Vil ikke ligge i arm og få flaske !!

Alt om Børn Fora Ekspertdebat Sundhedsplejerskens debat Vil ikke ligge i arm og få flaske !!

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #331899

  Hejsa,
  Min datter på 3 mdr. og 2 uger, har de sidste 14 dage ikke villet “ligge på arm” når hun skal have sin flaske !!!

  Den første flaske tidligt om morgenen vil hun dog stadig gerne have liggende i arm, men resten af dagen VIL hun bare ikke !!
  Hvis vi forsøger brokker hun sig, vil ikke spise eller spiser kun meget meget lidt, og tit ender det med at hun bliver fuldstændig hysterisk hvis vi forsøger at blive ved !
  Hvis vi derimod sætter hende i skråstolen, eller ligger hende i sin seng, kravlegården, på et tæppe eller på sofaen, spiser hun hjertens gerne (gerne meget), og der er ingen brokken, gråd eller lignende.
  Dog ligger hun ofte og spræller med benene samtidig med at hun spiser. Det virker lidt som om hun simpelthen har for meget krudt til at ligge sådan klemt inde i en arm.

  Vi har forsøgt at gå i enerum med hende når hun skal spise for at der ikke var for mange forstyrrelser men det havde ingen effekt.
  Vi forsøgte så med rolig baggrundmusik for at berolige hende – heller ingen effekt.
  Vi har naturligvis også forsøgt forskellige sofaer, stole, siddestillinger osv. men intet har gjort en forskel.

  Hvad pokker er det der foregår ??

  Vi har ellers ingen problemer med hende. Hun er en tryg og glad pige, som sover godt og på alle andre punkter er super nem – og vil forøvrigt meget gerne sidde/ligge på arm og hygge på alle andre tidspunkter.

  Det vi har lagt mærke til er, at problemet er opstået samtidig med at hun er blevet meget mere opmærksom på sine opgivelser og sig selv. Hun vil meget gerne “være med” i alt og i de 14 dage hvor vi har haft dette problem med hende er hun samtidig begyndt at pludre (meget), grine og er pludselig blevet meget interesseret i sit legetøj.

  Er det mon bare en overgang ?
  Hvad skal vi gøre ? Skal vi forsøge at blive ved med at lægge hende på armen, eller skal vi “bøje os” for hendes lune med hensyn til valg af spisesteder ?

  Godt nytår
  Mette

  #1350542

  Hej Mette

  Dit barn vil sikkert gerne have det hele med, nu da hun er blevet mere opmærksom på sin omverden, og dermed begyndt at interessere sig mere for hvad der foregår.

  I kan vælge at have hende siddende mere end liggende hos jer når I giver hende flaske. Og det med at gå i enerum, er faktisk ikke så dårlig en idé. Dermed hjælper I hende til at koncentrere sig om at spise, og ikke en masse andet, men hav hende stadig mere siddende end liggende, hvis hun foretrækker det.
  I kan også vælge at sætte hende i skråstolen og så give hende flasken der. Så er I stadig med i det som sker og har styr på det og kan gribe ind om nødvendigt.

  De bedste hilsner fra
  Anne

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.