Godt råd mod halsbrand

Alt om Børn Fora Debatfora Graviditet Godt råd mod halsbrand

 • This topic has 0 svar, 1 stemme, and was last updated 10 months siden by Anonym.
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #323797
  Anonym
  Gæst

  Det svier og brænder langt nede i svælget. Du er sidst i graviditeten og har halsbrand. Halsbranden opstår, fordi din ændrede hormonbalance gør dit spiserørs lukkemuskel slappere. Samtidig presser dit barn mavesækkens indhold op i spiserøret. Du bliver med andre ord nødt til at finde dig i, at det brænder i halsen. Og dog.

  Måske har du fundet et godt trick, der kan afhjælpe irritationen? Vi glæder os til at høre, hvad der virker for dig.

  Med venlig hilsen
  Netdoktoktor Babyklub

  #1318235
  113066113066
  Medlem

  Mælk virker selvfølgelig noget, da det er basisk, men problemet er, at mavesækken hurtigt bliver fuld af væske, og så er man lige vidt.
  Mandler og bananer virker tildels.
  Små måltider og at lade være med at bukke sig ned overhovedet, men… det er altså ikke nemt.
  Så jeg tygger enten alminox eller link, når det er allerværst. Ellers udstår jeg bare smerterne med et krampagtigt ansigtsudtryk.
  Godt råd af bitter erfaring: Lad være med at spise makrel i tomat før en svømmetur…
  Lou uge 30

  #1318238
  Anonym
  Gæst

  Undgå alt for fed mad, det er min erfaring. Fik helstegt pattegris i weekenden og pyyyyyha det var slemt. Men mælk viker fint for mig…Men ellers også de her samarin og balancid virker hvis det er meget slemt.

  Kh Mia 25 +1

  #1318245
  bordermollybordermolly
  Medlem

  Jeg har på apoteket fået nogle tyggetabellet der hedder: Graviflux, med pebermyntesmag. De er testet og beregnet til gravide. Man tygger en tabellet og tager at glas vand, så går der ca 10 minutter også er halsbranden væk. Super effektiv.
  Karen 35+

  #1318246
  morinden30morinden30
  Medlem

  Jeg har prøvet Graviflux tyggetabletter, men synes ikke at de virkede særlig hurtigt. Har haft en kort indlæggelse på hospitalet, da den lille ville ud allerede i uge 27. Her anbefalede flere af jordemøderne mig at jeg skulle købe Gaviscon (flydende substans, smager ligesom tyk tandpasta) på apoteket. Det er klart det bedste jeg har prøvet og det virker inden for 2 min. Koster vist nok ca. 70 kr.

  Hilsen

  Mette 33+3

  #1318244
  Anonym
  Gæst

  Min halsbrand kan sagtens dukke op, uden at jeg lige har spist noget. Jeg synes ikke mælk (i form af kakao, da jeg ikke kan li mælk) hjælper. Det gør pillerne mod halsbrand dog med det samme.

  Lærke 26. uge

  #1318247
  CarlotteCarlotte
  Medlem

  Jeg er snart igennem min 2. graviditet og har ligesom sidst haft halsbrand og sure opstød i det meste af graviditeten. Jeg blev anbefalet 2 stk. naturpiller Nelfamag ca. 2 timer før sengetid. Det har gjort at jeg har sovet sådan næsten normalt. Ellers spiser jeg efter behov Balancid Novum fra apoteket. Gammelt ordsprog siger at har man meget halsbrand har barnet meget hår, det passede sidste gang så mon ikke jeg får en langhåret baby denne gang også…
  Sille 37+2

  #1318236
  katjakaikatjakai
  Medlem

  uha halsbrand er noget af det værste jeg ved , men jo en af de ting der følger med …. ved ikke om det bare er mig men jeg læser altså bag på alle de der ting man kan få for det og der står at det ikke er godt at tage under en graviditet.. så jeg skal ikke nyde noget .. men snupper gerne en tør kiks og et stort glas mælk … held og lykke..
  katjakai 23+5

  #1318242
  Anonym
  Gæst

  jeg døjer kun med halsbrand om aftenen når jeg kommer i seng, så derfor ligger jeg højt-med 2 hovedpuder, det plejer at hjælpe. For jeg er ik meget for at ta piller under graviditet. Mælk hjælper men da jeg spiser mine jernpiller om aftenen, må jeg jo ikke drikke mælk så tæt på (så optages jernpillerne ikke ret godt).
  Bettina 39+1 (2.graviditet)

  #1318237
  sarah79sarah79
  Medlem

  Har endnu ikke halsbrand, men havde med storesøsteren… På mit natbord stod et glas Gaviscon (pilleform – ala alminox bare meget mere effektive!). Når man spiser pillen (den skal tygges) skal det gå rimelig tjept – ellers føles det som om man har en skumbold i munden. Det er også derfor det er så effektivt. Når pillen er tygget og slugt danner den en slags skumprop nede i maven/spiserøret så de sure opstød ikke kan komme op. Prøv det 😉
  Kh. Sarah 29+0

  #1318248
  Anonym
  Gæst

  Jeg er så hårdt ramt at jeg desværre må ty til de lidt skrappere midler. Derfor spiser jeg nu (og har gjort det de sidste 5-6 uger) acinil morgen og aften.
  Tidligere i graviditeten virker en glas mælk, en bana eller en håndfuld mandler fint, lidt længere henne står den så på alminox efter behov.
  Til sidst var jeg dog henne hvor jeg for bare at dulme halsbranden så meget at jeg kunne falde i søvn måtte snuppe en banan, et glas mælk, en håndfuld mandler og 2-3 alminox. Jeg kunne godt regne ud hvad den kur ville gøre ved min vægtstigning 😉 og derfor var jeg en tur omkring lægen (nå ja et telefonopkald var nok) og aftalte med hende at det var ok at begynde med acinil.
  Acinil/Cimetedin er den eneste syreneutraliserende medicin som man godt kan tage under graviditeten, og det kan varmt anbefales hvis intet andet hjælper. Dog bør man altid lige vende det med lægen inden man går igang, da det jo er regulær (omend receptfri) medicin.

  -Marianne

  #1318241

  Puuhhaaaa… egenligt dejligt at læse at jeg ikke er den eneste der virkelige har halsbrandskrise ;o) – men for pokker – ej fedt i nat at vågne og tænke – “rigtigt jeg spiste en spejepølsemad for 6 timer siden” den havde meldt sin ankomst og de næste 6 timer gik så med at jeg sad oppe og sove efter at ha’ spist en balancid – men jeg syntes ikke rigtigt der er noget der hjælper andet end at holde sig HELT væk fra mad med smag og ej spise for sent – men nu er jeg nok der at jeg overlever nok – der er ikke så lang tid igen – selvom det nu har stået på i mange uger – nogle dage/nætter bedre end andre (i nat var dog den værste).

  Rikke 39+2

  #1318243
  113066113066
  Medlem

  Tror nu de fleste læser indlægssedlen. Der står altså ikke noget om, at man ikke må tage f.eks. Link eller Alminox, som jeg tager, under graviditet. Prøv selv at gå ind på lægemiddelkatalogets hjemmeside; her får du en fyldestgørende og uvildig information. Altså ikke fordi du skal tage andet end mælk, hvis det virker for dig, men jeg vil nu ikke mene, at de gravide, der tager stærkere midler, gør det med risiko for barnet.
  Mvh. Lou uge 30

  #1318239
  pijocapijoca
  Medlem

  Mælk og kiks (Hvidt brød) virker IKKE på mig, det gør iøvrigt også kroppen “sur”. Og her tænker jeg på syre/base forhold.
  Istedet drikker jeg min aloe Vera juice! Der ud over at være sprængfyldt med vitaminer og mineraler, er syreneutraliserende på den naturlige måde. Aloe Vera juicen holder også maven igang på en skånsom måde. Det er hvist at slå 2 fluer med et smæk!
  Berit uge 23

  #1318249
  Lonbon17Lonbon17
  Medlem

  Er godt nok kun 20,0 uger henne, men har snakket med en jordmoder. Drik mælk og spis mandler samtidig. Har dog ikke drukket mælk til. Det har hjulpet mig.

  Rigtig god fornøjelse med mælk og mandler.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.