Et surt opstød

Alt om Børn Fora Mødregrupper Mødregruppe April 2004 Et surt opstød

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #405151
  aprillaaprilla
  Medlem

  Glad og forventningsfuld ringede jeg til Jordemodercenteret i Århus for at bestille tid til første konsultation. Min læge havde oplyst mig om, at det skulle være i min 14. uge. (om 14 dage)

  Jordemoderen kunne så oplyse mig om, at jeg som 2. gangsfødende ikke bliver tilbudt konsultation før jeg er i uge 28!!!!!
  UGE OTTEOGTYVE!!!

  Jeg var fuldstændig paf! Spurgte selvfølgelig hvordan det kunne være, og fik at vide, at det var pga nedskæringer. En politisk beslutning.
  Jeg spurgte hvorfor besparelserne skulle ramme 2. gangsfødende hårdere end 1. gangsfødende, – jeg mener, er man gravid er man sgu da gravid uanset om man har prøvet det før? Jordemoderen svarede, at man som 1. gangs gravid har mange flere spørgsmål, og derfor bliver tilbudt konsultation i 14. uge.

  Og der hjalp heller ingen kære mor da jeg oplyste, at det er 10 ÅR siden jeg sidst var gravid, og helt sikkert har akkurat lige så mange spsml som en 1. gangs gravid. Nope, jeg ku ringe igen i oktober og få en tid omkring nytår!!!!

  Her skal jeg så tilføje, at jeg skal til kontrol hos lægen i min 26. uge – altså 14 dage inden besøg hos jordemoderen. Hvor er logikken i, at der går næsten 4 måneder af min graviditet, hvor ingen tjekker noget som helst, og så biver jeg pludselig tjekket to gange på 14. dage??
  – men jeg skulle selvfølgelig ringe, hvis jeg havde mistanke om, at noget var galt. Sikken trøst.

  Nu er jeg bare så stanghamrende frustreret. Prøver at trøse mig med, at jeg skal scannes om 9 dage… så kan jeg da se om den lille er ok. – indtil videre.

  Ja, det var bare et surt opstød på en gråvejrsdag.
  Tak fordi du gad læse det.

  Knus, Aprilla 11+0

  #1709925
  Anonym
  Gæst

  Jeg kan godt forstå, at du umiddelbart føler dig snydt, men hvis det kan opmuntre dig lidt, kan jeg fortælle dig, at jeg var DYBT skuffet over første jordemoderbesøg, da jeg sidst var gravid for tre år siden. Det var bare lidt snak om kost, alkohol og rygning – faktisk præcis det samme, som jeg havde talt med lægen om ved 1. gravidtetsundersøgelse. Så hvis man nu skal se lidt samfundsøkonomisk på det, så er det måske et udmærket sted at spare, for egentlig synes jeg, det er spild af tid.

  Hvis du har spørgsmål, som du svaner svar på, så har du da mulighed for at spørge din praktiserende læge ligesom der findes et hav af brevkasser på nettet.

  Op med humøret. Du går altså ikke glip af det vilde.

  Camilla

  #1709924
  Anonym
  Gæst

  Hejsa

  Jeg kan godt forstå at du bliver frustreret over sådan en melding – godt at du snart skal skannes… held og lykke

  Knus Hanne 9+2

  #1709926
  Anonym
  Gæst

  Hej aprilla

  Det var da det mest åndsvage jeg længe har hørt. Hvorfor i al verden skal 2. gangs gravide dog ikke have samme behandling som 1. gangs gravid.
  Jeg troede det var en spøg da jeg læste det du skrev. Der kan jo lige så godt gå noget galt hos 2. gangs gravide som 1. gangs, og så bliver man stillet ringere fordi man måske ikke lige har 43.000 spørgsmål.
  Det er simpelthen under al kritik – og så siger man at Danmark har et af de bedste sygehusvæsen i verden – min bare R.V!!
  Ja undskyld udtrykket, men jeg kunne ikke dy mig.

  Men du skal alligevel have held og lykke med det hele.

  Kh
  Christina 9+4

  #1709919
  Anonym
  Gæst

  Det var et rigtig godt råd, som jeg også selv vil benytte mig af.

  Kh
  Christina 9+4

  #1709930
  Anonym
  Gæst

  Hej,

  åh, jeg kan såmænd godt følge dig. Bristede forventninger – dem har jeg også. Jeg ved faktisk ikke, hvornår man i Søndeborg får tilbudt jm besøg som 2.gangsfødende. Første gang var jeg vist også omkring de 13-14 uger henne. Men om ikke andet, så skal jeg have taget en trippletest i uge 16 (vistnok 16, skal tages præcis i en bestemt uge), og den foretages af jm. Trippletest er et standardtilbud i Sønderborg, og det samme gælder terminsscanning, så det er desværre meget forskelligt fra amt til amt. Men jeg GLÆDER mig til min scanning den 23. sep. hvor alt forhåbentlig er OK!

  Jeg håber, at det ikke spolerer for meget for dig, og jeg kan som sagt godt følge dig.

  Ulse

  #1709928
  Anonym
  Gæst

  Men jeg kan bare ikke forstå, hvorfor 2. gangs gravide skal stilles ringere end os andre. Det er noget pjat!!

  Christina 9+4

  #1709927
  Anonym
  Gæst

  …slappe lidt af?

  Risikoen for at noget går galt bliver altså ikke mindre af dette tidlige jordemoderbesøg. Der er jo ingen egentlig undersøgelse, kun knævre, knævre og udfylde papirer.

  Vi gravide må altså også holde lidt for i besparelserne. Vil i hellere have, at der skal spares på daginstitutionerne?

  Jeg fristes til at ty til klicheen om, at graviditet ikke er en sygdom. Hvorfor skal vi egentlig rende til 117 undersøgelser? Hvis der reelt bliver undersøgt noget, som har en betydning for vores eller barents sundhed, så kan jeg se formålet. Men at man begrænser det lidt, og sorterer ud i det knapt så nødvendige, det må jeg altså erklære mig som tilhænger af.

  Camilla

  #1709921
  pfhpfh
  Medlem

  Det vil du ikke fortryde. Gitte og Yvonne (jordemødrene og dem der dannede sitet) er virkelig søde. Jeg svømmer over her, de er sådan nogle jordemødre man håber man får. Jeg prøver stadig at få Yvonne til at komme til Riget og forestå min fødsel 🙂

  Se også under “spørgsmål og svar” der er VIRKELIG mange spørgsmål og svar og de har også hjulpet mig mange gange.

  Rigtig god fornøjelse

  PFH

  PS: Og nej, jeg får ikke procenter *S*

  #1709929
  pfhpfh
  Medlem

  Det er måske ikke noget for dig, men på http://www.netjordemoderen.dk
  kan man betale 265 kr (mener jeg) og i tre måneder er der så fri adgang til jordemødre.

  Jeg er selv medlem og det er ALLE pengene værd. De er simpelthen så søde og hjælpsomme. Man kan også chatte med dem.

  De svarer inden for to dage på spørgsmål og hvis det går ud over jordemødre-kompetance sender de dem videre til fødselslæger mv.

  Jeg kan kun sige at de har været helt uundværlige for mig go jeg er meget tættere på dem end min jordemoder.

  PFH

  #1709922
  aprillaaprilla
  Medlem

  Det er nu altid rart med lidt kollektiv opbakning.

  Har taget det hele til mig, og tror nu nok det skal gå altsammen :o)

  Knus fra Aprilla 11+0

  #1709923
  aprillaaprilla
  Medlem

  Jeg betragter heller ikke min graviditet som en sygdom. Min frustration gik primært på den manglende logik i forløbet af undersøgelser – altså to undersøgelser med 14 dages mellemrum efter 0 undersøgelser i 3 måneder…
  Jeg ved godt, at nogen må stå for skud når der skal spares i kassen. – og som souschef i en børnehave kan jeg da fortælle, at daginstitutionerne også bliver skåret ind til benet. Vi går bestemt ikke ram forbi, fordi der spares på jordemoderbesøg. Tvært imod – og her kunne jeg så starte en lang politisk diskussion om skattestop og efterfølgende nedskæringer *GGGG* men det gør jeg ikke…

  Jeg er da glad for at høre, at det mest er snik snak til den første undersøgelse.
  Min skuffelse blev jo også større af, at jeg først havde fået at vide, at jeg skulle til jordemoder i uge 14, og så ikke før 2 måneder senere, og pludselig føler mig palle alene i verden med et lille væsen, jeg endnu ikke selv kan mærke om har det godt. Og at jeg føler mig totalt diskrimeneret fordi jeg var gravid for 10 år siden…. Det blev jeg altså ikke ekspert af *S*

  Knus fra Aprilla

  #1709931
  eneleheneleh
  Medlem

  Jeg kan fuldt ud følge dig i din frustration, jeg er førstegangs gravid og mit første jordemor besøg ligger i 17 uge det syntes jeg også er lang tid….. og ja graviditet er ikke nogen sygdom, men en “tilstand” fyldt med spørgsmål til læge/jordemor osv……. de siger: lev som du plejer, og så skal du lige være opmærksom på….!

  vi er jo bare bekymrede for vores “små liv” og det er vel naturligt at vi vil stille spørgsmål og til tider beroliges om at det vi oplever er helt normalt :o)

  men ja der er nedskæringer alle vegne, men jeg forstår heller ikke at der skal være forskelsbehandling…….

  godt at du skal scannes. Jeg bliver tilbudt scanning af det offentlige i uge 20, og det kan jeg ikke vente på så jeg betaler selv!

  Knus fra eneleh

  #1709920
  eneleheneleh
  Medlem

  at din mor er læge??? måske er det derfor du ikke har så hårdt brug for jordemorbesøget?

  bare en tanke! :o) eneleh

  #1709932
  Anonym
  Gæst

  Hej

  Her hvor jeg bor i Hobro …kommer vi hellere ikke til så mange undersøgelser som ved første graviditet….men det første besøg ligger i uge 14 og derefter skal man vente til uge 28 og det sidste besøg ligger i uge 36 …

  Men vi har dog den mulighed at vi kan komme i mødregruppe…hvor både 1. gangs og 2. gangsfødende bliver blandet…så gør JM det at hun tager en tid hvor vi alle mødes og derefter kommer vi ind en af gangen…..så det vil sige at os der er 2X fødende følger dem der er 1x fødende så vi for de sammen antal besøg hos JM selv om vi er 2xfødende men dette sker vel og mærke kun hvis man er med i en gruppe…

  så det vil jeg vælge …og jeg synes det kunne være meget hyggeligt…

  natalie

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.