79
  Member

  Hej Aprilla.
  Go for it girl – hvis det er drømmen, så er det jo nok lige tiden for at prøve den af!
  Jeg er selv stor tilhænger af sådan noget gammelt rustikt, og jeg kender da også en hel del, som har det på samme måde. Jeg tror at du har helt ret i, at du er nød til at placere forretningen i kundevnlige omgivelser, og et sted hvor “disse” specifikke kunder er – nemlig midt byen. Der lå en lign. butik her i Åbyhøj for nogle år siden, men rustikke ting til voksne og børn, men den overlevede ikke længe. Tror at priserne og sortimentet er super vigtigt.
  Vi var på loppemarked her i Åbyhøj (spejdernes) for nogen tid siden, hvor vi købte to små stole til Silas (i træ) men rigtig søde og i god stand for 20 kr. samlet. Med en flot gang maling er de som nye. Sådan nogle ville du jo godt kunne male og sælge til billige penge. Det samme med skabene – hvis du leder de rigtig steder, kan du ofte finde dem til helt vildt få penge – og så sælge dem videre uden det koster en bondegård. Jeg har det nemlig nok lidt som Mette, at jeg vil gerne have sådanne møbler, meeeeeeen prisen skal ikke være alt for høj. Så du skal jo nok ligge planer for hvem dit kundegrundlag skal være (de almindelige eller dem fra Marselis kvarteret)
  Men jeg glæder mig til at høre nærmere, hvad du beslutter dig for – og vil helt sikkert være at finde til åbningen, hvis du går efter drømmen, og åbner butik!
  Held og lykke knus Sarah
  P.S. TRor at internetbutik oveni er et must i disse tider, og det har du jo efterhånden også erfaring med efter TRyllefeen!

  #1727523
  Anonymous
  Guest

  at en af mine veninders kollega maler og istandsætter gamle skrammelmøbler i sin fritid så det bliver noget så yndigt at se på. Hun sælger dem på videre på loppemarkeder og tjener snildt 10-15000 på en weekend…. hvilket jeg synes er lidt imponerende :o)

  He, nu skrev du lige at zinkbaljer rykker….. Jeg er jo sådan en idiot som absolut ikke kunne have et (praktisk) plastikbadekar fra ikea til Rumle. Næææh jeg fandt en lækker cremefarvet balje fra Kockums på loppemarkede til den nette pris af 500. Det er stort, tungt og uhandy at have med at gøre i forhold til plastik …. men hold kæft hvor er han lækker i det og så pynter det gevaldigt når han ikke er i bad :o) Og idioter er der jo masser af, og der skal nok være nogle der har flere penge end mig og min ufaglærte løn …. he!

  Forresten: jeg tænker nogle gange på, når jeg selv har brugt en evighed på at sidde og sy en enkelt trøje til Rumle. Hvornår fa’en får du tid til at producere et helt lager til Tryllefeen? Eller syr du det bare hen ad vejen efterhånden som folk bestiller? Eller er det business-hemmeligheder? :o) Jeg har aaaaaaaaaaldrig tid til at sy så meget som jeg gerne ville ….
  Og faktisk skulle jeg sy to slynger til imorgen til nybagt tvillingeforældre … kunne være jeg skulle gå igang :o)

  Kh Ulla

  #1727526
  aprillaaprilla
  Member

  Hej igen Ulla

  Hvis der ingen kunder kommer i butikken tænker jeg jo også, at jeg bare kan køre hele lageret på loppemarked :o) Tror i hvert fald ikke jeg brænder inde med noget..

  Jeg kunne HELT sikkert også have fundet på at købe sådan en motherF-balje, hvis jeg lige faldt over den… Jeg prioriterer så absolut æstetik over praktisk anvendelse….. Og det bærer vores hjem også tydeligt præg af *g*

  Åh ja, Tryllefeen. Den gamle svinger… Projektet der startede så romantisk, og endte med at ride mig som en mare :o)

  Da jeg var på barsel var det ikke noget problem. Jeg havde stort behov for bare at sidde og nørde for mig selv om aftenen sammen med min symaskine… Men da jeg stå startede på arbejde igen, var behovet for at være sammen med ungerne jo noget større…. nå ja, og så en gang imellem også min mand *g*.
  Derfor holdt jeg også op med at producere nye ting. Jeg havde jo heldigvis oparbejdet et ret stort varelager….. men den slags får jo også en ende. Og pt. syr jeg faktisk kun på bestilling til en lille gruppe faste kunder. Når der ikke kommer nye varer på siden, kommer der heller ikke nye kunder til, så det har givet sig selv, at jeg kunne drosle ned.

  Jeg har så satset mere på mine små malerier, (der er knap så tidskrævende) som jeg stadig maler og sælger i to forskellige forretninger i Århus C, og når mit tøj-varelager er solgt helt ud, så lukker og slukker jeg også for tryllefeen. I hvert fald i “hendes” nuværende form, for så er planen jo, at gå over til at sælge møbler og sager i stedet. Ved ikke, om det er Tryllefeen der skal stå for det, eller om jeg skal starte helt på en frisk. Hvis min veninde skal med i projektet, skal vi jo også være enige om et navn. – og da hun slyngede “Tulle” ud, kunne jeg jo godt fornemme vi var langt fra hinanden *GG*

  Knus, Aprilla – med de 1000 tanker, overvejelser og spørgsmål i hovedet, der giver riiiiimelig urolig søvn…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 28 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.