Gode råd til hvordan vi kommer af med natbleen

Alt om Børn Fora Ekspertdebat Sundhedsplejerskens debat Gode råd til hvordan vi kommer af med natbleen

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #331881
  Stockmarr1Stockmarr1
  Medlem

  Kære Anne,

  Vores store pige på snart 3,5 år har gået unden ble om dagen siden hun var lidt over 2 år. Hun har sovet uden ble under sin middagslur i lidt over et halvt år. Vi er netop igang med andet forsøg på at komme af med natbleen efter hun fortalte os at hun gerne ville sove uden ble.

  I forhold til første forsøg tisser hun færre gange (1 til 2 gange) i sengen…. så det er naturligvist et fremskridt.

  Vi tager hende på toilettet inden vi går i seng og hvis vi er oppe hos hende i løbet af natten. Herudover har vi stillet potten klar på badeværelset som er oplyst hele natten. Hun bruger potten inden hun falder i søvn om aftenen men ellers ikke.

  Er det for tidligt at vi prøver at få hende til at smide bleen? Vi synes jo hun virker motiveret idet hun selv beder om det. Har du andre gode råd som vi kan prøve af?

  Hilsen
  mor til 2

  #1350494

  Hej Mor til 2

  Indledningsvis vil jeg gøre opmærksom på artiklen her i Netdoktor med titlen: Renlighed hvornår og hvordan:
  http://premium.netdoktor.com/dk/babyklub/learning/healthiness/article.jsp?articleIdent=dk.babyklub.learning.healthiness.dk_babyklub_xmlarticle_001839
  Den kan også findes via emnecentret og sunde børn.

  Når barnet er omkring 1½ år er det i stand til at kontrollere blæren og endetarmens lukkemuskel.
  De fleste børn bliver dog først renlige, når de er to ? tre år, og kun om dagen. Barnet vil ofte have brug for en ble om natten indtil det er fire ? fem år.
  Man kan på ingen måde fremskynde barnets renlighed, da det udelukkende handler om barnets udvikling dvs. at det skal være i stand til at holde sig og mærke at det skal på potten eller toilette, og desuden skal det være motiveret.

  Det I har gjort og gør er helt fint. Men jeg vil antage at det er lige tidligt nok at I forsøger at få hende renlig om natten også.

  Når et barn skal til at undvære bleen om natten, kræver det at det mindst kan holde sig fire timer om dagen. Desuden kræver det at barnet enten kan lade være med at tisse i sengen om natten eller at det kan vågne af sig selv og gå ud på potten. Det er noget som kræver temmelig meget, og de fleste børn vil først være modne til dette, når det er mellem fire og fem år, og måske først når barnet er syv år. Det skal dog nævnes at piger oftere bliver hurtigere renlige end drenge.

  Det er ikke sjovt for et barn at opleve nederlag at det ikke har kunnet lade være med at tisse i sengen om natten eller at ligge i en tissevåd seng om natten. Selvom hun virker motiveret, må I sige til hende at først når hun i meget meget langt tid har vist at hun ikke tisser i bleen om natten længere kan I fjerne den og det er for tidligt endnu.

  De bedste hilsner fra
  Anne

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.