Hun nægter at smage maden!

Alt om Børn Fora Ekspertdebat Sundhedsplejerskens debat Hun nægter at smage maden!

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #332325

  Vores datter på 20 måneder, er en meget bestemt lille dame.
  Over en længere periode, har hun nægtet at smage på aftensmaden, også maden i vuggestuen o.s.v. Hun vil kun spise hvis det er brød. Jeg vil jo nødigt lade hende gå sulten i seng, men jeg vil heller ikke gøre det til en vane, at hun får en rugbrødsmad, hvis hun nægter at spise hvad vi andre får, så hvad gør vi og er det en fase hun bare skal igennem?
  Laura´s mor

  Svar på dette indlæg

  #1351649

  Hej Laura?s mor

  Nu kan man leve godt og længe på rugbrød, så det er heldigt, at det er det hun har bestemt sig for at gide spise 😉
  Når det er sagt, skal hun naturligvis lære at spise varieret mad, for at få dækket sit behov for forskellige næringsstoffer. Her må I forhandle lidt med hende, og give hende brød sammen med noget aftensmad på tallerkenen. Lad være med at øse ret meget op på tallerkenen, og så guide hende til en bid brød, og så en bid af noget af det andet på tallerkenen. Når hun så har spist det der er på tallerkenen, så kan hun får mere brød. Husk det skal være motivation og en god stemning omkring maden, men I må hele tiden have et øje på hende, og guide hende i forhold til hvad hun så skal tage og putte i munden, ellers ryger der udelukkende brød ind.

  Undlad at blande tingene sammen men hold det adskilt så hun let kan se hvad der er hvad og overskue det, og inddrag hende i det, når der øses op, men husk mikroskopiske portioner, og så hellere mange portioner, så kan I nemlig forhandle og indirekte styre lidt.

  Du skal også huske på, ?at sunde børn sulter ikke?, så hvis hun nægter at spise, så må du vurdere, hvor meget brød hun skal have efterfølgende, man kan jo nøjes med at give minimum. Det er en hård fin balance, for lukker ungerne først munden omkring maden, så bliver man den lille, der har det virkeligt kontrollen. Jeg gentager også gerne, at man kan leve godt og længe af rugbrød, men det må være en forhandling, således at hun på sigt lære at spise sundt og varieret.
  Det er ikke en fase, hun bare skal igennem, så derfor er det væsentligt at tage det alvorligt, og håndtere det hensigtsmæssigt både på kort og lang sigt.

  De bedste hilsner fra
  Anne

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.