Når Mylicon-dråberne ikke virker…

Alt om Børn Fora Ekspertdebat Sundhedsplejerskens debat Når Mylicon-dråberne ikke virker…

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #331880
  Anonym
  Gæst

  Hej Anne
  Mathias på 8 uger har meget luft i maven og kæmper bravt for at komme af med det. Vi giver ham Mylicon-dråber 4 gange om dagen – 15 dråber af gangen.

  Men jeg synes bare ikke at det virker. Han prutter meget stadigvæk.

  Er der andet man kan prøve? Vi “cykler” og bøvser godt af efter hvert måltid…

  #1350490
  Stockmarr1Stockmarr1
  Medlem

  Kære Anne,

  Jeg har en dejlig glad pige på 8,5 måned. Hun sover rigtig flot om dagen. Typisk 2 til 3 timer om formiddagen og 1,5 til 2 timer om eftermiddagen. Hun bliver lagt i sin dunipose i barnevognen og sover af sig selv med sin sut. Om aftenen og natten har vi dog store problemer med at få hende til at sove. Vi har fast godnat ritual og hun bliver lagt imellem halv 7 og halv 8. Det er forskelligt hvor ofte hun vågner om aftenen/natten. Hun sover dog max 3 timer og tit er hun vågen hver eller hver anden time.

  Vi har i løbet af de sidste 2 måneder prøvet – synes vi – alt. Min mand har taget over og givet hende vand i en flaske når hun vågnede. Vi har forsøgt kun at give hende sutten. Vi har prøvet at tage hende over i sengen…..

  Det virker som om hun er sulten om natten. Hun er nemlig rimelig nem at få til at sove igen og hun sover nogle timer hvis hun bliver ammet. Vi har i nogle dage givet hende en flaske vælling ved 11 tiden. Det har dog ikke meget bedre effekt end at blive ammet. Jeg har det også lidt skidt med at skulle give hende vælling nu hvor hun er så gammel og ikke har fået det før. Jeg ville jo heller at hun kunne blive mæt i almindelig mad.

  Hun får følgende måltider i løbet af dagen; Havergrød til morgenmad (vi få dog max 1 dl i hende og oftes mindre). Ammes inden formiddagsluren. Rugbrød (max 1/4 stykke) til frokost med et par tomater og evt. suppleret med lidt grød. Ammes inden eftermiddagsluren. Banan eller A38 sen eftermiddag. Fint hakket vores mad til aften (igen spise hun ikke så meget). Ammes inden hun kommer i seng.

  Alt i alt så tror vi at grunden til at hun ikke sover er at hun er for sulten om natten. Vi har dog meget svært ved at få hende til at spise mere om dagen…. selvom vi prøver med meget forskelligt for at få så meget i hende som muligt. Vi er begge meget trætte af at skulle op fra 4 til 8 gange i løbet af en nat….. Håber du kan give os nogle gode råd til hvordan vi kan få vores dejlige pige til at sove bedre om natten.

  På forhånd tak.

  #1350491

  Hej Tina2007

  Mylicondråber og tilsvarende produkter virker på ca. 50% og ikke på den anden 50%.
  Hvis de ikke virker på dit barn er der ikke yderligere at gøre i den sammenhæng. Jeg antager naturligvis at I giver dem efter forskriften og overholder tiden.

  Det bedste I så kan gøre er at give gode og tilstrækkelige bøvsepauser undervejs i måltidet og sikre jeg at jeres barn har bøvset af efter måltidet også.
  Det der ikke kommer retur som en bøvs, skal igennem hele mave-tarm-systemet og kan på den vej give anledning til meget mavekneb.

  Oplever I jeres barn har mavekneb er det godt at lade ham skifte stilling, foruden mavemassage dvs. massage rundt om navlen i urets retning, eller cykle med barnet. Mavemassagen er ikke at ae barnet på maven, og heller ikke at trykke maven fald, men midt i mellem: massage. Brug evt. lidt olie så der ikke opstår friktion på huden.
  Når I cykler med ham skal benene strækkes helt ud og modsat bøjes helt op og trykke lidt på maven, så det bliver nogle gode store og ordentlige cyklebevægelser, ellers hjælper det ikke.

  Er han ked af det er det desuden vigtigt at I ? såfremt I ikke kan afhjælpe hans mavekneb ? at I rummer hans gråd. Forsøger at trøste ham og tænke at han har lov til at sige at det er ubehageligt og han gerne vil have det væk, hvilket er det han gør med sin gråd som jo er hans sprog.

  De bedste hilsner fra
  Anne

  #1350493

  Læg gerne indlæg der ikke umiddelbart har noget med hinanden at gøre ind som selvstændig indlæg, fremfor som en tråd på et allerede eksisterede indlæg. Det gør det letter for os alle sammen at følge trådene – smile.

  Hej fra Anne

  #1350492

  Hej Stockmarr1

  Børn har efter 6 mdrs. alderen, og når de er godt i gang med overgangskosten, ikke længere behov for mad om natten. Det gælder således også din datter på 8½ mdr.

  At amme eller give vælling er bare en dårlig vane, I forsøger at lære hende. Grunden til at hun falder i søvn ved brystet er, fordi det er trygt og hyggeligt, og formentlig ikke fordi hun har fået mad i maven.

  Tjek evt. følgende link:
  http://www.sst.dk/publ/Publ2006/CFF/Mad_8/Mad.pdf
  som er sundhedsstyrelsens og fødevarestyrelsens anbefalinger og hedder: Mad til spædbørn og småbørn.
  På side 26 kan du se forslag til måltidernes fordeling. Således at hun får 4-5 måltider mad med den alder hun har nu.
  (Det lykkedes ikke at kopiere skemaet ind her, så du må selv lige tjekke det).

  Prøv evt. at droppe amningen inden formiddagsluren, og giv i stedet lidt mælk i kop til maden der.
  Hun spiser formentlig stadig for meget ved brystet til, at hun gider spise særlige meget andet.
  Så det er den vej du skal tænke: mindre bryst til fordel for mere overgangskost. Du kan evt. give bryst til dessert frem for som så mange selvstændige måltider. Ikke fordi jeg egentlig synes, at du giver hende mange selvstændige brystmåltider, men det er det tilsyneladende for din pige.

  De bedste hilsner fra
  Anne

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.